Sportberichten


Plaatsing  
 
29-11-2014  

Heracles wint derde keer op rij in Heerenveen

 

HEERENVEEN – Heracles Almelo heeft voor de derde keer op rij gewonnen in en van Heerenveen. Het was eveneens de derde overwinning in de laatste serie van vier wedstrijden voor de Almeloërs die de weg omhoog in de ranglijst gevonden hebben. Wout Weghorst, de spits die de naar Heerenveen teruggekeerde Mark Uth opvolgde, maakte het enige doelpunt.

Heracles Almelo schijnt door de derde overwinning op rij een ‘angstgegner’ te worden in het Abe Lenstra Stadion. Al meteen na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Sanders kwam de eerste kans voor Heracles toen Veldmate koppend de bal verlengde, maar doelman Nordtfeldt stond op zijn post. In deze open wedstrijd kwamen kansen over en weer. Ook doelman Telgenkamp keepte adequaat op schoten van Larsson en De Roon en ook de fraaie omhaal van Linssen ging maar net langs de verkeerde kant van de paal.
Na rust nam Heracles een snelle voorsprong toen fraai combinatiewerk van Linsen en Tannane spits Weghorst een niet te missen kans bood om binnen te tikken. (0-1)
De Friezen gooiden het roer om door 1 op 1 te gaan spelen waardoor de druk op het Almelose doel toenam. Doelman Telgenkamp was echter in goeden doen. Daar stonden gevaarlijke counters van Almelose zijde tegenover maar Linssen en de voor Weghors ingevallen Advic verzuimden de genadeslag toe te brengen.

Sc Heerenveen – Heracles Almelo 0-1
(0-0)
0-1 Wout Weghorst (47)


Fotoreportage: Harry Broeze

Scheidsrechter: Sanders
Geel: Marzo, Linssen en Te Wierik (beiden Heracles)


Commentaren:

Heracles-trainer Stegeman was het meest tevreden over het vasthouden van de nul. Collega Jansen vond dat zijn team te apathisch was begonnen. Matchwinner Weghorst vond dat Heracles al in de eerste helft al beslissend had moeten zijn en Heerenvener De Roon vindt dat het tijd wordt voor een stevig gesprek binnen de selectie van Heerenveen. Klik
hier en kijk en luister.
Heracles-voorzitter Jan Smit, die wegens ziekte de wedstrijd niet bijwoonde, deed zijn belofte na de eerdere overwinning op ADO Den Haag gestand en belde onmiddellijk na afloop de spelers wat hij als verrassing in petto heeft. Matchwinner Weghorst wilde echter niet vertellen wat Smit heeft toegezegd.

Opstellingen:
sc Heerenveen: Nordfeldt; Marzo (Van Amersfoort/80), Otigba, v.Aken (Dalgaard/62), v.Anholt; De Roon, Sinkgraven, Raitala; Thorsby (Schmidt/69), Uth, Larsson.
H
eracles Almelo: Telgenkamp; Aktaou, Veldmate, Te Wierik, Koenders; Bel Hassani, Cziommer (Fledderus/45), Bruns (Pelupessy/84); Tannane, Weghorst (Avdic/79), Linssen.

Archief
Terug naar vorige pagina