Sportberichten


Plaatsing  
 
14-12-2016  

Eurosped onderuit tegen Tsjechische volleytopper

 

ALMELO – Het Europese avontuur van de volleybalsters van Eurosped lijkt dit jaar een kort avontuur te worden. Het jonge team van coach Jan Berendsen ging in de IISPA met 0-3 in sets onderuit tegen het sterkere VK Up Olomouc. Vorig seizoen bereikte Eurosped nog wel de volgende ronde. De Almelose eredivisionist is het enige Nederlandse damensteam dat dit seizoen Europees acteert.

De ‘meiden’ van Berendsen speelden vrijuit en namen in de eerste set nog een 14-12 voorsprong maar konden dat in de eindfase niet vasthouden en verloren met 22-25. Ook in de tweede set kwam het Almelose team nog twee keer op voorsprong met 13-9 en 14-10 maar ook toen kwam Olomouc sterk terug om met 21-25 aan het langste eind te trekken.
In de derde set trok het Tsjechische team de strijd meteen naar zich toe met zes punten voorsprong. Des te knapper dat Eurosped terug kwam op 17-17 maar daarmee was ook het kruit verschoten en haalden de Oost-Europeanen de winst naar zich toe met 20-25.

Voor Eurosped rest volgende week nog een herkansing in Tsjechië. De kans op de volgende ronde bij de laatste 32 deelnemers in het CEV-toernooi dat te vergelijken is met de Europa League in het voetbal, lijkt echter verspeeld tegen dit ervaren Tsjechische team.

Eurosped-VK Up Olomouc 0-3

setstanden; 22-25, 21-25, 20-2

Archief
Terug naar vorige pagina