23-11-2014

Heracles wint door op drift geraakte Tannane

ALMELO – De twee momenten met de hoogste opwinding onder het publiek tijdens de wedstrijd Heracles Almelo tegen ADO Den Haag hadden niets met voetbal te maken. Het eerste moment was de run van de steenmarter over het veld die dat ook al deed bij de wedstrijd tegen PSV en het tweede was de oproep tot de chauffeur van een luxe Jaguar een kwartier voor het einde van de wedstrijd. De chauffeur werd vriendelijk verzocht naar zijn auto te gaan. Nee, niet omdat ie in de weg stond, maar omdat de motor nog draaide!
De voetbalmomenten met opwinding kwamen van Tannane (2x) en Bruns die Heracles aan de goede kant van de score hield (3-1) tegen concurrent ADO.

De Heraclieden begonnen uitermate zwak aan de wedstrijd en lieten het initiatief geheel aan Haagse zijde. De Haagse voorsprong na negen minuten via Gehrt was dan ook verdiend, omdat Van Duinen zich op de achterlijn langs de zwak verdedigende Te Wierik wist te werken om de pass op maat te kunnen geven. (0-1)
Pas na 25 minuten kwam Heracles beter in het spel, met dank aan de Hagenezen die meer en meer achterin bleven hangen. Na een half uurtje wist een op drift geraakte Tannane na een fraaie combinatie met Bel Hassani doeltreffend af te ronden. (1-1) Het moment voor trainer Stegeman om de falende linksachter Aktaou te vervangen voor Fledderus. Op slag van rust bediende Linssen om maat de in-sprintende Bruns die de hoge bal met de top van zijn teen onder controle kreeg om vervolgens de uitlopende en opspringede doelman Hansen met een rollertje te verrassen. Nog binnen de minuut stuurde Linssen ook nog Tannane weg die zijn tegenstander omspeelde en de Haagse doelman kansloos liet. (3-1) Een domper die de Hagenezen na de thee niet meer te boven kwamen.
Heracles probeerde in de tweede helft nog wel de voorsprong te vergroten, maar veel passes stierven in schoonheid voordat de aanval überhaupt was begonnen. Niemand met een heracles hart die daarom treurde. Ook niet trainer Stegeman, want volgens hem ging het vandaag om de drie punten en zo dacht bijna iedereen er over inclusief ADO-trainer Fraser die de Almeloërs tot op vier puntje zag naderen in de ranglijst.

Heracles Almelo - ADO Den Haag 3-1 (3-1)
0-1 Gehrt (9), 1-1 Tannane (33), 2-1 Bruns (43),3-1 Tannane (45)

Fotoreportage: Alexander Kamp