Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
03-07-2012  

Kavelprijs kleine kernen Tubbergen verschillend

 

TUBBERGEN – Bouwkavels in de kleine kernen Fleringen, Langeveen, Manderveen, Reutum en Vasse worden per m2 twintig euro goedkoper en zakken naar € 220,00
Dat geldt niet voor de kernen Albergen, Geesteren, Harbrinkhoek, Mariaparochie en Tubbergen. Daar blijft de prijs ongewijzigd € 240,00 per m2.
De prijsverlaging is gebaseerd op een taxatiepapport van onderzoekers Taxatiebureau Hoogstaten en Makelaardij Weusthuis. Als argument voor het prijsverschil geldt het voorzieningenniveau voor de burgers in de voornoemde woonkernen. Volgens de onderzoekers kan daarom de prijs per m2 in een aantal kernen omlaag. Dat argument was tegen het zere been van het CDA, dat bij monde van raadslid Woesthuis van mening was dat dan ook de prijs in de dubbelkern Harbrinkhoek-Mariaparochie omlaag kon. Volgens een meerderheid van de raad is dat onzin omdat de dubbelkern hogere voorzieningen heeft door de nabijheid van Almelo en de betere aansluiting op de A35/A1.
Een vergelijk en afweging met de m2-prijs van het nabijgelegen Almelo kwam niet ter sprake. Of dat een achterliggende overweging is geweest in het advies uit het taxatierapport evenmin.

Archief
Terug naar vorige pagina