Sportberichten


Plaatsing  
 
23-06-2017  

Sleiderink wint 1.40 m. op Almelose Ruiterdagen


Sjaak Sleiderink had Esmee (3e) gezadeld voor de prijsuitreiking. Vanwege de warmte mocht gereden worden in zomertenue. Jurylid Jan-Wars de Vries overhandigde Sleiderink de eerste en de derde prijs.
Foto: Almelose Ruiterdagen
 

ALMELO – Denekamper Sjaak Sleiderink heeft vrijdag  op de 51e Almelose Ruiterdagen het nationaal klassiek 1.40 m. gewonnen met Dexter R. De strijd om de winst was nagenoeg een Twentse aangelegenheid. Alleen de Fries Martin Sterk met Beauwaniki Wh en de Drentse Marleen Meijer met Abrinosa wisten zich onder de eerste negen nulfouters te rijden. ‘Good old’ Willy van der Ham met Bon Bon leek zich nog als tiende voor de barrage te plaatsen maar een tijdfout zorgde er voor dat hij de beste was van de rest.
Internationaal parcoursbouwer Jos Brinkman had een selectief parcours neergezet waarin de besten kwamen bovendrijven. In de barrage bleef Sleiderink met Bon Bon wederom foutloos in een tijd van 47,03 seconden ruim voor Bas van der Aa die met Goldfeyer ook zonder strafpunten bleef maar er ruim 3 seconden langer over deed.
Het was de avond van Sleiderink want met Esmee pakte hij ook nog de derde prijs nipt voor Vincent Geerink met Beaumont die broer Sander met Bentley N en Lord Quidam maar de plekken vijf en zes verwees. Veronique Morsink (Faithfull), Martin Sterk (Beauwaniki Wh) en Marleen Meijer (Abrinosa) sloten de rij van prijsrijders in het 1.40 m. hoge parcours op het Twents Hippisch Centrum te Almelo.

Uitslag rubriek 123 - 1.40 m.
Uitslag rubriek
77 - ZZ klassiek
Uitslag rubriek
78 - ZZ 2 fasen
Uitslag rubriek
73 - Z klassiek
Uitslag rubriek
74 - Z 2 fasen 

Uitslag
Rodeo-springen
Het Rodeo-springen is een wedstrijdtype Speel uw Spel. Dehindernissen hebben verschillende winstpunten die de ruiter springt terwijl de teampartner de Rodeo-stier berijdt. Zo lang deze blijft zitten, kan de ruiter te paard winstpunten verzamelen bij elke goede sprong.


Vanwege het grote deelnemersveld beginnen de springwedstrijden in de zware klassen al zaterdagmorgen om 08.00 uur. De finale om de Grote Prijs van Almelo begint om 20.00 uur.
De dressuur begint zaterdag om 10.00 uur en zondag om 09.30 uur.
De finales bij het springen in de klassen B, L, M, en Z/ZZ worden zondag verreden vanaf 10.00 uur. Het spektakelstuk, de derby is zondagmiddag. Het Twents Hippisch Centrum is vrij toegankelijk.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina