Sportberichten


Plaatsing  
 
25-11-2014  

BosanTON zet VMBO´ers aan tot bewegen

 

ALMELO - Van de 12 tot 17 jarigen, bewegen VMBO’ers het minste. Nog geen 40 procent haalt de beweegnorm van dagelijks twee maal dertig minuten bewegen, zo blijkt uit onderzoek. Met het landelijke project ‘VMBO in Beweging’ zijn sinds begin 2010 ruim 70 VMBO-scholen aan de slag gegaan om de inactieve VMBO ‘ers in beweging te krijgen.
In Almelo werd dat voorbeeld gevolgd op initiatief van het Sportbedrijf Almelo dat samen met de turnvereniging BosanTON een lesmodule van vijf lessen heeft vorm gegeven waarin genoeg bewegen, gezonde voeding en een gezonde levensstijl de speerpunten zijn.
VMBO in beweging is gestart bij Pius X en ’t Noordik in de Catherine van Renneslaan en later dit jaar volgen ook andere scholen in Almelo. Getalenteerde sporters van BosanTON die gewend zijn om alles te doen voor een topsportcarrière zijn het voorbeeld. De lessen worden gegeven door de BosanTON-trainsters Anouk Stam en Maaike Jansen.

Over BosanTON
BosanTON
biedt talenten een turnopleiding op topsportniveau. Deze topsportopleiding is gericht op de nationale selecties van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) en uiteindelijk op deelname aan internationale wedstrijden, zoals Europese- en Wereldkampioenschappen en de Olympische Spelen.

Archief
Terug naar vorige pagina