Sportberichten


Plaatsing  
 
30-06-2017  

Heracles Almelo haalt Jamiro Monteiro


Jamiro Monteiro tijdens de presentatie.
Foto: Harrie Broeze
 

ALMELO – Bij Heracles Almelo had voorzitter Jan Smit na 19 jaar voorzitterschap vandaag formeel zijn laatste werkdag.  Dat ging gepaard met twee officiële handelingen. Zo opende hij onder toeziend oog van burgemeester Arjen Gerritsen het Heracles Museum en rondde hij ook nog de komst van Jamiro Monteiro af, die de overstap maakt van Cambuur naar de Heraclieden.
De 23-jarige Kaapverdiër is geboren in Rotterdam, werd opgeleid bij Sparta en speelde vervolgens voor Fc Dordrecht, Hansa Rostock, Fc Anker Wismar en Cambuur.  Monteiro is de tweede speler van Cambuur die overkwam. Vorige week werd doelman Harm Zeinstra (27) al transfervrij overgenomen.

Eerder deze week haalde Heracles ook Paul Gladon terug. De spits wordt voor een jaar gehuurd van Wolverhampton Wanderers waarheen hij vorig jaar werd verkocht. Heracles had zich verder al verzekerd van de komst van centrale verdediger Dries Wuytens. De 27-jarige Belg kwam over van Willem II.

‘Proat’

Doelman Bram Castro zou nog een jaar doorgaan bij Heracles Almelo om daarna naar België terug te keren. Dat schijnt in een stroomversnelling te zijn gekomen. Vanuit Gent is er belangstelling. Castro zou er voor 3 jaar kunnen tekenen. Of de clubs er al uit zijn?

Vanuit Marokko het verhaal dat international Oussame Tannane in de belangstelling staat van Ajax. In het seizoen 2015-2016 scoorde Tannane in 11 duels 7 keer voor Heracles waarna een miljoenendeal volgde naar St. Etienne. Het zou de tweede keer zijn dat de 23-jarige Tannane bij Ajax op de loonlijst komt.

Archief
Terug naar vorige pagina