Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
15-07-2012  

Leemansmolen heeft fraai beschilderde zeilen

 

VRIEZENVEEN – Met het spannen van de fraai beschilderde zeilen op de wieken van de Leemansmolen in Vriezenveen werd vrijdagmiddag de slotmanifestatie gehouden van 150 jaar Leemansmolen.
Zo’n 100 leerlingen van vier basisscholen - OBS De Blokstoeke, CBS De Bron, GBS Domino en KBS Willibrordus - in de gemeente Twenterand werkten aan het jubileumproject mee en hebben ieder een zeil onderhanden genomen om deze van fraaie beschilderingen te voorzien.
Tijdens de slotmanifestatie konden de leerlingen deelnemen aan de workshop vliegers maken, deze oplaten en genieten van een demonstratie van megavliegers van de Twentse Vliegervrienden. Ook bestond de mogelijkheid om deel te nemen aan het afleggen van een proef op de door de gemeente Twenterand geïnitieerde stormbaan. Naast allerlei lekkernijen en een glaasje prik werd door de enthousiaste deelnemers ook nog deel genomen aan de afsluitende ballonnenwedstrijd. Al met al spreekt molenaar Hans Schouten van een zeer geslaagd project dat de Leemansmolen weer midden in de belangstelling heeft gezet en nu met fraaie zeilen is uitgedost dankzij de leerlingen en hun juffen en meesters.

Klik hier voor alle foto’s van de slotmanifestatie en hier voor meer over de Leemansmolen.

 

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina