Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
01-03-2012  

Almelo heeft weer een echte snoepjeswinkel

 

ALMELO – Decennia lang had Almelo een klein snoepjeswinkeltje in de Grotestraat. Zo’n winkeltje uit ‘Grootmoeders Tijd’. Het ging dicht uit gebrek aan opvolgers en uiteindelijk werd de gehele voorraad geruimd.
Sinds donderdag is er echter weer een heus snoepwinkeltje, maar nu aan de Rosa Luxemburgstraat en wel onder de naam Sham Sham. Diverse soorten snoep in alle kleuren en maten laten oude tijden herleven en keuze te kust en te keur. Er kan dus weer 'ouderwets' gesnoept worden.
De Armeense familie Garabet is de uitbater en heeft er bovendien wat bijzonders aan toegevoegd zoals exclusieve bonbons onder de naam ‘Albert Exclusieves’ en zelfgemaakt Armeens gebak. Kortom keuze te over.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (14 foto's)...

 
01-03-2012  

Succesvolle Heracles Clinic C1000 Klaas Sanders

 

ALMELO - Vanmiddag werd er voor 40 ingelote kinderen die deelnamen aan de C1000 Klaas Sanders Heracles Clinic een fantastische spelmiddag georganiseerd op het kunstgras in het Polman Stadion. In twee groepen kregen de ‘Kids’ een clinic van de trainers René Kolmschot en John Stegeman met assistentie van de spelers Remko Pasveer en Ninos Gouriye. Afwisselend werd door de catacomben van het stadion een rondleiding gemaakt en maakte de kleedkamer natuurlijk grote indruk. Al met al voor de ingelote ‘Kids’ een hele belevenis.

Fotoreportage: Coen Mulder
(Klik hier voor alle 167 foto's)

Fotoreportage (24 foto's)...

 
03-03-2012  

Anna Geerdink dicht in het Wevershuisje

 

ALMELO – In het Wevershuisje was zaterdagmiddag de bekende Twentse verhalen-vertelster Anna Geerdink te gast om gedichten en verhalen voor te lezen over Twentse gebruiken en sagen in onze eigen 'moodersproake'.

Overigens kunt u op herhaling op vrijdag 16 maart a.s. bij de Twentse Cultuurhistorische Vereniging in gebouw De Schouw aan het Kerkplein. Aan niet- leden wordt 3 euro in rekening gebracht. De lezing van Anna Geerdink begint om 20.00 uur.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (10 foto's)...

 
03-03-2012  

Diederik Samsom op promotour in Almelo

 

ALMELO – Binnen de Partij van de Arbeid is de verkiezingsstrijd om het leiderschap van de partij volledig los gebarsten en gaan de kandidaten het land in.
Diederik Samson schijnt in de peilingen licht voor te liggen op Ronald Plasterk en dat wil de sociaal-democraat natuurlijk vasthouden.
In Proeflokaal België mocht Samson zaterdag aan het begin van de avond de leden van de PvdA uitleggen waarom hij de beste is om Cohen op te volgen.
Uiteraard ook kritische vragen over het privatiseren en opdelen van (semi) overheidsbedrijven zoals Cogas, maar vooral de dreigende inkrimping van de sociale werkvoorziening die ook voor de werknemers van Soweco dramatische gevolgen kan hebben.
Daar kun je als PvdA zonder regeringsverantwoordelijkheid wel kritische kanttekeningen bijzetten.
Opvallend, er was geen PvdA-wethouder te zien!

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (18 foto's)...

 
04-03-2012  

Succesvolle teckeltocht voor Nije Stichting

 

ALMELO - Met een grote groep teckels een wandeling maken voor het goede doel. Dat is het idee van de teckeltocht in Almelo die zondag voor de vijfde keer werd gehouden. Het is een initiatief van Jeannette Kuipers en Gerrit Zwienenberg. Elk jaar doen er tientallen teckels en hun baasjes aan mee. Ze lopen een route vanaf de ijsbaan tegenover Het Sportpark door de Twentse dreven rond Almelo. De opbrengst van de tocht gaat naar de Nije Stichting, het inloophuis voor ex- kankerpatiënten en hun familie in Hengelo.

Fotoreportage: Jan Bril
(Klik hier voor alle 65 foto's)

Fotoreportage (50 foto's)...

 
05-03-2012  

UWV concentratie kost Almelo geld


Projectontwikkelaar André Snippe en rechts wethouder Theo Schouten bij het ondertekenen van het huurcontract voor de vestiging van het Werkplein.
Als het UWV Werkplein zich een onbetrouwbare partner toont en zich terug trekt, ontstaat er leegstand in een fantastisch gerenoveerd rijksmonument. Eerder al viel Ten Cate Advocaten af door een faillissement. Ten Cate Advocaten zou de gehele derde verdieping in gebruik nemen.
 

ALMELO – In 2010 ging de gemeente Almelo een overeenkomst aan met het UWV Werkplein om het Werkplein te verplaatsen van de Rosa Luxemburgstraat naar het inmiddels bijna gerenoveerde Twenthe Centrum.
De gemeente tekende in de persoon van wethouder Theo Schouten daarvoor op 27 juli 2010 een huurcontract als hoofdhuurder met projectontwikkelaar Snippe voor een periode van 10 jaar maar de gemeente dreigt nu financieel in de problemen te komen door de voorgenomen UWV-concentratie van één Werkplein voor Twente in Enschede. Het UWV heeft zich namelijk maar voor drie jaar verbonden aan die overeenkomst en besluit dit jaar of de locatie Almelo naar Enschede verhuist.
Nu zijn er nog vestigingen in Almelo (voor het gebied Noord en West Twente), Hengelo en Enschede. Het UWV Werkplein aan de Ganzenmarkt in Oldenzaal werd al in december jl. overgeplaatst naar Enschede. Wel is daar nog een WWB-loket van de gemeente Oldenzaal.
De gemeente Almelo wil ondanks het voornemen van het UWV proberen toch een Werkplein in Almelo behouden. Of dat lukt? Bezwaren tegen concentratie in Enschede is o.a. het vergroten van de afstand tussen werkzoekenden en het Werkplein.
Waar voorheen nog de spreiding van Rijksdiensten en semi-overheidsdiensten het uitgangspunt was, is nu de concentratie van die diensten het toverwoord in Den Haag.

Lees ook: Metamorfose voor Twenthe Centrum
Lees ook: Werkplein naar Twenthe Centrum

 
06-03-2012  

Scholentochten voor schoolkeuze

 

ALMELO – De gemeente Almelo speelt in op de aangekondigde rijks-bezuiniging t.a.v. het basisonderwijs en hoopt via een scholentocht op 7, 9 en 14 maart te bewerkstelligen dat ouders kiezen om hun kinderen op een basisschool dicht bij huis te doen.

Volgens het gemeentelijk persbericht bevordert dat de integratie en u krijgt een uitnodiging thuis als uw kinderen voor het eerst naar een basisschool moeten. Dat geldt voor de wijken/buurten Aalderinkshoek/Kerkelanden, Sluitersveld en De Riet/Nieuwland.,

Waarom niet in andere wijken en buurten vragen wij ons af?
De gemeente kan natuurlijk niet tornen aan de keuzevrijheid van onderwijs, dus uw uiteindelijke keuze op welke school u uw kinderen onderwijs wilt laten volgen, bepaalt u zelf!

 
06-03-2012  

Ontwerp stadhuis Fortezza-locatie gereed


Boven: aanzien vanuit de Brugstraat
Midden: aanzien vanaf het stationsplein
Onder: Doorkijkje vanuit de bestuursverdieping op de publiekshal
 

ALMELO – Niet zonder trots presenteerde architect Vincent van der Meulen het eindontwerp van een nieuw stadhuis aan de Haven NZ. De geboortige Almeloër is architect bij het gerenommeerde bureau Kraayvanger in Rotterdam en heeft al een aantal bekende bouwwerken op zijn naam staan. Zo ontwierp hij o.a. de prijswinnende spraakmakende duurzame drijvende woning in de Oost Watergraafsmeer dat voldoende energie levert om de eigen elektrische auto op te laden, de waterzuiverende wijk Maashaven in Rotterdam, het Glazen huis in Almelo, de Parkcity Bahnhof in Ulm (D) samen met collega Peter van der Helm, het nieuwe stadhuis voor Almelo en het nieuw te bouwen hoofdkantoor voor Asito eveneens in Almelo. Kortom teveel om op te noemen. Niet voor niets werd hij in 2011 gekozen tot meest talentvolle architect van Nederland onder de 40 jaar.

Ondanks dat het huidige college van B&W zegt een sober stadhuis te willen bouwen, heeft Van der Meulen toch een duurzaam ontwerp weten te maken met vier fraaie verschillende aanzichten. Een gebouw met een brede plint met daarin centraal twee werktorens die via een vide met elkaar zijn verbonden en daardoor een open structuur krijgt.

‘Of de bouw doorgaat? Dat is aan de gemeenteraad’, zegt verantwoordelijk wethouder Johan Andela, die verder aangaf dat de uitkomst van de Voorjaarsnota mogelijk nog aanleiding kan zijn om verder te versoberen. Het budget waar rekening mee wordt gehouden bedraagt een slordige 58 miljoen euro. (Inclusief het miljoenenverlies van het Fortezza-debacle – red.)
‘Eind dit jaar moet een keuze worden gemaakt voor een aannemer, dan is er geen weg meer terug omdat er dan al teveel kosten zijn gemaakt’, zei Andela daarover tijdens de presentatie. Toch heeft hij er wel vertrouwen in en vol trots ‘plantte’ hij aan het eind van de presentatie het miniatuur van het nieuwe stadhuis op de maquette waar het oude Fortezzaplan nog slechts een lijmspoortje had achtergelaten.

<< Afbeeldingen:
Kraayvanger 
Kijk ook naar een presentatie filmpje van Vincent van der Meulen.

Fotoreportage: Jan Bril

Vanaf woensdag 7 maart kunnen belangstellenden kennis nemen van het ontwerp in de publiekshal van het huidige stadhuis van architect Oud - waar nog geen plannen voor zijn - aan het Stadhuisplein. Op dinsdagavond 20 maart 2012 is er een informatieve raadsvergadering waar architect Vincent van der Meulen een uitgebreide presentatie geeft over zijn ontwerp. De gemeenteraad vergadert op 27 maart 2012 over het ontwerp en besluit dan of het college van B&W door kan gaan met de voorbereidingen.

Klik hier voor de eerdere ontwerpen voor een nieuw stadhuis op de locatie aan de Markt.

Fotoreportage (24 foto's)...

 
07-03-2012  

Nieuw kantoor Asito naast Heracles Stadion

 

ALMELO – Asito gaat haar kantoren bundelen in een nieuw hoofdkantoor op een belendend perceel van het te bouwen nieuwe Heracles Stadion aan de Weezebeeksingel. Het kantoor wordt 6000 m2 groot en is een ontwerp van architect Vincent van der Meulen - Kraayvanger Rotterdam - de oud- Almeloër die ook het nieuw te bouwen stadhuis op de Fortezza-locatie ontwierp. Eerder al werd eens een plan gepresenteerd van IAA-architecten uit Enschede voor de zelfde locatie.
Asito zegt er met de gemeente uit te zijn en wil met haar bouwplan samen optrekken met Heracles Almelo om efficiencyvoordeel te behalen. De ontsluiting van het Asito-complex komt via een brug over de Weezebeek aan de Jan Vermeerstraat te liggen. Die grond is nog in bezit van woningstichting Beter Wonen, die daar eigenlijk nieuwe appartementen wil bouwen.
De ontsluitingsweg moet tevens dienst doen als ontsluiting voor een nieuw stadion, maar dan alleen voor hulpdiensten en voor voetgangers en fietsers!
Wel komt naar alle waarschijnlijkheid de parkeeraccommodatie in de toekomst eveneens beschikbaar voor Heracles Almelo als het nieuwe stadion volgens plan van 15.000 toeschouwers moet worden uitgebouwd voor 20.000 toeschouwers.

 
08-03-2012  

Vijftig boeken over geluk voor Almelo Doet mee


v.l.n.r.: Leny Claessens, Betsy Krol, Jan Willem Steunenberg, Patrick van Hees
 

ALMELO - Schrijver Patrick van Hees en zijn uitgever – tevens oud inwoner van Almelo - Jan Willem Steunenberg schenken vijftig exemplaren van het boek De Geluksprofessor aan de Almelose projecten Geluksbudget en Almelo Doet mee. Het boek gaat over een professor die na tegenslagen op zoek gaat naar het geheim van een gelukkig leven. Tien deelnemers van het Geluksbudget hebben het boek al ontvangen.
Op donderdag 8 maart toog een kleine delegatie uit Almelo naar Maarssen om de veertig boeken voor Almelo Doet mee in ontvangst te nemen. Namens Almelo Doet mee was dat ambassadeur Betsy Krol. Schrijver en uitgever overhandigden de boeken persoonlijk aan haar.
Almelo Doet mee is een nieuwe beweging voor en door mensen met een minimum inkomen. Elke maandag, woensdag en vrijdag tussen 10.00 en 16.00 uur helpen ambassadeurs van Almelo Doet mee in het pand aan de Rietstraat 143 mensen met een smalle beurs op weg naar leuke activiteiten op het gebied van sport, educatie en cultuur. Ze helpen met de aanvraag van participatie coupons van de gemeente. Hoe meer mensen en organisaties Almelo Doet mee ondersteunen, des te meer iedereen kan meedoen en erbij hoort in de Almelose samenleving. Het spontane gebaar van Patrick van Hees werd dan ook in dank aangenomen.
De foto is gemaakt door Coen Mulder, oud-deelnemer aan het Geluksbudget en tegenwoordig fotograaf die veel voor AlmeloNieuws.nl op pad gaat om kond te doen van gebeurtenissen in en om Almelo.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
08-03-2012  

Failliet dreigt voor Soweco


Links de twee hoofdrolspelers: Bestuurder Mieke Kuik-Verweg en directeur Drs. Reinier van Broekhoven.
Beiden zijn het niet met elkaar eens. Kuik-Verweg wil terug naar alleen beschut werken en directie, Raad van Commissarissen en Ondernemingsraad zien andere kansen. Alleen beschut werken betekent dat er minimaal 600 mensen uitvallen en in de marktwerking komen.
 

ALMELO – ‘Als er niets gebeurt bij Soweco, gaat het werkvoorzieningsbedrijf failliet’, dat zei wethouder Mieke Kuik-Verweg gisteravond in het discussieprogramma Rumoer in de Almelose bibliotheek.
Reden is de bezuiniging van het kabinet Rutte op de sociale werkvoorziening, die zo fors inslaat dat Soweco het jaarlijks met 6 miljoen euro minder moet doen.
Het kabinet vindt dat de meeste werknemers in de sociale werkvoorziening op een normale wijze in het bedrijfsleven aan de slag moet en wil alleen nog geld beschikbaar stellen voor beschut werken. Het bestuur van Soweco, zijnde de wethouders van de deelnemende gemeenten Almelo, Tubbergen, Twenterand en Wierden willen ook die koers varen om een deel van Soweco in stand te houden. De gemeenten Hellendoorn en Rijssen/Holten kondigden al eerder aan uit Soweco te stappen en het beschutte werk zelf ter hand te nemen.
Directie, Raad van Commissarissen en Ondernemingsraad van Soweco hebben een alternatief plan waarin duidelijk wordt hoeveel de gemeenten bij moeten dragen, maar daar zien de politieke bestuurders niets in.
Soweco-directeur Drs. Reinier van Broekhoven hield de aanwezigen voor dat Soweco jaarlijks honderden mensen uitplaatst bij het bedrijfsleven maar dat in de praktijk blijkt dat vier op de vijf binnen een jaar weer terug komt omdat het niet werkt. Het levert volgens hem ook geen besparing op. ‘Soweco betaald het salaris en faciliteert het werk. Werkgevers zitten niet te wachten op alle rompslomp, zo is in de praktijk gebleken’, aldus van Broekhoven.
Opmerkelijk ook dat commissaris Herman Hazewinkel - ook commissaris bij Schiphol - vorige week de politiek voorhield dat het Sowecoplan helemaal is doorgerekend op de risico's en het alternatief van de politieke bestuurders niet. Hij bood zelfs zijn hulp aan!
De gemeenten willen echter het financiële risico niet nemen. Wethouder Kuik-Verweg ziet de teruggang naar alleen beschut werken als bittere noodzaak om een deel van Soweco met de resterende vier gemeenten te behouden.


Lijster hier naar Rumoer

Fotoreportage: Jan Bril

 

Fotoreportage (12 foto's)...

 
09-03-2012  

Nebahat Albayrak op promotietoer in Almelo

 

ALMELO - Na Diederik Samson kwam ook Nebahat Albayrak op promotietoer in Almelo. Het gaat dan om het politieke leiderschap van de PvdA. In de polls ligt Albayrak echter een straatlengte achter op Samson en Plasterk.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (12 foto's)...

 
09-03-2012  

Rekenkamer vernietigend voor B&W

 

ALMELO – De uitkomst van het onderzoek naar de gang van zaken in het Fortezza-dossier was al uiterst kritisch, maar het aanvullende verzoek van de gemeenteraad om nog een aantal punten nader te belichten, is desastreus voor het zittende college van B&W.
De Rekenkamer stelt onomwonden dat het is tegengewerkt in het onderzoek. Als voorbeeld wordt genoemd dat vele dossierstukken nauwelijks tot niet vindbaar waren. De Rekenkamer toog daarop naar Weert waar de notaris aan de tand gevoelt werd in zijn rol rond de verkoop van de grond aan de Weertse projectontwikkelaar van der Looy. Gebleken is daardoor dat toenmalig burgemeester Knip al maanden voor de daadwerkelijke verkooptransactie zijn handtekening had gezet op een machtiging aan de notaris. Ook kreeg de Rekenkamer inzicht in meerdere versies van leveringsvoorwaarden. Papieren die in het gemeentehuis niet meer te vinden waren.
Toen die vondst werd gemeld, kwamen binnen 24 uur alsnog deze papieren, alsof er een toverstokje bestond, in het stadhuis op tafel.

Uit de contractuele leveringsvoorwaarden bleek dat van der Looy verplicht was de grond terug te leveren zonder opslag van gemaakte kosten indien hij niet tot bouwen overging. De gemeente betaalde echter 2,4 miljoen euro om de grond weer op naam te krijgen. De verantwoordelijke wethouders waren daarvan niet op de hoogte en lieten de onderhandelingen over aan ambtenaren.
‘Die wetenschap is niet relevant’, zeiden de verantwoordelijke wethouders van Woudenbergh en van Marle. ‘De strategie was om de grond zo snel als mogelijk weer op naam te krijgen om niet verzeild te geraken in ellenlange juridische procedures’, aldus van Woudenbergh.
Raadsnestor Gijs Stork stelde hier vragen over waardoor dit openbaar werd. Toch is de gemeente in een juridische procedure verzeild omdat van der Looy weigert de legeskosten van een miljoen euro te betalen voordat hij zekerheid heeft over een bouwlocatie voor 77 appartementen.

Het dossier Fortezza beslaat een periode van meer dan 10 jaar waarin de gemeente tot twee keer toe de grond terug kocht. De eerste keer vond men het plan van vasn der Looy niet ambitieus genoeg waarna de gemeente zelf met het plan Fortezza 1 kwam. Dat plan werd vervolgens onder druk van Van der Looy ‘uitgekleed’ tot Fortezza 2. Ook dat kwam er niet, omdat van der Looy niet tot 70 procent bezetting kwam. Van der Looy betaalde echter ook nooit voor de grond, maar nam wel vijf minuten na overdracht in hetzelfde notariskantoor te Weert een hypotheek op de grond van 2,6 miljoen euro.

De verschillende verliesberekeningen voor de gemeente Almelo lopen uiteen van 11 miljoen euro tot pakweg 15 miljoen euto.
De roep om afreden van het college van B&W wordt fors luider, zeker bij de oppositie. De coalitie wil de zaak nog eens rustig overdenken.

Kan dat luidt de vraag als CDA-fractievoorzitter ten Seldam en VVD-raadslid Abdullatif met ALA/AOV-raadslid van Doorn zitting hebben in de Rekenkamer als interne leden.
CDA/PvdA/VVD zijn de huidige coalitiegenoten, maar ten Seldam heeft al verklaard dat zij geen afstand neemt van het rapport van de Rekenkamer. De vijf andere leden van de Rekenkamer zijn externen en de Rekenkamer is juridisch onafhankelijk.

Dinsdag- en woensdagavond
vergadert de gemeenteraad over het Rekenkamerrapport 'De Slag om Fortezza'. Er zijn geen 72.000 stoelen, maar bomvol zal het wel worden!

Op de satirische website AlmeloAnders.nl staan weer een paar satirische afbeeldingen die u hier kunt bekijken.
Eentje laten wij u alvast zien in de fotobijlage.


Brief Rekenkamer aan gemeenteraad met ernstige beschuldigingen richting B&W

Fotoreportage (1 foto's)...

 
09-03-2012  

Razzia levert ruim één euroton aan boetes op

 

ALMELO – Een gemeenschappelijke razzia van de gemeente Almelo, Politie Twente en de Belastingdienst heeft donderdag 103.674 euro opgeleverd.
De huiscontroles vonden plaats in het Centrum, Goossenmaat, Sluitersveld, Schelfhorst, Haghoek, Aalderinkshoek, Kerkelanden en Aadorp. Klachten en tips waren aanleiding de gezamenlijke actie op touw te zetten. Het betrof openstaande boetes, belastingschulden en boetes voor parkeer- en rijgedrag. De Belastingdienst legde 31 auto’s aan de ketting en zes personen moesten een openstaande boete betalen.

 
10-03-2012  

DJ Bert Schmitz overleden

 

ALMELO – Generaties ‘stappers’ kenden de Almelose DJ Bert Schmitz die gisteren in het bijzijn van zijn familie is overleden. Hij koos er voor de strijdt tegen kanker niet aan te gaan om dat hij volgens eigen zeggen een prachtig leven heeft geleid waarbij de muziek een leidraad in zijn leven was.
Onlangs nog nam hij afscheid van zijn publiek op een speciale avond in proeflokaal België waar hij de laatste jaren nog met regelmaat zijn plaatjes (CD’s) draaide.
Bert Schmitz draaide decennia in Almelose discotheken als The Saloon, Biribi/Manhattan, The Kings Club en vele andere kleinere zaken. De meeste overleefde hij, maar zijn fans vergaten hem niet, zeker niet die uit de tijd van het jongerencentrum HobNob. Aan de huidige stichting van het HobNob Festival liet hij de platenverzameling uit die tijd na en in Irish Pub The Shamrock hangen schilderijen van zijn hand ter verkoop à raison van 200 euro. De opbrengst gaat naar de kankerbestrijding KWF.
Vrijdagavond toen het bericht van zijn overlijden doorsijpelde, werd in meerdere horecabedrijven het nummer ‘Free Bird’ van de Amerikaanse ‘southern rockband’ Lynyrd Skynyrd ten gehore gebracht ter nagedachtenis aan een muziekliefhebber in hart en nieren.
Bert Schmitz mocht 59 jaar worden!

Kijk ook: 'Grootse afscheidsparty voor DJ Bert Schmitz'

 
10-03-2012  

Boessenkool viert 110 jarig bestaan


Twee kranen kunnen samen 120.000 kg in de takels hangen.
De carrouselbank kan werkstukken van 5x4 meter aan.
 

ALMELO – Op 23 maart 2012 is het precies 110 jaar geleden dat Johan Boessenkool sr. zijn bedrijf startte in Almelo. Nu staat het bedrijf opnieuw voor een veelbelovende toekomst.

“Klaar voor de toekomst”
In 2011 heeft Boessenkool flink geïnvesteerd in de toekomst. Allereerst was er de bouw van een nieuwe productiehal van 5500 m2 en 20 m’ hoog om daar de nieuwe carrouselbank te kunnen plaatsen. Een carrouselbank die werkstukken aankan met een doorsnede van 5000 mm tot 4000 mm hoog (5x4 meter) De hijscapaciteit in de hal bedraagt zelfs 120.000 kg met twee kranen van elk 60.000 kg.
Ook heeft Boessenkool geïnvesteerd in een nieuwe 1000 Ampère voor het lassen onder poederdek.

Verder heeft directeur Eelco Osse zijn bedrijf Boessenkool ondergebracht in de Osse Equipment Manufacturing Group (O.E.M. Group) en tevens in 2011 Thomassen Machining in Rheden overgenomen. Sindsdien is gebleken dat beide bedrijven onder de O.E.M. Groep de nodige synergievoordelen behalen.
De O.E.M. Group is dus klaar voor de toekomst en wil het jubileum van Machinefabriek Boessenkool niet zomaar voorbij laten gaan. Op vrijdagmiddag 23 maart a.s. zal dat worden gevierd in de tot een heel aparte feestzaal omgetoverde nieuwe hal. Tijdens het feest zal er voor genodigden en personeel een spraakmakende show worden gegeven waar nog lang over zal worden nagepraat. Wat dat wordt, blijft natuurlijk nog even geheim.

Lees ook:
Gigantische draaibank voor Boessenkool
Fusie Boessenkool – Thomassen Machining
Precisie carrouselwerk bij Boessenkool

 
10-03-2012  

Raveslootsingel deels 2,5 maand dicht


De Fietsbrug over het Verdiept Spoor maakt onderdeel uit van de Fietssnelweg F35
archieffoto: Jan Bril
 

ALMELO – Liefst 2,5 maand ondervind het verkeer over de Burgemeester Raveslootsingel last van de aanleg van de evenwijdig lopende Fietssnelweg F35 tussen het gerenoveerde oude belastingkantoor en het NS station Almelo Centraal.
De aanleg van de Fietssnelweg vindt in 4 fases plaats. In de eerste fase is het deel van het viaduct aan de beurt tussen Wierdensestraat en Adastraat. Het verkeer wordt dan omgeleid via de lus Wierdensestraat – Westerstraat – Adastraat.
In de tweede fase volgt het deel Adastraat – Poulinkstraat en moet het verkeer rekenen met oponthoud door het plaatsen van een verkeersregelinstallatie waarbij het verkeer om en om over één weghelft wordt geleid.
In fase drie is het kruispunt Raveslootsingel – Wierdensestraat en aansluitend de T-kruising van de Poulinkstraat.
Tot slot wordt rond de bouwvak de Fietssnelweg voor het station aangelegd.

De Fietssnelweg F35 is een filevrije fietsverbinding van Gronau tot de Sallandse Heuvelrug bij Nijverdal met zijtakken van Almelo naar Vriezenveen en van Enschede naar Oldenzaal.

Er wordt aan meer wegen in Almelo gewerkt.
Lees ook: De stad gaat flink op de schop

 
11-03-2012  

Klacht over folder en papiercontainer

 

ALMELO - In het Windmolenbroek klaagt een bewoner over folders die door Stadstoezicht werden bezorgt en over een veel te grote papiercontainer die eveneens werd afgeleverd.

De folder betreft een aankondiging dat Stadstoezicht in het Windmolenbroek vanaf 26 maart in woonerven gaat bekeuren indien auto’s niet in de P-vakken staan geparkeerd.
Volgens de inzender klaagt er echter niemand over de geparkeerde auto’s maar schijnt de uit te schrijven bon van € 85,00 belangrijk voor de gemeente te zijn nu er steeds minder bezoekers in de binnenstad gaan winkelen en er daar dus minder bekeurd kan worden om de winst van Stadstoezicht te verzekeren.
Het bekeuren houdt volgens de klager ook geen rekening met de krapte aan P-plaatsen in woonerven waarvan bij de aanleg te weinig rekening is gehouden met de groei van het autobezit. Vaak is er gewoon geen alternatief!

RVV-ontheffing
Nu heeft de gemeente RVV-ontheffingen waarbij buiten P-vakken geparkeerd kan worden. Deze moeten schriftelijk worden aangevraagd, maarrrr ook deze zijn niet kostenloos!!!


Geklaagd wordt ook over de veel te grote bezorgde papiercontainer. De klager heeft er a. niet om gevraagd en b. werd het papier voordien altijd opgehaald door een vereniging zonder kosten voor burgers. Hij vreest dat de kosten via gemeentelijke inzameling doormiddel van containers wordt afgewenteld op de gemeenschap.

Westeres
Ook in de Westeres zijn de bewoners boos. Een vijftigtal van hen gaan als groep bezwaar maken tegen opgelegde parkeerboetes. Reden is dat sinds vorige maand verscherpt wordt toegezien op parkeren buiten de vakken. Dat werd sinds jaar en dag gedoogd simpel om het feit dat er onvoldoende parkeervakken in de wijk zijn.   
Ook is de gemeente gaan controleren of in het verleden verleende woonparkeervergunningen wel corresponderen met de woonlocatie en de tenaamstelling van het kenteken. Voor bedrijfs- lease- en leenauto’s is dat meestal niet het geval en dan wordt geen bewonersparkeervergunning meer gegeven.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
12-03-2012  

Almelose bereikt finale Steinway Pianoconcours


Maxime Snaterse in concert - foto: Anne Meyer
 

AMSTERDAM – De vijftienjarige Maxime Snaterse uit Almelo heeft de nationale finale bereikt van het prestigieuze Steinway Pianoconcours. Tijdens de spannende halve finale, die afgelopen weekend in de Robijnzaal in Alkmaar werd gehouden, overtuigde zij de jury met werken van Brahms en Debussy.

Samen met Martin Oei uit Culemborg en Ramon van Engelenhoven uit Medemblik strijdt Maxime zondag 15 april in het Concertgebouw in Amsterdam om de eerste plaats in categorie C (t/m 16 jaar). De toptalenten worden beoordeeld door een vakjury bestaande uit juryvoorzitter Jan Wijn, Nata Tsvereli, Marlies van Gent, Yoram Ish-Hurwitz en Ton Demmers. Behalve de jury kiest ook het publiek een winnaar. Het Steinway Pianoconcours wordt eens in de twee jaar gehouden in negen Europese landen en China. Vanuit elk land wordt één deelnemer uitgezonden naar het internationale Steinway Festival in Hamburg.
Kijk voor meer informatie op
www.steinwaypianoconcours.nl

Degenen die Maxime willen aanmoedigen en de finale in het Concertgebouw willen bijwonen kunnen kaarten bestellen via www.concertgebouw.nl of telefoonnummer 0900-6718345.

Finale Steinway Pianoconcours
Datum: zondag 15 april 2012
Aanvang: 14.00 uur
Locatie: Kleine Zaal van het Concertgebouw, Amsterdam
Toegang: € 15,00, t/m 16 jaar: € 10,00

Fotoreportage (1 foto's)...

 
12-03-2012  

Asito ontkent start nieuwbouw hoofdkantoor

 

ALMELO – Asito gaat voorlopig geen nieuw kantoorpand bouwen naast het nieuw te bouwen stadion van Heracles Almelo, dat meldt TC Tubantia op haar website. Vorige week nog werd in een informatieve raadsvergadering gemeld dat de plannenmakers met elkaar optrekken en dat Heracles Almelo ook indien nodig gebruik kon gaan maken van de parkeeraccommodatie van Asito. De ontsluiting van dat terrein zou via de Jan Vermeerstraat moeten gaan lopen en ook zouden hulpdiensten en fietsers/voetgangers van het stadion daar gebruik van kunnen maken.

Asito-directeur Hans Kroeze ontkent echter in TC Tubantia dat Asito snel gaat bouwen. Veranderende marktomstandigheden zouden daar mede debet aan zijn. Asito begon in 2009 met plannenmaken en wilden het 60-jarig jubileum vieren in het nieuwe pand maar dat gaat sowieso al niet meer lukken omdat 2012 het jubileumjaar is.
Naast de veranderende marktomstandigheden zegt Kroeze verder tegen TC Tubantia dat het mogelijk pas over vijf jaar rendabel wordt om een nieuw kantoor te bouwen, bovendien bestaan er nog teveel huurcontracten op andere locaties en hij zegt eveneens dat het dossier nieuwbouw bij hem niet meer op de actuele stapel op zijn bureau ligt.

Met deze stellingname komt waarschijnlijk ook de bouw van een groter voetbalstadion onder druk te staan. Er bestaat in ondernemerskringen al veel kritiek op het grote aantal te verhuren m2 zakelijke ruimte, maar ook hebben de winkeliers aan de Woonboulevard te kennen gegeven dat waarschijnlijk geen gebruik meer kan worden gemaakt van de parkeerplaats rondom de Woonboulevard. Heracles ging er tijdens de presentatie in de gemeenteraad nog van uit dat dit wel goed zou komen.

Wel of niet bouwen?
< Van boven naar beneden: Het nieuwe stadion voor Heracles Almelo, het eerste ontwerp voor Asito uit 2009 en het tweede ontwerp uit 2010. Bij elk plan lijkt anno 2012 een vraagteken te kunnen worden gezet.

 
12-03-2012  

Brommobiel uitgebrand in Tijhofslaan

 

ALMELO – Aan het begin van de avond is in de Tijhofslaan een brommobiel in brand geraakt en volledig uitgebrand. De woning waarvoor het voertuigje tot stilstand kwam, liep lichte brand- en ruitschade op.
De brand veroorzaakte een grote zwarte rookwolk. Van het kunststof voertuig bleef niets over.

Kijk hier
naar de fotoreportage van Patrick Weegink.
 

 
13-03-2012  

Zes jaar cel + Tbs voor ‘hamermoord´.

 

ALMELO – Zes jaar gevangenis en Tbs met dwangverpleging dat is de straf die een vrouw uit Almelo vanochtend kreeg opgelegd voor doodslag op haar partner Erik Holland. Ook moet zij de familie van het slachtoffer 900 euro schadevergoeding betalen. De rechtbank in Almelo achtte bewezen dat Bianca K. haar vriend op 28 oktober 2010 in de woning aan de Constantijn Huygensstraat met een klauwhamer om het leven heeft gebracht.

De rechtbank wees noodweer af omdat Bianca K. had kunnen weglopen toen de man weerloos en beschonken onder aan de trap lag. Bovendien was zij bekend met dreigende situaties vanuit haar vorige werk als gevangenisbewaarster en bewaarster in de justitiële jeugdzorg.

 
13-03-2012  

Kids for animals tour bij obs De Tandem.

Foto reportage Jan Bril
 

Fotoreportage (16 foto's)...

 
13-03-2012  

Rabo Projectenfonds: Aanvraag voor 1 april !

 

ALMELO - Rabobank Noord Twente stelt ook in 2012 honderdvijftigduizend euro beschikbaar voor maatschappelijke of culturele projecten in Almelo, Vriezenveen, Wierden en de gehele gemeente Tubbergen. Rabobank Noord Twente beslist twee keer per jaar over aanvragen. De aanvragen, om voor de eerste uitreiking van dit jaar in aanmerking te komen, moeten voor 1 april 2012 bij de Rabobank binnen zijn.

Heeft uw vereniging een project dat wel financiële steun kan gebruiken?
Rabobank Noord Twente heeft een bedrag van honderdvijftigduizend euro uit de winst van het afgelopen jaar gestort in het zogenoemde Projectenfonds. Met het geld uit dit fonds krijgen projecten in het werkgebied van de bank een financiële injectie. In aanmerking komen verenigingen, instellingen, organisaties en clubs die een maatschappelijk of cultureel doel nastreven. Dus heeft uw vereniging dit jaar een project dat wel financiële steun kan gebruiken? Dien dan voor 1 april uw aanvraag in bij Rabobank Noord Twente. Verenigingen die in aanmerking komen voor financiële ondersteuning krijgen in mei bericht. De aanvragen voor de tweede uitreiking van 2012 moeten voor 1 oktober ingediend zijn.

Zowel het aanvraagformulier als het reglement zijn te downloaden via de site www.rabobank.nl/noordtwente. Kies op de site voor het aanvraagformulier Projectenfonds.

 
14-03-2012  

RvC Soweco dreigt bestuur op te stappen


Eens collega's maaar nu felle tegenstanders.
Soweco-bestuurder Mieke Kuik-Verweg en directeur Reinier van Broekhoven
 

ALMELO – De Raad van Commissarissen van sociale werkvoorziening Soweco in Almelo ligt op oorlogskoers met het algemene bestuur onder voorzitterschap van de Almelose wethouder Mieke Kuik-Verweg. Reden is de terugkeer van Soweco naar alleen beschut werken dat het algemeen bestuur voorstaat om de subsidiekorting van het kabinet Rutte op te vangen.
Ook de directie en ondernemingsraad is tegen het plan van de politieke bestuurders uit de gemeenten Almelo, Tubbergen, Twenterand, Wierden, Hellendoorn en Rijssen/Holten.
De laatste twee gemeenten hebben aangegeven geheel uit Soweco te willen stappen maar hebben inmiddels te horen gekregen dat zij dan een miljoenenbedrag aan schadevergoeding op tafel moeten leggen.

De directie van Soweco weet zich door de RvC en de O.R. gesteund voor een alternatief plan waarbij meer verdienmogelijkheden ontstaan. Daarbij zijn ook de financiële risico’s in kaart gebracht.
Dat laatste is nu net wat ontbreekt in de visie van het algemeen bestuur wanneer zij alleen nog beschut werk bieden.
De RvC en de directie achten het onmogelijk dat 1200 mensen kunnen uitstromen naar regulier werk Bovendien acht de RvC het sociaal en financieel onverantwoord. Nader onderzoek leert dat minder activiteiten juist een groter verlies zullen opleveren.
RvC-lid Herman Hazewinkel (RA) - o.a. voorzitter van de RvC van TKH Group en lid van de RvC van Schiphol en oud- bestuurder van Reggeborgh Beheer – gaf enkele weken geleden de gemeenteraad van Almelo nog te kennen dat het plan van het algemeen bestuur niet was doorgerekend op de risico’s. Hij bood zelfs aan om de gemeenten daarmee te helpen zodat meer inzicht verkregen wordt en er een zzuivere afweging gemaakt kan worden.
Tot op heden schijnt Hazewinkel van de politieke bestuurders niets vernomen te hebben.
In ieder geval is het geduld bij de RvC van Soweco kennelijk verstreken, gelet op de dreiging op te stappen.

De RvC-leden die dreigen op te stappen zijn niet de minsten:

De heer drs. J.C. van Ek (voorzitter)
Beroep/hoofdfunctie: voormalig lid Executive Committee Fortis en voorzitter Hoofddirectie Fortis ASR Verzekeringsgroep N.V.

De heer H.J. Hazewinkel RA
Beroep/hoofdfunctie: o.a. voorzitter van de Raad van Commissarissen van TKH Group en lid van de RvC van Schiphol.
Mevrouw J.G. Beukers
Beroep/hoofdfunctie: senior consultant bij BMC.
Mevrouw dr. J. Engels
Beroep/hoofdfunctie: lector bij de faculteit Gezondheid, Gedrag en Maatschappij van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen.
De heer B.J. Kamp
Beroep/hoofdfunctie: directeur Gibani Beheer B.V.

 
14-03-2012  

Ruildag voetbalplaatjes in Heracles stadion

 

ALMELO – Voetbal is helemaal ‘hot’ onder de jeugd. Allerlei spaaracties van supermarkten met foto’s van hun idolen worden verkregen via volle boodschappenmanden.
Een groot aantal dubbele plaatjes van voetbalsterren is dus niet uit te sluiten en vanmiddag kon er dus worden geruild in het stadion van Almelo’s trots Heracles.
Honderden kinderen kwamen met pa, ma, opa of oma naar het stadion om voetbalplaatjes te ruilen en om met hun idool op de foto te gaan.

Fotoreportage: Coen Mulder
(Klik hier voor alle 134 foto’s)

 

Fotoreportage (25 foto's)...

 
15-03-2012  

Rumoer over college en cultuurprijs

Foto reportage Jan Bril

De Stadsfonds Cultuurprijs, in het leven geroepen door Bert Kuiper bij zijn vertrek als wethouder, ging dit jaar naar A Jazz X perience van kunstenaar, muzikant en animatiemaker Roelie van Lingen.
Zijn mede-genomineerden waren de Kunstwerkplaats aan de Nicolaas Beetstraat en de Filmroute een project van MAFF (onderdeel Atelierroute)

Juryvoorzitter Ineke Tierie prees Van Lingen vanwege het feit dat hij zijn ervaring in de muziek inzet als promotor en leermeester voor jong talent.

Foto: Jan Bril
 

Fotoreportage (25 foto's)...

 
16-03-2012  

Ook Almelo doet mee aan NL Doet (upd)

 

ALMELO – Vandaag en morgen worden in Nederland de nationale vrijwilligersdagen NL Doet gehouden onder de paraplu van het Oranjefonds. Naar schatting worden er in deze twee dagen zo’n 6500 klussen geklaard en daar draagt ook de Koninklijke familie haar steentje aan bij.
Koningin Beatrix trok samen met prinses Margriet, prins Bernhard, prinses Annette, prins Floris en prinses Aimée naar Molenschot om te helpen bij schoonmaken van kennels en het wassen en verzorgen van honden en puppy's bij Stichting Assistentiehond Nederland.
Scout Willem-Alexander ging met Akela Maxima naar Leidschendam om bij de scoutinggroep Satoko Kitihara te helpen bij het opknappen van het clubhuis.

<< In Almelo gingen burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld en wethouder Jan van Marle aan de wandel met de bewoners van woonzorgcentrum De Elshof aan de Rustweg. Aan de andere kant van het gebouw waren vrijwilligers actief in de ‘wasstraat’ om rollators, rolstoelen, scootmobielen en looprekjes te wassen en te ontsmetten.
Wethouder Mieke Kuik-Verweg kreeg onverwacht vrij omdat om 09.00 uur een groep vrijwilligers afhaakte om haar bij te staan in het project ‘Jonge Moeders aan tafel’ in gebouw Eninver. Het maken van een kast voor de opslag van multimediaspullen zal dus later ingehaald moeten worden.
Collegescout Johan Andela dacht dat het goed zou zijn om zijn collega’s Gerrit van Woudenbergh en Theo Schouten wat meer scoutvaardigheden bij te brengen. Zaterdagmorgen trekt Andela zijn hopmanuniform weer eens uit de kast en zal hij zijn collega’s leiding geven bij het aanleggen van een kampvuurplaats ten behoeve van Scouting Het Twentse Ros aan de Sluiskade NZ.

De leerlingen van CSG Het Noordik namen prikkers en grijpers ter hand om het zwerfafval aan te pakken rond de scholen en het park aan de Catharina van Reneslaan in de Aalderinkshoek. De hele wijk werd opgedeeld in zes delen en zes teams gingen de competitie met elkaar aan om tot beste 'cleanteam' gekozen te worden. (Hoort u later)

De schrijver dezes gaat zaterdag aan het werk in de tuin, maar dat kun je niet echt vrijwilligerswerk noemen. Moeder de vrouw staat er namelijk bij !

Fotoreportage 't Noordik: Jan Bril

Fotoreportage (31 foto's)...

 
17-03-2012  

TSN opent infowinkel in ZGT Almelo

 

ALMELO – Tijdens de ‘Open dag van de Zorg’ heeft thuiszorgorganisatie TSN haar nieuwe publieksinformatievestiging geopend in de centrale hal van het ZGT Ziekenhuis te Almelo. De vestiging aan de Wierdensestraat wordt gesloten. De inrichting is als een huiskamer waar men altijd welkom is om informatie in te winnen.
TSN-directeur Gerbrand Willemsen verrichtte zaterdagmiddag met assistentie van Heleen Koster de officiële opening.
Bezoekers, cliënten, mantelzorgers, jong en oud lieten een zorgwens achter op de TSN-wenswand. Uit de zorgwensen worden door de cliëntenraad vijf wensen gekozen die worden vervuld.
Iedereen kan bij deze TSN Infowinkel terecht voor informatie over hulp bij het huishouden, verpleging en verzorging en alle andere vragen rond thuiszorg. Ook kan men assistentie vragen bij het aanvragen van iedere vorm van zorg thuis.
TSN Thuiszorg is een der grootste thuiszorgorganisaties in Nederland en maakt deel uit van de Asito Groep.

 
17-03-2012  

Vrouw valt uit flat, politie doet onderzoek

 

ALMELO – Een vrouw (46) is zaterdagavond uit een flat gevallen aan de Jan Steenstraat en daarbij gewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Over haar toestand is nog niets bekend.
Wel onderzoekt Politie Twente het ongeval. De 45-jarige echtgenoot is aangehouden om te bezien of hij bij de val betrokken is. ‘Ze is een meter of zes naar beneden gevallen. Of ze is gesprongen of gevallen, is niet bekend. Een onderzoek is dan standaardprocedure’, meldde de politiewoordvoerster. 

Foto: Alwin Winkel (website)

 
18-03-2012  

Volleybaltoernooi brengt culturen samen

 

ALMELO – In sporthal De Schelf vond zondag het derde Turkish Delight volleybaltoernooi plaats met deelname van teams uit alle windstreken. Doel van het toernooi is het samenbrengen van culturen en tevens laten zien dat ook Almelo een stad is die veel culturen kent. Het meedoen was dan ook belangrijker dan winnen en de dag werd afgesloten met een feestje in het clubgebouw Aka Bahar aan de Jan Steenstraat.

De uitslag:

1. Aj Jildiz uit Soest, 2. Aastad, 3. Mehteran, 4. Turkiyem.


Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (37 foto's)...

 
18-03-2012  

Prijs Willem Wilmink Dichtwedstrijd naar Drente

 

ALMELO – In een bomvol leescafé De Meridiaan werd zondagmiddag de 1e prijs in de jaarlijkse Willem Wilmink Dichtwedstrijd uitgereikt aan de heer Rob Boudestein uit Hollandscheveld. Hij won met het gedicht 'Codicil' voor de winnaar van vorig jaar Mark van Nus die deze keer als tweede eindigde met het gedicht 'Leestafel'. De troostrijke derde plek was voor het gedicht ‘Testament van een donor’ van Niels Blomberg uit Almere.
Gastdichter Sjoerd Kuyper zat in de jury, bedacht de opgave en leverde de verplichte zin ‘Ik leg mijn botten in het maanlicht op de bleek’ aan.
De middag werd bijgewoond door Wobke Wilmink, de weduwe van Willem Wilmink, die haar kleinkinderen had meegenomen. Haar dochter trad op met de groep ‘Nota Bene’en bracht enkele liedjes van Willem Wilmink ten gehore.
De gastdichters Sjoerd Kuyper, Patty Scholten, Jan Boerstoel Frank van Pamelen, Jean Pierre Rawie en Jan J. Pieterse droegen gedichten voor rondom het thema van de Boekenweek, ‘Vriendschap en andere ongemakken’.

Uitslag: 1. Rob Boudestein – Hollandscheveld, 2. Frank van Nus – Almelo, 3.Niels Blomberg – Almere, 4. Mia Meijer – Wassenaar, 5. Hans Manders - Heeswijk-Dinther, 6. Rineke Janssen – Enschede, 7. Stef Hudepohl – Almelo, 8. Arjan Keene – Ede, 9. Baukje van Kesteren - Sneek (afwezig), 10. Barbara Koers - Uelssen, Dld.

De winnende gedichten


De winnende 10 gedichten.

 
19-03-2012  

Almelo minder kwijt aan schoolvervoer

 

ALMELO – Het had enige voeten in de aarde de voorgenomen bezuiniging op het leerlingenvervoer in Almelo. Zowel ouders als schoolleiding verzetten zich stevig toen wethouder Johan Andela (VVD) een jaar geleden met de taakstelling van 180.000 euro kwam.
Dankzij de bemoeienis van de diverse schooldirecties kon toch een goede afweging worden gemaakt welke leerlingen niet zelfstandig naar school konden en wethouder Andela kan een half jaar na invoering al vaststellen dat de taakstelling wordt gehaald.
Op jaarbasis betaald de gemeente nu dagelijks 6347 euro en dat is 1000 euro minder dan een jaar geleden. De wethouder liet vorige week woensdag wel aantekenen dat men het schoolvervoer voor leerlingen met een beperking nooit geheel in de hand heeft, gelet op de afstand die soms moet worden afgelegd. Volgens de actuele rekensom wordt nu op jaarbasis 153.590 euro bezuinigd en dat ligt nog iets onder de taakstelling.

Lees ook:
'Raad akkoord met verordening leerlingenvervoer'
'Nieuwe criteria leerlingenvervoer'

 
19-03-2012  

Schoorsteenbrand in Aadorp

 

ALMELO – De brandweer werd maandagavond gealarmeerd voor een schoorsteenbrand aan de Bruglaan in Aadorp. De bewoners hadden de openhaard aan en bemerkten dat de vlam in de schoorsteen was geslagen en alarmeerden daarop de brandweer. De brandweer maakte na aankomst de vonkenkap los van de schoorsteen om het vuur te bestrijden met de metalen schoorsteenveegkogel. In een geveegde schoorsteen is de brand gelijk uit en de smeulende resten werden beneden in een metalen bak opgevangen.

Kijk hier naar de reportage van Patrick Weegink

 
20-03-2012  

Miek zingt sterren van de hemel in Almelose Voice

 

ALMELO - In The Voice of Almelo streden twaalf leerlingen van ’t Noordik, Erasmus, St. Canisius en Pius X om ‘The Voice of Almelo Trophy en de winnaar werd Miek van Engelenhoven.
De Wierdense scholiere (15) van ’t Noordik zong volgens de jury ‘knetter zuiver’ en was daarom de beste tijdens de talentenjacht ‘Voice of Almelo’die dinsdagavond in het Theaterhotel werd gehouden. Als beloning krijgt zij les op het Artez Conservatorium en mag zij tevens een single opnemen in en van de vijf studio's die de popacademie in Enschede rijk is.
Miek won met het liedje ‘Sweet People’ van Aloysha. Tweede werd Zilpa Schreur die ‘Beautiful Disaster’ (Kelly Clarkson) zong en als derde eindigde Christel Braamhaar met de song ‘Skycraper’ (Demi Lovato).
De jury, met in hun midden o.a. Wouter Vink uit de echte Voice of Holland en tevens ex- leerling van ‘t Noordik, kende de aanmoedigingsprijs toe aan Lobke Essink die het liedje ‘Halo’ ten gehore bracht.

Fotoreportage: Coen Mulder

(Klik hier voor alle 72 foto's)

Fotoreportage (21 foto's)...

 
21-03-2012  

Politie publiceert beelden ‘bomlegger’

 

ALMELO – Politie Twente heeft camerabeelden gepubliceerd van de vermoedelijke ‘bomlegger’ die op het station van Almelo voor ophef zorgde door op 22 februari jl. een nepbom te plaatsen in de voetgangerstunnel van het station NS Almelo Centraal. De NS legde toen het treinverkeer stil en de EOD werd ingeschakeld om de ‘bom’ onschadelijk te maken.
Enkele dagen eerder werd ook al een nepbom aangetroffen in de wijk Kerkelanden.

Lees ook: ‘Bomalarm NS Almelo Centraal, treinen stil

Signalement:
Slank postuur
Blank of licht getinte huidskleur
Donkere schoenen
Witte sokken
Rode trainingsbroek (net iets te kort)
Licht grijze winterjas (soort bomberjack) met een witte streep van ongeveer 3 centimeter dik, op borst en bicepshoogte
Zwarte handschoenen
Sjaal met rood en wit
Zwarte zonnebril
Donkere pet

Meer beelden klik hier

Wie de man denkt te herkennen of wellicht andere informatie heeft die mogelijk voor het onderzoek van belang kan zijn, wordt verzocht contact op te nemen met Politie Twente, team Almelo, 0900-8844, anoniem via Bel M. 0800-7000

 
21-03-2012  

PvdA royeert frauderende ex- penningmeester

 

ALMELO – De ex- penningmeester van de PvdA afd. Almelo heeft voor 7500 euro gefraudeerd in de bestuursperiode 2006-2011. De fraude werd vanavond openbaar tijdens een algemene ledenvergadering in De Schöppe. De penningmeester maakte het geld over op zijn eigen rekening. Er is geen aanklacht ingediend omdat er een aflossingsovereenkomst is getekend. Wel werd de ex- penningmeester geroyeerd.
De leden waren wel boos op de andere toenmalige bestuursleden omdat er te weinig toezicht en controle werd uitgeoefend binnen het bestuur. De afdeling die krap bij kas zit, heeft een lening afgesloten bij het landelijk partijbureau om de moeilijke situatie te overbruggen.

De huidige afdelingsvoorzitter Reinette Kiès zette e.e.a. uiteen tijdens de ledenvergadering. Zij wordt opgevolgd door Willem Loupatty. Zelf werd zij op 26 mei 2010 voorzitter als opvolger van Hendry Bosch. Huidig secretaris Lieneke Norder – Bolhuis neemt voorlopig ook de taak van penningmeester op zich. Michael Reuvekamp tradt eveneens toe tot het afdelingsbestuur.

 
22-03-2012  

Soweco massaal naar Den Haag

 

ALMELO – Ruim 400 Soweco-medewerkers zijn vandaag boos naar Den Haag om de meedogenlozen van het kabinet Rutte en al die hen steunen, te doen afzien van de miljoenenkorting op de sociale werkplaatsen. 'Het kabinet in de WW', was de leus die bij Holten boven de A1 was opgehangen door een deel van de uitzwaaiende achterblijvers.

Voor Soweco betekent de ordinaire bezuiniging wellicht ontslag voor 1200 werknemers. Landelijk gaat het om zo’n 60.000 banen die dreigen te vervallen. Zij moeten volgens staatssecretaris Paul de Krom en minister Henk Kamp gewoon aan het werk in het reguliere bedrijfsleven. De praktijk leert echter dat ondernemers helemaal niet zitten te wachten op werknemers met een rugzakje. Dat kost teveel aan begeleiding en ondernemers hebben het zo al moeilijk genoeg om hun bedrijf overeind te houden. Het kabinet wil per werknemer een slordige 4000 euro op jaarbasis bezuinigen.

De betrokken gemeenten Almelo, Wierden, Twenterand en Tubbergen willen gedwongen door de mindere geldstroom uit Den Haag binnen Soweco alleen nog beschut werken laten uitvoeren. De gemeenten Hellendoorn en Rijssen/Holten gaan nog een stapje verder en stappen geheel uit Soweco.

Zo'n 90.000 petities zijn ondertekend, maar hier kunt u nog tekenen

Fotoreportage: Jan Bril
 

Fotoreportage (26 foto's)...

 
23-03-2012  

Nachtelijk feest na bekerwinst op AZ

 

ALMELO – Enige honderden supporters van Heracles Almelo wachtte in de nacht van donderdag op vrijdag hun favorieten op bij thuiskomst na de zege op AZ waardoor voor het eerst in de historie van Heracles Almelo de finale van de KNVB-beker werd bereikt. De Heraclieden versloegen in de verlenging van de zinderende halve finale AZ in Alkmaar met 2-4 door doelpunten van Everton, Quansah, Bruns en Gouriye. Op 8 april (1e Paasdag, aanvang 18.00 uur) gaat het zwart-witte legioen op naar ‘De Kuip’ in Rotterdam om in de finale PSV te verslaan!

Ticketverkoop
De ticketverkoop gaat vanochtend om 09.00 uur online van start, in het Polmanstadion kan men vanaf 14.00 uur terecht. Er zijn diverse arrangementen beschikbaar. Tot en met uiterlijk vrijdag 30 maart heeft u de mogelijkheid om u aan te melden via bekerfinale@heracles.nl U ontvangt na vrijdag 30 maart een schriftelijke bevestiging met het definitieve programma.

Kijk naar de foto's van Coen Mulder en Roel Immink
(Klik hier voor de 54 foto's van het vertrek van de supporters en klik hier voor de 85 foto's van de nachtelijke aankomst in Almelo)

 
23-03-2012  

Join4Energy & PH-Almelo ondertekenen contract

 

ALMELO - De stichting Join4Energy, die zich inzet tegen de zogenaamde energiestofwisselingsziekte, en de voetbalvereniging PH-Almelo hebben een volgende stap gezet in hun onderlinge samenwerking.
Met het zetten van hun handtekening onder het sponsorcontract hebben Jordi en Ben Kremer (Join4Energy) en Annemarie van Putten (PH-Almelo) donderdag 22 maart bekrachtigd dat alle jeugdelftallen van PH-Almelo vanaf het seizoen 2012-2013 minimaal drie seizoenen met het logo van Join4Energy op het shirt spelen.

Ondertussen hebben al bijna 20 sponsoren zich verbonden aan dit maatschappelijk belangrijke initiatief. De presentatie van het nieuwe shirt vindt zaterdag 9 juni 2012 plaats op de PH-Familiedag.

< Jordi (links) en Ben Kremer (Join4Enery) met in hun midden PH-voorzitter Annemarie van Putten

 
23-03-2012  

Noordikleerling wint reis naar New York

 

ALMELO – Noordikleerling Lennert van de Pol uit Almelo heeft het winnende essay geschreven voor de Odd Fellows essaywedstrijd. Hij heeft daarmee een reis naar de Verenigde Naties in New York gewonnen.
De essaywedstrijd werd georganiseerd door de stichting IOOF (Independent Order of Odd Fellows). Leerlingen van V4 en V5 van 16 jaar en ouder konden meedoen door een essay te schrijven over een onderwerp dat met de Verenigde Naties te maken had. Met als hoofdprijs dus een verzorgde reis naar New York.

Spannende finale
Op donderdagavond 22 maart vond de finale plaats op de vestiging Noordikslaan. De drie finalisten Liset Visscher, Mike Wendels en Lennert van de Pol, presenteerden hun essay voor publiek en jury en moesten twee vragen beantwoorden. Na een nek-aan-nek race tussen de kandidaten hakte de jury uiteindelijk de knoop door: Lennert werd uitgeroepen tot winnaar.

New York
Lennert was de koning te rijk. Hij kan zich nu gaan voorbereiden op de reis naar New York die hij begin juli gaat maken samen met zo’n 160 andere winnaars uit de hele wereld.

 
24-03-2012  

Reumafonds dankt Almelo - € 15.006,36

  ALMELO - Het Reumafonds bedankt alle collectanten, comitéleden en bewoners in Almelo voor de grote inzet en bijdrage aan het prachtige resultaat van de collecte. In de landelijke collecteweek van 12 tot en met 17 maart 2012 is in Almelo in totaal € 15.006,36 opgehaald.
Hiermee levert de regio een belangrijke bijdrage aan de reumabestrijding in Nederland.
Lees verder...

 
26-03-2012  

Samenwerking Heracles Almelo en ZGT


v.l.n.r.: Commercieel directeur Heracles Almelo Rob Toussaint, ZGT bestuursvoorzitter Meindert Schmidt en Heracles Almelo voorzitter Jan Smit

Foto: Heracles Almelo
  ALMELO - Voor aanvang van de Eredivisiewedstrijd Heracles Almelo – FC Utrecht, tekenden ZGT (Ziekenhuisgroep Twente) en Heracles Almelo op zondag 25 maart 2012 een Partner in Business overeenkomst. Het contract werd ondertekend door bestuursvoorzitter Meindert Schmidt van ZGT en voorzitter Jan Smit en commercieel directeur Rob Toussaint van Heracles Almelo. “We zijn erg verheugd met ZGT als onze nieuwe Partner in Business”, aldus Rob Toussaint. “Aanleiding voor de overeenkomst is het gebruik van een aantal parkeerplaatsen van het ziekenhuis rond thuisduels in ons nieuwe stadion. Dit uiteraard zonder dat het ten koste gaat van plaatsen voor patiënten, bezoekers en/of medewerkers.”
Lees verder...

 
26-03-2012  

Dimence tekent contract met bouwconsortium


De nieuwbouwlocatie in het Westerdokgebied
 

ALMELO – Dimence, instelling voor geestelijke gezondheidszorg in Oost-Nederland, heeft een ontwikkelovereenkomst getekend met de ontwikkelingscombinatie Kondor Wessels Projecten en Dura Vermeer Bouw voor de bouw van een nieuwe vestiging in het Westerdokgebied.
Daarmee is realisatie weer een stapje dichterbij gekomen. In de overeenkomst is vastgelegd dat nu kan worden begonnen aan het ontwerp van een gebouw en details nader kunnen worden uitgewerkt aan de hand van een programma van eisen.
Dimence wil nagenoeg alle Almelose vestigingen in één gebouw onderbrengen. De bouw moet volgens plan in 2013 beginnen en in 2015 in gebruik worden genomen.
Volgens Dimence voldoen de huidige locaties niet meer aan de kwaliteitsnormen die Dimence zichzelf heeft gesteld. Ook zijn diverse in gebruik zijnde gebouwen onderhoudsgevoelig. 

Fotoreportage (1 foto's)...

 
26-03-2012  

Eerste lediging papiercontainer Windmolenbroek

 

ALMELO – Milieuwethouder Johan Andela (VVD) ledigde vanavond de eerste papiercontainer met blauwe deksels in het proefgebied in de wijk Windmolenbroek. De proef moet uitwijzen of het inzamelen van papier op deze wijze de opbrengst verhoogd. Andela noemde het ter gelegenheid een ontdekkingstocht en zei er bij dat men het evangelie hierover niet bezat.
Kritiek is er ook op de proef. Velen vinden zo’n derde container maar lastig, te groot en een sta in de weg. Sommigen ‘slepen’ de container zelfs door het huis om deze het aanzien van de woning niet te laten verstoren. Anderen hebben gewoon drie containers in de voortuin staan. De traditionele inzamelaars vrezen een lagere financiële opbrengst en vinden dat de gemeente zich dat op deze wijze toe eigent ten koste van hun vrijwilligerswerk. Sommigen blijven hun traditionele inzamelaars van vereniging tot kerk trouw en bezorgen hun papier op locatie.
Andela concludeerde dat de eerste leging een verdubbeling van ingezameld papier liet zien vergeleken met het aan de weg zetten van papier op geregelde tijden.
Daar staat tegen over dat velen de op 1 mei ingaande inperking van leging van de grijze container vrezen. Deze wordt dan nog maar één keer per maand geledigd.
De proef in een deel van het Windmolenbroek is een voorloper op invoering in de gehele stad zoals in het persbericht van Twente Milieu wordt aangeduid!

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (10 foto's)...

 
26-03-2012  

Zwembad bezuinigt in openingstijden

 

ALMELO – Het financiële tekort van zwembad Het Sportpark moet worden teruggedrongen door de openingstijden in onrendabele uren in te krimpen. Sportbedrijf Almelo noemt vooral de opening tijdens slecht weer gigantisch duur terwijl er dan maar een handjevol mensen zijn om te zwemmen.

Per 1 mei blijft het buiten- en binnenbad op de volgende dagen en uren dicht:
Maandag/dinsdag
Buitenbad 10.00 tot 15.00 uur gesloten
Binnenbad 12.00 tot 14.00 uur gesloten
Vrijdag
Buitenbad 10.00 tot 14.00 uur gesloten
Binnenbad 11.00 tot 14.00 uur gesloten

 
27-03-2012  

Drie consortia in beeld voor bouw stadion Heracles

 

ALMELO – Voor de bouw van een nieuw voetbalstadion voor KNVB-bekerfinalist Heracles Almelo zijn drie ‘bouwers’ in beeld. Allereerst BAM die de klus alleen wil klaren en de consortia van Wijnen / Trebbe Bouw / Friso Bouwgroep en Volker Wessels / Dura Vermeer / Bramer.
De stichting Stadion Heracles en de club Heracles Almelo denken hiermee drie krachtige partijen gevonden te hebben die elk voor zich in staat zijn om samen met de opdrachtgever een nieuw stadion te kunnen realiseren en ook te willen participeren in de exploitatie van het stadion. Elk van de drie gaan op basis van een programma van eisen hun plan uitwerken om dit in mei a.s. aan de stichting, de club en een ‘selectiecommissie van wijze mannen’ te presenteren.
Algemeen-directeur Nico-Jan Hoogma geeft nog maar eens aan dat de club te krap bemeten zit en moet uitbreiden naar een stadion met een capaciteit van 15.000 toeschouwers om een stabiele middenmoter te worden in de eredivisie.

Het succes met het bereiken van de bekerfinale op 8 april in de Rotterdamse Kuip tegen PSV laat ook zien dat binnen enkele dagen al 14.000 kaarten zijn verkocht aan meereizende supporters en er dus veel potentieel in de regio is.
Het nieuwe stadion moet qua exploitatie aansluiten bij de regionale mogelijkheden voor Heracles Almelo als stabiele eredivisionist en aansluiten bij de stad Almelo.

< Ook in vroegere tijden bezochten wel 15.000 bezoekers de thuiswedstrijden van Heracles. Van heinde en verre toog men vooral op de fiets naar Almelo om hun sterren van destijds aan te moedigen.
Op 8 april a.s. zal dat gebeuren richting De Kuip in Rotterdam en ziet Nederland één 'zwart-witte' karavaan van 300 bussen aan zich voorbij trekken. Alle beschikbare 17.500 plaatsen die aan Heracles Almelo zijn toegewezen, zijn inmiddels verkocht. Heracles probeert eventuele beschikbare kaarten alsnog binnen te halen. 


(De foto's van de maquette uit 1953 zijn uit het archief van 'Paparazzo' Freek)

 
27-03-2012  

Negen Heracles ‘hooiligans´ voor de rechter

 

ALMELO – Negen onverlaten die zich vorige week donderdag tijdens een ingelaste pauze in Amersfoort (en op weg naar de bekerwedstrijd AZ – Heracles) zich niet konden gedragen, moeten zich op 30 mei a.s. voor de rechter verantwoorden. Hen wordt openlijke geweldpleging en vernieling ten laste gelegd. Bij de ongeregeldheden raakte één politieman licht gewond.
In totaal werden 33 lieden vastgehouden voor nader onderzoek. De meesten (22) van hen hadden geen legitimatiebewijs bij zich en werden bekeurd. Één raddraaier betaalde 400 euro boete voor het vernielen van een terras en een ander werd met een berisping heengezonden omdat hij zich hinderlijk had gedragen toen de politie de groep in de bus zette. Negen ‘hooligans’ mochten een nachtje ‘logeren’ en de Amersfoortse politie begeleidde de rest van de 120 man tellende groep supporters vorige week de stad uit retour richting Almelo.
Voor de negen is bij veroordeling ook een stadionverbod mogelijk.

 
27-03-2012  

Taalcoachproject Scoop wint Kleurrijk Almelo Prijs

  ALMELO – Het taalcoachproject van Scoop is vanavond uitgeroepen tot winnaar van de Kleurrijk Almelo Prijs. Aan de prijs is een bedrag verbonden van € 1000,-- dat ze kunnen besteden aan nieuwe initiatieven gericht op verbetering van de integratie. Wethouder Mieke Kuik-Verweg overhandigde de prijs in een bijeenkomst in de raadszaal van het stadhuis.
In totaal waren er zes aanmeldingen voor de Kleurrijk Prijs. De jury lag in handen van het Netwerk Interculturalisatie en Integratie.
Pikant detail; Scoop is zelf vertegenwoordigd in het Netwerk, maar naar zeggen heeft de vertegenwoordiger van Scoop in het Netwerk niet deelgenomen aan de jurering.
Lees verder...

Fotoreportage (7 foto's)...

 
28-03-2012  

AOC-docenten gaan kaal voor goed doel

  ALMELO - Kan je een nacht lang wakker blijven voor een goed doel? Jazeker! Net als een berg op fietsen en je haar afknippen. Leerlingen en docenten van het AOC Oost in Almelo zetten zich met deze en andere activiteiten tijdens een grootschalig evenement op 12 april in voor Join4Energy, een organisatie die geld inzamelt voor onderzoek naar energiestofwisselingsziekten bij kinderen. Kinderen die deze ziekte hebben, sterven vaak voor hun tiende levensjaar. Alle reden dus om de mouwen op te stropen.
´s Nachts zal de school gesloten zijn voor publiek, maar zijn er 200 leerlingen binnen heel
druk met NIET slapen. Er wordt gevoetbald, gedanst, geschilderd en gefietst. Samen hebben ze voor deze nachtmarathon al € 1000,- binnengebracht.
Lees verder...

 
28-03-2012  

Almelose dodelijk verongelukt bij Boekelo

 

ALMELO/BOEKELO - Een 22-jarige vrouw uit Almelo is vandaag overleden aan de gevolgen van een auto-ongeluk bij Boekelo eerder op de dag.
Bij het ongeluk op de kruising van de Oude Deldenerweg en de Ganzebosweg bij Boekelo zag de van links komende Almelose een 64-jarige bestuurster uit Beckum over het hoofd en botste vol op de auto die over de Ganzebosweg vanuit de richting van Haaksbergen kwam.
De 22-jarige vrouw is na het ongeluk door de brandweer uit de auto bevrijd en werd in kritieke toestand naar een ziekenhuis gebracht. Daar is zij aan haar verwondingen overleden. De 64-jarige vrouw uit Beckum kwam er redelijk vanaf en hoefde niet naar het ziekenhuis.
Politie Twente doet onderzoek naar de exacte toedracht van het ongeval.

 
28-03-2012  

Penningmeester Big Bulls genomineerd


Bij The Big Bulls past men goed op de kas!
  ALMELO – Martin Jazet, de penningmeester van de Almelose rugbyclub The Big Bulls zit bij de twintig genomineerden voor de landelijke verkiezingen van Penningmeester van het Jaar. Voor 4 april hoort Martin Jazet of hij naar Amsterdam moet voor de uitreiking, dan zijn er nog drie over.
De Penningmeester van het Jaar wint 2500 euro voor de clubkas. De top-drie penningmeesters wordt die dag ontvangen door de directie van de Amsterdamse beurs van NYSE Euronext, waar de winnaar de gong zal luiden ter afsluiting van de beursdag van 4 april. Daarnaast hebben alle genomineerde penningmeesters toegang tot de vier regionale minicongressen met workshops over professioneel penningmeesterschap. De top-20 penningmeesters komen uit heel Nederland en vertegenwoordigen tal van sporten. Van reddend zwemmen tot en met atletiek en van volleybal tot en met dus ook rugby.
Lees verder...

 
28-03-2012  

Almelose Infomarkt ‘Vol Energie´ bij AOC

 

ALMELO - Op initiatief van het Almelose buitengebied, www.buiteninalmelo.nl stond vandaag het AOC aan de Bornerbroeksestraat in het teken van de Infomarkt Buiten in Almelo ‘Vol Energie’.
Deze Infomarkt bood bezoekers de gelegenheid activiteiten in het buitengebied te verkennen en herkennen. Een platform ook voor bedrijven om producten en diensten rondom Almelo in onderlinge kennismaking te verspreiden onder ondernemers en burgers.
De Infomarkt kende de volgende vier thema’s: Ondernemen Buiten Almelo, Nieuwe Energie-, Ontspannen – en Groen Buiten in Almelo.
Tijdens de Infomarkt waren er een tweetal korte lezingen zowel in het middag als avondprogramma. Gastspreker Eric Hutte, Rabobank-Noord Twente zoomde in op het thema ‘Duurzaam Almelo’ zoals maatschappelijk verantwoord ondernemen, het duurzaamheid netwerk en Duurzaam Netwerk Almelo (DNA) profiel van Almelo.
De tweede lezing Vol Energie ging over het Twents Bio- Energiebedrijf, opgericht door Twence en Cogas binnen de regio Twente. Samenwerken naar een centraal biogasnetwerk, in het belang van boeren en burgers.

Fotoreportage: Coen Mulder
 

Fotoreportage (23 foto's)...

 
28-03-2012  

AWV De Zwaluwen presenteert zich bij sponsor

 

ALMELO – De Almelose Wieler Vereniging De Zwaluwen heeft zich als club gepresenteerd bij hoofdsponsor Löwik Meubelen in Vriezenveen. Eerder deze week toog de club dan ook met alles wat het in huis heeft naar Vriezenveen om de banden weer wat aan te halen en te vieren dat Löwik Meubelen al 30 jaar clubsponsor is.
Een geste die door oud- profwielrenner Gerben Löwik zeer op prijs gesteld werd. De oud- prof is na zijn actieve carrière nu volop bezig met zijn burgerloopbaan in het familiebedrijf.
“Mijn wielercarrière is ooit begonnen bij de Zwaluwen Almelo, een fantastische tijd met heel veel mooie herinneringen. Nu ik in plaats van tussen de wielen, tussen de meubelen actief ben, vind ik het geweldig om de hele vereniging hier te kunnen begroeten in onze showroom te Vriezenveen. Voor mijn vader betekent AWV de Zwaluwen veel meer dan alleen hoofdsponsor zijn, want ook hij is hier besmet geraakt met het wielervirus’, aldus Gerben Löwik.

Löwik Meubelen was ook actief als sponsor in de professionele wielerwereld tot zelfs een UCI licentie aan toe. Hoogtepunten in die tijd waren de nationale titels van Bram Tankink en Arno Wallaard. Inmiddels richt Löwik Meubelen haar sponsoractiviteiten meer op de basisport zoals AWV De Zwaluwen, dat nationaal bekend staat als een echte opleidingsvereniging.

Fotoreportage: Dick Soepenberg
- www.sportfoto.nl
 

Fotoreportage (4 foto's)...

 
29-03-2012  

Verdachte ‘bompakket´ NS Almelo aangehouden

 

ALMELO – Politie Twente heeft vanmorgen een 39-jarige Almeloër aangehouden die er van wordt verdacht dat hij op 22 februari jl. een verdacht pakketje heeft neergelegd in het NS station Almelo Centraal. Het treinverkeer werd voor uren stilgelegd en de EOD werd ingeschakeld om het verdachte pakketje te verwijderen. De verdacht is aangehouden op basis van camerabeelden die door Politie Twente openbaar werden gemaakt. Op de beelden van de beveiligingscamera was te zien hoe een man dit pakketje in de lift legde.
Mede dankzij tips van getuigen kon de politie de 39-jarige man uit Almelo aanhouden. In zijn woning, in Almelo, heeft vanmorgen een doorzoeking plaatsgevonden waarbij goederen in beslag zijn genomen die van belang kunnen zijn voor dit onderzoek.
Onderzocht wordt tevens of de hoge kosten die hiermee gepaard gaan, kunnen worden verhaald op de persoon die het pakketje heeft achtergelaten.


Twente verzoekt getuigen die informatie over dit incident hebben, maar nog geen gesprek met de politie hebben gehad, contact op te nemen via: 0900-8844.

 
29-03-2012  

ROC reikt H.J. Wibbens Team Trofee 2012 uit

  ALMELO – Voor de tweede keer werd bij het ROC van Twente te Almelo de Harm Jan Wibbens Team Trofee uitgereikt. Een prijs voor docententeams. Voor de finale wisten zich drie teams te plaatsen die alles uit de kast haalden om zowel publiek als jury te overtuigen van de kwaliteit van hun onderwijsproject.
Uiteindelijk ging het team Commissie BPV (MBO College voor Zorg & Welzijn) met het project ‘BPV: student centraal; plek is plaats´ er met de Trofee vandoor. Het team ontving een geldbedrag van 12.500 euro dat voor professionaliseringsdoeleinden gebruikt dient te worden.
Lees verder...

Fotoreportage (1 foto's)...

 
30-03-2012  

Sint Egbertusschool feestelijk heropend

 

ALMELO – Na een renovatieperiode van bijna een jaar werd vanmiddag de St. Egbertusschool aan de Arendsboerweg feestelijk heropend. Voorzien van een nieuw dak, nieuwe vloeren en volledig geïsoleerd met een perfect ventilatiesysteem moet het karaktervolle gebouw weer jaren mee.
Directeur Paul Paarhaar is best trots op zijn vernieuwde schoolgebouw en straalde dat ook uit tijdens de feestelijke heropening.

Fotoreportage: Coen Mulder
(Klik hier voor alle 80 foto’s)

Fotoreportage (18 foto's)...

 
31-03-2012  

Woningbouw Nijgaarde en de Mooie Vrouw


Boven een woning van het type Wisteria in de wijk Nijgaarde (Nijrees) en onder een straatbeeld van de te bouwen woningen op de locatie 'De Mooie Vrouw' - Ootmarsumsestraat te Almelo
 

ALMELO – Het was een tijdje rustig aan het Almelose front met de bouw van woningen maar daar komt verandering in. In het gebied Nijrees start bouwbedrijf Plegt – Vos uit Oldenzaal met de bouwontwikkeling van het deelplan Nijgaarde in twee fasen. Kenmerkend is de onderlinge verhouding in de wijk tussen de woningen, brede banden in het metselwerk, kiemlagen en ruime dakoverstekken. Het plandeel Nijgaarde ligt op een prachtige plek aan de rand van het Nijreesbos en toch overal dichtbij. Bos en natuur zijn via de fietstunnel direct bereikbaar. Kenmerkend is de veilige en groene woonomgeving met veel speelvoorzieningen, wadi’s en ruime parkeermogelijkheden.

Geheel aan de andere kant van de stad start Plegt Bouw Ootmarsum met de verkoop eveneens in twee fasen van 22 twee onder één kap woningen op de locatie van het voormalige café restaurant ‘De Mooie Vrouw’ aan de Ootmarsumsestraat. De woningen hebben een fantastische uitstraling met witte gevelstenen en hebben een grote inhoud van 500m3 op ruime kavels met dubbeloprit. Het plan kenmerkt zich verder door de grote inspraak betreffende uw specifieke wensen.

De verkoop van beide projecten start op 31 maart via Kamphuis Makelaars en Plaggemars Makelaardij

Lees verder…
 

Fotoreportage (10 foto's)...

 
31-03-2012  

P. Zijsling; Ridder in de Orde van Oranje Nassau

 

ALMELO – Hare Majesteit de Koningin, Beatrix der Nederlanden, heeft het behaagd om Peter Zijsling (54) te benoemen tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau voor zijn verdiensten in de scoutingwereld en die van de Almelose scoutinggroep H.J.B. LLanos in het bijzonder. Zijsling is docent aan het Windesheim College in Zwolle, maar zet zich al 40 jaar in voor de scouting en was tevens mede-organisator van de Wereld Jamboree in 1995 die in Dronten gehouden werd.
Wethouder Jan van Marle mocht in de rol van locoburgemeester de bijbehorende versierselen opspelden en deed dat bij het Groepshuis van H.J.B. LLanos aan de Oude Wierdenseweg. De heer Zijsling toonde zich zeer geroerd bij de officiële plechtigheid, die werd bijgewoond door familie en de leden van de scouting.
De werkzaamheden van het herstel van het clubhuis na de brand in juni 2011 en de uitbreiding van het gebouw werden voor de gelegenheid onderbroken.

Lees ook: ‘Brand scouting Oude Wierdenseweg opzet


Fotoreportage: Coen Mulder

(Klik hier voor alle 55 foto's)

Fotoreportage (20 foto's)...

 
31-03-2012  

Brand Goossenmaatsweg

 

ALMELO – De brandweer van Almelo is druk bezig met het blussen van een brand in de Goossenmaatsweg.
(Later meer)

Rond 14.00 uur vanmiddag werd de politie en brandweer gealarmeerd voor een brand in de Goossenmaatsweg. Bij aankomst bleek een schuur in brand te staan waarin een motor en hobbymateriaal bleek opgeslagen. Bij de brand is waarschijnlijk asbest vrijgekomen door het golfplaten-dak. Een zwarte rookpluim was van verre waarneembaar.
De schuur kon niet worden gered en de brandweer heeft uit voorzorg een aantal tuinen in de directe omgeving afgezet. Een gecertificeerd bedrijf wordt ingezet om de tuinen van asbestdeeltjes te ontdoen.

Fotoreportage: Sven
Klik hier voor de fotoreportage van Patrick Weegink

Fotoreportage (13 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina