Sportberichten


Plaatsing  
 
15-12-2016  

Sparta knalt 10 Heraclieden uit Bekertoernooi

 

ALMELO – Heracles Almelo begon goed aan de Bekerstrijd tegen Sparta dat de eerste 25 minuten aardig in de verdrukking zat. De eerste kans was voor Gosens die op pad werd gestuurd door een fraaie diepe pass van Hoogma. Gosens knalde echter onzuiver voorlangs het Rotterdamse doel. Sparta stelde daar enkele speldenprikken tegenover via Verhaar die over het doel kopten en bij de tweede kans zijn schot onschadelijk gemaakt zag worden door doelman Castro. Langzaam ontworstelde Sparta zich aan de druk van Heracles door ook het fysiek in de strijd te gooien. Met bijna een half uur op de klok ontfutselde Kuwas de spartaan Brogno de bal maar de Heraclied kwam daabij ten val waarop Brogno de bal in het gezicht schoot van de op de grond liggende Kuwas. Reden voor Duarte om op de dader af te stormen die vervolgens de bal ook in de maag van Duarte schoot nadat scheidsrechter Gözübüyük al gefloten had. Duarte werd daarna handtastelijk en kon op advies van de grensrechter met rood het veld af en Brogno geel kreeg toebedeeld. Even leek de wedstrijd vervolgens te ontsporen omdat ook Bruns zich liet gelden en solliciteerde naar een kaart. Voor hem bleef het bij geel door commentaar op de leiding waarna Bruns zich herpakte. In ondertal leken de Heraclieden nog voor de rust op voorsprong te komen toen Kuwas op avontuur ging en de bal voorzette. Armenteros kwam echter een teentje tekort om de bal in het Rotterdamse doel te tikken.

Na rust een beter georganiseerd Sparta dat Heracles meer en meer in het defensief dwong, mede omdat Darri, Kuwas en Bruns het te vaak in korte combinaties zochten waardoor veel balverlies werd geleden. Sparta maakte meer gebruik van de vrije man en dat resulteerde al snel in 0-1 toen El Azzouzi handig weg liep bij Hoogma om de op maat gegeven bal onhoudbaar achter doelman Castro in het net te koppen.
Even leek Heracles snel op gelijke hoogte te komen toen Armenteros zijn tegenspeler met een goede loopactie buitenom passeerde en doelman Kortsmit bijna bij de eerste paal verraste. Een corner voor Heracles luidde echter de noodklok in. De inzet werd weggekopt en via een snelle break werd Castro getest. De in vorm verkerende doelman wist de bal nog wel knap tegen te houden maar El Azzouzi was er als de kippen bij om met de gekeerde bal zijn tweede treffer te laten aantekenen. Navratil en Bruns combineerden vervolgens naar voren maar Bruns zag zijn voorzet gemist door de mee opgekomen teamgenoten. Even later leek Van Mieghem voor de aansluittreffer te zorgen maar de Rotterdamse doelman stond op zijn post om het harde schot onschadelijk te maken. Bij de 10 Heraclieden was daarna de pijp leeg zodat Sparta in de slotfase heer en meester was. Dat El Azzouzi vervolgens ook nog kort voor het eind zijn hattrick kon voltooien op aangeven van Dumfries was louter voor de statistiek.
De 'Kasteelheren' zijn dus door en mogen de  volgende Bekerstrijd uitvoeren op de dijk in Volendam.
Heracles rest voor de winterstop nog één competitiewedstrijd. Zondagmiddag a.s. om 14.30 uur in het Polman Stadion is PEC Zwolle de tegenstander.

Heracles Almelo - Sparta Rotterdam 0-3
(0-0)
0-1 El Azzouzi (48), 0-2 El Azzouzi (60), 0-3 El Azzouzi (88)

Scheidsrechter: Gözübüyük

Geel: Brogno, Bruns, Dijkstra, Floranus
Rood: Duarte (29)

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Castro; Droste, Te Wierik, Hoogma, Gosens; Bruns, Pelupessy, Duarte; Kuwas (Navratil/66), Armenteros, Darri (Van Mieghem/71).
Sparta Rotterdam: Kortsmit; Dumfries, Breuer, Vriends, Floranus (Van Drongelen/82); Dougall, Van Moorsel (Goodwin/67), Dijkstra; Verhaar, El Azzouzi (Chevreuil/90), Brogno.

Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (25 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina