Sportberichten


Plaatsing  
 
08-07-2011  

Heracles Almelo rekent op gemeenteraad


De gemeenteraad van Almelo vergadert dinsdag 12 juli om 19.00 uur over een lening van 15 miljoen euro aan de Stichting Stadion Heracles Almelo.
Vanwege de beperkte publiekscapaciteit (150) in de raadszaal worden kaarten uitgereikt aan insprekers, belanghebbenden zoals de besturen van de stichting en Heracles Almelo en de eerst aangemelde belangstellenden. Voor de overige toeschouwers is de vergadering te volgen op beeldschermen voor het stadhuis of via de livestream: http://www.almelo.nl/Smartsite.shtml?id=57034
 

ALMELO – De perspresentatie van Heracles Almelo begon met het uitspreken van het medeleven aan de slachtoffers bij het instorten van het dak van de Grolsch Veste in Enschede door voorzitter Jan Smit. ‘We zijn geschrokken door het drama en hopen dat FC Twente kans ziet de gevolgen ervan in goede banen te leiden. Het is zeer triest wat er gebeurd is. Spelers, bestuur en iedereen die hier werkt leeft mee met Enschede en met de slachtoffers’, aldus Smit.
De presentatie was sober en bevatte weinig nieuws en dat valt ook niet te verwachten zo meldde Smit. ‘We moeten van quitte af aan vol gas om het gewenste resultaat te bereiken’, zei Smit. Voorlopig ligt de ambitie niet hoger dan voorgaande jaren en dat is handhaving. Volgens Smit kan dat alleen als het rustig is bij de club en vervolgde, ‘maar het moet ook weer niet té rustig worden, anders vloeit de inspiratie weg uit de groep’.
De club heeft momenteel 23 spelers onder contract en wil er minimaal 26 onder contract brengen, net zoveel als vorig jaar. ‘Tot 31 augustus kan er nog van alles gebeuren. Ik doe geen uitspraken, maar we hebben hoge ambities. We zijn een club die vooruit wil, maar dat kan alleen als het nieuwe stadion er komt. Ik zelf wil er niet al te veel over zeggen, voel me ietwat monddood. De gemeenteraad zal dinsdag de beslissing nemen. Iedereen ziet het belang van Heracles voor de stad en de omgeving. Heracles is belangrijk voor het bedrijfsleven en voor de sociaal-maatschappelijke kant van de gemeenschap. Dus kan de gemeenteraad het laten zien’, zei Smit die een oproep deed aan sponsors en fans om dinsdag naar het centrum van de stad te gaan als een positieve, morele steun’, zei Smit die een bouwer is en ongetwijfeld zijn positie zal heroverwegen mocht de lening er niet komen.
De begroting bedraagt voor het komende seizoen een kleine 9 miljoen euro en dat is een der kleinste budgetten in de eredivisie. Het budget kan in de toekomst alleen omhoog als er een groter stadion komt.

Ook directeur Nico-Jan Hoogma beaamde dat de selectie nog niet compleet is en de club vooral op zoek is naar getalenteerde jonge spelers die zich willen doorontwikkelen. Zijn streefgetal is 30 spelers maar of dat haalbaar is? In drie linies wordt nog naar versterking gezocht. Zaterdag na de wedstrijd tegen een Almelose amateurselectie wordt ook duidelijk of proefspeler Daryl van Mieghem (AFC Amsterdam) een contract krijgt aangeboden. Hoogma was wel blij dat alle vertrokken spelers elders emplooi hebben gevonden en hoopte dat Ellery Cairo eveneens ergens onderdak vindt.

Trainer Peter Bosz had weinig toe te voegen. ‘Ondanks dat we veel dezelfde spelers hebben, staat deze selectie er beter voor dan een jaar geleden. We hebben vorig jaar grote stappen gezet maar moeten bijvoorbeeld veel meer rendement halen uit vrije schoppen’, zei Bosz die tevens benadrukte dat het aantal tegendoelpunten omlaag moet en de nieuwe spelers moeten worden ingepast.
Een tegenvaller is ook dat Overtoom aan zijn buitenmeniscus geopereerd moet worden en in de voorbereiding wordt gemist. Maar ook Bosz kan weinig anders dan de datum van 31 augustus afwachten voordat er werkelijk zicht is op het definitieve spelerspotentieel.

Fotoreportage: Jan Bril en Freek Buitenweg

Fotoreportage (20 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina