Sportberichten


Plaatsing  
 
18-12-2016  

Heracles Almelo wint derby tegen PEC Zwolle

 

ALMELO – PEC-trainer Ron Jans had zich de derby tegen Heracles Almelo anders voorgesteld. Na de verloren wedstrijd vertelde hij dat hij in de voorbereiding nog een oud interview uit zijn tijd bij Fc Groningen had teruggezien waarin hij iedereen de schuld gaf van een nederlaag. ‘Ik heb tegen mezelf gezegd dat overkomt me nooit weer maar nu geef ik toch de spelers de schuld. Zij waren niet weerbaar, niet geconcentreerd, maakten veel fouten en pakten onnodige gele kaarten. Na twee goede jaren gaat het nu moeilijk en gaan we de kerst niet rustig in’, aldus Jans na de 3-0 nederlaag van PEC Zwolle in het Polman stadion.

Zijn collega John Stegeman was al evenmin tevreden over het vertoonde spel maar koesterde de drie winstpunten waardoor Heracles toch bij de winterstop in het linker rijtje staat. ‘Het lag misschien aan de bekerstrijd van donderdag. We hadden moeite het tempo er in te houden’, verzuchte Stegeman die over de eerste helft van de competitie qua punten wel tevreden is maar ook constateerde dat het vertrek van een aantal routiniers een aderlating was. ‘Er zit meer in de groep maar dan moeten we nu wel hard gaan werken. Hopelijk gaan we in de tweede competitiehelft dan ook beter voetballen om te beginnen 14 januari tegen Fc Groningen’, aldus Stegeman.

Het begin van de wedstrijd had dan ook niets van een derby. Het was Schenkeveld die na een kwartier ‘reuring’ bracht door Kuwas binnen de zestien onderuit te halen. De oud- Heraclied mocht met rood vertrekken en Armenteros voltrok vanaf de stip het vonnis door doelman Van der Hart geen kans te geven (1-0). Jans reageerde met een wissel en offerde Holla (na geel) voor Verdonk. Menig ging ondanks het ondertal op avontuur en strandde op Castro Aan de andere kant waren het Navratil, Armenteros en Kuwas die nog voor enige beroering op de tribune zorgde maar het bleef tot de rust bij 1-0.

Na de thee Marinus voor Warmerdam wan Ron Jans gaf zich nog niet gewonnen ondans dat Heracles meer de weg naar voren zocht. De rode kaart (2x geel) voor Van Polen deed de Zwollenaren echter de das om. Kuwas zag een schot geblokt, Bruns zijn schot net over de lat getikt en Armenteros mistte controle toen Gosens hem aanspeelde. Het inbrengen van Vermeij voor Drost verhoogde de druk op het Zwolse doel, maar er was een fout van Brama voor nodig om Heracles in balbezit te brengen zodat Pelupessy Vermeij op maat kon bedienen. Deze kopte buiten bereik van doelman Van de Hart bij de tweede paal in (2-0). Binnen twee minuten bediende Pelupessy vervolgens Van Mieghem op maat die van afstand de bal hoog in de kruising joeg en daarmee ook bepalend was voor de eindstand want, Bruns schoot vlak voor tijd van dichtbij net over.

Heracles Almelo - PEC Zwolle 3-0
(1-0)
1-0 Armenteros (17/strafschop), 2-0 Vermeij (78), 3-0 Van Mieghem (81)

Scheidsrechter: Van de Graaf

Geel: Holla, Brock-Madsen, Van de Pavert (allen PEC)
Rood: Schenkeveld (16), Van Polen (61/2x geel)(allen PEC)

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Castro; Droste (Vermeij/67), Te Wierik, Hoogma, Gosens; Pelupessy, Kuwas, Bruns; Navratil (Niemeijer/79), Armenteros, Darri (Van Mieghem/26).
PEC Zwolle: Van der Hart; Schenkeveld, Marcellis, Van de Pavert, Van Polen; Holla (Verdonk/22), Thomas, Brama; Menig (Sandler/65), Brock-Madsen, Warmerdam (Marinus/46).

Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (30 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina