Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
12-03-2012  

Almelose bereikt finale Steinway Pianoconcours


Maxime Snaterse in concert - foto: Anne Meyer
 

AMSTERDAM – De vijftienjarige Maxime Snaterse uit Almelo heeft de nationale finale bereikt van het prestigieuze Steinway Pianoconcours. Tijdens de spannende halve finale, die afgelopen weekend in de Robijnzaal in Alkmaar werd gehouden, overtuigde zij de jury met werken van Brahms en Debussy.

Samen met Martin Oei uit Culemborg en Ramon van Engelenhoven uit Medemblik strijdt Maxime zondag 15 april in het Concertgebouw in Amsterdam om de eerste plaats in categorie C (t/m 16 jaar). De toptalenten worden beoordeeld door een vakjury bestaande uit juryvoorzitter Jan Wijn, Nata Tsvereli, Marlies van Gent, Yoram Ish-Hurwitz en Ton Demmers. Behalve de jury kiest ook het publiek een winnaar. Het Steinway Pianoconcours wordt eens in de twee jaar gehouden in negen Europese landen en China. Vanuit elk land wordt één deelnemer uitgezonden naar het internationale Steinway Festival in Hamburg.
Kijk voor meer informatie op
www.steinwaypianoconcours.nl

Degenen die Maxime willen aanmoedigen en de finale in het Concertgebouw willen bijwonen kunnen kaarten bestellen via www.concertgebouw.nl of telefoonnummer 0900-6718345.

Finale Steinway Pianoconcours
Datum: zondag 15 april 2012
Aanvang: 14.00 uur
Locatie: Kleine Zaal van het Concertgebouw, Amsterdam
Toegang: € 15,00, t/m 16 jaar: € 10,00

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina