Sportberichten


Plaatsing  
 
02-11-2014  

Heracles wint met 3-1 van Go Ahead Eagles

 

Hattrick van Linssen tegen Go Ahead
DEVENTER – Het zat Heracles Almelo eindelijk eens mee. In Deventer werd Go Ahead Eagles verslagen na een loepzuivere hattrick van Bryan Linssen in de tweede helft. Go Ahead, dat wel op voorsprong kwam door een doelpunt van Kolder, moest al snel met 10 man verder toen scheidsrechter Nijhuis al in de 21e minuut Deniz Turuc met een rode kaart naar de kant stuurde wegens het met gestrekt been inkomen op de enkel van Heraclied Fahd Aktaou.

Het was er in deze Overijsselse derby er op of er onder voor de Almeloërs, die vooraf in retraite waten gegaan. In het begin kreeg Thomas Bruns al een kansje en ook Rijsdijk liet een kans liggen. De wedstrijd werd echter opengebroken door Kolder die goed doorging, nadat doelman Telgenkamp een Deventerse aanval onderbrak, en koppend de bal in het doel werkte (1-0).
De Almeloërs stroopten de mouwen op en zette Go Ahead flink onder druk. Toch waren de Deventenaren niet ongevaarlijk door snelle uitvallen, maar toen Turuc in de fout ging en de douche kon opzoeken, werden de aanvallende aspiraties van Go Ahead heel wat minder.
Aan Heracles-zijde kwamen Weghorst en Tannane een teentje tekort om doel te treffen, zodat de Deventer voorsprong nog tot de rust op het scorebord stond.
Kort voor rust was de gepasseerde Linssen al ingebracht en na rust ging deze helemaal los. Al in de eerste minuut kopte Linssen raak in de verre hoek, na een hoge voorzet van links (1-1). Bruns en Csiommer lieten kansen voorbijgaan om de voorsprong te vergroten, doordat doelman Van Der Hart goed op zijn post stond. Dat stond hij ook bij de kopbal van Tannane, maar tegen de rebound van Linssen had de Deventernaar geen verweer (1-2). Met fris ‘bloed’ poogde het Deventer tiental het tij nog te keren, maar slaagde daar niet in. Doelman Van der Hart hield de Deventenaren nog lang in de wedstrijd. Zag tot zijn geluk de inzet van Veldmate op de paal uiteenspatten, maar bleef het antwoord schuldig toen Linssen in blessuretijd de bal op maat kreeg van Tannane (1-3).
Met deze overwinning doen de Almeloërs de rode lantaarn over aan Fc Dordrecht.

Go Ahead Eagles – Heracles Almelo 1-3
(1-0)
Kolder 1-0, Linssen 1-1, 1-2 en 1-3


Fotoreportage: Alexander Kamp

Commentaren:

Coach Stegeman: ‘Niet goed begonnen, verdiend gewonnen
Coach Booy: ‘Na rode kaart konden we inpakken
Linssen: ‘Na passeren nu weer heel blij


Scheidsrechter: Nijhuis
Gele kaart: Pelupessy (Heracles), Duits, Nieuwpoort (GA Eagles)
Rode kaart: Turuc

Opstellingen:
Go Ahead Eagles: Van der Hart, Nieuwpoort, Vriends, Van der Linden, Rijsdijk, Wijnaldum (61. Schenk), Overgoor, Duits (75. Ten Den), Turuc, Kolder, Lewis (67. Schalk).

Heracles Almelo: Telgenkamp, Pelupessy (45. Koenders), Te Wierik, Veldmate, Aktaou, Cziommer (84. Sibum), Bel Hassani, Fledderus (39. Linssen), Bruns, Weghorst, Tannane.

Fotoreportage (37 foto's)...

 
04-11-2014  

Twentsche Golfclub introduceert familiegolf

 

AMBT DELDEN - De Twentsche Golfclub komt als eerste in Twente met de mogelijkheid voor gezinnen om tegen zeer aantrekkelijke tarieven golf te spelen.
Wanneer beide ouders met één of meer kinderen lid worden van de Twentsche Golfclub betaalt de tweede ouder slechts 50% van de contributie voor volwassenen. Kinderen (niet ouder dan 26 jaar) betalen dan een bescheiden jeugdcontributie.
In geval van een éénoudergezin betaalt de vader of moeder die lid wordt samen met één of meer kinderen slechts 75% van de contributie voor volwassenen.

De Twentsche Golfclub streeft er naar om de komende jaren de door de Nederlandse Golf Federatie (NGF) ingestelde certificaten “Committed to familie” en “Committed to jeugd” te behalen.

Kernbegrippen van het certificaat “Committed to familie” zijn:
Families zijn welkom.
De baan en de faciliteiten zijn familievriendelijk.
De activiteiten zijn familievriendelijk.

De bedoeling van het certificaat “Committed to jeugd” is om golfclubs, golfbanen en golfprofessionals de tools te geven om jeugd op een verantwoorde manier kennis te laten maken met de golfsport en op een goede wijze op te leiden tot enthousiaste golfers.

Vooruitlopend op het behalen van deze certificaten kunnen gezinnen, die van bovengenoemde regeling gebruik maken, rekenen op deskundige begeleiding van de enthousiaste professionals van de TGC.

De Twentsche Golfclub wil op deze wijze (jonge) gezinnen in de gelegenheid stellen om op de prachtige golfbaan, die op het landgoed Twickel is gelegen, golf te (leren) spelen.

 
08-11-2014  

Eurosped TVT wint van Lycurgus

 

ALMELO – De volleybalsters van Eurosped TVT hebben zaterdagavond in de IISPA in 3 sets afgerekend met het bezoekende Lycurgus.
Het Groningse team werd vanaf het begin onder druk gezet met de service en zag de ‘meiden’ van coach Jan Berendsen al snel op een 15-5 voorsprong staan. Twee time-outs werden benut om de Almelose aanvalsdrift te stoppen en zowaar liep Lycurgus nog in naar 15-11. Bij 19-16 zette Eurosped TVT een tandje bij via passer/loper Antoinette Posthuma en diagonaal Lea van Rooijen waardoor de eerste set werd gewonnen met 25-19.

De tweede set ging regulier zonder al teveel hoogtepunten met 25-17 eveneens naar het thuisteam en in de derde set was het verzet totaal gebroken toen Eurosped TVT uitliep naar 12-3. Binnen het uur haalde de thuisploeg de overwinning binnen, door ook de derde set te winnen (25-17).
 

 
08-11-2014  

Gert-Jan Bruggink 3e in GP Wierden

Brit Mark Bunting ongenaakbaar
  WIERDEN – Gert –Jan Bruggink wist tijdens de Grote Prijs van Wierden met zijn 17-jarige topper Cash Junior een derde plek te behalen. Precies 50 ruiters kwamen aan de start in het slotnummer waarin de prijzenpot met 24.000 euro aardig was gevuld. De Brit Mark Bunting was met de Hartbreaker-afstammeling Eurohill’s Alcatraz ongenaakbaar en streek de hoofdprijs van 6.000 euro op. De Oud Beijerlander Siebe Kramer nestelde zich met de merrie Zsa Zsa nipt voor Bruggink.
Lees verder...

 
09-11-2014  

PSV in laatste minuut voorbij Heracles


Even opwinding onder de spelers en het publiek toen een steenmarter plotseling rennend het kunstgrasveld overstak.

Opwindend ook de fraaie sfeerfoto van fotograaf Hans Hodes tijdens de wedstrijd. Kijk in de fotoreportage naar de grotere weergave.
Via StudioHOD.nl zijn nog meer fraaie foto's te zien.
 

ALMELO - PSV heeft in Almelo moeizaam de punten te weten pakken tegen Heracles Almelo. De Heraclieden kwamen na een half uurtje op voorsprong door Linssen. De Jong zette de Eindhovenaren op slag van rust naast de Almeloërs en pas in de 92e minuut zette Rekik de koploper op winst.

PSV, dat beter begon aan de wedstrijd dan Heracles, kreeg al snel kansjes via De Jong, Wijnaldum en Depay maar zij vergaten wel te scoren waardoor Heracles de gelegenheid kreeg beter in de wedstrijd te komen en Cziommer het Eindhovense doel maar net miste. De vrij trap van Tanane bracht de voorsprong voor de Heraclieden. Doelman Zoet kreeg de bal niet onder controle, waardoor Linssen eenvoudig kon intikken.
Heracles groeide in de wedstrijd en ook doelman Telgenkamp die gestrekt een schot van Maher onschadelijk maakte. Op slag van rust kopte Veldmate in de voeten van Depay die vervolgens de volkomen vrijstaande De Jong een niet te missen kans bood (1-1).

De tweede helft begon matig. Heracles bleef geconcentreerd en PSV probeerde aanvallend te spelen zonder dat beide teams grote kansen kregen. De Jong was nog even dichtbij toen zijn schot op de lat belandde. En Linssen en Tannane hadden het vizier ook niet helemaal scherp staan. Het leek dus op een gelijkspel uit te draaien ondanks dat PSV de druk opvoerde. Pas in de verlenging viel alsnog de winnende treffer via een hoge voorzet waarbij doelman Telgenkamp wel het doel uitkwam maar niet bij de bal kon in de kluwen van spelers. De bal viel met mazzel voor de voeten van Rekik die ongehinderd kon inschieten waardoor de koploper toch de volle winst pakte en Heracles en domper bezorgde. In de laatste aanval van de wedstrijd schoot Tannane nog buiten bereik van doelman Zoet in het zijnet tot opluchting van de kampioenskandidaat.

Heracles Almelo - PSV 1-2
(1-0),
1-0 Linssen (29), 1-1 De Jong (45), 1-2 Rekik (90+2)

Fotoreportage: Alexander Kamp
Filmpje:
'Steenmarter rent over het veld'

Commentaren:

Stegeman: '‘Als leeuwen gevochten
Cocu: ‘Na rust onze rug gerecht
Linssen: ‘Die bal mag er nooit in'
‘Rekik: ‘We gingen goed mee in de strijd

Arbiter: Liesveld
Geel: Veldmate

Opstellingen:

Heracles Almelo: Telgenkamp; Koenders, Te Wierik, Veldmate, Aktaou; Cziommer (Pelupessy/73), Bel Hassani, Bruns (Sibum/88); Linssen, Weghorst (Avdic/77), Tannane.
PSV: Zoet; Arias, Bruma, Rekik, Willems; Wijnaldum, Guardado, Maher; Narsingh (Locadia/70), De Jong, Depay.

 

Fotoreportage (40 foto's)...

 
09-11-2014  

Toppers tijdens Jumping Indoor Luttenberg

 

LUTTENBERG – Het jaarlijkse Jumping Indoor Luttenberg kent van dinsdag 18 november tot en met zaterdag 22 november weer een groots deelnemersveld. In alle klassen van BB t/m ZZ komt de gehele hippische wereld uit Oost Nederland aan de start met als hoogtepunt de slotdag die gereserveerd is voor de Nationale rubrieken met internationale inbreng. Dan staan de hindernissen op een hoogte van 1.35 m tot 1.40 m. Op de deelnemerslijst o.a. de winnaar van vorig jaar de Egyptenaar Karim El Zoghby maar ook toppers als Marc Houtzager, Hendrik-Jan Schuttert, AnneLiza Makkinga, Ellen Zwijnenberg en Tom Brinkman, de man die veel paarden opleidde en opleidt voor Gerco Schröder. De Albergenaar is de zoon van internationaal parcoursbouwer Jos Brinkman die verantwoordelijk is voor alle parcoursen in manege de Luttenberg tijdens JIL 2014. Dit tot genoegen van de organiserende vereniging De Heuvelruiters uit Luttenberg.

 
15-11-2014  

Finale strijd om Jowat Twente Cup in Ankerhal

 

SAASVELD – Zondagmiddag 16 november strijden in de Ankerhal te Saasveld de 25 finalisten van de strijd om de Jowat Twente Cup bij de springpaarden. De wedstrijden in de klassen Z en ZZ (handicap) beginnen om 15.00 uur.
Onder de finalisten titelverdedigster Veronique Morsink met haar paard Dersey. Zij plaatste zich pas vandaag voor de finale na de winst in de klasse ZZ Klassiek. Andere bekende regionale toppers zijn o.a. Remco Been, Steven Veldhuis, Jan Weersink, Judith Vetker, Maaike Koopmans en Kimberley Winsingh.

 
16-11-2014  

Remco Been wint Jowat Twente Cup

Smaakmaker Wendy Ligtenberg in slotrit geklopt
  SAASVELD - De Jowat Twente Cup 2014 is gewonnen door Remco Been met de negenjarige bruine ruin Brunetti 2 (v. Briar x Riccione). Been bleef als laatste ruiter in de winnaarronde foutloos en ging sneller rond dan de op dat moment leidende Wendy Ligtenberg met Radorette VDD. Remco Been is de opvolger van Veronique Morsink, die vorig jaar in de Twente Cup debuteerde met een fraaie triomf op Belina. Gerbert te Koppele eindigde als derde met Dymendy.
Lees verder...

 
16-11-2014  

Bolk en Bakker vooraan bij dressuur in Almelo

  ALMELO – Tijdens indoor dressuurwedstrijden op het Twents Hippisch Centrum in Almelo behaalde Cathy Bolk van de organiserende rijvereniging De Looleeruiters met haar paard Chocolate Cookie een overwinning in de klasse M1/M2. Zij moest de prijs wel delen met de Vriezenveense Inge Bakker met haar paard Saint Tropez die eveneens een score van 192 punten behaalde. Mirthe Zwart met Zendelight´s Hekwereld uit Rijssen zat er heel dichtbij en behaalde 191 punten.
Mirthe Zwart pakte wel de overwinning in de tweede proef in de klasse M1/M2 met een score van 190 punten. Gedeeld tweede werden Natasja Grobben met Dancing Queen en Christien Smelt met Donar die elk 189 punten behaalden.
Lees verder...

 
22-11-2014  

Eerste thuisnederlaag voor Eurosped TVT

 

ALMELO – Eurosped TVT heeft voor het eerst deze competitie een thuisnederlaag in de Almelose topsporthal IISPA geleden. In een spannende vijfsetter won het bezoekende Sliedrecht Sport met 2-3 (23-25, 25-23, 25-20, 11-25, 10-15)
In vier sets waren de Almelose ‘meiden’ gelijkwaardig aan de Sliedrechters maar in de vierde set leek het bij de stand van 5-20 op een drama uit te lopen. Met veel energie bleef de schade nog beperkt tot 11-25. De set kostte dermate veel kracht dat de beslissende vijfde set voortdurend tegen een achterstand werd aangekeken.

 
23-11-2014  

Heracles wint door op drift geraakte Tannane

 

ALMELO – De twee momenten met de hoogste opwinding onder het publiek tijdens de wedstrijd Heracles Almelo tegen ADO Den Haag hadden niets met voetbal te maken. Het eerste moment was de run van de steenmarter over het veld die dat ook al deed bij de wedstrijd tegen PSV en het tweede was de oproep tot de chauffeur van een luxe Jaguar een kwartier voor het einde van de wedstrijd. De chauffeur werd vriendelijk verzocht naar zijn auto te gaan. Nee, niet omdat ie in de weg stond, maar omdat de motor nog draaide!
De voetbalmomenten met opwinding kwamen van Tannane (2x) en Bruns die Heracles aan de goede kant van de score hield (3-1) tegen concurrent ADO.

De Heraclieden begonnen uitermate zwak aan de wedstrijd en lieten het initiatief geheel aan Haagse zijde. De Haagse voorsprong na negen minuten via Gehrt was dan ook verdiend, omdat Van Duinen zich op de achterlijn langs de zwak verdedigende Te Wierik wist te werken om de pass op maat te kunnen geven. (0-1)
Pas na 25 minuten kwam Heracles beter in het spel, met dank aan de Hagenezen die meer en meer achterin bleven hangen. Na een half uurtje wist een op drift geraakte Tannane na een fraaie combinatie met Bel Hassani doeltreffend af te ronden. (1-1) Het moment voor trainer Stegeman om de falende linksachter Aktaou te vervangen voor Fledderus. Op slag van rust bediende Linssen om maat de in-sprintende Bruns die de hoge bal met de top van zijn teen onder controle kreeg om vervolgens de uitlopende en opspringede doelman Hansen met een rollertje te verrassen. Nog binnen de minuut stuurde Linssen ook nog Tannane weg die zijn tegenstander omspeelde en de Haagse doelman kansloos liet. (3-1) Een domper die de Hagenezen na de thee niet meer te boven kwamen.
Heracles probeerde in de tweede helft nog wel de voorsprong te vergroten, maar veel passes stierven in schoonheid voordat de aanval überhaupt was begonnen. Niemand met een heracles hart die daarom treurde. Ook niet trainer Stegeman, want volgens hem ging het vandaag om de drie punten en zo dacht bijna iedereen er over inclusief ADO-trainer Fraser die de Almeloërs tot op vier puntje zag naderen in de ranglijst.

Heracles Almelo - ADO Den Haag 3-1 (3-1)
0-1 Gehrt (9), 1-1 Tannane (33), 2-1 Bruns (43),3-1 Tannane (45)

Fotoreportage: Alexander Kamp

Commentaren trainers en spelers: klik hier

Scheidsrechter: Higler
Geel: Bruns, Malone

Opstellingen:
Heracles Almelo: Telgenkamp, Koenders, Te Wierik, Veldmate, Aktaou (Fledderus/35), Bel Hassani (Navratil/85), Cziommer (Pelupessy/66), Bruns, Tannane, Weghorst, Linssen.
ADO Den Haag: Hansen, Zuiverloon, Wormgoor, Kanon, Meijers, Malone, Kristensen (Jansen/58), Gehrt, Alberg, Kramer, Van Duinen.

Fotoreportage (46 foto's)...

 
24-11-2014  

Felicitaties voor jarige Kwame Quansah

 

ALMELO – Vandaag feliciteren wij Kwame Gershion Quansah, profvoetballer van beroep die tot het eind van het vorig seizoen onder contract stond bij Heracles Almelo. Hij werd geboren op 24 november 1982 te Tema in Ghana.
Ajax haalde de Ghanees naar Nederland in 2000 waar hij twee seizoenen bleef om vervolgens voor een jaartje te worden verhuurd aan Germinal Beerschot. Daarna volgden twee seizoenen bij het Zweedse AIK Fotboll voordat Heracles Almelo hem contracteerde in 2004. In zijn eerste seizoen bij de Heraclieden maakte hij het promotiekampioenschap naar de eredivisie mee waar hij een vaste kracht werd gedurende 10 seizoenen. In juni kwam voor hem het ‘onbegrijpelijke’ einde. Quansah was graag nog een jaartje of misschien wel twee gebleven. Het mocht niet zo zijn. Vandaag is zijn 32e geboortedag, maar waar hij zit?

Onlangs publiceerde de gemeente Almelo een lijst met namen van vertrokken personen met onbekende bestemming. Ook Quansah stond op die lijst. De publicatie betekende feitelijk dat er geen beroep meer kan worden gedaan op Nederlandse sociale voorzieningen. Toch een beetje een onbevredigend bericht over een voetballer wiens winnende treffer Heracles Almelo naar de eredivisie schoot.

Wie weet waar de Ghanees met 2 nationale caps nu verblijft, mag het aan ons berichten!

redactie@almelonieuws.nl 

 
24-11-2014  

Medailleoogst voor Twentse Taekwondoka´s

 

HALLE/ALMELO – Met maar liefst 10 deelnemers toog Taekwondo Oude Luttikhuis naar het voormalige Oost-Duitsland waar in Halle werd gestreden om de 22e Sachsen Anhalt Cup. De tegenstanders kwamen o.a. uit Duitsland, Tsjechië en Denemarken. Tijdens het toernooi op hoog niveau behaalde Taekwondo Oude Luttikhuis zes zilveren en twee bronzen medailles

Zilver
Jesse Bruggeman     Junioren A - 48 Kg           Heren   Borne
Anna Reefman         Junioren A - 52 Kg           Dames Almelo
Danique Venema     Junioren A - 63 Kg           Dames Zwolle
Tanja Morsink           Senioren A - 53 Kg          Dames Enschede
Brons
Rick Baks                  Cadetten A - 41 Kg          Heren   Hengelo
Sven Reefman         Cadetten A - 57 Kg          Heren   Almelo

 
25-11-2014  

BosanTON zet VMBO´ers aan tot bewegen

 

ALMELO - Van de 12 tot 17 jarigen, bewegen VMBO’ers het minste. Nog geen 40 procent haalt de beweegnorm van dagelijks twee maal dertig minuten bewegen, zo blijkt uit onderzoek. Met het landelijke project ‘VMBO in Beweging’ zijn sinds begin 2010 ruim 70 VMBO-scholen aan de slag gegaan om de inactieve VMBO ‘ers in beweging te krijgen.
In Almelo werd dat voorbeeld gevolgd op initiatief van het Sportbedrijf Almelo dat samen met de turnvereniging BosanTON een lesmodule van vijf lessen heeft vorm gegeven waarin genoeg bewegen, gezonde voeding en een gezonde levensstijl de speerpunten zijn.
VMBO in beweging is gestart bij Pius X en ’t Noordik in de Catherine van Renneslaan en later dit jaar volgen ook andere scholen in Almelo. Getalenteerde sporters van BosanTON die gewend zijn om alles te doen voor een topsportcarrière zijn het voorbeeld. De lessen worden gegeven door de BosanTON-trainsters Anouk Stam en Maaike Jansen.

Over BosanTON
BosanTON
biedt talenten een turnopleiding op topsportniveau. Deze topsportopleiding is gericht op de nationale selecties van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) en uiteindelijk op deelname aan internationale wedstrijden, zoals Europese- en Wereldkampioenschappen en de Olympische Spelen.

 
25-11-2014  

Almelose schutter Bean van Limbeek overleden

 

ALMELO – Hij was wellicht de meest excentrieke Olympische afgevaardigde die Nederland ooit heeft gekend, kleiduivenschieter Bean van Limbeek uit Almelo. Tijdens de Olympische Spelen van Seoel in 1988 eindigde de Almeloër op het onderdeel 'Trapp' met een vijfde plek net buiten de medailles, maar kreeg wel zijn Olympische diploma. Nadeel vond hij destijds, dat het kleiduivenschieten in Seoel al in de begindagen werd afgerond. Zin om te blijven tot het eind van de Spelen had hij daarom niet. En zo kwam het dat het Nederlands Olympisch Comité voor hem bij uitzondering speciaal een vliegticket kocht om vroegtijdig huiswaarts te keren, zodat Van Limbeek zich weer snel aan zijn normale werk als marktkoopman kon wijden.
De inmiddels ook overleden Almeloër en verslaggever Wim Neeskens meldde de story over Van Limbeek destijds vanuit Seoel aan o.a. De Telegraaf en De Volkskrant. De schietsport kostte Van Limbeek toen 1.000 gulden per week en dus lanterfanten in Seoel zag Van Limbeek niet zitten. In aanloop naar Seoel nam de Almeloër vaak deel aan schietwedstrijden in Duitsland om zijn Olympische aspiraties te kunnen bekostigen. De reden, de hoofdprijs een geweer. Hij won er totaal 16 en door ze te verkopen kon hij de sport beoefenen. In Seoel duelleerde hij in de finaleronde om het brons tegen beroepsschutter en wapenhandelaar de Belg Peeters, de Peruaan Boza en de Japanner Watanabe. Peeters behaalde het brons en Van Limbeek werd vijfde. Goud en zilver ging naar de militairen de Rus Monakov en de Tsjech Bednarik. Als 44-jarige was Van Limbeek destijds de oudste deelnemer in Seoel. In eigen land kwam de concurrentie van kleiduivenschieter en wapenhandelaar Eric Swinkels, die in totaal zes keer aan de Olympische Spelen deelnam en in Montreal in 1976 zilver won.
Van Limbeek moest, getroffen door de ziekte van Parkinson, vroegtijdig de schietsport vaarwel zeggen. Zo lang als het ging, nam hij nog deel aan de jacht. 'Met oude vrienden uit Duitsland. En zo af en toe schiet ik de wolken nog uit de lucht', zei hij met zelfspot 10 jaar geleden in De Volkskrant.
Bean van Limbeek is op 70-jarige leeftijd overleden op 22 november jl. in zijn geboorteplaats Almelo.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
26-11-2014  

De wereldgoal van John Fraterman

 

BERKUM – Het zal DETO-speler John Fraterman nog lang heugen de wereldgoal in de uitwedstrijd van DETO Vriezenveen tegen en in Berkum. Nog ruim op eigen helft schoot Fraterman à la David Beckham zijn team naar een 1-0 voorsprong door de te ver voor zijn doel staande doelman van Berkum te verrassen. Mede door zijn wereldtreffer die op YouTube door duizenden werd bekeken, won DETO uiteindelijk met 1-2.
 

 
29-11-2014  

Heracles wint derde keer op rij in Heerenveen

 

HEERENVEEN – Heracles Almelo heeft voor de derde keer op rij gewonnen in en van Heerenveen. Het was eveneens de derde overwinning in de laatste serie van vier wedstrijden voor de Almeloërs die de weg omhoog in de ranglijst gevonden hebben. Wout Weghorst, de spits die de naar Heerenveen teruggekeerde Mark Uth opvolgde, maakte het enige doelpunt.

Heracles Almelo schijnt door de derde overwinning op rij een ‘angstgegner’ te worden in het Abe Lenstra Stadion. Al meteen na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Sanders kwam de eerste kans voor Heracles toen Veldmate koppend de bal verlengde, maar doelman Nordtfeldt stond op zijn post. In deze open wedstrijd kwamen kansen over en weer. Ook doelman Telgenkamp keepte adequaat op schoten van Larsson en De Roon en ook de fraaie omhaal van Linssen ging maar net langs de verkeerde kant van de paal.
Na rust nam Heracles een snelle voorsprong toen fraai combinatiewerk van Linsen en Tannane spits Weghorst een niet te missen kans bood om binnen te tikken. (0-1)
De Friezen gooiden het roer om door 1 op 1 te gaan spelen waardoor de druk op het Almelose doel toenam. Doelman Telgenkamp was echter in goeden doen. Daar stonden gevaarlijke counters van Almelose zijde tegenover maar Linssen en de voor Weghors ingevallen Advic verzuimden de genadeslag toe te brengen.

Sc Heerenveen – Heracles Almelo 0-1
(0-0)
0-1 Wout Weghorst (47)


Fotoreportage: Harry Broeze

Scheidsrechter: Sanders
Geel: Marzo, Linssen en Te Wierik (beiden Heracles)


Commentaren:

Heracles-trainer Stegeman was het meest tevreden over het vasthouden van de nul. Collega Jansen vond dat zijn team te apathisch was begonnen. Matchwinner Weghorst vond dat Heracles al in de eerste helft al beslissend had moeten zijn en Heerenvener De Roon vindt dat het tijd wordt voor een stevig gesprek binnen de selectie van Heerenveen. Klik
hier en kijk en luister.
Heracles-voorzitter Jan Smit, die wegens ziekte de wedstrijd niet bijwoonde, deed zijn belofte na de eerdere overwinning op ADO Den Haag gestand en belde onmiddellijk na afloop de spelers wat hij als verrassing in petto heeft. Matchwinner Weghorst wilde echter niet vertellen wat Smit heeft toegezegd.

Opstellingen:
sc Heerenveen: Nordfeldt; Marzo (Van Amersfoort/80), Otigba, v.Aken (Dalgaard/62), v.Anholt; De Roon, Sinkgraven, Raitala; Thorsby (Schmidt/69), Uth, Larsson.
H
eracles Almelo: Telgenkamp; Aktaou, Veldmate, Te Wierik, Koenders; Bel Hassani, Cziommer (Fledderus/45), Bruns (Pelupessy/84); Tannane, Weghorst (Avdic/79), Linssen.

 
29-11-2014  

Eurosped TVT wint in Weert van Irmato

 

WEERT – De volleybalsters van Eurosped TVT hebben zaterdagavond met 3-0 gewonnen van rode lantaarndrager Irmato Weert. Met de overwinning behielden de Almelose dames de tweede plek in de eredivisie-ranglijst.
De Limburgse dames konden in de eerste set nog aardig bijblijven (20-25) maar verloren in de tweede en derde set het contact (16-25 / 13-25). Coach Jan Berendsen zag Jeanine Stoeten liefst 14 van de 15 kansen scoren en mag ook tevreden zijn op Jiska Kamphuis en gaf ook speelminuten aan Daniëlle Bosch die aanvallend eveneens op dreef bleek.

 
30-11-2014  

Inschrijving Triathlon Holten 2015

 

HOLTEN – De inschrijving voor de 31e editie Triathlon Holten 2015 start vanaf 15 december aanstaande om 00:00 uur via de website www.triathlonholten.nl.
De ervaring leert dat met name de achtste afstand snel vol is en dat daarvoor geloot moet worden. Voor de Olympische afstand (tevens plaatsvervanger van de kwart) geldt dat de startplaatsen worden vergeven op volgorde van inschrijving.
De inschrijving sluit exact op 15 januari 2015 om 00:00 uur.
De loting heeft plaats op woensdagavond 21 januari 2015 om 20:00 uur in het Kulturhus te Holten.

Nieuw kantoor
< De stichting Triathlon Holten heeft sinds vrijdag een nieuw onderkomen in het voormalige Groene Kruisgebouw aan de Gaardenstraat 29 in Holten. De verhuizing werd noodzakelijk vanwege de herinrichting van het centrum van Holten. De opening werd verricht door de Triathlon-sponsoren Jan Nijkamp van Paalman Tempelman en Heite Dommerholt van Vivera.

Archief
Terug naar vorige pagina