Sportberichten


Plaatsing  
 
13-06-2017  

Hoffenheim strikt Justin Hoogma

Heracles casht en moet weer bouwen

Technisch directeur van Hoffenheim Axel Rosen en de nieuwe aanwinst Justin Hoogma.

De eerste stappen op het voetbalveld zette de op 11 juni 1998 in Enschede geboren Justin Hoogma bij sc Kisdorf benoorden Hamburg toen vader Nico-Jan voetbalde bij Hamburger Sv. De dorpsclub ging in september 2011 failliet. Nadat Nico-Jan overstapte naar Heracles Almelo, ging het gezin wonen in Oldenzaal waar Justin ging voetballen bij Quick ยด20. Via de jeugdopleiding van Twente en Heracles kwam Justin op 17-jarige leeftijd naar Heracles waar hij afgelopen seizoen als 18-jarige alle speelminuten maakte in de eredivisie en ook nog 7 interlands onder 19 speelde.
 

ALMELO/SINSHEIM (D) – Justin Hoogma heeft een dag na zijn 19e verjaardag een 4-jarig contract getekend bij Hoffenheim 1899, de club van de miljardair Dietmar Hopp die de dorpsclub opstuwde naar een vaste waarde in de Bundesliga.  Met de deal incasseert Heracles Almelo een bedrag dat het miljoen dik overschrijdt. Ook FC Twente profiteert met 25 procent van de deal vanwege de gezamenlijke jeugdopleiding.
De onderhandelingen werden gevoerd door scheidend voorzitter Jan Smit en bestuurslid Hans Golbach. Algemeen directeur van Heracles Almelo Nico Jan Hoogma speelde in deze louter de vaderrol.
Eerder al werd Robin Gosens verkocht aan Atalanta Bergamo in de serie A terwijl Mike te Wierik (fc Groningen) en Thomas Bruns (Vitesse) gratis de poort uitliepen. Voor Heracles Almelo begint dus weer een periode van bouwen, maar dit keer met een loodzware seizoenstart voor de boeg.

Voor Justin Hoogma is de stap een logische. De club van miljardair Dietmar Hopp, die zijn vermogen verdiende met sofwareproducent SAP, staat bekend om attractief voetbal en maakt veel werk van de opleiding. Het oude Dietmar Hopp Stadion in Hoffenheim, dat slechts 3.200 inwoners kent, is nu het opleidingscentrum en de Bundesliga-wedstrijden worden gespeeld in het Wirsol Rhein Neckar Stadion in het naburige Sinsheim aan de Dietmar Hopp Strasze bij de afslag aan de A6 ten Zuidoosten van Heidelberg. Het 60 miljoen euro kostende stadion kwam in 2009 gereed en heeft een capaciteit van 30.000 bezoekers.
De club uit het landsdeel Baden Wurtenberg heeft met de 29-jarige Julian Nagelsmann een revolutionair denkende jonge trainer in dienst met als assistent Alfred Schreuder. Ook oud- Heraclied Mark Uth speelt bij Hoffenheim dat zich plaatste voor de tweede voorronde van de Champions League door als vierde te eindigen in de Bundesliga.

Archief
Terug naar vorige pagina