Sportberichten


Plaatsing  
 
03-07-2011  

Tom Brinkman wint zware springderby


Wethouder Mieke Kuik-Verweg feliciteert Tom Brinkman, de winnaar van de zware springderby.
Foto: Alexander Kamp
 

ALMELO – In een veld van 31 geplaatste deelnemers ging de winst in de zware derby ‘Trial Jumping Almelo’ naar de oud- ruiter van Stal Eurocommerce, Tom Brinkman met zijn paard Karst. Het was voor de tweede keer dat Brinkman deze derby, met een lengte van ruim een kilometer waarin een sloot en diverse wallen inclusief een Irish Wall, won. In de ruim 30- jarige historie van de derby lukte dat voorheen alleen Eric Wiefferink.
Parcoursbouwer Jos Brinkman, vader van Tom, hield de parcourslijnen traditioneel in stand maar wist toch enkele verrassend natuurlijk aanziende hindernissen in het parcours op te nemen ondanks de sponsoruitingen die ook hun plekje in het parcours vereisten.
Vier ruiters wisten uiteindelijk in de 1e omloop foutloos te blijven over het extra lange parcours met 26 sprongen. Naast Tom Brinkman ook ‘good old’ Willy van der Ham met de schimmel Aragon, Rob Scherphof met Lauristan en Harrie Wiering met Hemmelhorst Viva La Vie.
Scherphof nam in de barrage teveel risico om een scherpe tijd te klokken en liep tegen 24 strafpunten aan. Wiering reed daarop wel foutloos naar de finish in een tijd van 42,83 seconden. Reden voor Willie van der Ham om het ‘gas’ er op te zetten. De tijd was met 39,5 seconden absoluut het snelst, maar Aragon tikte wel een balkje uit de lepels. Tom Brinkman wist dus wat er te doen stond, hield het hoofd koel en eindigde met Karst foutloos in een tijd van 42,31 seconden, daarmee zijn tweede ‘Trial’ overwinning veilig stellend.
Brinkman kon zijn geluk niet op en nam de traditionele onderdompeling in de sloot op de koop toe. Brinkman liet na afloop ook weten thuis geoefend te hebben op dit soort bijzondere sprongen net zoals Wiefferink enkele jaren geleden eveneens te kennen gaf dat hij voordien bij Brugman in Ambt Delden had geoefend. Het bijzondere karakter van een derby vereist dat eigenlijk ook wel, want in de Trial Jumping Almelo komen springvermogen, snelheid en conditie van ruiter en paard samen.
Uitslag.

foto'  sCoen Mulder

Fotoreportage (19 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina