Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
02-07-2012  

Vriezenveense Manon Fokke kandidaat 2e Kamer


Manon Fokke in de raadszaal van Maastricht
Foto: Laurens Bouvrie
 

MAASTRICHT – De geboren en getogen Vriezenveense Manon Fokke is kandidaat voor de Tweede Kamer voor de PvdA. Zij werd voorgedragen door de afdeling Maastricht waar zij sinds 2006 in de gemeenteraad zit en sinds 2007 als fractievoorzitter fungeert. In maart 2012 werd zij geselecteerd voor de Den Uyl-leergang, de interne opleiding van de PvdA voor toptalenten als volksvertegenwoordiger. Door de val van het kabinet Rutte, kan zij nu al haar ambities proberen waar te maken.

Manon Fokke (16-01-1976) is geboren en getogen in Vriezenveen en doorliep het Christelijk Lyceum in Almelo. In 1996 trok zij naar Maastricht om rechten te gaan studeren, waarna zij geruime tijd bij de rechtbank Maastricht werkte. Op dit moment is zij griffier van de Universiteitsraad van de Universiteit Maastricht.
In 2005 werd Manon Fokke politiek actief en stelde zij zich kandidaat bij de gemeenteraadsverkiezingen. In 2006 kwam zij in de Maastrichtse gemeenteraad waarna zij in 2007 door haar fractie werd gekozen tot fractievoorzitter.

Als geboren Vriezenveense en als raadslid in Maastricht begrijpt zij de noden van de provincies en regio’s en profileert zij zich ook als zodanig. Manon Fokke: “Als geboren Tukker, en nu alweer 16 jaar woonachtig in Limburg, weet ik hoe belangrijk de regio is. Ook weet ik welke problemen er in de regio’s spelen. Ik wil graag mijn kennis en ervaring inzetten in de Tweede Kamer, en dat is naar mijn mening ook hard nodig. Nederland is meer dan enkel de Randstad. Ik hoop dat ik na 12 september de kans krijg om de regio in Den Haag te vertegenwoordigen.”

Fotoreportage (1 foto's)...

 
02-07-2012  

Vliegerfeest Twenterand groot succes

 

WESTERHAAR – Het derde internationale Vliegerfeest Twenterand te Westerhaar aan de Leidijk Oost kan een groot succes worden genoemd. Naast de vele deelnemers uit Nederland kwamen er ook deelnemers uit België en Duitsland. Zo’n 125 deelnemers telde het evenement dat over publieke belangstelling niet te klagen had dankzij ook de reportages van RTV Oost.
Door de inzet van Powerkiters, buggy’s en andere hulpmiddelen konden op het ruime terrein spectaculaire vliegerstunts worden gemaakt, waardoor de talrijke kijkers hun ogen uitkeken naar de bonte verzameling van verschillende vliegers die het luchtruim boven Westerhaar sierden.
Naast de vliegeractiviteiten werd er een mooie expositie over Japanse vliegers georganiseerd, liep er een clown met ballonnen rond, speelden er doedelzakspelers, werden er knuffels gedropt en kon men zelf vliegers maken. Ook de bromfietsvereniging het ‘Oale kreng’ maakte met meer dan 100 voertuigen haar opwachting.
Helaas verliep het ‘nachtvliegeren’ wat minder succesvol omdat de stormachtige wind 180 graden draaide waardoor het zicht op de vliegers grotendeels verloren ging. Voor alle vrijwilligers onder de bezielende leiding van Herman Platje kon dat echter de pret niet drukken en denkt men al weer aan de vierde editie in 2013.

Fotoreportage (14 foto's)...

 
02-07-2012  

Schouten tot Oldenzaals burgemeester beëdigd

 

OLDENZAAL – Zes jaar wethouderschap in Almelo vond Theo Schouten wel genoeg. Niet omdat het werk hem tegenstond, maar van de verdeeldheid in de Almelose gemeenteraad had hij meer dan genoeg meegekregen. Bij zijn afscheid pleitte hij dan ook voor invoering van een kiesdeler om het grote aantal fracties te voorkomen. Almelo kent dan ook grote financiële problemen door te grote grondposities, te grootse plannen en een te dichtgetimmerd collegebeleid. Grotendeels was dat voor Schouten een erfenis toen hij in Almelo aantrad.
De vacante burgemeesterszetel in plezierig Oldenzaal stond hem dus zeer aan om opnieuw het ambt van burgemeester te bekleden na eerdere periodes in Haaksbergen en Goor. Zijn sollicitatie viel goed bij de Oldenzaalse vertrouwenscommissie, die verder geen probleem maakte over een Roomse ‘rooie rakker’ en zo werd maandagmiddag de geboortige Heinoër beëdigd.

Net als bij zijn afscheid in Almelo opnieuw lovende woorden voor Schouten die wordt geroemd om zijn bestuurlijke kwaliteiten. Een leven lang in dienst van de overheid als ambtenaar en bestuurder bezorgden hem een goed imago.
In een vol stadstheater De Bond sprak CdK Ank Bijleveld bij zijn beëdiging dan ook uit dat Theo door de wol geverfd is en weet hoe de hazen in de regio lopen. Als ex- directeur van de Netwerkstad en ex- portefeuillehouder Mobiliteit van de Regio Twente weet hij dan ook werkelijk hoe de 14 gemeenten in de regio denken over allerlei ontwikkelingen. Als voorstander van een kiesdeler zou het zomaar kunnen zijn dat hij ook wel iets ziet in het opdelen en samenvoegen van gemeenten in de Twentse regio, en zo ja of hij dat als burgervader van de daken zal schreeuwen kan echter worden betwijfeld. Daarvoor is Schouten meer de man achter de schermen.

Volgens raadsnestor Lempsink wil de Oldenzaalse gemeenschap maar één ding. Namelijk dat Schouten niet op zijn kamertje blijft zitten maar zich onder de Oldenzalers begeeft. ‘Samen willen wij de klus klaren en daar hebben wij als raad het volste vertrouwen in Maak er iets moois van’, eindigde Lempsink zijn welkomstwoord.

Ook loco- Vloothuis sprak uit dat zij had genoten van de toespraken in Almelo bij het afscheid en merkte tevens op dat ook de collegeleden het vertrouwen hebben in een goede samenwerking. Theo Schouten sprak na zijn beëdiging de toehoorders toe dat hij meer een diplomaat is dan een straatvechter om de gezamenlijke doelen te bereiken zowel als Oldenzaal als Netwerkstad en Regio. Ook pleitte hij voor meer inzet van de sociale media om de burgerparticipatie in Oldenzaal te vergroten. Kijken door de bril van de burger noemde hij eveneens een goede eigenschap van bestuurders, maar de afsluiter ‘Wat gij niet wilt dat u geschied, doe dat ook een ander niet’, was wel wat zwaar aangezet.

Fotoreportage: Coen Mulder

Fotoreportage (24 foto's)...

 
03-07-2012  

Zenderen miljonairsdorp door PostcodeKanjer

 

ZENDEREN – De PostcodeKanjer van 16,7 miljoen euro is gevallen in Zenderen, dat maakte de Postcode Loterij bekend. De hoofdprijs van 11,2 miljoen euro is gevallen op één specifiek adres. De resterende 5,5 miljoen euro wordt verdeeld onder de deelnemers van de Postcode Loterij met de beginnende postcode 7625.
Pas vrijdag wordt bekend gemaakt wie de winnaars zijn. Niet-deelnemers met dezelfde beginnende postcode kunnen dus nog vluchten voordat vrijdag het vreugdegehuil losbarst en een glimmende bolide de straat in rijdt.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
03-07-2012  

Zes Overijsselse terrassen in Top 100 2012

 

ENSCHEDE - Het terras van Molly Malone Irish Pub in Enschede is met een 11e plek het hoogst geklasseerde Overijsselse terras van 2012. In 2011 eindigde het terras van ‘Fraans Marie’ aan het kanaal Almelo-Nordhorn bij Albergen als hoogste met een 3e plek maar dit jaar kwam een vrije val naar 99, dus nog net in de Top 100.
Het terras van Grand Café Restaurant Prins Mauritshuis in Blokzijl staat op plaats 31, het terras van Restaurant Hotel Hoog Holten in Holten op plaats 64. Daarna komen de terrassen van Nielz & Onwijz in Almelo op plek 90 dat ook al eens op 28 stond. Restaurant Hotel Bi'j de Watermölle in Haaksbergen (94)is het zesde Overijsselse terras in de jaarlijkse verkiezing van het vakblad Misset Horeca.

< Het terras van Restaurant Eemlust in Baarn werd de beste van Nederland

 
03-07-2012  

Kavelprijs kleine kernen Tubbergen verschillend

 

TUBBERGEN – Bouwkavels in de kleine kernen Fleringen, Langeveen, Manderveen, Reutum en Vasse worden per m2 twintig euro goedkoper en zakken naar € 220,00
Dat geldt niet voor de kernen Albergen, Geesteren, Harbrinkhoek, Mariaparochie en Tubbergen. Daar blijft de prijs ongewijzigd € 240,00 per m2.
De prijsverlaging is gebaseerd op een taxatiepapport van onderzoekers Taxatiebureau Hoogstaten en Makelaardij Weusthuis. Als argument voor het prijsverschil geldt het voorzieningenniveau voor de burgers in de voornoemde woonkernen. Volgens de onderzoekers kan daarom de prijs per m2 in een aantal kernen omlaag. Dat argument was tegen het zere been van het CDA, dat bij monde van raadslid Woesthuis van mening was dat dan ook de prijs in de dubbelkern Harbrinkhoek-Mariaparochie omlaag kon. Volgens een meerderheid van de raad is dat onzin omdat de dubbelkern hogere voorzieningen heeft door de nabijheid van Almelo en de betere aansluiting op de A35/A1.
Een vergelijk en afweging met de m2-prijs van het nabijgelegen Almelo kwam niet ter sprake. Of dat een achterliggende overweging is geweest in het advies uit het taxatierapport evenmin.

 
04-07-2012  

Genomineerden Beste Werkgever 2012 bekend

 

ALMELO – In de jaarlijkse verkiezing Beste Werkgevers Awards 2012 zijn in twee categorieën in totaal 100 organisaties/ondernemingen genomineerd. Daarvan komen er 11 uit Overijssel.
De uitslag van de verkiezing wordt op woensdag 9 oktober a.s. te Amsterdam bekend gemaakt door initiatiefnemer en marktonderzoeker Effectory.
In de categorie meer dan 1000 werknemers zijn de volgende Overijsselse organisaties/ondernemingen doorgedrongen tot de top 50 van beste werkgevers: Carinova uit Raalte, gemeente Zwolle, JP van den Bent stichting uit Deventer, Stichting Buurtzorg Nederland uit Almelo, Scania Productions Zwolle en Saxion. In deze categorie won in 2011 Stichting Buurtzorg Nederland uit Almelo
In de categorie minder dan 1000 werknemers staan de volgende Overijsselse organisaties in de top 50: Ambiq uit Hengelo, GEAS Energiewacht uit Enschede, PANalytical uit Almelo, Wehkamp.nl uit Zwolle en woningstichting SWZ uit Zwolle. Hier werd URENCO in Almelo vorig jaar vierde.

 
05-07-2012  

Schelberg wordt opvolger Kerckhaert in Hengelo

 

HENGELO – De VVD’er Sander Schelberg wordt burgemeester van Hengelo. Zo heeft de Hengelose gemeenteraad donderdagavond besloten. De voordracht moet door het kabinet Rutte worden bekrachtigd.
Sander Schelberg is een zoon van de voormalige burgemeester van Weerselo Wim Schelberg die in 1995 met pensioen ging na in 1969 in Weerselo te zijn benoemd. Hoewel in Lisse geboren, heeft Sander Schelberg dus een groot aantal jaren van zijn leven in Twente doorgebracht en studeerde enige tijd bestuurskunde aan de Hogeschool Enschede (Saxion).
Sander Schelberg was nog maar kort geleden voor een tweede bestuursperiode benoemd als burgemeester in de gemeente Teylingen, maar vertrekt nu voortijdig naar Hengelo om Frank Kerckhaert op te volgen.
 

 
06-07-2012  

Treinverbinding Almelo - Hardenberg in 2015

 

ZWOLLE – De boemellijn tussen Almelo en Mariënberg moet in 2015 zijn doorgetrokken naar Hardenberg. Dat is het plan van de provincie Overijssel en Regio Twente. Volgens een studie van Prorail is een dergelijke verbinding haalbaar.
Het dienstschema is een opstap/uitstap per 30 minuten waarvoor de treinsnelheid wordt verhoogd van 80 km naar 120 km per uur. Om dat te kunnen realiseren zonder de inzet van meer treinen, moet de halte Geerdijk vervallen. Bij Geerdijk maken dagelijks gemiddeld 50 reizigers gebruik van de treinverbinding. Volgens het onderzoek zal het aantal dagelijkse treinreizigers stijgen naar 1200, een stijging van 500 vergeleken met nu.

Vanuit Hardenberg wordt ook de aansluiting op Zwolle en Emmen verbeterd en het perron van het kopstation in Almelo verlengd. Ook zijn er verdere investeringen in de infrastructuur noodzakelijk zoals wissels en seinen om het tijdschema te kunnen realiseren.
Het totaal vergt een investering van 14,5 miljoen euro en zal moeten worden betaald door de aanliggende gemeenten, Regio Twente en de provincie Overijssel.
In het najaar nemen Provinciale Staten en het dagelijks bestuur van Regio Twente een definitief besluit over de voorstellen voor de aanpak van het spoor.

 
06-07-2012  

Zenderen, dorp met 'schlemielen' en miljonairs

 

ZENDEREN – Zo’n 1400 inwoners telt Zenderen en allemaal de postcode 7625. De Postcodeloterij kwam dus vrijdag langs (in Borne) om een groot feest te vieren en om 16,7 miljoen euro te verdelen.
Wie niet meedoet aan de Postcodeloterij kan zich aansluiten bij de 'schlemielen' en krijgt niks. Er is zelfs al eens een proces gevoerd over geestelijke schade, maar die mevrouw elders in het land kreeg geen gelijk bij de rechtbank en de claim werd afgewezen.
De nieuwe 8 miljonairs wonen aan het Patersbos. Zes er van zijn rond de 1,6 miljoen euro rijker en twee hebben binnenkort elk liefst 2,3 miljoen euro op hun bankrekening staan. Het restant werd opgedeeld en een gewoon lot was toch nog goed voor 13.200 euro.

Fotoreportage: Jan Bril
(Klik hier voor alle 149 foto's)

Fotoreportage (62 foto's)...

 
08-07-2012  

Drie keer volle bak bij GV Omhoog Wierden

 

WIERDEN – In sporthal ’n Dikken hield de Wierdense Gymnastiekvereniging Omhoog vrijdag en zaterdag drie fantastische demonstraties gym-, spring-, turn- en jazzdance voor telkens een ‘uitverkocht huis’.

Zaterdagmiddag werd de speciale kindershow afgewisseld met optredens van de verschillende selecties en heeft ook menig opa en oma genoten van hun kleinkinderen. Het thema van de tweejaarlijkse uitvoering was ‘Fantasy World’ en de voorstellingen werden gepresenteerd door Rob Kortenhorst en zaterdagavond waren er bloemen voor alle vrijwilligers.
 

Fotoreportage (1 foto's)...

 
09-07-2012  

Politie Twente in de fout bij dronken fietsers

 

DEN HAAG – Politie Twente neemt onterecht het rijbewijs van dronken fietsers in beslag. Dat is de mening van de Raad van Korpschefs. Met Politie Twente moeten nog acht andere politieregio’s hun beleid aanpassen omdat zij niet het gebruikte voertuig tijdens de overtreding voorop stellen maar het algemene verkeersgedrag - rijden onder invloed - voorop stellen. De Raad van Korpschefs noemt het innemen van het rijbewijs een onrechtmatige strafvordering die in strijd is met de wet.
De korpsen die in de fout gaan baseren zich op art. 8 van de Wegenverkeerswet en vergeten art. 164 toe te passen waarin staat dat er wel sprake moet zijn van een aanhouding als bestuurder van een motorvoertuig. In de meeste gevallen heeft het OM cq de rechter ook de rijbewijzen terug gegeven. Alleen een alcoholverleden van de overtreder - zoals het opleggen van een alcoholslot in een voertuig - kan aanleiding zijn om wettelijk toch het rijbewijs te vorderen.

 
09-07-2012  

Succesvolle afsluiting TopS traineeship

  RIJSSEN – Nijverdaller Bastiaan Piksen heeft zijn TopS traineeship bij de Ter Steege Groep in Rijssen succesvol afgerond. Na een tweejarig intensief werk- en opleidingstraject werd dit afgelopen vrijdag feestelijk gevierd.

< Uit handen van Hans ter Steege, algemeen directeur van Ter Steege Groep, ontving Bastiaan Piksen een getuigschrift en een aandenken in de vorm van de glazen TopS Award.

Lees verder...

 
09-07-2012  

Kraamzorg in Twente gaat samenwerken

 

REGIO TWENTE – Zeven Twentse Kraamzorgverleners, Attent , BTK, Excellent, Kraamzorg Maartje, VVT Zorg en Naviva gaan samenwerken voor een kwaliteitsimpuls in de kraamzorg. Zo willen zij komen tot één regionaal aanspreekpunt voor de kraamzorg waardoor verbetering in de hele keten kan worden bewerkstelligd. Zo wordt inhoudelijke afstemming van de zorg genoemd dat tot kwaliteitsverbetering moet leiden. Daarbij worden wel de regels van de mededingingsautoriteit in acht genomen.
De verbeteringsslag is volgens de convenantpartners nodig omdat haast zeker in de toekomst niet elk ziekenhuis bevallingen in het pakket houdt en gaat clusteren in een beperkter aantal ziekenhuizen. Ook zullen er eerstelijns bevallingscentra ontstaan omdat de vraag daarna toeneemt evenals de vraag naar pijnbestrijding.
De convenantpartners willen ook toetreden tot een gezamenlijke vertegenwoordiging in Twentse overlegorganen. De samenwerking moet uiteindelijk leiden tot 50 procent lagere kindersterfte gebaseerd op het rapport van de Stuurgroep Zwangerschap en Geboorte uit 2009.

 
10-07-2012  

TenCate levert bepantsering Britse Foxhounds

  ALMELO – Het Almelose beursgenoteerde Royal TenCate levert via dochter TenCate Advanced Armour de bepantsering voor de Foxhound LPPV, een militair 4X4 voertuig dat o.a. wordt ingezet in Afghanistan.
General Dynamics European Land Systems, Force Protection Europa, is de bouwer, dat na een eerdere order van 200 voertuigen, nu een vervolgorder heeft voor 100 voertuigen van het Britse ministerie van Defensie (MoD).
TenCate Advanced Armour werd opnieuw geselecteerd door QinetiQ - de ontwerper van de bepantsering - voor deze aanvullende order. TenCate doet geen mededelingen over de financiële details van deze nieuwe order.
Lees verder...

 
10-07-2012  

TenCate dreigt met vertrek uit Nijverdal

 

NIJVERDAL – Royal TenCate dreigt de gemeente Hellendoorn met een vertrek uit Nijverdal. Aanleiding is een naheffing van de rioolbelasting met een bedrag van 500.000 euro. De gemeente Hellendoorn wil af van het maximumtarief en bedrijven aanslaan op het werkelijke verbruik. Naast de naheffing kost dat TenCate dus structureel vele eurotonnen per jaar meer, waardoor het beursgenoteerde Almelose concern de gemeente Hellendoorn heeft gedreigd met een vertrek uit Nijverdal.
In Nijverdal produceert TenCate technische weefsels en vorig jaar werd de laatste productie van kunststofweefsels in Almelo nog van Almelo naar Nijverdal verplaatst.
De politieke partij HOP is nu in het geweer gekomen en vindt dat de raadsfracties te laat en onvolledig zijn ingelicht over de nieuwe vorm van heffing. HOP wil eveneens dat de éénmalige heffing van een half miljoen euro van tafel gaat en vreest grote werkloosheid indien TenCate haar dreigement uitvoert. TenCate is de grootste werkgever in Nijverdal.

 
10-07-2012  

Overijssel en Gelderland ieder een arrondissement

 

DEN HAAG – Vorige week kondigde zich al aan dat het plan van minister Ivo Opstelten (VVD) om de vier rechtbanken Almelo, Arnhem, Zutphen en Zwolle tot één arrondissement samen te voegen, niet op veel steun in de Eerste Kamer kon rekenen. De meerderheid van de senatoren vond dat een te logge oplossing en deelde de kritiek van de rechtbankpresidenten, dat dit tot vertraging in de processen zou leiden, teveel reizende rechters met zich mee zou brengen en de burgers geografisch op afstand zou zetten.
PvdA-senator Janette Beuving, oud- rechter te Almelo, organiseerde het verzet waardoor Opstelten uiteindelijk zijn plan om in Nederland tot 10 arrondissementen te komen, wijzigde in 11 arrondissementen. Overijssel en Gelderland houden daardoor eigen arrondissementen met respectievelijk bestuurlijk samengevoegde rechtbanken in Almelo (+ kantongerecht Enschede) en Zwolle en samengevoegde rechtbanken in Arnhem en Zutphen.
De Almelose oud- burgemeester en VVD-senator Menno Knip stemde in met het aangepaste voorstel. Hij was ook tegen het oorspronkelijke plan en gunde senator Beuving vandaag de eer de aanpassing binnen te hebben gesleept.

Het plan om de politieregio's in Gelderland en Overijssel samen te voegen tot één korps met als hoofdzetel Nijmegen staat nog wel op de rol. Maar of dat nog zinnig is gelet op de nieuwe indeling van de rechtspraak?

 
10-07-2012  

Foto´s van oorlogsmisdaden in Nederlands-Indië


Screenshot website Volkskrant
 

ENSCHEDE – In Enschede zijn foto’s opgedoken van oorlogsmisdaden in Nederlands-Indië door nederlandse militairen tijdens de zogenoemde politionele acties in de jaren 1946-1950. Het is voor het eerst dat dergelijke foto’s boven water komen en de fototo’s stonden in een plakboek van de inmiddels overleden Enschedese kapperszoon Jacobus R.
Job R. werd in 1947 uitgezonden en keerde in 1950 uit de toenmalige kolonie terug, meldt De Volkskrant die de foto’s publiceerde.
Het fotoalbum en andere documenten werden ’gevonden’ door een medewerker van de reinigingsdienst in een vuilcontainer en overhandigt aan het gemeentearchief van de gemeente Enschede. Na bestudering van het document werd het fotoalbum nog eens nader bekeken en viel het oog op foto's van executies. Te zien is dat drie Indonesiërs worden beschoten en dat twee Nederlandse militairen kijken naar een rij doden in een greppel. ,,Eerder heb ik dit nooit gezien’’, zegt een medewerker van het Nederlands Instituut voor Militaire Historie (NIMH) in De Volkskrant en ook NIOD-onderzoeker Kok twijfelt niet aan de echtheid van de foto's.
Job R. diende bij de net opgerichte veldartillerie (3-12-RVA) op Java. Onderzocht wordt nu waar en wanneer precies de foto’s gemaakt kunnen zijn.
Er lopen nog processen tegen de Nederlandse staat vanwege vermeende oorlogsmisdaden. Deze zijn aangespannen door nazaten van Indonesische slachtoffers.
 

Fotoreportage (1 foto's)...

 
11-07-2012  

Aanhouding inzake dood Hengeloër

 

HENGELO/DELDEN - Politie Twente heeft dinsdag 10 juli een 28-jarige man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van Jan Diphoorn. Het slachtoffer werd op 18 augustus 2011 levenloos aangetroffen in het Twentekanaal in Delden.

De man meldde zich dinsdag bij de politie. Het onderzoeksteam was al langere tijd op zoek naar deze man. Hij is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van Jan Diphoorn en in verzekering gesteld. Het Team Grootschalige Opsporing (TGO) onderzoekt op welke wijze de verdachte betrokken is bij de zaak.

Lees ook 'Dode in Twentekanaal is misdrijf'

 
11-07-2012  

Regge & Dinkel en Velt & Vecht fuseren in 2014


Dijkgraaf Albertine van Vliet-Kuiper (V&V) en watergraaf Stefan Kuks (D&R) mengen het water van de Vecht en de Regge
  ALMELO/COEVORDEN - De algemene besturen van de waterschappen Regge & Dinkel (Almelo) en Velt & Vecht (Coevorden) hebben besloten per 1 januari 2014 te komen tot een nieuw fusiewaterschap voor het waterbeheer in Zuidoost-Drenthe, Noordoost-Overijssel en Twente. Door de fusie kan 11 miljoen euro worden bespaard waardoor de tarieven gelijk getrokken kunnen worden (Veld & Vecht omlaag) en een lagere tariefontwikkeling mogelijk is. Ook kan de kwijtscheldingsnorm voor minima worden verlaagd in het gebied Dinkel & Regge.
De fusie levert ook een besparing op van 60 Fte zonder gedwongen ontslagen. Statutair wordt het fusiewaterschap in Almelo gevestigd en blijft men werken vanuit de huidige locaties. Wel moeten de provinciebesturen van Gelderland, Overijssel en Drente instemmen met de fusie.
Lees verder...


Fusie - Businesscase (pdf)

 
11-07-2012  

CIF neemt 50 procent belang in COGAS Kabel

  ALMELO - Het Communication Infrastructure Fund (CIF) van de Rabo Group neemt een belang van 50 procent in Cogas Kabel een dochter van Cogas B.V. in Almelo. De kapitaalsinjectie moet zorgen voor een stevige positie van Cogas Kabel bij de realisering van een glasvezelnet in het Cogasgebied. Voorwaarde is wel dat de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) geen bezwaren heeft tegen de voorgenomen joint venture.
Eerder al hebben de aandeelhoudende gemeenten in Cogas B.V. in beslotenheid vergadert over het afstoten van de aandelen Cogas Kabel. Met de ondertekening van de joint venture lijkt nu een afronding te komen.
Lees verder...

 
11-07-2012  

FIOD doet inval bij BV-handelaar

 

GEESTEREN - De fiscale opsporingsdienst FIOD heeft vandaag op 15 plekken in Noord-Oost Nederland invallen gedaan. Onderzocht worden gevallen van faillissementsfraude, belastingfraude en verduistering. De hoofdverdachte handelt in BV’s die in grote financiële problemen verkeren, faillissementen werden uitgesproken en de administratie werd verduisterd voor de curator. Veelal werden de te verhandelen BV’s kort voor het uitgesproken faillissement leeggetrokken. FIOD en recherche hebben op alle plekken administratieve gegevens en computers in beslag genomen. Ook werd beslag gelegd op gebouwen, bankrekeningen en een automobiel. De hoofdverdachte heeft kantoren aan de Vriezenveenseweg in Geesteren en het Windmolen in Almelo.

 
11-07-2012  

Één detailhandelsvisie Tubbergen en Dinkelland

  TUBBERGEN/DENEKAMP - Om inzicht te krijgen in het huidige en toekomstige functioneren van de detailhandel in Dinkelland en Tubbergen hebben beide colleges van B&W besloten een gezamenlijke detailhandelsstructuurvisie op te stellen. De gemeenten werken samen met ondernemers aan het opstellen van de visie.
Lees verder...

 
11-07-2012  

Motorrijder dodelijk verongelukt in Saasveld

 

SAASVELD - Aan de Zoekerdijk in Saasveld is vanavond een motorrijder dodelijk verongelukt en een andere motorrijder zwaar gewond geraakt. Beiden botsten met hun motoren tegen een bestelbusje, waarvan de inzittenden ongedeerd bleven.
Zowel over de identiteit van de motorrijders als de mogelijke oorzaak is nog niets bekend. Politie Twente heeft de zaak in onderzoek.

 
11-07-2012  

MST en ZGT samen in zorgcoöperatie

 

ENSCHEDE – Aan de animositeit tussen de directies van de ziekenhuizen MST in Enschede en ZGT in Almelo en Hengelo is een eind gekomen. Bestuursvoorzitters Kingma en Schmidt meldden eerder vandaag dat de beide organisaties intensief gaan samenwerken om topklinische zorg in Twente te behouden. Daarvoor wordt een coöperatie opgericht om niet in conflict te komen met de Nederlandse Mededinging Autoriteit.
Het MST heeft al een topklinische status en het ZGT heeft dat in augustus 2011 aangevraagd omdat zij inmiddels 12 opleidingsdisciplines in huis hebben. Door de krachten te bundelen kunnen de samenwerkende ziekenhuizen topspecialisten aan zich blijven binden en hoeven patiënten niet voor top medische zorg naar ziekenhuizen buiten Twente.
Verder kan worden bespaard in ICT-kosten en inkoop waardoor meer financiële middelen kunnen worden gestoken in dure medische apparatuur.
Op het gebied van plastische chirurgie en radiologie is de samenwerking al op gang gekomen en de medische staven onderzoeken verdere vormen van samenwerking. De nieuwbouw van MST gaat gewoon door, maar gaande de ontwikkeling wordt nader bezien of dat kan worden bijgesteld. De coöperatieve samenwerking moet ook leiden tot samenwerking in vastgoedontwikkeling. Binnen vijf maanden moet een ontwikkelingsrapport klaar zijn.

 
13-07-2012  

Jan Weierink nieuwe wethouder in Losser

 

LOSSER – Ootmarsummer Jan Weierink (68) wordt wethouder van Losser. Hij volgt de onlangs opgestapte wethouder Jeannette Schuddeboom op, die grote problemen had met haar ambtenaren. Weierink heeft al een lange carrière achter zich als beleidsambtenaar bij de gemeente Almelo, vanwaar hij in 1984 vertrok om burgemeester in Bathmen te worden tot 1997. Daarna was de VVD’er nog wethouder van Loon op Zand tot zijn pensionering in 2004. Weierink was al in Losser actief als voorzitter van de lokale VVD.
Weierink is een aimabel mens en wil nu helpen om de samenwerking tussen ambtenaren, college en gemeenteraad te bevorderen.

< Jan Weierink in 2007 tijdens de onthulling van zijn burgemeestersportret in Loon op Zand

 
13-07-2012  

´Witwassers´ gepakt op A1

 

DEURNINGEN – Politie Twente, douane en belastingdienst hebben woensdag jl. bij een gezamenlijke verkeerscontrole op de A1 ter hoogte van Deurningen twee mannen aangehouden die worden verdacht van witwassen.
De mannen 49 en 41 jaar oud, hadden enkele tienduizenden euro’s contant op zak en konden geen uitleg geven over de herkomst van het geld. Zowel het geld als de dure auto werd voorlopig in beslag genomen om e.e.a. nog te rechercheren.
Witwassen staat dus nog niet vast!

 
15-07-2012  

Leemansmolen heeft fraai beschilderde zeilen

 

VRIEZENVEEN – Met het spannen van de fraai beschilderde zeilen op de wieken van de Leemansmolen in Vriezenveen werd vrijdagmiddag de slotmanifestatie gehouden van 150 jaar Leemansmolen.
Zo’n 100 leerlingen van vier basisscholen - OBS De Blokstoeke, CBS De Bron, GBS Domino en KBS Willibrordus - in de gemeente Twenterand werkten aan het jubileumproject mee en hebben ieder een zeil onderhanden genomen om deze van fraaie beschilderingen te voorzien.
Tijdens de slotmanifestatie konden de leerlingen deelnemen aan de workshop vliegers maken, deze oplaten en genieten van een demonstratie van megavliegers van de Twentse Vliegervrienden. Ook bestond de mogelijkheid om deel te nemen aan het afleggen van een proef op de door de gemeente Twenterand geïnitieerde stormbaan. Naast allerlei lekkernijen en een glaasje prik werd door de enthousiaste deelnemers ook nog deel genomen aan de afsluitende ballonnenwedstrijd. Al met al spreekt molenaar Hans Schouten van een zeer geslaagd project dat de Leemansmolen weer midden in de belangstelling heeft gezet en nu met fraaie zeilen is uitgedost dankzij de leerlingen en hun juffen en meesters.

Klik hier voor alle foto’s van de slotmanifestatie en hier voor meer over de Leemansmolen.

 

Fotoreportage (1 foto's)...

 
16-07-2012  

Groothuis Harbrinkhoek valt om, ontslag 110 man

 

HARBRINKHOEK – De voortschrijdende malaise in de woningbouw is fabrikant en woningbouwer Groothuis uit de Harbrinkhoek uiteindelijk toch fataal geworden na eerdere saneringen in 2009 en 2011. Vanmiddag zijn de 110 personeelsleden ingelicht dat het bedrijf haar werkzaamheden met onmiddellijke ingang staakt en een faillissementsaanvraag is ingediend. Ook worden 30 ZZP'ers getroffen door het faillissement.  Het betreft hier Groothuis Woningbouw en de holdingbedrijven J.G. Groothuis Projecten Holding B.V. en J.G. Groothuis Bouw Holding B.V.
Het bedrijf dat groot is geworden in prefab-woningen, moet wekelijks 6 à 7 woningen kunnen zetten om te overleven. Ook drukte de grondpositie die Groothuis in het hele land zwaar op de balans van Groothuis. Nog maar twee weken geleden werd interim-directeur H. Kloosterman aangesteld als opvolger van directeur G. Kok. Tot op het laatst werden overnamegesprekken gevoerd, maar die kandidaat haakte vrijdagmiddag af, waardoor een faillissement onontkoombaar was, omdat de bank geen krediet meer wilde verstrekken. Tot de grootste schuldeisers behoren de bank en de familie Groothuis zelf. Wel wordt nog gehoopt op een doorstart in afgeslankte vorm.

 
18-07-2012  

Enschede slechtste betalingsmoraal in Overijssel

 

ALMELO – Volgens een onderzoek in opdracht van MKB Nederland heeft de gemeente Enschede de slechtste betalingsmoraal van Overijssel. De gemeente Twenterand heeft de twijfelachtige eer als tweede slechtste gemeente te eindigen.
Als beste gemeente in Overijssel kwam Haaksbergen in beeld op een 11e plek op de totale Nederlandse lijst van nagenoeg 400 gemeenten die de moeite hadden genomen deel te nemen aan het onderzoek dat door Dun and Bradstreet is uitgevoerd. Liefst 150.000 facturen aan gemeenten werden daarbij bekeken. In het afgelopen jaar kwam slechts een marginale verbetering naar voren van 0,2 procent. Zo’n 77,5 procent van de facturen werd wel op tijd betaald. De Twentse gemeenten Tubbergen en Oldenzaal komen in het onderzoek niet voor.
De gemeente Ameland verdient een ‘tien met een griffel’ en eindigde als beste gemeente van Nederland.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
18-07-2012  

Overval op juwelier Fares Enschede

 

ENSCHEDE - Woensdagochtend is in de Haverstraatpassage juwelier Fares overvallen door twee gewapende overvallers.
Omstreeks 11.30 uur kwamen twee personen de juwelierszaak binnen en bedreigden een medewerker met een vuurwapen. Vervolgens vluchtten de overvallers met de buit, een onbekende hoeveelheid sierraden, op een zwarte scooter zonder kenteken in de richting van de Oude Markt. Het personeelslid is door de bedreiging onwel geworden.
Rond 12.15 uur is aan de Tusveldburg een scooter aangetroffen, vermoedelijk dezelfde als die de daders hebben gebruikt bij hun overval. Vanaf dat punt ontbreekt elk spoor van de overvallers.
Beiden overvallers droegen een helm, één van de twee was een zilvergrijze helm met een donkere streep eroverheen. Op het moment van de overval droegen zij donkere kleding.
De politie wil graag in contact komen met mensen die iets van de overval hebben gezien of die de scooter met twee personen hebben zien rijden. Ook mensen die iets verdachts hebben gezien in de omgeving Haverstraatpassage / Oude Markt / Tusveldbrug, worden verzocht contact op te nemen met het rechercheteam van Politie Twente, 0900-8844 of anoniem via Bel M. 0800-7000.

Klik hier voor een filmpje van Erik Schaddelee
Update:
Klik hier voor een filmpje van RTV Oost ‘Onder de Loep’

 
19-07-2012  

Naast Hornbach wil ook Bauhaus naar Twente

 

HENGELO – De Duitse Doe het zelf keten Hornbach is al een tijdje op zoek naar een geschikte locatie voor een vestiging in Twente maar krijgt nu concurrentie in die zoektocht door het eveneens Duitse Bauhaus.
Bauhaus heeft zich gemeld bij de gemeenten Hengelo en Borne voor een mogelijke vestiging op De Veldkamp aan de A1. Ook Hornbach heeft wel oren naar de locatie De Veldkamp.
Een mogelijk probleem vormt de weerstand tegen de ontwikkeling van De Veldkamp i.v.m. de al grote verkeersstroom richting IKEA.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
19-07-2012  

Britse Mecom zet Koninklijke Wegener in etalage

 

LONDEN – Het vertrek van topman Toumazis bij het Britse uitgeversconcern luidt de verkoop in van Koninklijke Wegener in Nederland, dat meldt de mediasite Villamedia. In het artikel trekt voorzitter Vunderink van de ondernemingsraad van Wegener de conclusie dat Mecom de handdoek in de ring gooit. Volgens Vunderink luidt het vertrek van topman Toumazis het einde in van Mecom.
Eerder werden de kranten in Duitsland en Noorwegen verkocht. De voorzitter van de ondernemingsraad van Wegener zegt dat het de vraag is of alles tegelijk wordt verkocht of dat de kranten in onderdelen van de hand gaan.

In Nederland zijn dat onder meer de dagbladen De Stentor en de Twentsche Courant Tubantia in Oost Nederland, en de Brabantse, Zeeuwse en Limburgse kranten. Tot Wegener behoren ook honderden weekbladen en heeft daarmee de grootste dekking in Nederland.
 

 
20-07-2012  

Lokale omroepen samen in één mediacentrum

  HENGELO - Tien lokale omroepen in Twente gaan samenwerken in het Mediacentrum Twente en hebben daartoe maandagavond in de studio’s van Radio Hengelo TV een intentieverklaring ondertekend. De omroepen verzorgen samen een aaneengesloten gebied met meer dan een half miljoen inwoners. Door meer te gaan samenwerken, maar tegelijk ook hun autonomie te behouden willen de omroepen hun lokale kracht vergroten en een beter programma-aanbod brengen via radio, tv en internet. Hierdoor worden ze interessanter voor kijkers, luisteraars, samenwerkingspartners maar ook adverteerders.
Lees verder...

 
21-07-2012  

300 ontslagen bij AB Oost meldt RD

 

ALMEN - Bij de coöperatieve personeelsorganisatie AB Oost te Almen worden bij een reorganisatie 300 vaste werknemers ontslagen. Dat meldt het Reformatorisch Dagblad vandaag.
AB Oost heeft tal van vestigingen in Gelderland, Overijssel, Flevoland, Drente en in Duitsland met ruim 700 mensen in vaste dienst en zo’n 4500 uitzendkrachten. De dalende vraag naar tijdelijke arbeidskrachten zou AB Oost parten spelen.

 
24-07-2012  

Rabo fotowedstrijd: ‘Samen-werken in Twente’

 

ALMELO - De Twentse Rabobanken vieren het Jaar van de Coöperatie met een unieke samenwerking. Klanten kunnen foto’s insturen die aansluiten op het thema: ‘samen-werken in Twente’. De mooiste ingezonden foto’s worden geplaatst in de weekkalender, die de Rabobank elk jaar aan haar klanten beschikbaar stelt.
Tot 5 september a.s. kunnen foto’s ingestuurd worden waarbij 'Samen-werken in Twente' op originele of bijzondere wijze in beeld wordt gebracht. Daarnaast zijn wij benieuwd welke foto u het mooist, ontroerendst of meest aansprekend vindt. Uw stem bepaalt mede de winnaars van de fotowedstrijd! Het online stemmen kan tot 5 september 2012 via www.rabokalender2013.nl
 

 
24-07-2012  

Twentse Rolstoelvierdaagse gestart in Delden

 

DELDEN - In Delden is vandaag de Twentse Rolstoelvierdaagse van start gegaan nadat gisteravond eerst het nieuwe onderdeel het Nederlands kampioenschap aankoppelbikes werd verreden. De wedstrijd werd begonnen met het startschot door FC Twente doelman Sander Boschker.

Zo'n 200 rolstoelers vertrokken dinsdagochtend bij sporthal de Reiger in Delden voor een tocht van zeventig, vijftig, dertig, vijftien of negen kilometer Vanwege de temperatuur heeft de organisatie extra plaatsen ingericht om flesjes drinkwater uit te reiken.
Komende vrijdag is de feestelijke intocht in het centrum van Delden, waarbij de deelnemers met bloemen en muziek worden onthaald.

Scootrijder Coen Mulder toog naar Delden en maakte de bijgaande fotoreportage.
(Klik hier voor alle 95 foto’s)

Fotoreportage (25 foto's)...

 
24-07-2012  

TBI/Koopmans wil Groothuis Bouw overnemen

 

HARBRINKHOEK – De Almelose curator J. Daniëls heeft tegenover TC Tubantia bevestigd dat TBI/Koopmans in de race is om het failliete Groothuis Woningbouw in Harbrinkhoek over te nemen. Volgens het plan kunnen 75 van de 110 personeelsleden na de bouwvakvakantie weer aan de slag.
Koopmans Bouwgroep in Enschede behoort tot de keten van TBI met ruim 8000 personeelsleden in de sector bouw en techniek. Koopmans Bouwgroep produceert ook zelf al prefab-woningen. Het voornemen van TBI/Koopmans is dat Groothuis Woningbouw weer moet groeien naar 300 werknemers.

 
26-07-2012  

Twente staat pal voor CDA´er Pieter Omtzigt

 

OOTMARSUM - Een groep Twentenaren pikt het niet dat het CDA het Twentse lid van de Tweede Kamer Pieter Omtzigt op een onverkiesbare plaats heeft gezet. Omtzigt staat op de 39e plaats op de CDA-lijst. De Twentenaren hebben een actiegroep opgericht die er voor moet zorgen dat kiezers bij het stemmen niet automatisch op het eerste hokje stemmen, maar speciaal kiezen voor Omtzigt. 

CDA Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt wordt door Twentenaren beschouwd als “De Stem van Twente”. De actiegroep vindt dat die stem in de Haagse politiek gehoord moet blijven. “Twente heeft daar gezien het bevolkingsaantal meer dan recht op. Coördinator van de actiegroep, Peter van der Schaft, “Als je kijkt naar de bevolking en naar de technologische betekenis van Twente, zou een vertegenwoordiging van zes kamerzetels gerechtvaardigd zijn. Bovendien zou het ook goed zijn voor de Tweede Kamer als de Twentse mentaliteit, kat uit de boom kijkend, nuchter, wars van de waan van de dag en te gemakkelijke oneliners, ruim is vertegenwoordigd.” Van der Schaft vindt het niet verantwoord dat een regio als Twente niet goed is vertegenwoordigd in de Haagse politiek.

Pieter Omtzigt reageert enthousiast op het actiecomité. “Ik zit niet alleen voor Twente in de Tweede Kamer, maar ik heb wel dingen voor elkaar gekregen die specifiek van belang zijn voor Twentenaren.” Omtzigt doelt op het openhouden van de 24-uurs kraamzorg in het ziekenhuis Almelo, supersnelle reparatie van de sluis bij Eefde, het terugdraaien van de belastingverhoging voor inwonende kinderen en een regeling voor belastingvrije giften eenmaal in de vijf jaar voor verenigingen.

Betrokkenen zijn zeer positief over de inzet van Pieter Omtzigt. Zo schrijft Gerhard Boes voorzitter Vereniging Oud Vriezenveen en Historisch Museum Vriezenveen op de website destemvantwente.nl: “Pieter Omtzigt zorgde er als een echte Twentse Naober voor dat Nederlandse vrijwilligers geen belastingaanslag meer krijgen.”

De voorzitter van de Verloskundige Kring Noord-west Twente , Lidewij van Maanen-Fraatz, waardeert de steun van Pieter Omtzigt bij het behoud van verloskunde voor Twente: “Het meedenken en in woord en daad actie voeren van Pieter Omtzigt, heeft ons heel erg geholpen in de strijd om het voortbestaan van goede klinische acute verloskunde in Twente.”

Kees van der Meiden, directeur bestuurder Rijksmuseum Twentse Welle heeft een andere reden om Omtzigt te steunen: “De politiek heeft al last van Randstedelijke bijziendheid. We kunnen niet hebben dat straks de Tweede Kamer vol zit met mensen die voorbij Utrecht oostwaarts al last krijgen van heimwee.”

Tot andere prominente sympathisanten van de actie voor De Stem van Twente behoren, letselschadeadvocaat Yme Drost, prof. Anne van der Meiden, voormalig lid van de Tweede Kamer Annie Schreijer en Kilian Wawoe, specialist duurzame beloning.

Ook in het landsbelang heeft Omtzigt een aantal dingen voor elkaar gekregen. Hij heeft geregeld dat er een speciale strafbelasting voor graaiende bankiers met grote bonussen komt. Samen met collega’s heeft Pieter Omtzigt er voor gezorgd dat kinderen worden beschermd door een verbod van de pedofielenvereniging Martijn.

De gepromoveerde econometrist Omtzigt, die in brede kringen wordt beschouwd als een van de zware financiële specialisten in de Haagse politiek, is door de Tweede Kamer benoemd als waakhond (officieel “rapporteur”) van Nederland bij de Europese Commissie die plannen heeft om greep te krijgen op de door Nederlandse werknemers bij elkaar gebrachte 800 miljard euro aan pensioenpremies.

Onder het motto ‘De Stem van Twente moet blijven in Den Haag, hoopt het actiecomité op minstens 20.000 voorkeurstemmen, voldoende voor een zetel in de Tweede Kamer. Op de website van het actiecomité is meer informatie over de actie en de prestaties van Pieter Omtzigt: www.destemvantwente.nl. Sympathisanten kunnen zich daar ook inschrijven.

Lees ook: Pieter Omtzigt terug op CDA-lijst HOERA !

 
27-07-2012  

Glorieuze intocht rolstoelers in Delden

 

DELDEN – Het werd een glorieuze intocht voor de deelnemers van de Rolstoelvierdaagse in Delden. Vanaf Twickel werden de deelnemers vooraf gegaan door de 55-jarige Drumfanfare Delden, om in het dorp door de rijen dikke toeschouwers te worden toegejuicht voor hun prestatie. Die intocht is voor velen ook de reden om überhaupt aan deze prestatietocht mee te doen. De Deldense Rolstoelvierdaagse is in haar 26-jarig bestaan dan ook uitgegroeid tot een landelijk bekend evenement en dat louter en alleen omdat de gehandicapte mens die op een rolstoel is aangewezen, niet mee mocht doen aan de Nijmeegse Vierdaagse. Sindsdien hebben de rolstoelers in Delden hun eigen podium.

Fotoreportage: Coen Mulder
(Klik hier voor alle 269 foto's)

Fotoreportage (25 foto's)...

 
27-07-2012  

Gewonden bij kopstaartbotsing A35

 

ALMELO – Bij een kopstaartbotsing op de oprit van de A35 bij Almelo zijn twee inzittenden gewond geraakt. Zij moesten door de brandweer worden bevrijd en werden per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis.
Vanaf het Newton (XL Twente Bedrijvenpark) wilde een 39-jarige automobilist uit Enschede de A35 oprijden, terwijl vanuit de stadsrichting een automobilist hetzelfde wilde doen. De volgende auto met een 40-jarige Hengelose automobiliste aan het stuur had dat te laat in de gaten en kanlde achter op de auto van de Enschedeër. Deze moest evenals zijn 27-jarige passagiere uit de auto worden bevrijd.
 

 
29-07-2012  

Negentiende Eschrit rondom Tubbergen

 

TUBBERGEN – Paarden en Koetsen vormen de ingrediënten van de jaarlijkse Eschrit rondom Tubbergen. Ratelende wielen, hinnikende paarden en vergenoegde gezichten die blijk geven van liefde voor het paard en koets in allerlei vormen. Voertuigen die in het verleden dagelijks werden gebruikt voor het werk of voor het ter kerke gaan. Uiteraard ook een afspiegeling van de welvaart van de toenmalige eigenaren. Het publiek vergaapt zich aan die voertuigen van weleer, die vaak met veel liefde zijn gerestaureerd om deze aan het publiek te kunnen tonen of gewoon om zelf te kunnen genieten van een tocht met paard en wagen, waarbij een regenbui voor lief genomen wordt. Bij het bordes van het gemeentehuis natuurlijk weer vakkundig commentaar zodat ook de leek e.e.a. kon opsteken over het gebruik van de voertuigen in een vroeger leven. De Twentse Rijtuigenvereniging ‘Koets’n Keerls’ kreeg er alle credits voor.

Fotoreportage: Coen Mulder

(Klik hier voor alle 289 foto’s)

 
Fotoreportage: 25 foto's

 
31-07-2012  

Prorail buffelt flink aan NS station Zwolle

 

ZWOLLE – Sinds vrijdag is Prorail bezig met de vernieuwing van het NS-station Zwolle. Er komt een vierde perron voor de aansluiting op de Hanzelijn, een nieuwe kap over het station en de voetgangerstunnel naar de perrons wordt fors verbreed. Morgen wordt begonnen met de plaatsing van de betonnen kolossen voor de voetgangerstunnel en dat is te volgen via de webcam.
Klik hier voor meer info.
 

 
31-07-2012  

Jongen (12) verongelukt in bedrijfslift

 

DEN HAM – Naar eerst nu publiek is geworden, is vrijdag jl. de 12-jarige Tygo van H. dodelijk verongelukt bij het spelen met de goederenlift in de winkel van zijn grootvader te Den Ham. De gealarmeerde politie en hulpdiensten konden alleen nog maar de dood vaststellen.
De Arbeidsinspectie stelt een onderzoek in of de goederenlift aan alle wettelijke eisen voldeed ten tijde van het ongeval.

Archief
Terug naar vorige pagina