Sportberichten


Plaatsing  
 
01-12-2016  

Vervroegd afscheid Onno Jacobs bij Fc Twente

 

ENSCHEDE – Vanmiddag heeft Onno Jacobs afscheid genomen van het personeel van FC Twente. Jacobs is bijna een jaar lang interim-directeur geweest bij de in financiële moeilijkheden verkerende Enschedese club. Gisteren was officieel zijn laatste dag in De Grolsch Veste. Jacobs wordt per 1 januari opgevolgd door Erik Velderman, de financiële man van VolkerWessels Telecom.

Jacobs zou eerst tot die datum blijven maar kon zich niet verenigen met de toenemende invloed van sponsoren. Jacobs die eerder bij Feyenoord de financiële huishouding saneerde, maakte een zwaar jaar mee in Enschede. Hij legde zonder pardon alle ‘kwalijke transfercontracten’ van de club op tafel bij de toezichthoudende licentiecommissie betaald voetbal om de club voor de ondergang te behoeden. De licentiecommissie op haar beurt kondigde vervolgens aan dat de de club zou worden teruggezet naar de Jupiler Laegue. Met een procesgang kon de toen zwaar aangeslagen Jacobs dat echter nog voorkomen. Bij veel supporters oogstte Jacobs waardering voor zijn werk, maar Jacobs zit de rit niet uit mede vanwege het zware jaar als directeur en de reisafstand tot zijn woonplaats.

 
01-12-2016  

Eurosped Volley Europees in IISPA Almelo

 

ALMELO – De ‘meiden’ van Eurosped Volley zijn verrassend goed bezig in de vaderlandse eredivisie. Coach Jan Berendsen zag heel wat nieuwe speelsters naar Almelo komen en is erin geslaagd het team aardig aan het draaien te krijgen.
Als enige Nederlandse eredivisieclub speelt de bekerwinnaar van het vorige seizoen ook Europees en wel woensdag 14 december om 20:00 uur in de Twentse topsporthal IISPA te Almelo tegen het Tsjechische VK UP Olomouc.

UP Olomouc is het universiteitsteam van de stad Olomouc in het Oosten van Tsjechië. Het team is vorig jaar tweede geworden in de sterke Tsjechische competitie en staat in de lopende competitie wederom op de tweede plaats.

De wedstrijd tegen VK UP Olomouc is de eerste wedstrijd in het hoofdtoernooi van de CEV-cup. Een week later wordt de return gespeeld in Olomouc voor een plek in de 1/16 finale.

In tegenstelling tot vorig seizoen is er voor de verliezende partij geen vervolg in de Challenge-cup. Er is het team van Eurosped dan ook veel aan gelegen om een goed resultaat neer te zetten. Speelsters en staf hopen dan ook op een volle IISPA met fanatieke supporters die het team helpen bij de zware strijd tegen het topteam uit Tsjechië.

Eurosped Volley Almelo - VK UP Olomouc

Woensdag 14 december, 20.00 uur – IISPA Almelo

Entree
Volwassenen en jongeren vanaf 14 jaar: € 5,00
Kinderen tot 14 jaar: € 3,50
Seizoenkaarthouders betalen € 4,00
De zaal is 1 uur voor aanvang van de wedstrijd geopend.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
02-12-2016  

Annefleur Memorial Tocht als eerbetoon

 

REGIO – Op zaterdag 10 december a.s. wordt de Annefleur Memorial Tocht georganiseerd als eerbetoon van het verongelukte wielertalent van de Almelose Wielervereniging De Zwaluwen. De Wierdense Annefleur begon op haar dertiende met wielrennen en bleek al snel een talent te zijn. Zij behaalde de nationale juniorentitel en bij de beloften zilver in 2013 waarna ze ook haar talent liet zien in de wedstrijden om de Wereldbeker. Op 23 augustus 2014 ging het mis tijdens een veldwedstrijd in het Franse Meribel dichtbij Grenoble. Zij kwam ten val en overleed nog dezelfde dag aan haar verwondingen.

Memorial
Toch zijn de club en de fans Annefleur niet vergeten. Samen met de familie, haar wielerclub de Zwaluwen, leden van FNK Wierden, de Almelose toervereniging Ruiten Drie, de mountainbikeclub Twenterand en de Wierdense serviceclubs Lions en Rotary wordt de memorial georganiseerd. 
De deelnemers verzamelen zich zaterdag 10 december om 13.30 uur bij het strandpaviljoen op Het Lageveld in de gemeente Wierden. Om 14.00 uur onthullen de ouders en broers van Annefleur een herinneringspaneel op de hoek van de Vriezenveenseweg/Vlierdijk. Daarna fietsen de deelnemers gezamenlijk de korte MTB-tocht Wierden. Een deel van deze rit gaat over een door vrijwilligers gerenoveerd stuk van de route: bij de brug aan de Beverdamsweg. De afsluiting van de memorial tocht is de Annefleur Kalvenhaar Track: het deel van de route op het recreatiepark Het Lageveld dat in 2014 vernoemd is naar Annefleur.

 
02-12-2016  

Dit zijn de nieuwe shirts van Heracles Almelo

 

ALMELO - De stembus is gesloten en alle stemmen zijn geteld. Maar liefst geldige 2669 stemmen zijn er uitgebracht op de geselecteerde ontwerpen voor het thuis- en uitshirt van het seizoen 2017-2018. Het thuisshirt met de blauwe boorden en het blauwe uitshirt waarin de kop van Griekse held is verwerkt, zijn de shirts waarin de selectie het volgende seizoen de wedstrijden speelt. Deze shirts waren beiden veruit de favoriet bij de vele stemmers.

Op het winnende thuisshirt zijn 1594 stemmen uitgebracht (tegenover 1075 stemmen op het andere ontwerp). Het blauwe uitshirt had verhoudingsgewijs een nog grotere voorkeur ten opzichte van het zwarte shirt met de gouden letters: 1900 om 769 stemmen.

Het winnende thuisshirt is ontworpen door Gido Bloem uit Almelo. Het ontwerp van het winnende uitshirt is gemaakt door Jan Sterk uit Hengelo. Sterk: “Eén van de specifieke punten in mijn ontwerp was om een deel van het logo in het shirt terug te laten komen. Dat is mooi gelukt. Supergaaf dat de selectie straks in mijn ontworpen shirt speelt. Als voetbalfan en designer is dit een mooi compliment.”
 
Bloem: “Ik heb aan deze ontwerpactie meegedaan omdat ik de opleiding doe tot grafisch designer. Ik ben al meer dan 10 jaar supporter en dit leek me een geschikte kans om een mooi ontwerp te maken. Ik had zowel ontwerpen gemaakt voor het thuis- als uitshirt, maar dat mijn thuisshirt heeft gewonnen, daar ben ik erg blij mee! Het thuisshirt geeft toch de identiteit van de club weer. Ik vond het belangrijk dat het shirt echt Heracles uitstraalt en dat er minimaal vijf zwarte banen op het shirt moesten. Het blauw van de stad Almelo komt steeds vaker terug en daarom heb ik het ook licht geaccentueerd in mijn ontwerp voor het thuisshirt. ”

1240 supporters hadden deze combinatie van shirts aangegeven als hun voorkeur. Eén van hen is de 36-jarige Jeroen Worseling uit Borne. Hij heeft door zijn deelname aan deze poll ook een shirt gewonnen.

Van alle stemmers kwam meer dan de helft uit Almelo: 1391 Almeloërs spraken hun voorkeur uit. De oudste supporter die zijn stem uitbracht was de 83-jarige Henk Timpers uit Almelo. Het merendeel van de stemmers waren van het mannelijke geslacht: 1972 mannen brachten hun stem uit, tegenover 697 vrouwen.

De ontwerpen worden nu doorgestuurd naar de Italiaanse producent Acerbis, welke de winnende ontwerpen voor het seizoen 2017-2018 in productie zal nemen, meldt Heracles Almelo op haar website.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
02-12-2016  

Kampioen Nico Rosberg stopt als F1 coureur


Foto: Twitter Nico Rosberg

Nico Rosberg
Nationaliteit: Fins/Duits
Geboorteplaats: Wiesbaden
Geboortedatum: 27 juni 1985

FORMULE 1-carrière
Actieve jaren: 2006-2016
Teams Williams: 2006-2009
Mercedes: 2010-2016
Aantal races: 206
Kampioenschappen: 1 (2016)
Overwinningen: 23
Aantal podiumplaatsen: 57
Totaal WK-punten: 1594,5
Aantal polepositions: 30
Aantal snelste rondes: 20
Eerste grand prix: Bahrein 2006
Eerste overwinning: China 2012
Laatste overwinning: Japan 2016
Laatste grand prix: Abu Dhabi 2016
 

WENEN – Tot grote verrassing van het racewereldje rond de Formule 1, maakte de kersverse wereldkampioen Nico Rosberg (31) via zijn tweetaccount en facebookpagina bekend dat hij stopt als F1 coureur.

Rosberg schrijft:
‘Sinds 25 jaar ben ik actief in de racewereld en het was mijn grote droom en enige grote doel om wereldkampioen te worden in de Formule 1. Ik moest daarvoor veel opofferen maar ondanks al die harde arbeid, de pijn en het missen van het normale maatschappelijke leven, is het altijd mijn doel gebleven.
Maar nu is het zover, ik heb de berg beklommen, ik heb de spits bereikt en het voelt goed. Ik voel diepe dankbaarheid voor allen die mij op deze weg naar de titel ondersteunt hebben en het mij mogelijk hebben gemaakt.
Ik kan u zeggen dat dit seizoen verdomd moeilijk was. Na de grote teleurstellingen in de voorgaande twee seizoenen heb ik dit jaar als een gek alles gegeven. Ik heb elke steen op mijn pad omgedraaid en niets on-geprobeerd gelaten. De voorgaande teleurstellingen waren mijn drift voor een nieuw niveau, een niveau dat ik te voor nog nooit heb bereikt. Dat had ook zijn invloed op mijn familie, die ik zeer lief heb en het was een grote druk voor ons allen. Wij hebben veel opzij moeten zetten voor mijn grote doel. Daarvoor moest alles wijken. Ik kan mijn vrouw Vivian niet genoeg daarvoor bedanken. Ze was ongelooflijk en doorzag dat dit jaar het mijn grote kans was om toe te slaan voor de titel. Zij heeft mij het pad geëffend en mij tussen de races door de ruimte gegeven om te rusten en mij weer op te laden. Zij heeft bijvoorbeeld nachtenlang de verzorging van onze dochter op zich genomen. Overal in mijn directe omgeving stond de wereldtitel in de F1 als eerste in mijn leven.
Toen ik in Suzuka de race won, was de titel vanaf dat moment in mijn handen. De druk op mij steeg enorm en tegelijkertijd begon ik daarover na te denken om de racerij als wereldkampioen te beëindigen. In Abu Dhabi ’s morgens voor de race, wist ik dat het wel eens mijn laatste race kon zijn. Bij de start voelde dat als goed aan. Ik wilde elke seconde genieten van de achterliggende gedachte dat dit mijn laatste race zou worden voor de titel. Maar na de start werd het mijn meest intensieve race ooit.
Maandagavond na de race heb ik definitief besloten om per direct te stoppen. Pas na de volgende dag heb ik als eerste mijn vrouw Vivian ingelicht en daarna mijn manager George van Nicos Management en teamleider Toto. Ik ben me er van bewust dat ik mijn team in problemen breng, maar Toto begreep me. Hij had meteen door dat ik overtuigd was van mijn besluit te stoppen en kon het accepteren. Ik zal voor altijd trots zijn dat ik mijn doel de wereldtitel in de ‘Silberpfeil’ heb bereikt met eeuwige dank aan dit fantastische team.
Nu ben ik hier en nu en koester het moment van opluchting. In de komende weken zal ik meer begrijpen van wat er dit jaar allemaal de revue is gepasseerd. Daarna sla ik een nieuw hoofdstuk open in mijn leven. Ik ben benieuwd wat mij dat zal brengen!’

Lees ook: Verstappen liet Rosberg peentjes zweten in Abu Dhabi

 
03-12-2016  

Heracles pakt belangrijke winst tegen NEC

 

ALMELO – Heracles Almelo heeft na het echec tegen AZ een belangrijke 2-0 overwinning geboekt tegen NEC en kan door dit resultaat dit weekend een belangrijke stap maken in de ranglijst gelet op de duels van de concurrenten.

Scheidsrechter Manschot begon met een minuut stilte vanwege de vliegramp in Colombia waarbij nagenoeg de gehele selectie van de Braziliaanse voetbalclub Chapecoense om het leven kwam.
Heracles trok na het beginsignaal fel van leer en Gosens kon al in de tweede minuut de Heraclieden op voorsprong zetten. Zijn kopbal werd echter gekeerd door de Nijmeegse doelman Delle. NEC reageerde via Mayi maar zijn schot ging over het doel van Castro. Even later leek Armenteros op weg om de Almeloërs op voorsprong te zetten maar hij kreeg alleen voor Delle de diep gegeven bal niet goed onder controle. Daarna gingen beide ploegen gelijk op en liepen vooral Kuwas en Darri keer op keer in de fuik door aanvallend te veel alleen te doen. Toch kwamen de Heraclieden tien minuten voor rust op voorsprong. Duarte waagde een afstandsschot dat via een tegenstander onhoudbaar voor doelman Delle via de lat in het doel verdween (1-0). NEC had nog voor rust op gelijke hoogte kunnen komen maar de in vorm zijnde Castro zag de kopbal van Mayi via de buitenkant paal over de achterlijn verdwijnen.

In de rust volgde de huldiging van Illias Bel Hassani, Wout Weghorst (beiden nu AZ) en de wegens een blessure gestopte Ramon Zomer. Paul Gladon moest verstek laten gaan wegens verplichtingen bij zijn nieuwe club Wolverhampton. Zomer, Weghorst en Bel Hassani dankten de supporters en de club voor hun mooie tijd in Almelo. Bel Hassani zei er nog eerlijk bij dat hij voor die periode niet zo aan clubliefde geloofde, maar dat hij na 3 jaar Heracles de club in zijn hart heeft gesloten.

Na rust trok NEC het spel steeds meer naar zich toe, mede omdat Heracles aanvallend teveel balverlies leed. Von Haacke zag een fraaie volley buiten bereik van Castro tegen de buitenkant paal belanden en even later kon Hoogma zijn tweede inzet nog over het doel wegwerken. De Heraclieden beperkten zich tot hard werken om het doel schoon te houden terwijl de Nijmegenaren alle wissels gebruikten om de gelijkmaker te forceren. Invaller Awoniyi was nog het dichtste bij maar kwam een teentje te kort om de bal binnen te tikken. Met nog acht minuten op de klok maakte Armenteros aan alle spanning een eind door simpel de 2-0 binnen te tikken op aangeven van de voor Kuwas ingebrachte Navratil die in de rebound de bal via de Nijmeegse doelman ontving door een niet voldoende onder controle gebrachte pegel van Duarte.
Met nog enkel minuten te spelen, kon vervolgens ook Reuven Niemeijer zijn debuut maken in de hoofdmacht van de Almeloërs.  
Trainer Stegeman was vooral blij dat na de oor-wassing bij AZ, zijn team zich hard werkend overeind had weten te houden. Collega Hyballa zag net zoals iedereen dat zijn team vooral in de tweede helft de bovenliggende partij was maar dat het nog schort aan de afwerking.

Heracles Almelo - NEC 2-0
(1-0)
1-0 Duarte (37), 2-0 Armenteros (84)

Fotoreportage: Harry Broeze

Scheidsrechter: Manschot

Geel: Bruns (4e)

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Castro; Breukers, Pröpper, Hoogma, Gosens; Bruns, Pelupessy, Duarte (Niemeijer/88); Kuwas (Navratil/61), Armenteros, Darri.
NEC: Delle; Dyrestam, Dumic, Golla, Fomitschow; Bikel (Awoniyi/80), Von Haackke, Breinburg; Grot (Groeneveld70), Mayi (Kadioglu/56), Rayhi.

Fotoreportage (26 foto's)...

 
07-12-2016  

Drukke tijden topvolley EUROSPED in de IISPA

 

ALMELO – De topvolleybalsters van EUROSPED hebben een drukke tijd voor de boeg met competitie-, beker- en Europacupwedstrijden. Om te beginnen aanstaande zondag in de eredivisie met de altijd weer lastige wedstrijd tegen het nationale TalentTeam dat op Papendal traint. Nog in dezelfde week volgt de Europacupwedstrijd tegen VK UP OLOMOUC uit Tsjechië om de VEC-Cup.
Om de drukke periode goed te beginnen, zal een overwinning zeer welkom zijn voor de ‘meiden’ van trainer-coach Jan Berendsen. Daar kan het team de hulp van het publiek goed bij gebruiken. Vandaar de oproep om massaal het team aan te moedigen.

Kom aanstaande zondagmiddag naar de IISPA en laat je horen voor Team Eurosped!

Datum: zondag 11 december 2016
Aanvang: 15:30 uur
Locatie: IISPA, Stadionlaan 60, Almelo

Toegangsprijzen:
- volwassen en kinderen van 14 jaar en ouder € 3,00
- kinderen jonger dan 14 jaar gratis toegang.

 
07-12-2016  

Judotalent onder de 18 strijdt om NK-titels

 

ALMELO – Het NK voor judoka’s onder 18 jaar  vindt komende zaterdag plaats in de Twentse topsporthal IISPA. De wedstrijden beginnen om 09.30 uur en zijn gratis toegankelijk.
Judo Bond Nederland heeft vorig jaar het contract voor de jaarlijkse NK onder ’18 en andere aansprekende wedstrijden voor jonge judoka’s verlengd tot en met 2018.

 
11-12-2016  

Heracles gokt en verliest in Utrecht

 

UTRECHT – Trainer John Stegeman begon in Utrecht met een vijfmans verdedigingslinie en met twee spitsen waarvoor Kuwas werd geslachtofferd. De terugkeer van Mike te Wierik in het hart van de defensie werd echter geen gelukkige omdat Willem Janssen de Utrechtenaren via de rug van Te Wierik op voorsprong kopte en zo na een zeperd tegen AZ en drie overwinningen in de laatste vier wedstrijden, de nederlaag van de Heraclieden inluidde. De 2-0 werd eveneens ingeluid door Te Wierik die Sebastien Haller binnen de zestien onderuit haalde. De Fransman voltrok zelf het vonnis vanaf de elfmeterstip.

De eerste helft was er een van éénrichtingsverkeer waarbij Heracles nauwelijks over de middenstreep kwam. Dat het bij rust nog steeds 1-0 stond, was te danken aan opnieuw goed keeperswerk van Bram Castro die zeker twee grote doelkansen van de Utrechters om zeep hielp.
Na rust kwam dan toch Brandley Kuwas binnen de lijnen om de aanvalslinie te completeren. Robin Pröpper werd alsnog geslachtofferd waardoor Heracles weer in de vertrouwde 4-3-3 opstelling speelde. De wedstrijd werd er aantrekkelijker door omdat Heracles nu ook kansen ontwikkelde. Zo gaf Lerin Duarte een doelrijpe pass op linkerspits Brahim Darri maar doelman David Jensen was attent. Ook de mee opgekomen Robin Gosens zag zijn inzet nog net via de vingertoppen van Jensen en de lat terug in het veld stuiten. Samuel Armenteros schoot vervolgens in het zijnet.
Met nog vijf minuten te spelen dan de terechte penalty die Haller onberispelijk inschoot en Heracles definitief op de knieën dwong. Voor Tim Breukers eindigde zijn 200e wedstrijd in het betaald voetbal nog voortijdig in mineur door een rode kaart.

Heracles rest voor de winterstop nog twee wedstrijden in het Polman Stadion. Donderdag 15 december (20.45 uur) om de KNVB-beker tegen Sparta Rotterdam en zondag 18 december (14.30 uur) de Overijsselse derby tegen PEC Zwolle.

FC Utrecht – Heracles Almelo 2-0 (1-0)
32. Te Wierik 1-0 (e.d.), 85. Haller 2-0 (pen.).

Fotoreportage: Harry Broeze


Scheidsrechter: Nijhuis

Gele kaart: Amrabat, Leeuwin (FC Utrecht) Armenteros (Heracles Almelo).
Rode kaart: 89. Breukers.

OPSTELLINGEN
FC Utrecht: Jensen, Troupée, Leeuwin, Janssen, Van der Meer, Amrabat, Strieder (21. Van der Maarel), Barazite (68. Ludwig), Ayoub, Haller, Zivkovic.
Heracles Almelo: Castro, Breukers, Te Wierik, Pröpper (46. Kuwas), Hoogma, Gosens, Pelupessy, Bruns, Duarte (81. Vermeij), Armenteros, Darri (88. Navratil).

 

Fotoreportage (25 foto's)...

 
14-12-2016  

Eurosped onderuit tegen Tsjechische volleytopper

 

ALMELO – Het Europese avontuur van de volleybalsters van Eurosped lijkt dit jaar een kort avontuur te worden. Het jonge team van coach Jan Berendsen ging in de IISPA met 0-3 in sets onderuit tegen het sterkere VK Up Olomouc. Vorig seizoen bereikte Eurosped nog wel de volgende ronde. De Almelose eredivisionist is het enige Nederlandse damensteam dat dit seizoen Europees acteert.

De ‘meiden’ van Berendsen speelden vrijuit en namen in de eerste set nog een 14-12 voorsprong maar konden dat in de eindfase niet vasthouden en verloren met 22-25. Ook in de tweede set kwam het Almelose team nog twee keer op voorsprong met 13-9 en 14-10 maar ook toen kwam Olomouc sterk terug om met 21-25 aan het langste eind te trekken.
In de derde set trok het Tsjechische team de strijd meteen naar zich toe met zes punten voorsprong. Des te knapper dat Eurosped terug kwam op 17-17 maar daarmee was ook het kruit verschoten en haalden de Oost-Europeanen de winst naar zich toe met 20-25.

Voor Eurosped rest volgende week nog een herkansing in Tsjechië. De kans op de volgende ronde bij de laatste 32 deelnemers in het CEV-toernooi dat te vergelijken is met de Europa League in het voetbal, lijkt echter verspeeld tegen dit ervaren Tsjechische team.

Eurosped-VK Up Olomouc 0-3

setstanden; 22-25, 21-25, 20-2

 
15-12-2016  

Halve seizoenkaart Heracles Almelo vanaf 85 euro

 

ALMELO - Negen thuiswedstrijden nog staan er voor Heracles Almelo op het programma in de tweede helft van het seizoen. Even zo vaak gaat de ploeg van trainer John Stegeman op jacht naar de drie punten. De club kan hierbij niet zonder de steun van het publiek. Voor de tweede seizoenshelft introduceert Heracles Almelo de halve seizoenkaart: negen thuiswedstrijden voor de prijs van zes en al verkrijgbaar vanaf € 85,-.

Supporters die hun halve seizoenkaart bestellen vóór de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle van aanstaande zondag ontvangen een gratis toegangskaart voor dit duel. De halve seizoenkaart is te bestellen in de FanServiceShop in het Polman Stadion en op www.heracles.nl

 

 
15-12-2016  

Sparta knalt 10 Heraclieden uit Bekertoernooi

 

ALMELO – Heracles Almelo begon goed aan de Bekerstrijd tegen Sparta dat de eerste 25 minuten aardig in de verdrukking zat. De eerste kans was voor Gosens die op pad werd gestuurd door een fraaie diepe pass van Hoogma. Gosens knalde echter onzuiver voorlangs het Rotterdamse doel. Sparta stelde daar enkele speldenprikken tegenover via Verhaar die over het doel kopten en bij de tweede kans zijn schot onschadelijk gemaakt zag worden door doelman Castro. Langzaam ontworstelde Sparta zich aan de druk van Heracles door ook het fysiek in de strijd te gooien. Met bijna een half uur op de klok ontfutselde Kuwas de spartaan Brogno de bal maar de Heraclied kwam daabij ten val waarop Brogno de bal in het gezicht schoot van de op de grond liggende Kuwas. Reden voor Duarte om op de dader af te stormen die vervolgens de bal ook in de maag van Duarte schoot nadat scheidsrechter Gözübüyük al gefloten had. Duarte werd daarna handtastelijk en kon op advies van de grensrechter met rood het veld af en Brogno geel kreeg toebedeeld. Even leek de wedstrijd vervolgens te ontsporen omdat ook Bruns zich liet gelden en solliciteerde naar een kaart. Voor hem bleef het bij geel door commentaar op de leiding waarna Bruns zich herpakte. In ondertal leken de Heraclieden nog voor de rust op voorsprong te komen toen Kuwas op avontuur ging en de bal voorzette. Armenteros kwam echter een teentje tekort om de bal in het Rotterdamse doel te tikken.

Na rust een beter georganiseerd Sparta dat Heracles meer en meer in het defensief dwong, mede omdat Darri, Kuwas en Bruns het te vaak in korte combinaties zochten waardoor veel balverlies werd geleden. Sparta maakte meer gebruik van de vrije man en dat resulteerde al snel in 0-1 toen El Azzouzi handig weg liep bij Hoogma om de op maat gegeven bal onhoudbaar achter doelman Castro in het net te koppen.
Even leek Heracles snel op gelijke hoogte te komen toen Armenteros zijn tegenspeler met een goede loopactie buitenom passeerde en doelman Kortsmit bijna bij de eerste paal verraste. Een corner voor Heracles luidde echter de noodklok in. De inzet werd weggekopt en via een snelle break werd Castro getest. De in vorm verkerende doelman wist de bal nog wel knap tegen te houden maar El Azzouzi was er als de kippen bij om met de gekeerde bal zijn tweede treffer te laten aantekenen. Navratil en Bruns combineerden vervolgens naar voren maar Bruns zag zijn voorzet gemist door de mee opgekomen teamgenoten. Even later leek Van Mieghem voor de aansluittreffer te zorgen maar de Rotterdamse doelman stond op zijn post om het harde schot onschadelijk te maken. Bij de 10 Heraclieden was daarna de pijp leeg zodat Sparta in de slotfase heer en meester was. Dat El Azzouzi vervolgens ook nog kort voor het eind zijn hattrick kon voltooien op aangeven van Dumfries was louter voor de statistiek.
De 'Kasteelheren' zijn dus door en mogen de  volgende Bekerstrijd uitvoeren op de dijk in Volendam.
Heracles rest voor de winterstop nog één competitiewedstrijd. Zondagmiddag a.s. om 14.30 uur in het Polman Stadion is PEC Zwolle de tegenstander.

Heracles Almelo - Sparta Rotterdam 0-3
(0-0)
0-1 El Azzouzi (48), 0-2 El Azzouzi (60), 0-3 El Azzouzi (88)

Scheidsrechter: Gözübüyük

Geel: Brogno, Bruns, Dijkstra, Floranus
Rood: Duarte (29)

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Castro; Droste, Te Wierik, Hoogma, Gosens; Bruns, Pelupessy, Duarte; Kuwas (Navratil/66), Armenteros, Darri (Van Mieghem/71).
Sparta Rotterdam: Kortsmit; Dumfries, Breuer, Vriends, Floranus (Van Drongelen/82); Dougall, Van Moorsel (Goodwin/67), Dijkstra; Verhaar, El Azzouzi (Chevreuil/90), Brogno.

Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (25 foto's)...

 
18-12-2016  

Heracles Almelo wint derby tegen PEC Zwolle

 

ALMELO – PEC-trainer Ron Jans had zich de derby tegen Heracles Almelo anders voorgesteld. Na de verloren wedstrijd vertelde hij dat hij in de voorbereiding nog een oud interview uit zijn tijd bij Fc Groningen had teruggezien waarin hij iedereen de schuld gaf van een nederlaag. ‘Ik heb tegen mezelf gezegd dat overkomt me nooit weer maar nu geef ik toch de spelers de schuld. Zij waren niet weerbaar, niet geconcentreerd, maakten veel fouten en pakten onnodige gele kaarten. Na twee goede jaren gaat het nu moeilijk en gaan we de kerst niet rustig in’, aldus Jans na de 3-0 nederlaag van PEC Zwolle in het Polman stadion.

Zijn collega John Stegeman was al evenmin tevreden over het vertoonde spel maar koesterde de drie winstpunten waardoor Heracles toch bij de winterstop in het linker rijtje staat. ‘Het lag misschien aan de bekerstrijd van donderdag. We hadden moeite het tempo er in te houden’, verzuchte Stegeman die over de eerste helft van de competitie qua punten wel tevreden is maar ook constateerde dat het vertrek van een aantal routiniers een aderlating was. ‘Er zit meer in de groep maar dan moeten we nu wel hard gaan werken. Hopelijk gaan we in de tweede competitiehelft dan ook beter voetballen om te beginnen 14 januari tegen Fc Groningen’, aldus Stegeman.

Het begin van de wedstrijd had dan ook niets van een derby. Het was Schenkeveld die na een kwartier ‘reuring’ bracht door Kuwas binnen de zestien onderuit te halen. De oud- Heraclied mocht met rood vertrekken en Armenteros voltrok vanaf de stip het vonnis door doelman Van der Hart geen kans te geven (1-0). Jans reageerde met een wissel en offerde Holla (na geel) voor Verdonk. Menig ging ondanks het ondertal op avontuur en strandde op Castro Aan de andere kant waren het Navratil, Armenteros en Kuwas die nog voor enige beroering op de tribune zorgde maar het bleef tot de rust bij 1-0.

Na de thee Marinus voor Warmerdam wan Ron Jans gaf zich nog niet gewonnen ondans dat Heracles meer de weg naar voren zocht. De rode kaart (2x geel) voor Van Polen deed de Zwollenaren echter de das om. Kuwas zag een schot geblokt, Bruns zijn schot net over de lat getikt en Armenteros mistte controle toen Gosens hem aanspeelde. Het inbrengen van Vermeij voor Drost verhoogde de druk op het Zwolse doel, maar er was een fout van Brama voor nodig om Heracles in balbezit te brengen zodat Pelupessy Vermeij op maat kon bedienen. Deze kopte buiten bereik van doelman Van de Hart bij de tweede paal in (2-0). Binnen twee minuten bediende Pelupessy vervolgens Van Mieghem op maat die van afstand de bal hoog in de kruising joeg en daarmee ook bepalend was voor de eindstand want, Bruns schoot vlak voor tijd van dichtbij net over.

Heracles Almelo - PEC Zwolle 3-0
(1-0)
1-0 Armenteros (17/strafschop), 2-0 Vermeij (78), 3-0 Van Mieghem (81)

Scheidsrechter: Van de Graaf

Geel: Holla, Brock-Madsen, Van de Pavert (allen PEC)
Rood: Schenkeveld (16), Van Polen (61/2x geel)(allen PEC)

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Castro; Droste (Vermeij/67), Te Wierik, Hoogma, Gosens; Pelupessy, Kuwas, Bruns; Navratil (Niemeijer/79), Armenteros, Darri (Van Mieghem/26).
PEC Zwolle: Van der Hart; Schenkeveld, Marcellis, Van de Pavert, Van Polen; Holla (Verdonk/22), Thomas, Brama; Menig (Sandler/65), Brock-Madsen, Warmerdam (Marinus/46).

Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (30 foto's)...

 
20-12-2016  

Eurosped trekt Estse international aan

 

ALMELO – Eredivisionist damesvolley Eurosped uit Almelo versterkt de selectie per 1 januari 2017 met diagonaal speelster Kadi Kullerkann. Kullerkann (24 jaar) is een Estse international en komt over van de Pittsburgh Panthers, het universiteitsteam waarvoor ze in het seizoen 2015-2016 actief is geweest. Met de komst van Kadi groeit de selectie van trainer/coach Jan Berendsen naar 11 speelsters.

Gewenste kwalitatieve en ervaren versterking
19-kadi-kullerkann‘Bij aanvang van het seizoen was al duidelijk dat uitbreiding van de selectie een absolute must was’ aldus bestuurslid Technische Zaken Diane Rademaker. ‘Een selectie met slechts 10 speelsters is veel te smal om op het juiste niveau te kunnen trainen en dus te kunnen groeien. Bovendien heeft Eurosped het zwaarste competitieprogramma van alle eredivisieteams met deelname in de eredivisie, de nationale beker en de CEV-cup. Wanneer je over slechts 10 speelsters kunt beschikken dan is het evident dat er een enorme wissel wordt getrokken op de jonge en deels onervaren selectie. We prijzen ons dan ook zeer gelukkig met de resultaten die tot op heden zijn geboekt.’ Op de vraag of met het aantrekken de ambities van het team bijgesteld kunnen worden, antwoordt Diane Rademaker: ‘Kadi Kullerkann is een ervaren speelster die het team een kwalitatieve impuls geeft, niet alleen tijdens de wedstrijden, maar ook in de training. Bovendien heeft Jan Berendsen nu meer mogelijkheden om te rouleren en speelsters rust te geven. Kortom, we durven meer dan ooit dit seizoen naar boven te kijken en hopen mee te kunnen doen om de ereprijzen.’
 

 
21-12-2016  

Data-wijzigingen wedstrijden Heracles Almelo

 

ALMELO - Twee wedstrijden van Heracles Almelo in het restant van de competitie zijn een dag vervroegd. Heracles Almelo – Excelsior is verplaatst van zondag 19 februari naar zaterdag 18 februari. De aftrap van dit duel is om 19.45 uur. De wedstrijd Sparta Rotterdam – Heracles Almelo, aanvankelijk gepland op zondag 19 maart, wordt gespeeld op zaterdag 18 maart om 20.45 uur.

Vrije verkoop thuiswedstrijden in tweede seizoenshelft

Voor alle thuiswedstrijden die Heracles Almelo speelt in de tweede seizoenshelft geldt vrije verkoop. Voetballiefhebbers hebben dan ook geen clubcard nodig om kaarten aan te schaffen voor wedstrijden in het Polman Stadion in 2017. Heracles Almelo trapt de tweede seizoenshelft op zaterdag 14 januari in eigen huis af tegen FC Groningen. Kaarten voor alle thuiswedstrijden van Heracles Almelo voor het restant van de competitie zijn vanaf nu te koop in de FanServiceShop in het Polman Stadion en op www.heracles.nl.

Brahim Darri uitgeschakeld door gescheurde hamstring
<< Brahim Darri heeft in de wedstrijd tegen PEC Zwolle van afgelopen speelronde zijn hamstring gescheurd, zo blijkt uit onderzoek. De aanvaller moest door zijn blessure na een klein half uur het veld verlaten. Voor het herstel van een gescheurde hamstring staat gemiddeld zes weken.

 
22-12-2016  

Heracles wil door met trainer Stegeman


John Stegeman - foto: Harry Broeze
 

ALMELO – Heracles Almelo heeft aangekondigd het contract met trainer John Stegeman te willen verlengen. Over de contractduur doet de Almelose eredivisionist nog geen mededeling. Stegeman kwam als onervaren trainer in 2014 als opvolger van de ontslagen Jan de Jonge en deed het boven verwachting met plaatsing voor Europees voetbal als hoogtepunt.

De aankondiging van Heracles kwam voor velen als een verrassing. Al half november circuleerde in de wandelgangen van het Polman Stadion de naam van Art Langeler als nieuwe trainer per seizoen 2017/2018 evenals een tweede wissel in de trainersstaf. Toen Langeler zelf bekend maakte in de zomer van 2017 te stoppen als hoofd opleidingen bij landskampioen PSV, leek dat de bevestiging. Heracles Almelo maakt nu aan de geruchten een eind door publiekelijk te maken toch door te willen met Stegeman. De afrondingvan de overeenkomst moet in de komende weken haar beslag krijgen.
Langeler op zijn beurt, wordt in het geruchtencircuit nu genoemd als kandidaat bij zijn vroegere club PEC Zwolle die hij in 2012 kampioen maakte van de eerste divisie. Ron Jans (58) zou na drie seizoenen bij de Zwolse club toe zijn aan een ‘sabbatical year’ maar wil wel door in het betaald voetbal, waarbij het team van collega’s belangrijker is dan een dik salaris.

 
31-12-2016  

Hartgers wint Sisu Oudejaarscross 2016

 

ALMELO – Liefst 342 deelnemers aan de traditionele Oudejaarscross van atletiekvereniging Sisu wisten zich te kwalificeren in de ranglijst. Een aantal waar de Almelose atletiekclub dik tevreden mee is. De club keerde met de Oudejaarscross terug naar het Nijreesbos waar de cross de langste historie kent en de cross ook in een meer bosrijke omgeving georganiseerd kan worden dan rond de eigen atletiekbaan.
Winnaar bij de 10 km mannen werd Gerold Hartgers in een tijd van 37 minuten en 12 seconden. Bij de vrouwen ging de overwinning op de 10 km naar Denise van Elk (Hamburg) in een tijd van 43 minuten en 38 seconden.

Klik hier voor alle uitslagen.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (130 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina