Sportberichten


Plaatsing  
 
02-06-2017  

Robin Gosens van Heracles naar Atalanta


Robin Gosens: “Blij dat ik voor deze supporters heb mogen spelen”
Na twee seizoenen is er een einde gekomen aan het verblijf van Robin Gosens in Almelo. De 22-jarige verdediger verruilt Heracles Almelo voor Atalanta Bergamo. Bij de nummer vier van de Serie A wacht hem een mooi avontuur, toch gaat hij Heracles Almelo missen. “Hopelijk hebben de supporters van mij genoten.”

De interesse van Atalanta Bergamo is in de laatste paar weken concrete vormen gaan aannemen. “In eerste instantie nam ik de interesse nog niet echt serieus”, vertelt Gosens vlak nadat dat de transfer officieel beklonken is. “Ik bedoel: ik zag dat ze in de top vijf van de Serie A stonden en kon niet geloven dat ze serieuze interesse in mij hadden. Maar ze wisten mij te overtuigen met dat wat ze allemaal over mij wisten. Ik ben die kant opgegaan, heb de stad bekeken, het stadion gezien, een wedstrijd bezocht en natuurlijk met mensen gesproken. Op de terugweg zei ik in het vliegtuig tegen mijn vader: dit is te gek, dit moet ik doen.”

Nieuwe club
Van tevoren wist Gosens nog niet veel van zijn nieuwe club. Nu is dat anders. “Het is een warme en open club, vergelijkbaar met Heracles Almelo. Bergamo is een voetbalgekke stad waar alles om voetbal draait. De supporters zijn fanatiek en het is een club met veel ambitie die verder wil groeien naar de subtop. Dat ik daar deel van mag uitmaken vind ik hartstikke mooi.”

Twee jaar Heracles Almelo
“Hoe ik terugkijk op mijn tijd bij Heracles?” Gosens hoeft er niet lang over na te denken. “Nog nooit heb ik bij een club gespeeld waar ik zo veel vrienden heb gemaakt. Vaak bouw je met maar een of twee spelers een vriendschap op, hier was dat heel anders. Ook met het personeel heb ik een hele sterke band opgebouwd. Dat is ook wat ik het meeste ga missen: de mensen binnen de club met wie ik altijd een goede relatie heb gehad. Niet alleen de spelers, het personeel, maar zeker ook de supporters. Ik ga iedereen missen. Dat zeg ik vanuit mijn hart.”

“Het hoogtepunt in mijn tijd bij Heracles Almelo is absoluut het behalen van Europees voetbal”, vertelt Gosens met trots in zijn stem. “Wat er toen gebeurde was niet normaal. Supporters en mensen binnen de club waren zo enthousiast. Ik ben blij dat ik daar deel van heb mogen uitmaken. Het zal voor mij een levenslange herinnering blijven waar ik met trots op terugkijk.”

Supporters
Afsluitend wil Gosens van de gelegenheid gebruikmaken om zijn dank uit te spreken naar de supporters van Heracles Almelo. “Hen wil ik ontzettend bedanken. In de afgelopen twee jaar hebben ze mij heel erg gesteund, daar heb ik een positief en warm gevoel aan overgehouden. Ik hoop dat ik iets voor de supporters terug heb kunnen doen met mijn spel en karakter. Ik heb elke dag alles gegeven en geknokt om mijzelf en daarmee Heracles Almelo beter te maken. Hopelijk hebben de supporters van mij genoten, want oprecht: dat heb ik wel van hen. Ik ben blij dat ik voor deze mensen heb mogen spelen.”
 

ALMELO - Robin Gosens verruilt de Eredivisie voor de Italiaanse Serie A. Heracles Almelo en Atalanta Bergamo zijn het eens geworden over de transfer van de verdediger, wiens contract in Almelo nog een jaar doorliep. De 22-jarige Gosens verbindt zich voor drie jaar aan de nummer vier van Italië, met een optie voor nog twee seizoenen.

"Voor mij is dit een ongelofelijke transfer", aldus Gosens. "Ik ga naar de nummer vier in een topcompetitie als de Serie A en speel dus komend jaar in de Europa League. Ik heb twee prachtige jaren gehad bij Heracles Almelo. De club heeft mij de kans gegeven om me door te ontwikkelen, daar ben ik ze enorm dankbaar voor. Ik zal de mensen in Almelo zeker gaan missen, maar blijf de club vanuit Bergamo op de voet volgen."

Algemeen directeur Nico-Jan Hoogma: "Wij gunnen Robin deze mooie overstap van harte. Hij heeft zich de afgelopen twee seizoen uitstekend gemanifesteerd, als voetballer en als mens. We zijn er ook best een beetje trots op dat we nu een speler afleveren aan de nummer vier van een Europese topcompetitie."

Gosens is in Emmerich (D) geboren en begon zijn voetbalcarrière bij Vfl Rhede waar Vitesse hem in 2012  oppikte voor de jeugdopleiding, een jaartje verhuurde aan Fc Dordtrecht waarna 2 jaar geleden de overstap volgde naar Heracles Almelo en nu het vertrek naar Atalanta. Op de transfermarkt-saldi wordt aan Gosens een bedrag van 800.000 euro gekoppeld.

Archief
Terug naar vorige pagina