Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
02-07-2012  

Vliegerfeest Twenterand groot succes

 

WESTERHAAR – Het derde internationale Vliegerfeest Twenterand te Westerhaar aan de Leidijk Oost kan een groot succes worden genoemd. Naast de vele deelnemers uit Nederland kwamen er ook deelnemers uit België en Duitsland. Zo’n 125 deelnemers telde het evenement dat over publieke belangstelling niet te klagen had dankzij ook de reportages van RTV Oost.
Door de inzet van Powerkiters, buggy’s en andere hulpmiddelen konden op het ruime terrein spectaculaire vliegerstunts worden gemaakt, waardoor de talrijke kijkers hun ogen uitkeken naar de bonte verzameling van verschillende vliegers die het luchtruim boven Westerhaar sierden.
Naast de vliegeractiviteiten werd er een mooie expositie over Japanse vliegers georganiseerd, liep er een clown met ballonnen rond, speelden er doedelzakspelers, werden er knuffels gedropt en kon men zelf vliegers maken. Ook de bromfietsvereniging het ‘Oale kreng’ maakte met meer dan 100 voertuigen haar opwachting.
Helaas verliep het ‘nachtvliegeren’ wat minder succesvol omdat de stormachtige wind 180 graden draaide waardoor het zicht op de vliegers grotendeels verloren ging. Voor alle vrijwilligers onder de bezielende leiding van Herman Platje kon dat echter de pret niet drukken en denkt men al weer aan de vierde editie in 2013.

Fotoreportage (14 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina