Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
11-07-2012  

MST en ZGT samen in zorgcoöperatie

 

ENSCHEDE – Aan de animositeit tussen de directies van de ziekenhuizen MST in Enschede en ZGT in Almelo en Hengelo is een eind gekomen. Bestuursvoorzitters Kingma en Schmidt meldden eerder vandaag dat de beide organisaties intensief gaan samenwerken om topklinische zorg in Twente te behouden. Daarvoor wordt een coöperatie opgericht om niet in conflict te komen met de Nederlandse Mededinging Autoriteit.
Het MST heeft al een topklinische status en het ZGT heeft dat in augustus 2011 aangevraagd omdat zij inmiddels 12 opleidingsdisciplines in huis hebben. Door de krachten te bundelen kunnen de samenwerkende ziekenhuizen topspecialisten aan zich blijven binden en hoeven patiënten niet voor top medische zorg naar ziekenhuizen buiten Twente.
Verder kan worden bespaard in ICT-kosten en inkoop waardoor meer financiële middelen kunnen worden gestoken in dure medische apparatuur.
Op het gebied van plastische chirurgie en radiologie is de samenwerking al op gang gekomen en de medische staven onderzoeken verdere vormen van samenwerking. De nieuwbouw van MST gaat gewoon door, maar gaande de ontwikkeling wordt nader bezien of dat kan worden bijgesteld. De coöperatieve samenwerking moet ook leiden tot samenwerking in vastgoedontwikkeling. Binnen vijf maanden moet een ontwikkelingsrapport klaar zijn.

Archief
Terug naar vorige pagina