Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
06-07-2012  

Treinverbinding Almelo - Hardenberg in 2015

 

ZWOLLE – De boemellijn tussen Almelo en Mariënberg moet in 2015 zijn doorgetrokken naar Hardenberg. Dat is het plan van de provincie Overijssel en Regio Twente. Volgens een studie van Prorail is een dergelijke verbinding haalbaar.
Het dienstschema is een opstap/uitstap per 30 minuten waarvoor de treinsnelheid wordt verhoogd van 80 km naar 120 km per uur. Om dat te kunnen realiseren zonder de inzet van meer treinen, moet de halte Geerdijk vervallen. Bij Geerdijk maken dagelijks gemiddeld 50 reizigers gebruik van de treinverbinding. Volgens het onderzoek zal het aantal dagelijkse treinreizigers stijgen naar 1200, een stijging van 500 vergeleken met nu.

Vanuit Hardenberg wordt ook de aansluiting op Zwolle en Emmen verbeterd en het perron van het kopstation in Almelo verlengd. Ook zijn er verdere investeringen in de infrastructuur noodzakelijk zoals wissels en seinen om het tijdschema te kunnen realiseren.
Het totaal vergt een investering van 14,5 miljoen euro en zal moeten worden betaald door de aanliggende gemeenten, Regio Twente en de provincie Overijssel.
In het najaar nemen Provinciale Staten en het dagelijks bestuur van Regio Twente een definitief besluit over de voorstellen voor de aanpak van het spoor.

Archief
Terug naar vorige pagina