Sportberichten


Plaatsing  
 
01-06-2017  

Vrije verkoop seizoenkaart Heracles gestart

 

ALMELO – Vandaag is de vrije verkoop voor seizoenkaarten van Heracles Almelo gestart. De reserveringsperiode voor seizoenkaarthouders is voorbij. Voor alle resterende plekken in het Polman Stadion is vanaf nu een vrije keus onder het motto; ‘wie het eerst komt heeft een streepje voor’. Wees er dus snel bij om de mooiste plekjes te claimen!

Dat kan al vanaf 149 euro. U kunt uw jaarkaart kopen in de FanServiceShop in het stadion of online. Kijk HIER welke plaatsen er nog beschikbaar zijn. Doe het snel en wees er bij, bij de thuiswedstrijden van de smaakmakers van de eredivisie want het Polman Stadion moet nog meer een heksenketel worden die de tegenstanders sportieve angst inboezemt !

Al 6.500 kaarten verkocht
De teller van verkochte seizoenkaarten staat bij de start van de vrije verkoop op 6.500 stuks. Meer dan vorig jaar op dit tijdstip. Daar zijn de spelers Wout Droste, Renze Fij, Joey Pelupessy, Robin Pröpper en Vincent Vermeij mede debet aan. Zij belden de afgelopen dagen de oude seizoenkaarthouders op die nog niet hadden verlengd met de vraag, 'U bent er toch wel weer bij het komende seizoen? ' Het heeft geholpen al kwam wel vaak de tegenvraag, 'bent u het wel echt?".
De spelers van Heracles Almelo doen dus niet alleen aan klantenbinding op het veld, maar blijken ook talent te hebben als callcenter-medewerkers.

 
01-06-2017  

Huntelaar terug bij Ajax

‘Ik kom hier niet om af te bouwen´
 

AMSTERDAM – Klaas-Jan Huntelaar draagt het komende seizoen weer de kleuren van Ajax Amsterdam. De 33-jarige spits tekende vandaag een contract voor één seizoen en vertrok transfervrij bij Schalke ’04. ,,Het is geen geheim dat Ajax mijn club is'', zegt hij op de clubsite van Ajax. ,,Dus ik ben ontzettend blij dat ik hier nu terugkeer. Mijn rol is duidelijk, maar ik kom hier niet om af te bouwen.''
Daarmee verkondigt de Achterhoeker dat hij volop de strijd aan gaat met spits Kasper Dolberg voor een plekje in de hoofdmacht. ,,Ik heb met Ajax bekers gewonnen, maar niet de landstitel. Het doel is om aan het eind van het seizoen, samen met de rest van het team die schaal in handen te hebben'', aldus de nog immer ambitieuze veel scorende spits wiens profcarrière begon bij de jeugd van PSV en vervolgens via De Graafschap, AGOVV, Sc Heerenveen, Ajax, Real Madrid, AC Milan om via  7 jaar Schalke ’04 weer bij Ajax te belanden. Huntelaar speelde tot nu 76 interlands waarin hij 42 keer scoorde. Bij Ajax wordt Huntelaar verenigd met trainer Peter Bosz die in 2003 Huntelaar al mee maakte bij een minder succesvol verlopen seizoen als trainer bij De Graafschap.

Manager Marc Overmars is blij dat hij Huntelaar heeft weten vast te leggen. ‘We spelen per seizoen zo’n 60 wedstrijden en dan heb je twee spitsen nodig’, aldus de Gelderlander. Overmars vult daarmee het gat in dat Traoré achterlaat na zijn terugkeer naar Chelsea.

 
02-06-2017  

Robin Gosens van Heracles naar Atalanta


Robin Gosens: “Blij dat ik voor deze supporters heb mogen spelen”
Na twee seizoenen is er een einde gekomen aan het verblijf van Robin Gosens in Almelo. De 22-jarige verdediger verruilt Heracles Almelo voor Atalanta Bergamo. Bij de nummer vier van de Serie A wacht hem een mooi avontuur, toch gaat hij Heracles Almelo missen. “Hopelijk hebben de supporters van mij genoten.”

De interesse van Atalanta Bergamo is in de laatste paar weken concrete vormen gaan aannemen. “In eerste instantie nam ik de interesse nog niet echt serieus”, vertelt Gosens vlak nadat dat de transfer officieel beklonken is. “Ik bedoel: ik zag dat ze in de top vijf van de Serie A stonden en kon niet geloven dat ze serieuze interesse in mij hadden. Maar ze wisten mij te overtuigen met dat wat ze allemaal over mij wisten. Ik ben die kant opgegaan, heb de stad bekeken, het stadion gezien, een wedstrijd bezocht en natuurlijk met mensen gesproken. Op de terugweg zei ik in het vliegtuig tegen mijn vader: dit is te gek, dit moet ik doen.”

Nieuwe club
Van tevoren wist Gosens nog niet veel van zijn nieuwe club. Nu is dat anders. “Het is een warme en open club, vergelijkbaar met Heracles Almelo. Bergamo is een voetbalgekke stad waar alles om voetbal draait. De supporters zijn fanatiek en het is een club met veel ambitie die verder wil groeien naar de subtop. Dat ik daar deel van mag uitmaken vind ik hartstikke mooi.”

Twee jaar Heracles Almelo
“Hoe ik terugkijk op mijn tijd bij Heracles?” Gosens hoeft er niet lang over na te denken. “Nog nooit heb ik bij een club gespeeld waar ik zo veel vrienden heb gemaakt. Vaak bouw je met maar een of twee spelers een vriendschap op, hier was dat heel anders. Ook met het personeel heb ik een hele sterke band opgebouwd. Dat is ook wat ik het meeste ga missen: de mensen binnen de club met wie ik altijd een goede relatie heb gehad. Niet alleen de spelers, het personeel, maar zeker ook de supporters. Ik ga iedereen missen. Dat zeg ik vanuit mijn hart.”

“Het hoogtepunt in mijn tijd bij Heracles Almelo is absoluut het behalen van Europees voetbal”, vertelt Gosens met trots in zijn stem. “Wat er toen gebeurde was niet normaal. Supporters en mensen binnen de club waren zo enthousiast. Ik ben blij dat ik daar deel van heb mogen uitmaken. Het zal voor mij een levenslange herinnering blijven waar ik met trots op terugkijk.”

Supporters
Afsluitend wil Gosens van de gelegenheid gebruikmaken om zijn dank uit te spreken naar de supporters van Heracles Almelo. “Hen wil ik ontzettend bedanken. In de afgelopen twee jaar hebben ze mij heel erg gesteund, daar heb ik een positief en warm gevoel aan overgehouden. Ik hoop dat ik iets voor de supporters terug heb kunnen doen met mijn spel en karakter. Ik heb elke dag alles gegeven en geknokt om mijzelf en daarmee Heracles Almelo beter te maken. Hopelijk hebben de supporters van mij genoten, want oprecht: dat heb ik wel van hen. Ik ben blij dat ik voor deze mensen heb mogen spelen.”
 

ALMELO - Robin Gosens verruilt de Eredivisie voor de Italiaanse Serie A. Heracles Almelo en Atalanta Bergamo zijn het eens geworden over de transfer van de verdediger, wiens contract in Almelo nog een jaar doorliep. De 22-jarige Gosens verbindt zich voor drie jaar aan de nummer vier van Italië, met een optie voor nog twee seizoenen.

"Voor mij is dit een ongelofelijke transfer", aldus Gosens. "Ik ga naar de nummer vier in een topcompetitie als de Serie A en speel dus komend jaar in de Europa League. Ik heb twee prachtige jaren gehad bij Heracles Almelo. De club heeft mij de kans gegeven om me door te ontwikkelen, daar ben ik ze enorm dankbaar voor. Ik zal de mensen in Almelo zeker gaan missen, maar blijf de club vanuit Bergamo op de voet volgen."

Algemeen directeur Nico-Jan Hoogma: "Wij gunnen Robin deze mooie overstap van harte. Hij heeft zich de afgelopen twee seizoen uitstekend gemanifesteerd, als voetballer en als mens. We zijn er ook best een beetje trots op dat we nu een speler afleveren aan de nummer vier van een Europese topcompetitie."

Gosens is in Emmerich (D) geboren en begon zijn voetbalcarrière bij Vfl Rhede waar Vitesse hem in 2012  oppikte voor de jeugdopleiding, een jaartje verhuurde aan Fc Dordtrecht waarna 2 jaar geleden de overstap volgde naar Heracles Almelo en nu het vertrek naar Atalanta. Op de transfermarkt-saldi wordt aan Gosens een bedrag van 800.000 euro gekoppeld.

 
09-06-2017  

Fij naar FC Dordrecht, Fledderus in staf


Renze Fij bankzitter af bij Dordtrecht en Mark-Jan Fledderus maakt overstap naar een bureaustoel.
Foto's: Bert Lettebper (Fij) en Kim Hoekstra Fotografie
 

ALMELO – Doelman Renze Fij gaat op huurbasis naar fc Dordrecht om ervaring op te doen als eerste keeper. De Heraclied blijft aan Heracles Almelo verbonden en tekende een contractverlenging.

Ook Mark-Jan Fledderus blijft voor Heracles behouden. De linker-verdediger hangt zijn ‘kicksen’ in de wilgen en treedt toe tot de staf als assistent van de directieleden Nico-Jan Hoogma en Rob Toussaint. Fledderus krijgt daarmee de kans zich bestuurlijk te bekwamen op het gebied van algemene zaken en commercieel technische zaken. De Drent geraakte het afgelopen seizoen zwaar geblesseerd aan zijn knie, maar vocht zich uiteindelijk toch nog terug in het eerste team.

Renze Fij is blij met de contractverlenging. De doelman staat al onder contract bij de Almelose club sinds 2012. Fij ziet de tijdelijke overstap naar fc Dordtrecht als de kans om te bewijzen dat hij het niveau van eerste doelman aan kan.

In het Brabantse gaat het verhaal de ronde dat Heracles in gesprek is met Dries Wuytens. De Belgische centrale verdediger heeft een aflopend contract bij Willem II en kan in Den Bosch vrij de poort uitlopen. Wuytens (26) speelde voordien bij PSV dat hem weghaalde bij Beerschot.

 
12-06-2017  

Goud EU-Masters Taekwondo Oude Luttikhuis

 

LUXEMBURG/ALMELO – Taekwondo Oude Luttikhuis uit Almelo nam met 3 taekwondoka’s deel aan het eerste ETU Open European Master Championships voor veteranen (+35) in Luxemburg.
Ronald Folson behaalde in de leeftijdscategorie 45/49 onder 80 kg goud na overwinningen op tegenstanders uit Spanje, Frankrijk en IJsland. Manuel Pohan verloor in de halve finale van de al eerder gememoreerde IJslander na een goede start maar liep tegen een paar treffers op, altijd nog goed voor brons.
Ook John Zanoni behaalde brons in de leeftijdscategorie 50+ onder 80 kg. Hij verloor nipt van een Wit-Rus die vervolgens makkelijk de finale won.

< Coach
Thijs Oude Luttikhuis met zijn prijsvechters.

 
12-06-2017  

Loodzware seizoenstart voor Heracles (upd)

 

ALMELO – Het programma voor het eredivisieseizoen 2017-2018 is voor Heracles Almelo een bijzonder zware opening met achtereenvolgens wedstrijden tegen Ajax, sc Heerenveen, fc Utrecht en Feyenoord. Wil je dat niet missen, koop dan snel een seizoenkaart.
Ado Den Haag opent de competitie op vrijdag 11 augustus tegen fc Utrecht.

Update: 15-6-17
De KNVB heeft de wedstrijden van Heracles tegen Fc Utrecht omgezet met die van Excelsior. Ook zijn een paar wedstrijddata aangepast.
 

1e seizoenshelft       2e seizoenshelft  
zat. 12-8-17:  Heracles - Ajax     zat. 23-12-17: VVV - Heracles
zat. 19-8-17: Heerenveen - Heracles     zon. 21-1-18: Heracles - PSV
zat. 26-8-17: Heracles - Excelsior Utrecht     zat. 27-1-18: Groningen - Heracles
zat. 9-9-17: Heracles - Feyenoord     zat. 3-2-18: Heracles - ADO
zat. 16-9-17: PEC - Heracles     woen. 7-2-18: NAC - Heracles
zon. 24-9-17: Heracles - Roda JC     zat.10-2-18: Heracles - Willem II
vrijd. 29-9-17: Twente - Heracles     zon. 18-2-18: Feyenoord - Heracles
zat. 15-10-17: Heracles - Vitesse     zat. 24-2-18: Heracles - PEC
zon. 22-10-17: PSV - Heracles     zat.3-3-18: Roda JC - Heracles
zat. 28-10-17: Heracles - VVV     vrijd. 9-3-18: Heracles - Twente
zat. 4-11-17: Heracles - Groningen     zat.17-3-18: Vitesse - Heracles
zon. 19-11-17: ADO - Heracles     zon.1-4-18: Heracles - Heerenveen
zat. 25-11-17: Heracles - NAC     zon. 8-4-18: Ajax - Heracles
zat. 2-12-17: Willem II - Heracles     vrijd.13-4-18: Heracles - AZ
zat. 9-12-17: AZ - Heracles
    woen.18-4-18: Excelsior Utrecht - Heracles
dinsd. 14-12-17: Heracles - Sparta     zon.29-4-18: Heracles - Fc Utrecht Excelsior
zon. 17-12-17:  Excelsior Fc Utrecht  - Heracles     zon.6-5-18: Sparta - Heracles

 

 
12-06-2017  

Voetbaldames zoeken enthousiaste trainer

 

BORNERBROEK/ZENDEREN – Welke voetbaltrainer heeft de ambitie om de komende competitie aan de slag te gaan met het nieuwe damescombinatieteam van de voetbalclubs Rksv Bornerbroek en de sportvereniging Zenderen Vooruit ?
Wij zijn dol enthousiast en willen er wat van gaan maken in de 5e klasse. De speeldag is op zondag en wij, ‘de meiden’, gaan uit van twee trainingsavonden in de week. Ben jij die ‘lefgozer’ die dat aandurft? Meldt je dan bij Michiel Jannink, voorzitter van Rksv Bornerbroek via; 0631687692
 

 
13-06-2017  

Hoffenheim strikt Justin Hoogma

Heracles casht en moet weer bouwen

Technisch directeur van Hoffenheim Axel Rosen en de nieuwe aanwinst Justin Hoogma.

De eerste stappen op het voetbalveld zette de op 11 juni 1998 in Enschede geboren Justin Hoogma bij sc Kisdorf benoorden Hamburg toen vader Nico-Jan voetbalde bij Hamburger Sv. De dorpsclub ging in september 2011 failliet. Nadat Nico-Jan overstapte naar Heracles Almelo, ging het gezin wonen in Oldenzaal waar Justin ging voetballen bij Quick ´20. Via de jeugdopleiding van Twente en Heracles kwam Justin op 17-jarige leeftijd naar Heracles waar hij afgelopen seizoen als 18-jarige alle speelminuten maakte in de eredivisie en ook nog 7 interlands onder 19 speelde.
 

ALMELO/SINSHEIM (D) – Justin Hoogma heeft een dag na zijn 19e verjaardag een 4-jarig contract getekend bij Hoffenheim 1899, de club van de miljardair Dietmar Hopp die de dorpsclub opstuwde naar een vaste waarde in de Bundesliga.  Met de deal incasseert Heracles Almelo een bedrag dat het miljoen dik overschrijdt. Ook FC Twente profiteert met 25 procent van de deal vanwege de gezamenlijke jeugdopleiding.
De onderhandelingen werden gevoerd door scheidend voorzitter Jan Smit en bestuurslid Hans Golbach. Algemeen directeur van Heracles Almelo Nico Jan Hoogma speelde in deze louter de vaderrol.
Eerder al werd Robin Gosens verkocht aan Atalanta Bergamo in de serie A terwijl Mike te Wierik (fc Groningen) en Thomas Bruns (Vitesse) gratis de poort uitliepen. Voor Heracles Almelo begint dus weer een periode van bouwen, maar dit keer met een loodzware seizoenstart voor de boeg.

Voor Justin Hoogma is de stap een logische. De club van miljardair Dietmar Hopp, die zijn vermogen verdiende met sofwareproducent SAP, staat bekend om attractief voetbal en maakt veel werk van de opleiding. Het oude Dietmar Hopp Stadion in Hoffenheim, dat slechts 3.200 inwoners kent, is nu het opleidingscentrum en de Bundesliga-wedstrijden worden gespeeld in het Wirsol Rhein Neckar Stadion in het naburige Sinsheim aan de Dietmar Hopp Strasze bij de afslag aan de A6 ten Zuidoosten van Heidelberg. Het 60 miljoen euro kostende stadion kwam in 2009 gereed en heeft een capaciteit van 30.000 bezoekers.
De club uit het landsdeel Baden Wurtenberg heeft met de 29-jarige Julian Nagelsmann een revolutionair denkende jonge trainer in dienst met als assistent Alfred Schreuder. Ook oud- Heraclied Mark Uth speelt bij Hoffenheim dat zich plaatste voor de tweede voorronde van de Champions League door als vierde te eindigen in de Bundesliga.

 
13-06-2017  

Dries Wuytens naar Heracles Almelo

 

ALMELO – Heracles Almelo was al in gesprek met de Belg Dries Wuytens maar na het vertrek van Justin Hoogma werden spijkers met koppen geslagen door de staf van Heracles Almelo door de 26-jarige centrale verdediger voor twee jaar te contracteren. 
Algemeen directeur Nico-Jan Hoogma: “In Dries Wuytens halen we een centrale verdediger in huis met veel ervaring. Hij speelde tot nu toe 93 wedstrijden op het hoogste niveau in België en Nederland.”
Wuytens maakte de overstap transfervrij. Hij speelde in zijn jeugd bij KRC Genk waar PSV hem oppikte voor de jeugdopleiding. Via Beerschot belandde Wuytens bij Willem II waar hij vier seizoenen speelde.

 

 
13-06-2017  

Enschedese Boys na 111 jaar ten onder

 

ENSCHEDE – Na 111 jaarkomt er een eind aan de voetbalclub Enschedese Boys, de club waar wijlen Abe Lenstra zijn betaald voetbalcarrière afsloot in 1963 na voordien te hebben gespeeld als amateur voor sc Heerenveen en sinds 1954 als semiprof bij Sportclub Enschede tot 1960.  Uit Enschedese Boys en Sportclub Enschede is op 1 juli 1965 het huidige fc Twente geboren door de betaalde afdelingen samen te voegen en af te stoten.

Opnieuw had 1 juli een datum moeten worden in de analen van Enschedese Boys door te fuseren met naaste buur Victoria’28. Al jaren werd er over gesproken maar sentiment kreeg telkens de overhand. Nu waren beide clubs wel zover onder de werknaam FC Enschede te fuseren maar de schuld van Enschedese Boys, die tussen de 20.000 en 30.000 euro werd becijferd, belemmerde een gezonde doorstart middels een fusie. Maandagavond werden de leden van de Boys ingelicht door het bestuur dat tevens voorstelde de club met een rijk verleden op te heffen. De leden stemden ermee in en zwermen uit naar andere clubs.

Fusiesubsidie
Één dag later komt de Enschedese wethouder Jurgen van Houdt plotsklaps met een fusiesubsidie op de proppen. Voor Enschedese Boys te laat, maar het moet andere noodlijdende clubs in Enschede over de streep trekken. Enschedese Boys had afgelopen seizoen nog 3 seniorenteams, 3 jeugdteams en 3 pupillenteams in competitie.

Teveel clubs, te weinig voetballers

<< De gemeente Enschede telt 25 voetbalclubs en dat is in de huidige tijd niet meer overeind te houden. Oorzaken zijn het dalende aantal leden bij de senioren en de oudere jeugd. De groei van het damesvoetbal kan dat tij niet keren. Hogere tarieven voor veldhuur, OZB en verzekeringskosten van de opstallen en inningsproblemen van contributie doen de rest.

 
13-06-2017  

Armenteros zet zich in etalage tegen Noorwegen

 

OSLO – Samuel Armenteros heeft zich bij zijn debuut in het nationale elftal van Zweden nadrukkelijk in de kijker gespeeld. In de 68e minuut verving hij John Guidetti bij een 1-0 stand voor de Noren. Tien minuten later kopte de Heraclied een corner binnen en bepaalde daarmee de eindstand in het Ulleval stadion te Oslo op 1-1.
Een gouden wissel van de Zweedse bondscoach die Armenteros pas vrijdag opriep nadat hij Marcus Berg, Andreas Granqvist, Mikael Lustig en Robin Olsen vrijaf had gegeven. Armenteros eindigde dit seizoen als derde op de Nederlandse topscorerslijst met 19 doelpunten. Heracles Almelo lichtte de optie in zijn contract en verbond de Cubaanse Zweed tot de zomer van 2018 aan de club.
<< Het debuut was reden voor de Almelose club om Armenteros via Twitter tweetalig te feliciteren.

Klik voor een
overzicht van alle doelpunten van Armenteros in het afgelopen seizoen.

 
19-06-2017  

Ook de paarden gestart op Almelose Ruiterdagen

 

ALMELO – Tijdens de Almelose Ruiterdagen gingen vandaag de paarden van start. De maandag is voor de organisatie van de in aantal deelnemers een der grootste hippische evenementen van Europa min of meer een dag om even bij te komen na 3 hectische ponydagen. Voor de springers derhalve slechts twee oefenparcoursen en twee parcoursen voor de 40+ onder de amazones en de ruiters.
Bij de dressuur ging het al wel volop van start in alle ringen in de klassen B. L M Z. ZZ en ZZL.
<< In de klasse L2 bijvoorbeeld Paralympisch zilver en brons winnaar Frank Hosmar met het jonge talentvolle paard Hernandez de Baian. Het werd een derde plek achter de als tweede geëindigde Marcelle Hesselink met Witte van Moort’s Ginger en Annabel Rootveld die met Iskander VZ de hoogste jurywaardering kreeg. Amay Klein Wolterink met Harvey was de vierde die meer dan 200 punten kreeg.  Alle andere starters in deze rubriek bleven daaronder.

In de klasse Z2 pakte Lotte Klumper van de organiserende Looleeruiters met Limited Edition twee eerste prijzen. In de klasse ZZL ging de winst naar Danique Schnellenberg uit Houten. Met Everton behaalde zij een score van 231,5 punten. Linda Verwaal uit Enter werd met Adventure Veluw tweede en als derde eindigde Sharon Bastian met Democracia Rds.

Klik hier voor alle uitslagen.

Foto-impressie: Jan Bril   

Fotoreportage (51 foto's)...

 
23-06-2017  

Sleiderink wint 1.40 m. op Almelose Ruiterdagen


Sjaak Sleiderink had Esmee (3e) gezadeld voor de prijsuitreiking. Vanwege de warmte mocht gereden worden in zomertenue. Jurylid Jan-Wars de Vries overhandigde Sleiderink de eerste en de derde prijs.
Foto: Almelose Ruiterdagen
 

ALMELO – Denekamper Sjaak Sleiderink heeft vrijdag  op de 51e Almelose Ruiterdagen het nationaal klassiek 1.40 m. gewonnen met Dexter R. De strijd om de winst was nagenoeg een Twentse aangelegenheid. Alleen de Fries Martin Sterk met Beauwaniki Wh en de Drentse Marleen Meijer met Abrinosa wisten zich onder de eerste negen nulfouters te rijden. ‘Good old’ Willy van der Ham met Bon Bon leek zich nog als tiende voor de barrage te plaatsen maar een tijdfout zorgde er voor dat hij de beste was van de rest.
Internationaal parcoursbouwer Jos Brinkman had een selectief parcours neergezet waarin de besten kwamen bovendrijven. In de barrage bleef Sleiderink met Bon Bon wederom foutloos in een tijd van 47,03 seconden ruim voor Bas van der Aa die met Goldfeyer ook zonder strafpunten bleef maar er ruim 3 seconden langer over deed.
Het was de avond van Sleiderink want met Esmee pakte hij ook nog de derde prijs nipt voor Vincent Geerink met Beaumont die broer Sander met Bentley N en Lord Quidam maar de plekken vijf en zes verwees. Veronique Morsink (Faithfull), Martin Sterk (Beauwaniki Wh) en Marleen Meijer (Abrinosa) sloten de rij van prijsrijders in het 1.40 m. hoge parcours op het Twents Hippisch Centrum te Almelo.

Uitslag rubriek 123 - 1.40 m.
Uitslag rubriek
77 - ZZ klassiek
Uitslag rubriek
78 - ZZ 2 fasen
Uitslag rubriek
73 - Z klassiek
Uitslag rubriek
74 - Z 2 fasen 

Uitslag
Rodeo-springen
Het Rodeo-springen is een wedstrijdtype Speel uw Spel. Dehindernissen hebben verschillende winstpunten die de ruiter springt terwijl de teampartner de Rodeo-stier berijdt. Zo lang deze blijft zitten, kan de ruiter te paard winstpunten verzamelen bij elke goede sprong.


Vanwege het grote deelnemersveld beginnen de springwedstrijden in de zware klassen al zaterdagmorgen om 08.00 uur. De finale om de Grote Prijs van Almelo begint om 20.00 uur.
De dressuur begint zaterdag om 10.00 uur en zondag om 09.30 uur.
De finales bij het springen in de klassen B, L, M, en Z/ZZ worden zondag verreden vanaf 10.00 uur. Het spektakelstuk, de derby is zondagmiddag. Het Twents Hippisch Centrum is vrij toegankelijk.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
24-06-2017  

Pim Mulder wint ZZ 2 fasen Almelose Ruiterdagen


Archieffoto uit 2013 - Pim Mulder met Amigo als winnaar van de derby
 

ALMELO – Pim Mulder, tegenwoordig stal houdend bij de Driehoekhoeve in Stegeren, heeft zaterdag tijdens de Almelose Ruiterdagen het ZZ 2 fasen gewonnen met zijn paard Celine. De tweevoudige winnaar van de jaarlijkse zware derby in Almelo liet Anna-Liza Makkinga met Celena ruim achter zich. De Drent Sander Naber werd met Ferenzo VDL derde.

Mulder werd in het ZZ klassiek met Celine vijfde en plaatste zich wederom voor deelname aan de derby, in Almelo Trial Jumping geheten. Hij kan dus zondagmiddag een greep doen naar een derde overwinning om de ranglijst van derbywinnaars aan te voeren. Nu deelt hij die plek nog met oud- ruiter Eric Wiefferink.

Het ZZ klassiek werd gewonnen door   Rink-Jan Dijkstra met Sanchez. Hij bleef na een nul-rit ook in de barrage foutloos en zette de snelste tijd op de klok. Claudia Morsink deed dat met Carthino Z ook maar had daar zo’n 6 seconden meer voor nodig. Kim Bekhuis maakte met Royal Esquido wel een springfout in de barrage in haar jacht naar de tijd van Dijkstra.
Kijk hier voor alle uitslagen tot nu toe.

Vanavond wordt om 20.00 uur gereden om de Grote Prijs van Almelo en aansluitend de dressuurfinale Kür op muziek. De Almelose Ruiterdagen kent zondag de slotdag van het 10 dagen durende hippische evenement op het vrij toegankelijke Twents Hippisch Centrum. Op de slotdag de finales in de verschillende dressuurklassen met het ZZ-L als hoogtepunt en de finales springen in alle klassen met de derby als absolute slotstuk.

 
24-06-2017  

Anne-Lotte Tijhuis zegeviert in GP van Almelo


Anne-Lotte Tijhuis - foto: HippischTwente.nl
 

ALMELO – Na 8 dagen zonneschijn was de regen op zaterdag welkom voor velen maar op de Almelose Ruiterdagen had het nog wel twee dagen droog mogen blijven. Niet dat de sport er onder leed maar vanwege het publiek. Voor de ’s avonds verreden Grote Prijs van de stad Almelo was het dus veel schuilen om Anne-Lotte Tijhuis (Langeveen) als laatste in de barrage met haar paard Casaktie de winnende rit te zien maken. Zij bleef Iris Hakvoort (Stegeren) met Athena nipt voor. De derde plek was voor Marwin van den Nieuwenhuijzen (Boekel)  met Fuji. Britt Wiefferink op Alpha en Lynn van Oldeniel op Evira’s Uno bleven in de barrage eveneens foutloos op het stevige parcours van parcoursbouwer Jos Brinkman. Vincent Geerink maakte in zijn jacht naar de snelste tijd met Eranta een springfout. Dat deed ook Edwin Klokman met Feinschnitt. Zij allen waren de enigen die de barrage haalden van de 29 geplaatsten die om de GP van Almelo mochten rijden.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
25-06-2017  

Kür Almelose Ruiterdagen voor Romy Bemelmans


Naast de bekende envelop met inhoud was er voor Romy Bemelmans een ereprijs in de vorm van een Fairfax dressuurzadel, beschikbaar gesteld door de Britse fabrikant en 'Saddlefitter' Klumper Ruitersport uit Almelo.
Foto: Fototrailer.nl
 

ALMELO – Het drukke programma van de Almelose Ruiterdagen liep zaterdag een uur vertraging op, iets dat de organisatie zelden overkomt. De reden lag bij het aantal inschrijvingen van de paarden met totaal zo’n 1500 combinaties. Vooral de springnummers in de zware klassen waren in trek bij de deelnemers en daar werd de organisatie enigszins in overvallen. Het avondprogramma van de zaterdag op het hoofdterrein begon daarom een uur later met de GP van Almelo ondanks dat al ’s morgens een uur eerder om 08.00 uur was begonnen.

De finale Kür op Muziek eveneens op het hoofdterrein begon derhalve pas tegen 23.00 uur. Geplaatst hadden zich in de dagen vooraf negen deelnemers waaronder de oud- Almelose Linda Verwaal die op haar oude thuislocatie van het Twents Hippisch Centrum twee troeven in de strijd bracht. Het was Romy Bemelmans uit het Limburgse Hulsberg die met Guapo Y Jailoso vd Halderhoeve. Deze ruim vijfjarige zoon van Samba Hit II werd door haar zelf zadelmak gemaakt en in sneltreinvaart naar de zware klasse dressuur gebracht. De gereden Kür kon, ondanks de regen, de tweekoppige jury het meest bekoren met een score van 71,13 procent.  “Ik denk dat ik nooit meer een paard als Guapo ga vinden. Hij is nu vierenhalf jaar en doet alles. Als ik hem vraag een eenvoudige wissel te springen, doet hij dat. Hij is braaf in het bos en op buitenrit en ik kan er zomaar een kind opzetten en dan zou er niets raars gebeuren. Hij heeft een topkarakter, is nuchter en heel werkwillig. Eigenlijk is hij elke dag en overal hetzelfde”, zei Romy een jaar geleden na het behalen van de nationale indoortitel L2. Nu ruim een jaar later blijkt daar een kern van waarheid in te zitten gelet op de getoonde progressie. De ereprijs was een Fairfax dressuurzadel

Een prima tweede werd de internationaal Youngrider Corinda Luttjeboer uit het Gelderse Zwartebroek. Met Da Vinci Sollenburg DC reed zij een score van 69,75 procent. De eerste Tukker werd Joyce Vegter van de Berg & Dalruiters uit De Lutte. Met Figo zette zij een score neer van 68,5 procent. Linda Verwaal moest met Adventure Veluw en Effect Rythm uiteindelijk genoegen nemen met de vijfde en zevende plaats.
Uitslag

Fotoreportage (1 foto's)...

 
25-06-2017  

Eric ten Cate wint opnieuw derby in Almelo


Een brede grijns op het gezicht van Eric ten Cate na voor de tweede keer (eerder in 2012) de zware derby in Almelo gewonnen te hebben.
Foto: Fototrailer.nl
 

ALMELO – De historie van de Almelose Ruiterdagen is 51 jaar jong, want de formule van 10 dagen dressuur en springen blijft attractief voor hippisch Nederland. Tijdens de ponydagen kwamen ruim 800 pony’s aan de start en tijdens de paardendagen zo’n 1500 paarden. Over de duim gerekend telde de jongste editie meer dan 12.000 starts. Het zijn anno 2017 absolute records en daar had men in 1967 toen het allemaal begon, nooit aan gedacht.
Vooral de dressuur nam in de loop der jaren een  grote vlucht maar ook het rijtje namen aan bekende parcoursbouwers is indrukwekkend. Te beginnen met o.a. de legendarische J. Jurgens, B. Greven, M. Vos  en nu alweer jaren Jos Brinkman, allemaal mannen met een internationale licentie die meer cachet geven aan de Almelose Ruiterdagen. Bob Greven was de man die de derby toevoegde aan het programma. Een combinatiewedstrijd van springen en eventing met op- en afsprongen en de fameuze Irish Wall over een lengte van circa 1051 meter met 21 hindernissen en zo’n 25 sprongen.
In de circa 35 jaar dat de derby in Almelo verreden wordt slaagde nooit een deelnemer er in de derby drie keer op naam te schrijven, ondanks winnaars als Hans Brugman en Gert-Jan Bruggink en vele anderen die internationaal zijn gelauwerd. Slechts twee ruiters wonnen de derby in Almelo twee keer. Eric Wiefferink als eerste in twee opeenvolgende uitvoeringen en Pim Mulder die vandaag een poging deed om absolute koploper te worden. Het lukte hem niet tegen 29 andere geplaatsten. Van de 30 bleven slechts Eric ten Cate met  Cool Clarimo als eerste starter en Sander Naber met APG Faldo foutloos in de eerste omloop. Ten Cate moest in de barrage het spits afbijten van de enige derby van betekenis in Nederland, schreef De Hoefslag al in 2013. Dat ging met het ‘gas’ er op want Ten Cate wilde Naber voor een schier onmogelijke tijd zetten. Die opzet leek te gelukken maar een springfout op  het eind gooide bijna roet in het eten.  Concurrent Naber nam na de fout van Ten Cate de keuze voor een nul-rit. Voorzichtig en op maat zette hij APG Faldo voor de hindernissen en de opzet leek zijn vruchten af te werpen voor de Drent uit Holsloot. Maar ook hij sneuvelde op de zelfde hindernis waarop Ten Cate met Cool Clarimo zijn fout maakte en waardoor Ten Cate met zijn supertijd van 51,33 seconden weer een straatlengte op winst stond. Het was de tweede derbyzege van de ruiter uit Geesteren. Door zijn overwinning staat het Almelose derbylijstje van 2 keer winnen nu op 3 ruiters. Voor Ten Cate na eerder in 2012 dus opnieuw een nat pak in de ‘sloot’ want dat is de traditie van de scouting-parcoursassistenten. ‘Dit heeft wel wat en het  is voor het publiek ook leuk’, reageerde Ten Cate na afloop welgemoed en een envelop met inhoud en een paardensolarium van Kylix rijker. Of hij er ook zijn rijkostuum onder kan drogen?  
Pim Mulder zag het allemaal glimlachend aan, al had hij liever niet dat ene springfoutje in de eerste omloop gemaakt. Voor hem de troost dat hij ‘The best of The rest’ was met Celine in de geklokte tijd van 169,77 seconden in de Bolk Transport/Kylix Trial Jumping Almelo zoals de derby door de organisatoren genoemd wordt.

Uitslag

Uitslagen van alle paardenrubrieken 2017

Fotoreportage (1 foto's)...

 
27-06-2017  

Nieuwe sponsor basketballers U20 Uitsmijters

 

ALMELO – Het sponsorcontract dateert al van januari jongstleden, maar de basketballers U20 van de Uitsmijters kwamen eerst nu hun fotoshoot maken in de nieuwe tenues bij sponsor café De Stam aan de Grotestraat Zuid dat met de club een driejarige verbintenis aanging. Het café heeft er dus een flink aantal ‘uitsmijters’ bij.  De club telt 12 teams en 190 leden.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
29-06-2017  

Drie Tukkers naar WK Waterpolo

 

REGIO - Yasemin Smit en Lieke Klaassen van Het Ravijn uit Nijverdal en de Bornse Marloes Nijhuis uitkomend voor het Goudse GZC Donk, zijn door bondscoach Arno Havenga geselecteerd voor het WK Waterpolo in Hongarije, volgende maand van 14 t/m 30 juli.
Havenga doet verder een beroep op Laura Aarts, Sabrina van der Sloot, Maud Megens. Debby Willemsz, Amarens en Dagmar Genee, Nomi Stomphorst, Vivian Sevenich en de talenten Ilse Koolhaas en Kitty Lynn Joustra.
De Oranjevrouwen spelen komende week ter voorbereiding op het WK in Budapest eerst een toernooi om de Domstad Trofee in Utrecht.

 
30-06-2017  

Heracles Almelo haalt Jamiro Monteiro


Jamiro Monteiro tijdens de presentatie.
Foto: Harrie Broeze
 

ALMELO – Bij Heracles Almelo had voorzitter Jan Smit na 19 jaar voorzitterschap vandaag formeel zijn laatste werkdag.  Dat ging gepaard met twee officiële handelingen. Zo opende hij onder toeziend oog van burgemeester Arjen Gerritsen het Heracles Museum en rondde hij ook nog de komst van Jamiro Monteiro af, die de overstap maakt van Cambuur naar de Heraclieden.
De 23-jarige Kaapverdiër is geboren in Rotterdam, werd opgeleid bij Sparta en speelde vervolgens voor Fc Dordrecht, Hansa Rostock, Fc Anker Wismar en Cambuur.  Monteiro is de tweede speler van Cambuur die overkwam. Vorige week werd doelman Harm Zeinstra (27) al transfervrij overgenomen.

Eerder deze week haalde Heracles ook Paul Gladon terug. De spits wordt voor een jaar gehuurd van Wolverhampton Wanderers waarheen hij vorig jaar werd verkocht. Heracles had zich verder al verzekerd van de komst van centrale verdediger Dries Wuytens. De 27-jarige Belg kwam over van Willem II.

‘Proat’

Doelman Bram Castro zou nog een jaar doorgaan bij Heracles Almelo om daarna naar België terug te keren. Dat schijnt in een stroomversnelling te zijn gekomen. Vanuit Gent is er belangstelling. Castro zou er voor 3 jaar kunnen tekenen. Of de clubs er al uit zijn?

Vanuit Marokko het verhaal dat international Oussame Tannane in de belangstelling staat van Ajax. In het seizoen 2015-2016 scoorde Tannane in 11 duels 7 keer voor Heracles waarna een miljoenendeal volgde naar St. Etienne. Het zou de tweede keer zijn dat de 23-jarige Tannane bij Ajax op de loonlijst komt.

Archief
Terug naar vorige pagina