Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
09-07-2012  

Kraamzorg in Twente gaat samenwerken

 

REGIO TWENTE – Zeven Twentse Kraamzorgverleners, Attent , BTK, Excellent, Kraamzorg Maartje, VVT Zorg en Naviva gaan samenwerken voor een kwaliteitsimpuls in de kraamzorg. Zo willen zij komen tot één regionaal aanspreekpunt voor de kraamzorg waardoor verbetering in de hele keten kan worden bewerkstelligd. Zo wordt inhoudelijke afstemming van de zorg genoemd dat tot kwaliteitsverbetering moet leiden. Daarbij worden wel de regels van de mededingingsautoriteit in acht genomen.
De verbeteringsslag is volgens de convenantpartners nodig omdat haast zeker in de toekomst niet elk ziekenhuis bevallingen in het pakket houdt en gaat clusteren in een beperkter aantal ziekenhuizen. Ook zullen er eerstelijns bevallingscentra ontstaan omdat de vraag daarna toeneemt evenals de vraag naar pijnbestrijding.
De convenantpartners willen ook toetreden tot een gezamenlijke vertegenwoordiging in Twentse overlegorganen. De samenwerking moet uiteindelijk leiden tot 50 procent lagere kindersterfte gebaseerd op het rapport van de Stuurgroep Zwangerschap en Geboorte uit 2009.

Archief
Terug naar vorige pagina