Sportberichten


Plaatsing  
 
09-07-2011  

Minuut stilte bij Heracles tegen amateurselectie


Stilteminuut voor de slachtoffers in Enschede
 

ALMELO – De vorig jaar weer opgepikte traditie van een wedstrijd tussen de profs van Heracles Almelo tegen een Almelose amateurselectie, deze keer o.l.v. oud-toparbiter Roelof Luinge, begon met een minuut stilte ter gedachtenis aan de slachtofffers bij het instorten van het dak van het voetbalstadion van FC Twente op donderdag jl.
De organisatie had in overleg met de supportersvereniging Bianco Nero eerder al besloten om de sfeeracties rondom de wedstrijd niet door te laten gaan.
Na een minuut dus het eerste fluitsignaal van Roelof Luinge waarna een wedstrijd begon die sportief gezien weinig om het lijf had. De Almelose amateurselectie werd opgerold met maar liefst 15-0.
Toch namen een kleine 2000 toeschouwers de gelegenheid te baat om de nieuwe selectie van Heracles Almelo te aanschouwen. De profs kregen ook een mooi inkijkje hoe sober een kleedkamer er vroeger uitgezien moet hebben, want ter gelegenheid kwamen de spelers uit de catacomben van de historische Engelse tribune die het veld van de avc Heracles aan de Bornsestraat siert.
Al met al bracht de wedstrijd dankzij toeschouwers en sponsors toch nog 5000 euro in de kas van de stichting Kans voor Kind die kinderwensen vervuld.

Fotoreportage: Freek Buitenweg

Fotoreportage (50 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina