Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
11-03-2011  

Voorwaardelijke straf geëist tegen hulpofficier

 

OLDENZAAL/ALMELO – Tegen een 59-jarige inspecteur van Politie Twente is door het OM tijdens de rechtszitting te Almelo twee maanden voorwaardelijke gevangenisstraf geëist. De Oldenzaler was gedurende 10 jaar hulpofficier van Justitie maar had daarvoor niet het benodigde certificaat. De zaak kwam vorig jaar aan het licht in een andere strafzaak waardoor het proces-verbaal waardeloos werd. Er wordt gevreesd dat nog meer veroordelingen achteraf ‘onterecht’ zijn opgelegd. Meerdere advocaten doen daar onderzoek naar.
Uit onderzoek is gebleken dat dit in meer politiekorpsen speelt waardoor minister Opstelten nu een landelijk protocol wil instellen.
Binnen het Twentse korps spelen 30 gevallen van onbevoegde uitvoering als hulpofficier. Er werden 18 waarschuwingen uitgedeeld en tegen 3 hulpofficieren is een strafrechtelijk onderzoek ingesteld.
Tegen de 59-jarige inspecteur is door de korpsleiding een ontslagprocedure opgestart. Dat heeft tot veel commotie geleid binnen het het Twentse politiekorps.

Archief
Terug naar vorige pagina