Sportberichten


Plaatsing  
 
01-07-2011  

Sander Geerink top op Almelose Ruiterdagen

 

ALMELO – Tijdens de Almelose Ruiterdagen stond vrijdag een keur aan topruiters aan de start waaronder Gert-Jan Bruggink en de gebroeders Gerco, Ben en Wim Schröder en tal van andere kanshebbers. Reden voor parcoursbouwer Jos Brinkman flink aan de maat te bouwen. Het slotnummer van de vrijdag stond op 1.35 à 1.40 en dat is feitelijk internationale hoogte. Brinkman daarover: “Er werd de hele dag al super gesprongen en wat maximaal kan en mag heb ik vandaag neergezet gelet op het deelnemersveld. Dat kon ook door de perfecte conditie van de bodem en dat scheelt minstens 10 cm vergeleken met een normaal parcours. Dat belooft nog iets voor de GP van morgen en de derby op zondag. Ik denk dat de beste van de dag dan ook de terechte winnaar is van deze ZZ-rubriek.”
Die winnaar was Sander Geerink (Gelselaar) die Mondial Food Ragnar in de ingebouwde barrage als een speer foutloos rond liet gaan, daarmee Gert-Jan Bruggink op Primeval What Exclusive gedecideerd naar de twee plek verwijzend. De Belgische Annelies Vosselmans reed met Eurocommerce Capetown uitstekend naar een derde plek en bleef daarmee stalgenoot Gerco Schröder op Eurocommerce Singapore (12e) ruim voor.
Lees hier verder
Uitslagen

 
01-07-2011  

Remco Been heeft vierde overwinning binnen

 

ALMELO – De Wierdenaar Remco Been heeft zijn vierde overwinning op zak. Met Volvo’s Wallstreet won hij tijdens de Almelose Ruiterdagen de rubriek 72a M Jacht voor Sanne Wiefferink (Denekamp) op University. Met Vip Bogido won Been ook nog eens de derde plek in deze rubriek.

In de tweede Jachtrubriek klasse M reed de voor stal De Havikerwaard rijdende Brit Thomas Whitaker met L Gräfin naar de overwinning. Joost van Bijsterveldt (Tilburg) eindigde hier met Arera C op de tweede plaats voor Bas van der Aa (Albergen) op Goldfeyer.

 
02-07-2011  

Carolien Reverdink wint Kür op muziek

 

ALMELO – Na het geweld van de GP springen werd zaterdagavond in de springpiste onder kunstlicht de Kür op muziek verreden om de Theo Sommer Sattelwaren Prijs als finale Z2. De Ruurlose Carolien Reverdink wist daarbij met The Ritz R&B de dubbele jury het meest te bekoren met een score van 69,68 procent. De Enschedese Janneke Punte bleef daar met Feinsliebchen nipt achter met 69,75 procent. Nicole Niemeijmer bleef met Bean op afstand met 65,56 procent.
Uitslag

 
03-07-2011  

Janneke Punte wint Prix St. George

 

ALMELO – Voor het eerst werden tijdens de Almelose Ruiterdagen ook nationale dressuurwedstrijden verreden. De accommodatie van het Twents Hippisch Centrum in Almelo met de NOC/NSF goedgekeurde Swanenberg wedstrijdbodems leent zich daar uitstekend voor en de afgelopen jaren was de nationale Subtopdressuur al vaker te gast in Almelo, maar nog nimmer tijdens de alsmaar drukkere ruiterdagen.
Zo’n 1560 paarden kwamen in Almelo meermaals aan de start in zowel het springen als de dressuur en tijdens de eerste drie dagen van het 10-daagse hippische evenement ook al ruim 750 pony’s. De Almelose Ruiterdagen behoren dan ook voor de landelijke ruitersport tot het neusje van de zalm en is in omvang een der grootste hippische evenementen in Europa.
Door nu ook de Subtop dressuur toe te voegen aan de ruiterdagen, heeft de organisatie met het hippische evenement een kwaliteitsslag weten te maken. Dat neemt niet weg dat op het Twents Hippisch Centrum te Almelo op zaterdag 27 augustus a.s. wederom Subtop dressuurwedstrijden worden gehouden.
In de zwaarste proef, de Lichte Tour, ging vandaag de afgetekende overwinning naar Janneke Punte (Enschede) met Fürst Felix met een score van 66,18 procent. Rineke Jansen (Avereest) volgde met Topolkski op afstand met 62,96 procent en Dagmar van ’t Land (Zuidwolde) werd met Urban Hero door de tweekoppige jury 62,83 procent toebedeeld.

Alle uitslagen van de vandaag door de KNHS geregisseerde Suptop dressuurwedstrijden staan hieronder.

ZZ-licht 1e proef:
http://www.almelose-ruiterdagen.nl/startlijsten/2011/paard/uitslag/55  
ZZ-licht 2e proef:
http://www.almelose-ruiterdagen.nl/startlijsten/2011/paard/uitslag/56  
ZZ-zwaar 1e proef:
http://www.almelose-ruiterdagen.nl/startlijsten/2011/paard/uitslag/57  
ZZ-zwaar 2e proef:
http://www.almelose-ruiterdagen.nl/startlijsten/2011/paard/uitslag/58  
Lichte Tour PSG:
http://www.almelose-ruiterdagen.nl/startlijsten/2011/paard/uitslag/59  
Junioren;
http://www.almelose-ruiterdagen.nl/startlijsten/2011/paard/uitslag/93  
Young Riders:
http://www.almelose-ruiterdagen.nl/startlijsten/2011/paard/uitslag/94  

 
03-07-2011  

Tom Brinkman wint zware springderby


Wethouder Mieke Kuik-Verweg feliciteert Tom Brinkman, de winnaar van de zware springderby.
Foto: Alexander Kamp
 

ALMELO – In een veld van 31 geplaatste deelnemers ging de winst in de zware derby ‘Trial Jumping Almelo’ naar de oud- ruiter van Stal Eurocommerce, Tom Brinkman met zijn paard Karst. Het was voor de tweede keer dat Brinkman deze derby, met een lengte van ruim een kilometer waarin een sloot en diverse wallen inclusief een Irish Wall, won. In de ruim 30- jarige historie van de derby lukte dat voorheen alleen Eric Wiefferink.
Parcoursbouwer Jos Brinkman, vader van Tom, hield de parcourslijnen traditioneel in stand maar wist toch enkele verrassend natuurlijk aanziende hindernissen in het parcours op te nemen ondanks de sponsoruitingen die ook hun plekje in het parcours vereisten.
Vier ruiters wisten uiteindelijk in de 1e omloop foutloos te blijven over het extra lange parcours met 26 sprongen. Naast Tom Brinkman ook ‘good old’ Willy van der Ham met de schimmel Aragon, Rob Scherphof met Lauristan en Harrie Wiering met Hemmelhorst Viva La Vie.
Scherphof nam in de barrage teveel risico om een scherpe tijd te klokken en liep tegen 24 strafpunten aan. Wiering reed daarop wel foutloos naar de finish in een tijd van 42,83 seconden. Reden voor Willie van der Ham om het ‘gas’ er op te zetten. De tijd was met 39,5 seconden absoluut het snelst, maar Aragon tikte wel een balkje uit de lepels. Tom Brinkman wist dus wat er te doen stond, hield het hoofd koel en eindigde met Karst foutloos in een tijd van 42,31 seconden, daarmee zijn tweede ‘Trial’ overwinning veilig stellend.
Brinkman kon zijn geluk niet op en nam de traditionele onderdompeling in de sloot op de koop toe. Brinkman liet na afloop ook weten thuis geoefend te hebben op dit soort bijzondere sprongen net zoals Wiefferink enkele jaren geleden eveneens te kennen gaf dat hij voordien bij Brugman in Ambt Delden had geoefend. Het bijzondere karakter van een derby vereist dat eigenlijk ook wel, want in de Trial Jumping Almelo komen springvermogen, snelheid en conditie van ruiter en paard samen.
Uitslag.

foto'  sCoen Mulder

Fotoreportage (19 foto's)...

 
06-07-2011  

Hans Golbach in bestuur Heracles Almelo

 

ALMELO – Hans Golbach (45), directeur/eigenaar van Kuiper Plaatveredeling in Tubbergen en geboren en getogen Almeloër, is toegetreden tot het bestuur van de Bvo Heracles Almelo. Golbach is al jaren lid van de Businessclub en nog veel langer vervent supporter van Heracles Almelo.
De toetreding tot het bestuur van de Bvo Heracles Almelo heeft als grondslag de toekomstige ontwikkeling en continuïteit van de Almelose club. Daarom wordt gedacht aan een herverdeling van bestuurlijke taken waarbij Golbach de club zeer van dienste kan zijn. De huidige bestuursleden zien dan ook uit naar de samenwerking met Hans Golbach, die zelf heeft aangegeven vol enthousiasme en met inzet aan de slag te gaan.

Foto: Hans Golbach - archief Freek Buitenweg

 
07-07-2011  

Heracles Almelo voetbalt tegen Almelose selectie

  ALMELO - Zaterdag 9 juli om 14.30 uur speelt Heracles Almelo een voetbalwedstrijd tegen een selectie samengesteld uit spelers van Almelose voetbalclubs op het terrein van avc. Heracles ‘de roots´ van de eredivisionist. De baten zijn bestemd voor Kans voor een Kind, de stichting die hartewensen van kinderen vervuld.
Voormalig toparbiter Roelof Luinge zal de wedstrijd leiden als vervanger van Bas Nijhuis die is verzocht om tot de finale op het WK onder 17 jaar in Mexico te blijven. In Roelof Luinge is een waardige en markante vervanger gevonden.
Lees verder...

Fotoreportage (1 foto's)...

 
08-07-2011  

Heracles Almelo rekent op gemeenteraad


De gemeenteraad van Almelo vergadert dinsdag 12 juli om 19.00 uur over een lening van 15 miljoen euro aan de Stichting Stadion Heracles Almelo.
Vanwege de beperkte publiekscapaciteit (150) in de raadszaal worden kaarten uitgereikt aan insprekers, belanghebbenden zoals de besturen van de stichting en Heracles Almelo en de eerst aangemelde belangstellenden. Voor de overige toeschouwers is de vergadering te volgen op beeldschermen voor het stadhuis of via de livestream: http://www.almelo.nl/Smartsite.shtml?id=57034
 

ALMELO – De perspresentatie van Heracles Almelo begon met het uitspreken van het medeleven aan de slachtoffers bij het instorten van het dak van de Grolsch Veste in Enschede door voorzitter Jan Smit. ‘We zijn geschrokken door het drama en hopen dat FC Twente kans ziet de gevolgen ervan in goede banen te leiden. Het is zeer triest wat er gebeurd is. Spelers, bestuur en iedereen die hier werkt leeft mee met Enschede en met de slachtoffers’, aldus Smit.
De presentatie was sober en bevatte weinig nieuws en dat valt ook niet te verwachten zo meldde Smit. ‘We moeten van quitte af aan vol gas om het gewenste resultaat te bereiken’, zei Smit. Voorlopig ligt de ambitie niet hoger dan voorgaande jaren en dat is handhaving. Volgens Smit kan dat alleen als het rustig is bij de club en vervolgde, ‘maar het moet ook weer niet té rustig worden, anders vloeit de inspiratie weg uit de groep’.
De club heeft momenteel 23 spelers onder contract en wil er minimaal 26 onder contract brengen, net zoveel als vorig jaar. ‘Tot 31 augustus kan er nog van alles gebeuren. Ik doe geen uitspraken, maar we hebben hoge ambities. We zijn een club die vooruit wil, maar dat kan alleen als het nieuwe stadion er komt. Ik zelf wil er niet al te veel over zeggen, voel me ietwat monddood. De gemeenteraad zal dinsdag de beslissing nemen. Iedereen ziet het belang van Heracles voor de stad en de omgeving. Heracles is belangrijk voor het bedrijfsleven en voor de sociaal-maatschappelijke kant van de gemeenschap. Dus kan de gemeenteraad het laten zien’, zei Smit die een oproep deed aan sponsors en fans om dinsdag naar het centrum van de stad te gaan als een positieve, morele steun’, zei Smit die een bouwer is en ongetwijfeld zijn positie zal heroverwegen mocht de lening er niet komen.
De begroting bedraagt voor het komende seizoen een kleine 9 miljoen euro en dat is een der kleinste budgetten in de eredivisie. Het budget kan in de toekomst alleen omhoog als er een groter stadion komt.

Ook directeur Nico-Jan Hoogma beaamde dat de selectie nog niet compleet is en de club vooral op zoek is naar getalenteerde jonge spelers die zich willen doorontwikkelen. Zijn streefgetal is 30 spelers maar of dat haalbaar is? In drie linies wordt nog naar versterking gezocht. Zaterdag na de wedstrijd tegen een Almelose amateurselectie wordt ook duidelijk of proefspeler Daryl van Mieghem (AFC Amsterdam) een contract krijgt aangeboden. Hoogma was wel blij dat alle vertrokken spelers elders emplooi hebben gevonden en hoopte dat Ellery Cairo eveneens ergens onderdak vindt.

Trainer Peter Bosz had weinig toe te voegen. ‘Ondanks dat we veel dezelfde spelers hebben, staat deze selectie er beter voor dan een jaar geleden. We hebben vorig jaar grote stappen gezet maar moeten bijvoorbeeld veel meer rendement halen uit vrije schoppen’, zei Bosz die tevens benadrukte dat het aantal tegendoelpunten omlaag moet en de nieuwe spelers moeten worden ingepast.
Een tegenvaller is ook dat Overtoom aan zijn buitenmeniscus geopereerd moet worden en in de voorbereiding wordt gemist. Maar ook Bosz kan weinig anders dan de datum van 31 augustus afwachten voordat er werkelijk zicht is op het definitieve spelerspotentieel.

Fotoreportage: Jan Bril en Freek Buitenweg

Fotoreportage (20 foto's)...

 
08-07-2011  

Veel starters KNWU-tijdrit rond Bornerbroek

 

ALMELO – Rondom Bornerbroek werd vanavond het districtkampioenschap tijdrijden van de KNWU verreden. Het kampioenschap stond open voor licentiehouders in de volgende categorieën: Nieuwelingen, Nieuwelingen Meisjes, Junioren, Junioren Vrouwen, Elite Vrouwen/Vrouwen B, Amateurs A, Masters 50+, Masters 60+ en de Elite/Beloften. De organisatie was in handen van AWV De Zwaluwen.

Fotoreportage: Coen Mulder
(Klik hier voor alle 98 foto's)
 


Uitslagen tijdrijden 08-07-2011

Fotoreportage (50 foto's)...

 
09-07-2011  

Minuut stilte bij Heracles tegen amateurselectie


Stilteminuut voor de slachtoffers in Enschede
 

ALMELO – De vorig jaar weer opgepikte traditie van een wedstrijd tussen de profs van Heracles Almelo tegen een Almelose amateurselectie, deze keer o.l.v. oud-toparbiter Roelof Luinge, begon met een minuut stilte ter gedachtenis aan de slachtofffers bij het instorten van het dak van het voetbalstadion van FC Twente op donderdag jl.
De organisatie had in overleg met de supportersvereniging Bianco Nero eerder al besloten om de sfeeracties rondom de wedstrijd niet door te laten gaan.
Na een minuut dus het eerste fluitsignaal van Roelof Luinge waarna een wedstrijd begon die sportief gezien weinig om het lijf had. De Almelose amateurselectie werd opgerold met maar liefst 15-0.
Toch namen een kleine 2000 toeschouwers de gelegenheid te baat om de nieuwe selectie van Heracles Almelo te aanschouwen. De profs kregen ook een mooi inkijkje hoe sober een kleedkamer er vroeger uitgezien moet hebben, want ter gelegenheid kwamen de spelers uit de catacomben van de historische Engelse tribune die het veld van de avc Heracles aan de Bornsestraat siert.
Al met al bracht de wedstrijd dankzij toeschouwers en sponsors toch nog 5000 euro in de kas van de stichting Kans voor Kind die kinderwensen vervuld.

Fotoreportage: Freek Buitenweg

Fotoreportage (50 foto's)...

 
11-07-2011  

Voorronde EK handbal -19 in IISPA Almelo

 

ALMELO - Op 4 augustus begint het EK handbal dames <19 in vier speelsteden in Nederland (Almelo – topsporthal IISPA, Arnhem, Leek en Maastricht). De finales worden in de vijfde speelstad Rotterdam gespeeld.
In Almelo spelen de sterke handballanden Rusland, Spanje, Roemenie en Slovenië.
Voor meer informatie over het EK, kijk op www.ekhandbal.nl  

De speelsters zijn ook te volgen via social media als Twitter - Hyves en Facebook
.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
12-07-2011  

IJsbaan Deventer nu overkapt

  DEVENTER – Kunstijsbaan De Scheg in Deventer is zondag jl. voorzien van de grootste membraanoverspanning van de Benelux. De immense overspanning, in combinatie met de ontwikkeling van een educatieve winterspeelplaats met tal van attracties, maakt het Deventer project uniek in Nederland. Sportbedrijf Deventer heeft de ambitie om Sport- en belevingscentrum De Scheg met unieke bezoekersconcepten landelijk op de kaart te zetten.


Lees verder...

Fotoreportage (1 foto's)...

 
14-07-2011  

Daryl van Mieghem 2 jaar naar Heracles Almelo

 

ALMELO – Heracles Almelo blijft het in talentvolle jonge spelers zoeken. Nu is het de 21-jarige Daryl van Mieghem - AFC Amsterdam - die voor de komende twee seizoenen een contract heeft afgedwongen in de weken dat hij bij Heracles Almelo op proef meetrainde en speelde. “Hij is een talentvolle aanvaller die bij ons uiteraard de tijd krijgt om zich door te ontwikkelen, te wennen aan de intensiteit van het betaalde voetbal en aan onze manier van spelen. We zijn blij met zijn komst. Daryl heeft zich de afgelopen weken bewezen in de trainingen en wedstrijden”, aldus directeur Nico-Jan Hoogma.

 
14-07-2011  

TenCate naamgever nieuw stadion Heracles?

 

ALMELO – Het enige beursgenoteerde Almelose concern Royal TenCate wordt mogelijk de naamgever van een nieuw voetbalstadion van Heracles Almelo, dat bericht Dow-Jones Nieuwsdienst. Een woordvoerder bevestigde dat TenCate daarover in overleg is met de Stichting Stadion Heracles Almelo. Royal TenCate is al sinds 2003 shirtsponsor van de Almelose voetbalclub en verlengde onlangs het contract (foto). Ook speelt Heracles Almelo sinds de start in het te kleine huidige stadion al op een kunstgrasveld van producent TenCate. Het lijkt er dus op dat Heracles Almelo meer en meer het uithangbord wordt van de wereldleider in duurzaam kunstgras.
Eergisteren ging de gemeenteraad van Almelo accoord met een rentedragende lening van max. 15 miljoen euro voor nieuwbouw.

 
15-07-2011  

Nederlandse springruiters winnen ook in Aken

  AKEN - Het Oranje kwartet van bondscoach Rob Ehrens heeft ook in Aken de vijfde wedstrijd in het kader van de FEI Nations Cup winnend afgesloten. Jeroen Dubbeldam (Weerselo) groeide met BMC Van Grunsven Simon uit tot de sterkste man van het team, door in beide manches alle balken te laten liggen. Dat deed verder van het 32 deelnemers en acht landen tellende veld alleen de Duitser Carsten-Otto Nagel met Corradina. Deze prestatie kon niet verhinderen dat Duitsland op een tweede plaats eindigde, samen met de Ieren en de Britten, die allen op een totaal van 16 strafpunten eindigden, terwijl Nederland op een totaal van twaalf strafpunten uitkwam. Door deze derde zege op rij gaat het Oranje kwartet met nog drie wedstrijden voor de boeg aan de leiding, voor de Ieren en de Duitsers.
Lees verder...

 
15-07-2011  

FC Twente wijkt uit naar Gelredome

 

ENSCHEDE - FC Twente wijkt voor de Champions League wedstrijd tegen het Roemeense FC Vaslui op 26 juli a.s. uit naar het Gelredome in Arnhem. Voorlopig kan van het eigen stadion geen gebruik worden gemaakt i.v.m. het justitiële onderzoek naar het instorten van het dak van de Grolsch Veste. In 2008 week FC Twente ook al eens uit naar het Gelredome voor een wedstrijd tegen Arsenal. Het Gelredome heeft een capaciteit van 34.000 toeschouwers.

FC Twente verloor de oefenwedstrijd uit tegen Standard Luik met 3-0. Op het eind van de wedstrijd moest de Belgische oproerpolitie ingrijpen toen rellen ontstonden tussen supporters van beide clubs.
Trainer Co Adriaanse was ondanks de nederlaag niet onder de indruk van Standard Luik. ‘Als je niet aanwezig bent geweest bij deze wedstrijd denk je op basis van de uitslag dat we zijn weggespeeld, maar dat was absoluut niet het geval. Wij speelden met een schaduwteam. Dan mag je verwachten dat je door een eerste team van Standard wordt weggespeeld, maar zeker voor rust was daar geen sprake van. Ik vond de spelopvatting van Standard dramatisch, en dat terwijl ze voor eigen publiek speelden. De tweede helft was, zeker na de snelle 2-0 en 3-0, wel matig van onze kant.’

 
15-07-2011  

Heracles speelt gelijk tegen Cambuur

 

BILLERBECK – In het trainingskamp te Billerbeck (D) speelde Heracles Almelo vrijdagmiddag gelijk tegen SC Cambuur Leeuwarden. Heracles begon voortvarend en nam al binnen 20 minuten een 2-0 voorsprong door doelpunten van Everten en jongste aanwinst Van Mieghem. Barto zette de Friezen echter nog voor de thee op gelijke hoogte.
In de rommelige tweede helft kwamen beide teams niet meer tot scoren mede ook omdat coach Peter Bosz slechts 20 man in de selectie telt en zaterdagmiddag opnieuw moet spelen tegen Preussen Münster en dan in de sterkste formatie wil spelen.
Assistent- trainer John Stegeman verving daarom na rust Everton en opmerkelijk genoeg speelde ook de zoon van Peter Bosz (WHC) de eerste 66 minuten mee om dan vervangen te worden door Vejinovic.
Overtoom, Plet, Armenteros en Hengelman zitten nog in de lappenmand en zijn nog niet inzetbaar.

Heracles Almelo -SC Cambuur Leeuwarden: 2-2
Scoreverloop: 16. Everton 1-0, 21. Van Mieghem 2-0, 37. Barto 2-1, 40. Barto 2-2.
Opstelling Heracles: Telgenkamp, Breukers, Maertens, Ter Horst, Jallo, Duarte Rienstra, Bosz (65. Vejinovic), Van Mieghem, Everton (65. Stegeman), Almubaraki.
Gele kaart: De Leeuw (Cambuur), Vejinovic (Heracles).
Toeschouwers: 150
Opstelling Heracles: Telgenkamp, Breukers, Maertens, Ter Horst, Jallo, Bosz (65. Vejinovic), Rienstra, Duarte, Van Mieghem, Everton (65. Stegeman) en Almubaraki.

 
16-07-2011  

Druk voetbaltoernooi F-jes bij ON Almelo

 

ALMELO – Bij CVV Oranje Nassau was het vandaag een drukte van belang. De club organiseerde een voetbaltoernooi voor de F-jes dat compleet vol was ingeschreven. Bij de meeste voetbalclubs liggen de activiteiten stil, maar bij ON kon dankzij het kunstgras volop worden gespeeld.
De organisatoren Wesley Evers en Wilfred Hilberink waren dan ook zeer content met de massale opkomst die naast het voetbal ook voldoende ander vermaak voor de jeugd met zich meebracht.

Fotoreportage: Coen Mulder
(Klik hier voor alle 61 foto’s)

Fotoreportage (50 foto's)...

 
16-07-2011  

Heracles Almelo verliest tegen Preussen Münster


Benjamin Siegert maakt het de Almeloërs lastig

Foto: Preussen Münster '06
 

MÜNSTER – Het trainingskamp in Billerbeck (D) verloopt voor Heracles Almelo niet al te best. Na het gelijkspel tegen Cambuur werd nu kansloos verloren van Preussen Münster met 4-0.
Het gebrek aan spelers en blessures doet zich gelden zodat coach Peter Bosz met een mix van A-spelers en jong talent uit het belofteteam moest aantreden.
Heracles acteerde zeer pover in het stadion van Münster en kwam in de eerste helft amper aan een fatsoenlijke aanval toe. Slechts Everton kreeg kort voor rust een kopkans maar mikte naast. Het in de 3e liga acterende Preussen Münster stond toen al met 1-0 voor maar ging slordig met de kansen om.
Na rust werden de Heraclieden feller en kregen zelfs een speloverwicht. Preussen Münster maakte echter handig gebruik van de ontstane ruimtes en counterde naar 4-0.
De gezichten stonden dan ook op onweer en niet iedereen is blij met de onsamenhangende selecties die Bosz het veld liet opdraven.

Preussen Munster-Heracles Almelo 4-0
Ruststand 1-0. 20. Kuhne 1-0, 75. Ormatelli 2-0, 76. Van Dijk (e.d.) 3-0, 87. Guvenesik 4-0.
Opstelling Heracles: Pasveer, Looms, vd Linden, Te Wierik, Van Dijk, Vejinovic, Bruns, Quansah, Pedro, Everton (45. Almubaraki, 70. Rienstra), Douglas.
Gele kaart: Van Dijk, Almubaraki
Toeschouwers: 2000

 
17-07-2011  

Japan wereldkampioen vrouwenvoetbal


President Obama kijkt met zijn gezin naar de voor hen teleurstellende finale.

Foto: Witte Huis
 

FRANKFURT (D) - Het Japanse sprookje is volledig uitgekomen. Bijna 49.000 toeschouwers zagen hoe de vrouwenploeg van Japan topfavoriet Amerika versloeg na een prangende penaltyreeks.
De Amerikaanse vrouwen hadden de meeste kansen en kwamen ook twee keer op voorsprong, maar met enorme vechtlust kwam Japan twee keer terug. Alex Morgan opende de score in de 69ste minuut. Aye Miyama sleepte in de 81ste verlengingen uit de brand.
Toen Abby Wambach daarin in de 104de minuut de 2-1 in doel kopte, leek het pleit beslist. Drie minuten voor tijd bracht Homare Sawa, topscorer en beste speelster van het tornooi, Japan echter weer op gelijk hoogte. In de slotseconden werd Azusa Iwashimizu nog uitgesloten, omdat ze de doorgebroken Morgan neerhaalde.

In de strafschoppenreeks faalde Amerika liefst drie keer. Het was Saki Kumagai die de beslissende strafschop tegen de netten joeg. Japan, vierde op de FIFA-ranking, is het eerste Aziatische land op de erelijst. De Japanners stonden voor het eerst in een WK-finale.
Een kwartfinale in 1995 was hun beste prestatie tot nog toe. Op de Olympische Spelen in Peking werden ze in 2008 vierde. Op dit WK schakelde Japan titelverdediger en gastland Duitsland uit in de kwartfinales. De Verenigde Staten, eerste op de wereldranking, werden wereldkampioen in 1991 en 1999 en veroverden goud op de Olympische Spelen in Peking.
Zondag leden ze pas hun derde nederlaag sinds ze er op de vorige Wereldbeker, vier jaar geleden in China, in de halve finales uitgingen.

 
20-07-2011  

Geen oefenduel Heracles in Bornerbroek

 

ALMELO - De oefenwedstrijd tussen Heracles Almelo en AGOVV Apeldoorn gaat zaterdagmiddag niet door. Dat maakten de club woensdag via een officiële verklaring bekend. Reden is het te grote aantal geblesseerde spelers zoals o.a. Samuel Armenteris (bovenbeen), Glynor Plet (hamstring), Willie Overtoom (knie), Mike te Wierik (enkel) en Leon van Dijk (lies). Trainer Bosz wil zijn spelers niet overbelasten gelet op de smalle selectie en geeft er de voorkeur aan om de oefenwedstrijd zaterdagavond tegen het Turkse Ankaragücü in Tubbergen wel te laten doorgaan. De wedstrijd op het sportpark van TVC'28, gelegen aan de Sportlaan in Tubbergen, begint aanstaande zaterdag (23 juli) om 19.00 uur. Volwassenen betalen € 8,-- en kinderen t/m 14 jaar € 3.--

 
21-07-2011  

Monumentale Tribune Heracles is Rijksmonument

 

ALMELO – De monumentale tribune van avc Heracles aan de Verlengde Sportlaan en waar tot voor kort nog het straatnaambordje Steve Mokonelaan stond, is officieel tot Rijksmonument verklaard. Vanmiddag werd daar een officieel feestje aangewijd.
De monumentale tribune werd in 1924 ontworpen naar Engels voorbeeld door de Almelose architect M. Krabshuis en werd in 1925 gerealiseerd op initiatief van beschermheer Doedes Breuning ten Cate van de in 1903 opgerichte voetbalclub avc Heracles.
De tribune is anno 2011 enig in zijn soort in Nederland en gaf destijds de club een geweldige ‘boost’ want in 1927 werd voor het eerst het Nationale kampioenschap behaald voor een publiek van 16.000 toeschouwers. Een prestatie die in 1941 werd herhaald door thuis PSV te verslaan met maar liefst 7-1. De hoogste score ooit in een kampioenswedstrijd.
NOS Sport presentator Tom Egbers - lid van het Comité van Aanbeveling - benoemde het besluit tot Rijksmonument telefonisch vanaf zijn vakantieadres in Italië tot de belangrijkste gebeurtenis voor Almelo in deze zomer. 
Lees hier meer over de monumentale tribune en kijk en luister hier op RTV Oost.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (25 foto's)...

 
23-07-2011  

Heracles Almelo gelijk tegen Ankaragücü

 

TUBBERGEN - Het oefenduel tussen Heracles Almelo en het Turkse Ankaragücü op het veld van TVC’28 is zaterdagavond in 2-2 geëindigd.
Heracles Almelo begon voortvarend en Everton zette de Almeloërs al in de eerste minuut op voorsprong. Die achterstand werd echter binnen tien minuten omgedraaid in een voorsprong door Keles en Sahin. Het was Quansah die de Almeloërs nog voor de rust langszij bracht en de eindstand bepaalde.
Coach Peter Bosz begon met nieuwkomers Van Mieghem voorin op links en Duarte op het midden voor de geblesseerde Overtoom. De achterste linie bestond uit de vaste keuzes Looms, vd Linden, Maertens en Breukers.
Na de thee waren de Almeloërs wel heersend maar tot doelpunten kwam het niet meer en werden aan weerskanten goede kansen gemist.

Heracles-Ankaragucu: 2-2
(2-2).
1. Everton 1-0, 9. Ergin Keles 1-1, 10 Turgut Sahin 1-2, 45. Quansah 2-2.
Geel: Deljan Kelhar en José Augusto Sardon
Heracles: Pasveer, Looms (81. Jallo), vd Linden, Maertens, Breukers (75. ter Horst), Vejinovic, Duarte (81. Bruns), Quansah (75. Rienstra) Van Mieghem (45. Pedro), Everton, Douglas (75. Almubaraki).
Ankaragücü: Serdar Kulbilge, Ugur Ucar, Jan Rajnoch, Dejan Kelhar, Ishak Dogan, Theo Lewis, Adem Kocak, Kagan Söylemezgiller, Turgut Sahin, Tonia Tisdell en Ergin Keles.
Wisselspelers: Ediz Bahtiyaroglu, Umut Sözen, José Augusto Sardon, Aydin Toscali, Ilhan Parlak, Robert Vittek, Güven Varoll en Santiago Vizio.

Coach Peter Bosz kon geen beroep doen op: Mike te Wierik (enkel), Leon van Dijk (lies), Samuel Armenteros (bovenbeen), Glynor Plet (hamstring) en Willie Overtoom (meniscus).
Heracles speelt vrijdag of zaterdag nog een oefenduel tegen een nog onbekende tegenstander. De beloften spelen zaterdagmiddag in ieder geval tegen het tweede team van Schalke'04.

Kijk naar de foto's op de website van Ankaragücü en hier naar de foto's van harry Broeze.

 
24-07-2011  

Almelose bokser Mullenberg wint WK militairen

 

RIO DE JANEIRO - De Almelose bokser Peter Müllenberg is wereldkampioen bij de militairen geworden. In het Braziliaanse Rio de Janeiro was hij de sterkste in de klasse tot 75 kilogram. In de finale versloeg hij de Tunesiër Hassan Chgtami met 13-11.

Met de winst deed Müllenberg het beter dan vorig jaar. Toen verloor de voor de Apeldoornse boksclub ABCC uitkomende bokser de finale in het Amerikaanse Lejeune North Carolina van de ervaren Braziliaan Pedro Santos de Lima

Mullenberg kwam het afgelopen seizoen voor het eerst uit in het Bundesliga-team van Velbert. Sinds augustus 2009 is hij werkzaam voor Defensie, bij de Landmacht.

In mei jl. prolongeerde hij te Rotterdam zijn nationale titel.
Tijdens het EK in Ankara in juni jl. versperde de Russische kampioen Maksim Koptiakov, die in 2008 al EK-zilver veroverde, hem de weg naar de halve finale in de klasse tot 75 kilogram door met 18-8 van Mullenberg te winnen. Mullenberg had eerder in het toernooi gewonnen van Daniel Topalovic (13-8) en van Bogdan Joratoni (21-15).

Mullenberg is met zijn prestaties hard op weg naar een Olympische kwalificatie voor de Spelen in 2012 te Londen.

 
25-07-2011  

Bruggink naar Hickstead, Schröder blijft thuis

 

ERMELO/HICKSTEAD (KNHS) - Het Oranje kwartet dat komende vrijdag in Hickstead van start gaat in de zesde wedstrijd van de FEI Nations Cup competitie is een geheel nieuwe melange. Bondscoach Rob Ehrens heeft ditmaal gekozen voor Piet Raijmakers jr. (Asten) met Van Schijndel's Rascin, Leon Thijssen (Baarlo) met Tyson, Wout-Jan van der Schans (Nijkerk) met Eurocommerce Seoul en Gert-Jan Bruggink (De Lutte) met Primeval Wings. Rabo Talententeamlid Anniek Poels neemt met Asteria de plaats in op de reservebank.

"Het mag dan een opvallende samenstelling genoemd worden, maar Piet Raijmakers jr. heeft in het Zweedse Falsterbö met een dubbele foutloze ronde laten zien waar hij en zijn paard Van Schijndel's Rascin toe in staat zijn. Ook in Sankt Gallen leverde deze combinatie een belangrijke bijdrage aan de overwinning die het Nederlandse team daar behaalde. Leon Thijssen maakte deel uit van het team dat in Falsterbö als vierde eindigde en na een tegenvallende eerste manche revancheerde hij zich ijzersterk door in de tweede manche foutloos te blijven. Wout-Jan van der Schans is met Eurocommerce Seoul bezig aan een sterk seizoen en zij zijn denk ik klaar om nu op het hoogste niveau te laten zien waar toe zij in staat zijn. Datzelfde geldt voor Gert-Jan Bruggink met Primeval Wings (foto). In mijn ogen een team waarmee we op zijn minst de leidende positie in de competitie kunnen vasthouden", aldus Rob Ehrens, die Anniek Poels meeneemt als reserve. "Deze jonge dame heeft het afgelopen jaar vele goede wedstrijden gereden en ik vind het mooi om zo iemand ook eens aan een wedstrijd op dit niveau te kunnen laten ruiken. In Geesteren bewees ze dat ze, zoals dat in Falsterbö het geval was toen pal voor de wedstrijd Vincent Voorn zich moest terugtrekken en Piet Raijmakers zijn plek moest innemen, op topniveau goed kan presteren", aldus Ehrens. Hij resit met hetzelfde team ook door naar Dublin, waar een week later de één na laatste wedstrijd van deze reeks op het programma staat. "Er is één verschil. Poels gaat na Hickstead naar huis en haar plaats wordt dan ingenomen door Leopold van Asten (Duizel) met VDL Groep Santana. Het doel is om in Rotterdam als klassementsleider van start te gaan en hopelijk deze reeks, als kroon op een ijzersterk seizoen, in de thuiswedstrijd winnend af te sluiten".

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Fotoreportage (1 foto's)...

 
29-07-2011  

Talent KV Mechelen strijkt neer in Tubbergen

 

TUBBERGEN - Sinds afgelopen woensdag is de jeugd onder de 15, 16 en 17 (56 jongens) van KV Mechelen aan het trainen op het complex van TVC’28. Ze verblijven bij Erve Nijhuis in Mander en zaterdag zijn er een 3-tal oefenwedstrijden gepland tegen verschillende teams. Ongetwijfeld zullen op de wedstrijden ook tal van voetbalscouts afkomen.

11.00 uur KV Mechelen (U17) - Mix van TVC A1 en TVC B1
11.00 uur KV Mechelen (U16) - Osnabrück
11.00 uur KV Mechelen (U15) - Mix van TVC B1 en TVC C1
http://www.kvmechelen-jeugd.be/

 
30-07-2011  

Heracles verliest van beloften Schalke´04

 

ALMELO – De oefenwedstrijden van Heracles Almelo verlopen moeizaam. Reden voor de Almeloërs om het eigen beloftenteam zaterdagmorgen te laten spelen tegen een combinatieteam van de gezamenlijke voetbalacademie met FC Twente en zaterdagmiddag de hoofdmacht nog wat speelminuten te gunnen tegen de beloften van Schalke’04. Er was gepoogd tegen Besiktas een wedstrijd te regelen maar die haakte af door het Turkse omkoopschandaal.
In de eerste helft kwamen de Heraclieden amper tot goede aanvallen omdat de jeugdspelers van Schalke’04 de zaken verdedigend goed voor elkaar hadden. Met Almubaraki in de spits en Duarte 'op tien' begon trainer Peter Bosz aan het karwei en na een half uurtje viel tot overmaat van ramp ook nog Mark Looms geblesseerd uit. De jonge Duitsers kregen wel kansen en Pasveer moest herhaaldelijk handelend optreden. In de 25e minuut van de tweede helft namen de beloften van Schalke’04 zelfs brutaal een voorsprong toen Pasveer het antwoord schuldig moest blijven op een inzet van Manuel Jiminez Torres (0-1). Het was het sein om wat feller de aanval te zoeken en de Heraclieden morsten enkele goede kansen doordat Duarte en Everton niet geheel scherp waren. De overwinning en het goede gevoel gingen dus mee naar Gelsenkirchen.
Trainer Bosz treurde niet om het verlies en vond vooral het goede tegenspel van de Duitsers belangrijk; ‘Zo’n tegenstander zochten we. We moesten vol aan de bak. En ach de uitslag zegt me niet zoveel’. Helemaal ontevreden was Bosz dus niet!

Foto: Harry Broeze
(klik hier voor meer foto's)

Heracles Almelo – FC Schalke 04 II 0-1
(0-1)
25.Manuel Jiminez Torres 0-1.
Scheidsrechter: Bronsvoort
Gele kaart: Frank Fahrenhorst
Heracles Almelo: Remko Pasveer, Tim Breukers, Birger Maertens, Antoine van der Linden, Mark Looms (35.Olivier ter Horst), Kwame Quansah, Lerin Duarte, Marko Vejinovic, Darl Douglas, Everton Ramos da Silva en Anmar Almubaraki.
Schalke’04 II: Robin Himmelmann, Alban Sabah, Nurettin Kayaoglu (56.Felix Frank), Richard Weber, Frank Fahrenhorst, Dominik Stommel (79.Dominik Ernst), Andreas Wiegel (56.Jonas Drüppel), Kevin Rodriques Pires (72.Zlatko Muhovic), Philip Hofmann (56.Marco Quotschalla), Manuel Jiminez Torres (72.Eren Taskin) en Alexander Langlitz (56.Pascal Schmidt).
Toeschouwers: 1000

 
31-07-2011  

NK Jetski Almelo waar spektakel

 

ALMELO – Als onderdeel van de Almelose Havendagen werden zaterdag op de Almelose wateren langs de Turfkade voor het tweede opeenvolgende jaar in successie wedstrijden gehouden die meetellen in het klassement voor de Nederlandse Jetskititel.
Het spektakel ondervond nog wel enige juridische tegenstand van een aanpalende woonbootbewoner maar middels het verleggen van enige te ronden boeien op het racecircuit kon dat probleem worden getackeld.
De uitslagen vindt u binnenkort op: http://www.jetskiclub.nl/ 
 
Fotoreportage: Nick Zweers

Fotoreportage (18 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina