Sportberichten


Plaatsing  
 
12-07-2011  

IJsbaan Deventer nu overkapt

 

Grootste membraanoverspanning Benelux
Kunstijsbaan De Scheg wordt overdekt om minder afhankelijk te zijn van de weersomstandigheden. Het doek met een oppervlakte van 6000 vierkante meter en een gewicht van 14 ton werd zondag 10 juli 2011, onder ideale weersomstandigheden, probleemloos gehesen. Ruim 35 werklieden zijn ‘s morgens heel vroeg begonnen met de voorbereidingen. Het hijsen is hét hoogtepunt van het totale verbouwingsproject. Lang is uitgekeken naar dit bijzondere moment. Nu de overspanning is aangebracht kan de herinrichting van het middenterrein beginnen, waar een educatieve winterspeelplaats met tal van attracties wordt gerealiseerd alsmede een nieuwe schaatsvloer op basis van een gekanaliseerde granulaatvloer die ’s zomers als zachte sportvloer wordt ingezet.

De Scheg als landmark van Deventer
De ambitie is om Sport- en belevingscentrum De Scheg met unieke bezoekersconcepten landelijk op de kaart te zetten. De Scheg wordt de aankomende maanden omgetoverd tot een gethematiseerde belevingsaccommodatie. Naast de kunstijsbaan worden ook de vergaderzalen en de zwembaden van De Scheg geüpgrade. Het resultaat van alle verbouwingen is een volledig gethematiseerde belevingsaccommodatie in een unieke Noord Europese beleving.

Nieuwe concepten: één beleving!
Het concept met sport, beleving, educatie en duurzaamheid binnen één accommodatie is uniek in Nederland en transformeert De Scheg naar een volledig gethematiseerd Sport- en belevingscentrum. Bezoekers wanen zich vanaf vrijdag 7 oktober 2011 in Noord Europa en worden door de characters Kim & Pim meegenomen op avontuur over de verlaten Noordpool.

Dagje uit
Vanaf de opening in oktober 2011 is een dagje uit in De Scheg, door het uitgebreide en gevarieerde aanbod, een geweldige beleving voor mensen uit alle windstreken en van alle leeftijden.

Kinderfeesten
Kinderfeesten sluiten perfect aan bij het motto van de organisatie ‘Beleving in Beweging’. Al vanuit huis begint het kinderfeest voor zowel de jarige als de genodigden via het internet, met het daadwerkelijke ‘VIP’ bezoek als ultiem hoogtepunt.

Schoolreizen
Dat De Scheg zich, met alle ontwikkelen op gebied van energie, educatie en duurzaamheid perfect leent voor schoolreizen is een understatement. Een compleet lespakket zal de verwachtingen van scholen, docenten en leerlingen overtreffen. De samenwerking met het onderwijs zorgt dat het aanbod past bij de vraag. De rol van combinatiefunctionarissen van Sportbedrijf Deventer is hierin nadrukkelijk terug te vinden.

Bedrijfsarrangementen
Vanaf september 2011 beschikt De Scheg over volledig nieuwe vergaderzalen en horecagelegenheden met hoogstaande technische faciliteiten. Alle bedrijfsarrangementen, vergaderingen of personeelsfeesten zijn te combineren met diverse sporten, clinics of recreatiemogelijkheden waardoor een complete beleving ontstaat.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina