Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
26-03-2012  

Eerste lediging papiercontainer Windmolenbroek

 

ALMELO – Milieuwethouder Johan Andela (VVD) ledigde vanavond de eerste papiercontainer met blauwe deksels in het proefgebied in de wijk Windmolenbroek. De proef moet uitwijzen of het inzamelen van papier op deze wijze de opbrengst verhoogd. Andela noemde het ter gelegenheid een ontdekkingstocht en zei er bij dat men het evangelie hierover niet bezat.
Kritiek is er ook op de proef. Velen vinden zo’n derde container maar lastig, te groot en een sta in de weg. Sommigen ‘slepen’ de container zelfs door het huis om deze het aanzien van de woning niet te laten verstoren. Anderen hebben gewoon drie containers in de voortuin staan. De traditionele inzamelaars vrezen een lagere financiële opbrengst en vinden dat de gemeente zich dat op deze wijze toe eigent ten koste van hun vrijwilligerswerk. Sommigen blijven hun traditionele inzamelaars van vereniging tot kerk trouw en bezorgen hun papier op locatie.
Andela concludeerde dat de eerste leging een verdubbeling van ingezameld papier liet zien vergeleken met het aan de weg zetten van papier op geregelde tijden.
Daar staat tegen over dat velen de op 1 mei ingaande inperking van leging van de grijze container vrezen. Deze wordt dan nog maar één keer per maand geledigd.
De proef in een deel van het Windmolenbroek is een voorloper op invoering in de gehele stad zoals in het persbericht van Twente Milieu wordt aangeduid!

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (10 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina