Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
26-07-2012  

Twente staat pal voor CDA´er Pieter Omtzigt

 

OOTMARSUM - Een groep Twentenaren pikt het niet dat het CDA het Twentse lid van de Tweede Kamer Pieter Omtzigt op een onverkiesbare plaats heeft gezet. Omtzigt staat op de 39e plaats op de CDA-lijst. De Twentenaren hebben een actiegroep opgericht die er voor moet zorgen dat kiezers bij het stemmen niet automatisch op het eerste hokje stemmen, maar speciaal kiezen voor Omtzigt. 

CDA Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt wordt door Twentenaren beschouwd als “De Stem van Twente”. De actiegroep vindt dat die stem in de Haagse politiek gehoord moet blijven. “Twente heeft daar gezien het bevolkingsaantal meer dan recht op. Coördinator van de actiegroep, Peter van der Schaft, “Als je kijkt naar de bevolking en naar de technologische betekenis van Twente, zou een vertegenwoordiging van zes kamerzetels gerechtvaardigd zijn. Bovendien zou het ook goed zijn voor de Tweede Kamer als de Twentse mentaliteit, kat uit de boom kijkend, nuchter, wars van de waan van de dag en te gemakkelijke oneliners, ruim is vertegenwoordigd.” Van der Schaft vindt het niet verantwoord dat een regio als Twente niet goed is vertegenwoordigd in de Haagse politiek.

Pieter Omtzigt reageert enthousiast op het actiecomité. “Ik zit niet alleen voor Twente in de Tweede Kamer, maar ik heb wel dingen voor elkaar gekregen die specifiek van belang zijn voor Twentenaren.” Omtzigt doelt op het openhouden van de 24-uurs kraamzorg in het ziekenhuis Almelo, supersnelle reparatie van de sluis bij Eefde, het terugdraaien van de belastingverhoging voor inwonende kinderen en een regeling voor belastingvrije giften eenmaal in de vijf jaar voor verenigingen.

Betrokkenen zijn zeer positief over de inzet van Pieter Omtzigt. Zo schrijft Gerhard Boes voorzitter Vereniging Oud Vriezenveen en Historisch Museum Vriezenveen op de website destemvantwente.nl: “Pieter Omtzigt zorgde er als een echte Twentse Naober voor dat Nederlandse vrijwilligers geen belastingaanslag meer krijgen.”

De voorzitter van de Verloskundige Kring Noord-west Twente , Lidewij van Maanen-Fraatz, waardeert de steun van Pieter Omtzigt bij het behoud van verloskunde voor Twente: “Het meedenken en in woord en daad actie voeren van Pieter Omtzigt, heeft ons heel erg geholpen in de strijd om het voortbestaan van goede klinische acute verloskunde in Twente.”

Kees van der Meiden, directeur bestuurder Rijksmuseum Twentse Welle heeft een andere reden om Omtzigt te steunen: “De politiek heeft al last van Randstedelijke bijziendheid. We kunnen niet hebben dat straks de Tweede Kamer vol zit met mensen die voorbij Utrecht oostwaarts al last krijgen van heimwee.”

Tot andere prominente sympathisanten van de actie voor De Stem van Twente behoren, letselschadeadvocaat Yme Drost, prof. Anne van der Meiden, voormalig lid van de Tweede Kamer Annie Schreijer en Kilian Wawoe, specialist duurzame beloning.

Ook in het landsbelang heeft Omtzigt een aantal dingen voor elkaar gekregen. Hij heeft geregeld dat er een speciale strafbelasting voor graaiende bankiers met grote bonussen komt. Samen met collega’s heeft Pieter Omtzigt er voor gezorgd dat kinderen worden beschermd door een verbod van de pedofielenvereniging Martijn.

De gepromoveerde econometrist Omtzigt, die in brede kringen wordt beschouwd als een van de zware financiële specialisten in de Haagse politiek, is door de Tweede Kamer benoemd als waakhond (officieel “rapporteur”) van Nederland bij de Europese Commissie die plannen heeft om greep te krijgen op de door Nederlandse werknemers bij elkaar gebrachte 800 miljard euro aan pensioenpremies.

Onder het motto ‘De Stem van Twente moet blijven in Den Haag, hoopt het actiecomité op minstens 20.000 voorkeurstemmen, voldoende voor een zetel in de Tweede Kamer. Op de website van het actiecomité is meer informatie over de actie en de prestaties van Pieter Omtzigt: www.destemvantwente.nl. Sympathisanten kunnen zich daar ook inschrijven.

Lees ook: Pieter Omtzigt terug op CDA-lijst HOERA !

Archief
Terug naar vorige pagina