Sportberichten


Plaatsing  
 
24-06-2017  

Pim Mulder wint ZZ 2 fasen Almelose Ruiterdagen


Archieffoto uit 2013 - Pim Mulder met Amigo als winnaar van de derby
 

ALMELO – Pim Mulder, tegenwoordig stal houdend bij de Driehoekhoeve in Stegeren, heeft zaterdag tijdens de Almelose Ruiterdagen het ZZ 2 fasen gewonnen met zijn paard Celine. De tweevoudige winnaar van de jaarlijkse zware derby in Almelo liet Anna-Liza Makkinga met Celena ruim achter zich. De Drent Sander Naber werd met Ferenzo VDL derde.

Mulder werd in het ZZ klassiek met Celine vijfde en plaatste zich wederom voor deelname aan de derby, in Almelo Trial Jumping geheten. Hij kan dus zondagmiddag een greep doen naar een derde overwinning om de ranglijst van derbywinnaars aan te voeren. Nu deelt hij die plek nog met oud- ruiter Eric Wiefferink.

Het ZZ klassiek werd gewonnen door   Rink-Jan Dijkstra met Sanchez. Hij bleef na een nul-rit ook in de barrage foutloos en zette de snelste tijd op de klok. Claudia Morsink deed dat met Carthino Z ook maar had daar zo’n 6 seconden meer voor nodig. Kim Bekhuis maakte met Royal Esquido wel een springfout in de barrage in haar jacht naar de tijd van Dijkstra.
Kijk hier voor alle uitslagen tot nu toe.

Vanavond wordt om 20.00 uur gereden om de Grote Prijs van Almelo en aansluitend de dressuurfinale Kür op muziek. De Almelose Ruiterdagen kent zondag de slotdag van het 10 dagen durende hippische evenement op het vrij toegankelijke Twents Hippisch Centrum. Op de slotdag de finales in de verschillende dressuurklassen met het ZZ-L als hoogtepunt en de finales springen in alle klassen met de derby als absolute slotstuk.

Archief
Terug naar vorige pagina