Sportberichten


Plaatsing  
 
13-06-2017  

Enschedese Boys na 111 jaar ten onder

 

ENSCHEDE – Na 111 jaarkomt er een eind aan de voetbalclub Enschedese Boys, de club waar wijlen Abe Lenstra zijn betaald voetbalcarrière afsloot in 1963 na voordien te hebben gespeeld als amateur voor sc Heerenveen en sinds 1954 als semiprof bij Sportclub Enschede tot 1960.  Uit Enschedese Boys en Sportclub Enschede is op 1 juli 1965 het huidige fc Twente geboren door de betaalde afdelingen samen te voegen en af te stoten.

Opnieuw had 1 juli een datum moeten worden in de analen van Enschedese Boys door te fuseren met naaste buur Victoria’28. Al jaren werd er over gesproken maar sentiment kreeg telkens de overhand. Nu waren beide clubs wel zover onder de werknaam FC Enschede te fuseren maar de schuld van Enschedese Boys, die tussen de 20.000 en 30.000 euro werd becijferd, belemmerde een gezonde doorstart middels een fusie. Maandagavond werden de leden van de Boys ingelicht door het bestuur dat tevens voorstelde de club met een rijk verleden op te heffen. De leden stemden ermee in en zwermen uit naar andere clubs.

Fusiesubsidie
Één dag later komt de Enschedese wethouder Jurgen van Houdt plotsklaps met een fusiesubsidie op de proppen. Voor Enschedese Boys te laat, maar het moet andere noodlijdende clubs in Enschede over de streep trekken. Enschedese Boys had afgelopen seizoen nog 3 seniorenteams, 3 jeugdteams en 3 pupillenteams in competitie.

Teveel clubs, te weinig voetballers

<< De gemeente Enschede telt 25 voetbalclubs en dat is in de huidige tijd niet meer overeind te houden. Oorzaken zijn het dalende aantal leden bij de senioren en de oudere jeugd. De groei van het damesvoetbal kan dat tij niet keren. Hogere tarieven voor veldhuur, OZB en verzekeringskosten van de opstallen en inningsproblemen van contributie doen de rest.

Archief
Terug naar vorige pagina