Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
29-03-2012  

Verdachte ‘bompakket´ NS Almelo aangehouden

 

ALMELO – Politie Twente heeft vanmorgen een 39-jarige Almeloër aangehouden die er van wordt verdacht dat hij op 22 februari jl. een verdacht pakketje heeft neergelegd in het NS station Almelo Centraal. Het treinverkeer werd voor uren stilgelegd en de EOD werd ingeschakeld om het verdachte pakketje te verwijderen. De verdacht is aangehouden op basis van camerabeelden die door Politie Twente openbaar werden gemaakt. Op de beelden van de beveiligingscamera was te zien hoe een man dit pakketje in de lift legde.
Mede dankzij tips van getuigen kon de politie de 39-jarige man uit Almelo aanhouden. In zijn woning, in Almelo, heeft vanmorgen een doorzoeking plaatsgevonden waarbij goederen in beslag zijn genomen die van belang kunnen zijn voor dit onderzoek.
Onderzocht wordt tevens of de hoge kosten die hiermee gepaard gaan, kunnen worden verhaald op de persoon die het pakketje heeft achtergelaten.


Twente verzoekt getuigen die informatie over dit incident hebben, maar nog geen gesprek met de politie hebben gehad, contact op te nemen via: 0900-8844.

Archief
Terug naar vorige pagina