Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
29-03-2012  

ROC reikt H.J. Wibbens Team Trofee 2012 uit

 

BPV: student centraal; plek is plaats
Het project ‘BPV: student centraal; plek is plaats’ is opgezet door het team Commissie BPVvan het MBO College voor Zorg & Welzijn. Het doel van het project is om alle studenten een bpv-plaats (ook wel stageplaats genoemd) aan te bieden, maar ook om het werkveld te voorzien van stagiairs op verschillende tijden (dus ook ’s avonds, in het weekend en tijdens de schoolvakanties).
Er worden daarom samen met de zorginstellingen (zoals Ariëns Zorgpalet en Bruggerbosch) op een eigentijdse manier tien vormen van beroepspraktijkvorming aangeboden aan studenten. Het aanbod aan stagemogelijkheden is afgestemd op de individuele vraag van zorginstelling en student. De stagevormen zijn creatief gekozen en benoemd, bijvoorbeeld ‘het schemerlichtjesproject in een verpleeghuis’. De studenten lopen bij dit project geen stage van 9 tot 17 uur. Maar juist als de schemerlichtjes aan gaan, komen zij om de bewoners van het verpleeghuis te verzorgen.
Alle vormen van beroepspraktijkvorming zijn regulier opgenomen in het onderwijscurriculum en maken deel uit van het kwalificatiedossier. Het aanbod is afgestemd op studenten van niveau 1 en 2, die op hun beurt zeer tevreden zijn met hun opleiding en begeleiding. De vele bpv-mogelijkheden die de afgelopen jaren door het team voor de studenten zijn ontwikkeld, vormen feitelijk het ‘oeuvre’ van het MBO College voor Zorg & Welzijn. Als zodanig heeft de jury deze nominatie dan ook als winnaar beoordeeld.

De 2e en 3e prijs
De 2e prijs ging naar het team College voor Educatie en MBO College voor Oriëntatie& Ontwikkeling met het project 'Routekaart naar de Enschedese Arbeidsmarkt'.
Het team Onderwijsassistent ontving met het project ‘Werkplekleren’ de derde prijs.
Ook deze teams ontvingen een cheque die zij kunnen gebruiken voor professionaliseringsdoeleinden.

Meer weten over de projecten van de drie teams?
Ga naar www.rocvantwente.nl/teamtrofee. Hier zijn de filmpjes van de drie teams nog te bekijken.

Wat is de Harm Jan Wibbens Team Trofee?
Docententeams die een bijzondere onderwijsprestatie hebben geleverd, kwamen in aanmerking voor deze Trofee. In totaal hadden 11 teams zich ingeschreven en heeft een jury uiteindelijk drie teams genomineerd. De afgelopen weken konden medewerkers en studenten van het ROC van Twente al stemmen op hun favoriete team. Deze “publieksstem” telde voor 50% mee. Maar tijdens de finale moesten de drie genomineerde teams hun projecten presenteren voor de jury.
Na afloop ging de jury in beraad en hun oordeel telde ook voor 50% mee in de eindbeoordeling.

Wie is Harm Jan Wibbens?
Harm Jan Wibbens was tot december 2008 lid van het College van Bestuur van ROC van Twente. Hij heeft in zijn actieve loopbaan veel betekend voor het onderwijs en voor het ROC van Twente in het bijzonder. Daarom is deze prestigieuze prijs naar hem vernoemd. Harm Jan Wibbens was donderdag 29 maart jl. natuurlijk aanwezig om de Trofee persoonlijk uit te reiken.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina