Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
02-07-2012  

Vriezenveense Manon Fokke kandidaat 2e Kamer


Manon Fokke in de raadszaal van Maastricht
Foto: Laurens Bouvrie
 

MAASTRICHT – De geboren en getogen Vriezenveense Manon Fokke is kandidaat voor de Tweede Kamer voor de PvdA. Zij werd voorgedragen door de afdeling Maastricht waar zij sinds 2006 in de gemeenteraad zit en sinds 2007 als fractievoorzitter fungeert. In maart 2012 werd zij geselecteerd voor de Den Uyl-leergang, de interne opleiding van de PvdA voor toptalenten als volksvertegenwoordiger. Door de val van het kabinet Rutte, kan zij nu al haar ambities proberen waar te maken.

Manon Fokke (16-01-1976) is geboren en getogen in Vriezenveen en doorliep het Christelijk Lyceum in Almelo. In 1996 trok zij naar Maastricht om rechten te gaan studeren, waarna zij geruime tijd bij de rechtbank Maastricht werkte. Op dit moment is zij griffier van de Universiteitsraad van de Universiteit Maastricht.
In 2005 werd Manon Fokke politiek actief en stelde zij zich kandidaat bij de gemeenteraadsverkiezingen. In 2006 kwam zij in de Maastrichtse gemeenteraad waarna zij in 2007 door haar fractie werd gekozen tot fractievoorzitter.

Als geboren Vriezenveense en als raadslid in Maastricht begrijpt zij de noden van de provincies en regio’s en profileert zij zich ook als zodanig. Manon Fokke: “Als geboren Tukker, en nu alweer 16 jaar woonachtig in Limburg, weet ik hoe belangrijk de regio is. Ook weet ik welke problemen er in de regio’s spelen. Ik wil graag mijn kennis en ervaring inzetten in de Tweede Kamer, en dat is naar mijn mening ook hard nodig. Nederland is meer dan enkel de Randstad. Ik hoop dat ik na 12 september de kans krijg om de regio in Den Haag te vertegenwoordigen.”

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina