Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
18-03-2012  

Prijs Willem Wilmink Dichtwedstrijd naar Drente

 

ALMELO – In een bomvol leescafé De Meridiaan werd zondagmiddag de 1e prijs in de jaarlijkse Willem Wilmink Dichtwedstrijd uitgereikt aan de heer Rob Boudestein uit Hollandscheveld. Hij won met het gedicht 'Codicil' voor de winnaar van vorig jaar Mark van Nus die deze keer als tweede eindigde met het gedicht 'Leestafel'. De troostrijke derde plek was voor het gedicht ‘Testament van een donor’ van Niels Blomberg uit Almere.
Gastdichter Sjoerd Kuyper zat in de jury, bedacht de opgave en leverde de verplichte zin ‘Ik leg mijn botten in het maanlicht op de bleek’ aan.
De middag werd bijgewoond door Wobke Wilmink, de weduwe van Willem Wilmink, die haar kleinkinderen had meegenomen. Haar dochter trad op met de groep ‘Nota Bene’en bracht enkele liedjes van Willem Wilmink ten gehore.
De gastdichters Sjoerd Kuyper, Patty Scholten, Jan Boerstoel Frank van Pamelen, Jean Pierre Rawie en Jan J. Pieterse droegen gedichten voor rondom het thema van de Boekenweek, ‘Vriendschap en andere ongemakken’.

Uitslag: 1. Rob Boudestein – Hollandscheveld, 2. Frank van Nus – Almelo, 3.Niels Blomberg – Almere, 4. Mia Meijer – Wassenaar, 5. Hans Manders - Heeswijk-Dinther, 6. Rineke Janssen – Enschede, 7. Stef Hudepohl – Almelo, 8. Arjan Keene – Ede, 9. Baukje van Kesteren - Sneek (afwezig), 10. Barbara Koers - Uelssen, Dld.

De winnende gedichten


De winnende 10 gedichten.

Archief
Terug naar vorige pagina