Sportberichten


Plaatsing  
 
02-12-2016  

Annefleur Memorial Tocht als eerbetoon

 

REGIO – Op zaterdag 10 december a.s. wordt de Annefleur Memorial Tocht georganiseerd als eerbetoon van het verongelukte wielertalent van de Almelose Wielervereniging De Zwaluwen. De Wierdense Annefleur begon op haar dertiende met wielrennen en bleek al snel een talent te zijn. Zij behaalde de nationale juniorentitel en bij de beloften zilver in 2013 waarna ze ook haar talent liet zien in de wedstrijden om de Wereldbeker. Op 23 augustus 2014 ging het mis tijdens een veldwedstrijd in het Franse Meribel dichtbij Grenoble. Zij kwam ten val en overleed nog dezelfde dag aan haar verwondingen.

Memorial
Toch zijn de club en de fans Annefleur niet vergeten. Samen met de familie, haar wielerclub de Zwaluwen, leden van FNK Wierden, de Almelose toervereniging Ruiten Drie, de mountainbikeclub Twenterand en de Wierdense serviceclubs Lions en Rotary wordt de memorial georganiseerd. 
De deelnemers verzamelen zich zaterdag 10 december om 13.30 uur bij het strandpaviljoen op Het Lageveld in de gemeente Wierden. Om 14.00 uur onthullen de ouders en broers van Annefleur een herinneringspaneel op de hoek van de Vriezenveenseweg/Vlierdijk. Daarna fietsen de deelnemers gezamenlijk de korte MTB-tocht Wierden. Een deel van deze rit gaat over een door vrijwilligers gerenoveerd stuk van de route: bij de brug aan de Beverdamsweg. De afsluiting van de memorial tocht is de Annefleur Kalvenhaar Track: het deel van de route op het recreatiepark Het Lageveld dat in 2014 vernoemd is naar Annefleur.

Archief
Terug naar vorige pagina