03-12-2016

Heracles pakt belangrijke winst tegen NEC

ALMELO – Heracles Almelo heeft na het echec tegen AZ een belangrijke 2-0 overwinning geboekt tegen NEC en kan door dit resultaat dit weekend een belangrijke stap maken in de ranglijst gelet op de duels van de concurrenten.

Scheidsrechter Manschot begon met een minuut stilte vanwege de vliegramp in Colombia waarbij nagenoeg de gehele selectie van de Braziliaanse voetbalclub Chapecoense om het leven kwam.
Heracles trok na het beginsignaal fel van leer en Gosens kon al in de tweede minuut de Heraclieden op voorsprong zetten. Zijn kopbal werd echter gekeerd door de Nijmeegse doelman Delle. NEC reageerde via Mayi maar zijn schot ging over het doel van Castro. Even later leek Armenteros op weg om de Almeloërs op voorsprong te zetten maar hij kreeg alleen voor Delle de diep gegeven bal niet goed onder controle. Daarna gingen beide ploegen gelijk op en liepen vooral Kuwas en Darri keer op keer in de fuik door aanvallend te veel alleen te doen. Toch kwamen de Heraclieden tien minuten voor rust op voorsprong. Duarte waagde een afstandsschot dat via een tegenstander onhoudbaar voor doelman Delle via de lat in het doel verdween (1-0). NEC had nog voor rust op gelijke hoogte kunnen komen maar de in vorm zijnde Castro zag de kopbal van Mayi via de buitenkant paal over de achterlijn verdwijnen.

In de rust volgde de huldiging van Illias Bel Hassani, Wout Weghorst (beiden nu AZ) en de wegens een blessure gestopte Ramon Zomer. Paul Gladon moest verstek laten gaan wegens verplichtingen bij zijn nieuwe club Wolverhampton. Zomer, Weghorst en Bel Hassani dankten de supporters en de club voor hun mooie tijd in Almelo. Bel Hassani zei er nog eerlijk bij dat hij voor die periode niet zo aan clubliefde geloofde, maar dat hij na 3 jaar Heracles de club in zijn hart heeft gesloten.

Na rust trok NEC het spel steeds meer naar zich toe, mede omdat Heracles aanvallend teveel balverlies leed. Von Haacke zag een fraaie volley buiten bereik van Castro tegen de buitenkant paal belanden en even later kon Hoogma zijn tweede inzet nog over het doel wegwerken. De Heraclieden beperkten zich tot hard werken om het doel schoon te houden terwijl de Nijmegenaren alle wissels gebruikten om de gelijkmaker te forceren. Invaller Awoniyi was nog het dichtste bij maar kwam een teentje te kort om de bal binnen te tikken. Met nog acht minuten op de klok maakte Armenteros aan alle spanning een eind door simpel de 2-0 binnen te tikken op aangeven van de voor Kuwas ingebrachte Navratil die in de rebound de bal via de Nijmeegse doelman ontving door een niet voldoende onder controle gebrachte pegel van Duarte.
Met nog enkel minuten te spelen, kon vervolgens ook Reuven Niemeijer zijn debuut maken in de hoofdmacht van de Almeloërs.
Trainer Stegeman was vooral blij dat na de oor-wassing bij AZ, zijn team zich hard werkend overeind had weten te houden. Collega Hyballa zag net zoals iedereen dat zijn team vooral in de tweede helft de bovenliggende partij was maar dat het nog schort aan de afwerking.

Heracles Almelo - NEC 2-0