Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
26-03-2012  

Samenwerking Heracles Almelo en ZGT


v.l.n.r.: Commercieel directeur Heracles Almelo Rob Toussaint, ZGT bestuursvoorzitter Meindert Schmidt en Heracles Almelo voorzitter Jan Smit

Foto: Heracles Almelo
 

Om nieuwbouw van het Heracles Almelo stadion te realiseren, zijn in totaal 3000 parkeerplaatsen voor de voetbalclub vereist. ZGT stelt daarvoor 915 parkeerplaatsen beschikbaar. Dit aantal is gebaseerd op ervaringscijfers. Hieruit blijkt dat deze oplossing geen problemen met zich meebrengt. De indeling is zo gekozen dat iedereen het dichtst bij zijn bestemming kan parkeren. De parkeerplaatsen in de zone direct om het ziekenhuis zijn gereserveerd voor de patiënten en bezoekers. Het voetbalpubliek parkeert het dichtst bij de looproute naar het stadion, de medewerkers op de personeelsparkeerplaats. De invoering vindt geleidelijk plaats en gaat het volgende voetbalseizoen in. Om het risico van verkeersopstoppingen te minimaliseren, zijn er parkeerwachters aanwezig en staan de slagbomen van het ZGT parkeerterrein open. Parkeren is dan voor alle bezoekers gratis, de kosten verrekent het ziekenhuis met Heracles. De parkeerplaatsen van de spoedpost blijven volledig beschikbaar voor patiënten.

De overeenkomst helpt het mogelijk maken de plek van het bestaande stadion naast het voetbal voor economische doeleinden zoals kantoren en sportgerelateerde detailhandel te benutten. Meindert Schmidt: “Beide partijen nemen met deze samenwerking hun maatschappelijke verantwoordelijkheid jegens hun directe omgeving. We zijn dan ook blij dat we hier onze bijdrage aan kunnen leveren.”

Lees ook: 'ZGT en de parkeerovereenkomst met Heracles'
 

Archief
Terug naar vorige pagina