Sportberichten


Plaatsing  
 
30-07-2011  

Heracles verliest van beloften SchalkeĀ“04

 

ALMELO – De oefenwedstrijden van Heracles Almelo verlopen moeizaam. Reden voor de Almeloërs om het eigen beloftenteam zaterdagmorgen te laten spelen tegen een combinatieteam van de gezamenlijke voetbalacademie met FC Twente en zaterdagmiddag de hoofdmacht nog wat speelminuten te gunnen tegen de beloften van Schalke’04. Er was gepoogd tegen Besiktas een wedstrijd te regelen maar die haakte af door het Turkse omkoopschandaal.
In de eerste helft kwamen de Heraclieden amper tot goede aanvallen omdat de jeugdspelers van Schalke’04 de zaken verdedigend goed voor elkaar hadden. Met Almubaraki in de spits en Duarte 'op tien' begon trainer Peter Bosz aan het karwei en na een half uurtje viel tot overmaat van ramp ook nog Mark Looms geblesseerd uit. De jonge Duitsers kregen wel kansen en Pasveer moest herhaaldelijk handelend optreden. In de 25e minuut van de tweede helft namen de beloften van Schalke’04 zelfs brutaal een voorsprong toen Pasveer het antwoord schuldig moest blijven op een inzet van Manuel Jiminez Torres (0-1). Het was het sein om wat feller de aanval te zoeken en de Heraclieden morsten enkele goede kansen doordat Duarte en Everton niet geheel scherp waren. De overwinning en het goede gevoel gingen dus mee naar Gelsenkirchen.
Trainer Bosz treurde niet om het verlies en vond vooral het goede tegenspel van de Duitsers belangrijk; ‘Zo’n tegenstander zochten we. We moesten vol aan de bak. En ach de uitslag zegt me niet zoveel’. Helemaal ontevreden was Bosz dus niet!

Foto: Harry Broeze
(klik hier voor meer foto's)

Heracles Almelo – FC Schalke 04 II 0-1
(0-1)
25.Manuel Jiminez Torres 0-1.
Scheidsrechter: Bronsvoort
Gele kaart: Frank Fahrenhorst
Heracles Almelo: Remko Pasveer, Tim Breukers, Birger Maertens, Antoine van der Linden, Mark Looms (35.Olivier ter Horst), Kwame Quansah, Lerin Duarte, Marko Vejinovic, Darl Douglas, Everton Ramos da Silva en Anmar Almubaraki.
Schalke’04 II: Robin Himmelmann, Alban Sabah, Nurettin Kayaoglu (56.Felix Frank), Richard Weber, Frank Fahrenhorst, Dominik Stommel (79.Dominik Ernst), Andreas Wiegel (56.Jonas Drüppel), Kevin Rodriques Pires (72.Zlatko Muhovic), Philip Hofmann (56.Marco Quotschalla), Manuel Jiminez Torres (72.Eren Taskin) en Alexander Langlitz (56.Pascal Schmidt).
Toeschouwers: 1000

Archief
Terug naar vorige pagina