09-11-2014

PSV in laatste minuut voorbij Heracles

Even opwinding onder de spelers en het publiek toen een steenmarter plotseling rennend het kunstgrasveld overstak.

Opwindend ook de fraaie sfeerfoto van fotograaf Hans Hodes tijdens de wedstrijd. Kijk in de fotoreportage naar de grotere weergave.
Via StudioHOD.nl zijn nog meer fraaie foto's te zien.

ALMELO - PSV heeft in Almelo moeizaam de punten te weten pakken tegen Heracles Almelo. De Heraclieden kwamen na een half uurtje op voorsprong door Linssen. De Jong zette de Eindhovenaren op slag van rust naast de Almeloërs en pas in de 92e minuut zette Rekik de koploper op winst.

PSV, dat beter begon aan de wedstrijd dan Heracles, kreeg al snel kansjes via De Jong, Wijnaldum en Depay maar zij vergaten wel te scoren waardoor Heracles de gelegenheid kreeg beter in de wedstrijd te komen en Cziommer het Eindhovense doel maar net miste. De vrij trap van Tanane bracht de voorsprong voor de Heraclieden. Doelman Zoet kreeg de bal niet onder controle, waardoor Linssen eenvoudig kon intikken.
Heracles groeide in de wedstrijd en ook doelman Telgenkamp die gestrekt een schot van Maher onschadelijk maakte. Op slag van rust kopte Veldmate in de voeten van Depay die vervolgens de volkomen vrijstaande De Jong een niet te missen kans bood (1-1).

De tweede helft begon matig. Heracles bleef geconcentreerd en PSV probeerde aanvallend te spelen zonder dat beide teams grote kansen kregen. De Jong was nog even dichtbij toen zijn schot op de lat belandde. En Linssen en Tannane hadden het vizier ook niet helemaal scherp staan. Het leek dus op een gelijkspel uit te draaien ondanks dat PSV de druk opvoerde. Pas in de verlenging viel alsnog de winnende treffer via een hoge voorzet waarbij doelman Telgenkamp wel het doel uitkwam maar niet bij de bal kon in de kluwen van spelers. De bal viel met mazzel voor de voeten van Rekik die ongehinderd kon inschieten waardoor de koploper toch de volle winst pakte en Heracles en domper bezorgde. In de laatste aanval van de wedstrijd schoot Tannane nog buiten bereik van doelman Zoet in het zijnet tot opluchting van de kampioenskandidaat.

Heracles Almelo - PSV 1-2