Sportberichten


Plaatsing  
 
16-11-2014  

Remco Been wint Jowat Twente Cup

Smaakmaker Wendy Ligtenberg in slotrit geklopt
 

"Het moest nu maar een keer gebeuren", vond Remco Been na afloop van zijn spectaculaire en winnende rit. “Ik had er ook het beestje voor. Brunetti heeft vechtlust, is voorzichtig en heeft karakter, dat heb je vandaag wel kunnen zien. Ik moest wel alles uit de kast halen, anders had ik het tegen Wendy niet gehaald. Die van mij heeft niet zoveel galop als die van haar."

Brunetti is eigendom van een Russische amazone, voor wie Stal Wiefferink bemiddelde bij de aankoop. Het talent is eens per drie maanden in Nederland om de bruine ruin te rijden, maar meestal gebeurt dat afwisselend door Remco Been en Amke Bekhuis die er in Wierden onlangs de Grote Prijs bij de junioren en young riders mee won.

Tussen grote namen
De naam van Remco Been staat prima op de lange erelijst van de Twente Cup, die in 1983 begon met Herman Gerridzen en Weisse Dame. "Mooi om tussen veel van die grote namen te komen staan", vond Remco Been. "Al had de Twente Cup natuurlijk in het verleden wel wat meer prestige dan nu. Dat komt er gewoon zo enorm veel concoursen zijn."

Toch kon Remco Been de sfeer in Saasveld wel waarderen en niet alleen omdat hij toevallig won. "Het was hier zeker net zo mooi als de laatste keren in Enschede. Al blijft het jammer dat er niet rijen dik mensen aan de kant staan, zoals altijd in Duitsland. Maar het was heel gezellig en je hoorde de aanmoedigingen onderweg. Ik vind het ook alleen maar goed dat de finale van de Twente Cup is gebleven. Ik ben zelf helemaal geen Tukker en werk hier toevallig, maar je gaat zo'n wedstrijd toch niet in de Achterhoek afsluiten?"

Dat Wendy Ligtenberg met haar zestienjarige merrie Radorette VDD nog zo dicht bij de zege kwam was bijna een wonder op zich. De 23-jarige Hellendoornse, die uitgroeide tot smaakmaker van de wedstrijd: “Het liep in de eerste ronde helemaal niet en eigenlijk had ik meer fouten verdiend dan de ene die ik nu maakte. In de winning round was het echter helemaal mijn parcours en was het echt geweldig hoe het liep. Het klopte allemaal precies, alles paste. Doodzonde van die balk in de eerste ronde, anders had ik gewonnen. Maar het is al fantastisch dat ik als amateur zo ver ben gekomen.”

De Twente Cup in de klasse M was voor Judith Vetker en Dimanche, in de klasse L was Anke Booijink met Arona de beste.

Bron: HippischTwente.nl

 

Archief
Terug naar vorige pagina