Sportberichten


Plaatsing  
 
02-12-2016  

Dit zijn de nieuwe shirts van Heracles Almelo

 

ALMELO - De stembus is gesloten en alle stemmen zijn geteld. Maar liefst geldige 2669 stemmen zijn er uitgebracht op de geselecteerde ontwerpen voor het thuis- en uitshirt van het seizoen 2017-2018. Het thuisshirt met de blauwe boorden en het blauwe uitshirt waarin de kop van Griekse held is verwerkt, zijn de shirts waarin de selectie het volgende seizoen de wedstrijden speelt. Deze shirts waren beiden veruit de favoriet bij de vele stemmers.

Op het winnende thuisshirt zijn 1594 stemmen uitgebracht (tegenover 1075 stemmen op het andere ontwerp). Het blauwe uitshirt had verhoudingsgewijs een nog grotere voorkeur ten opzichte van het zwarte shirt met de gouden letters: 1900 om 769 stemmen.

Het winnende thuisshirt is ontworpen door Gido Bloem uit Almelo. Het ontwerp van het winnende uitshirt is gemaakt door Jan Sterk uit Hengelo. Sterk: “Eén van de specifieke punten in mijn ontwerp was om een deel van het logo in het shirt terug te laten komen. Dat is mooi gelukt. Supergaaf dat de selectie straks in mijn ontworpen shirt speelt. Als voetbalfan en designer is dit een mooi compliment.”
 
Bloem: “Ik heb aan deze ontwerpactie meegedaan omdat ik de opleiding doe tot grafisch designer. Ik ben al meer dan 10 jaar supporter en dit leek me een geschikte kans om een mooi ontwerp te maken. Ik had zowel ontwerpen gemaakt voor het thuis- als uitshirt, maar dat mijn thuisshirt heeft gewonnen, daar ben ik erg blij mee! Het thuisshirt geeft toch de identiteit van de club weer. Ik vond het belangrijk dat het shirt echt Heracles uitstraalt en dat er minimaal vijf zwarte banen op het shirt moesten. Het blauw van de stad Almelo komt steeds vaker terug en daarom heb ik het ook licht geaccentueerd in mijn ontwerp voor het thuisshirt. ”

1240 supporters hadden deze combinatie van shirts aangegeven als hun voorkeur. Eén van hen is de 36-jarige Jeroen Worseling uit Borne. Hij heeft door zijn deelname aan deze poll ook een shirt gewonnen.

Van alle stemmers kwam meer dan de helft uit Almelo: 1391 Almeloërs spraken hun voorkeur uit. De oudste supporter die zijn stem uitbracht was de 83-jarige Henk Timpers uit Almelo. Het merendeel van de stemmers waren van het mannelijke geslacht: 1972 mannen brachten hun stem uit, tegenover 697 vrouwen.

De ontwerpen worden nu doorgestuurd naar de Italiaanse producent Acerbis, welke de winnende ontwerpen voor het seizoen 2017-2018 in productie zal nemen, meldt Heracles Almelo op haar website.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina