Sportberichten


Plaatsing  
 
21-07-2011  

Monumentale Tribune Heracles is Rijksmonument

 

ALMELO – De monumentale tribune van avc Heracles aan de Verlengde Sportlaan en waar tot voor kort nog het straatnaambordje Steve Mokonelaan stond, is officieel tot Rijksmonument verklaard. Vanmiddag werd daar een officieel feestje aangewijd.
De monumentale tribune werd in 1924 ontworpen naar Engels voorbeeld door de Almelose architect M. Krabshuis en werd in 1925 gerealiseerd op initiatief van beschermheer Doedes Breuning ten Cate van de in 1903 opgerichte voetbalclub avc Heracles.
De tribune is anno 2011 enig in zijn soort in Nederland en gaf destijds de club een geweldige ‘boost’ want in 1927 werd voor het eerst het Nationale kampioenschap behaald voor een publiek van 16.000 toeschouwers. Een prestatie die in 1941 werd herhaald door thuis PSV te verslaan met maar liefst 7-1. De hoogste score ooit in een kampioenswedstrijd.
NOS Sport presentator Tom Egbers - lid van het Comité van Aanbeveling - benoemde het besluit tot Rijksmonument telefonisch vanaf zijn vakantieadres in Italië tot de belangrijkste gebeurtenis voor Almelo in deze zomer. 
Lees hier meer over de monumentale tribune en kijk en luister hier op RTV Oost.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (25 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina