Sportberichten


Plaatsing  
 
03-07-2011  

Janneke Punte wint Prix St. George

 

ALMELO – Voor het eerst werden tijdens de Almelose Ruiterdagen ook nationale dressuurwedstrijden verreden. De accommodatie van het Twents Hippisch Centrum in Almelo met de NOC/NSF goedgekeurde Swanenberg wedstrijdbodems leent zich daar uitstekend voor en de afgelopen jaren was de nationale Subtopdressuur al vaker te gast in Almelo, maar nog nimmer tijdens de alsmaar drukkere ruiterdagen.
Zo’n 1560 paarden kwamen in Almelo meermaals aan de start in zowel het springen als de dressuur en tijdens de eerste drie dagen van het 10-daagse hippische evenement ook al ruim 750 pony’s. De Almelose Ruiterdagen behoren dan ook voor de landelijke ruitersport tot het neusje van de zalm en is in omvang een der grootste hippische evenementen in Europa.
Door nu ook de Subtop dressuur toe te voegen aan de ruiterdagen, heeft de organisatie met het hippische evenement een kwaliteitsslag weten te maken. Dat neemt niet weg dat op het Twents Hippisch Centrum te Almelo op zaterdag 27 augustus a.s. wederom Subtop dressuurwedstrijden worden gehouden.
In de zwaarste proef, de Lichte Tour, ging vandaag de afgetekende overwinning naar Janneke Punte (Enschede) met Fürst Felix met een score van 66,18 procent. Rineke Jansen (Avereest) volgde met Topolkski op afstand met 62,96 procent en Dagmar van ’t Land (Zuidwolde) werd met Urban Hero door de tweekoppige jury 62,83 procent toebedeeld.

Alle uitslagen van de vandaag door de KNHS geregisseerde Suptop dressuurwedstrijden staan hieronder.

ZZ-licht 1e proef:
http://www.almelose-ruiterdagen.nl/startlijsten/2011/paard/uitslag/55  
ZZ-licht 2e proef:
http://www.almelose-ruiterdagen.nl/startlijsten/2011/paard/uitslag/56  
ZZ-zwaar 1e proef:
http://www.almelose-ruiterdagen.nl/startlijsten/2011/paard/uitslag/57  
ZZ-zwaar 2e proef:
http://www.almelose-ruiterdagen.nl/startlijsten/2011/paard/uitslag/58  
Lichte Tour PSG:
http://www.almelose-ruiterdagen.nl/startlijsten/2011/paard/uitslag/59  
Junioren;
http://www.almelose-ruiterdagen.nl/startlijsten/2011/paard/uitslag/93  
Young Riders:
http://www.almelose-ruiterdagen.nl/startlijsten/2011/paard/uitslag/94  

Archief
Terug naar vorige pagina