Sportberichten


Plaatsing  
 
24-11-2014  

Felicitaties voor jarige Kwame Quansah

 

ALMELO – Vandaag feliciteren wij Kwame Gershion Quansah, profvoetballer van beroep die tot het eind van het vorig seizoen onder contract stond bij Heracles Almelo. Hij werd geboren op 24 november 1982 te Tema in Ghana.
Ajax haalde de Ghanees naar Nederland in 2000 waar hij twee seizoenen bleef om vervolgens voor een jaartje te worden verhuurd aan Germinal Beerschot. Daarna volgden twee seizoenen bij het Zweedse AIK Fotboll voordat Heracles Almelo hem contracteerde in 2004. In zijn eerste seizoen bij de Heraclieden maakte hij het promotiekampioenschap naar de eredivisie mee waar hij een vaste kracht werd gedurende 10 seizoenen. In juni kwam voor hem het ‘onbegrijpelijke’ einde. Quansah was graag nog een jaartje of misschien wel twee gebleven. Het mocht niet zo zijn. Vandaag is zijn 32e geboortedag, maar waar hij zit?

Onlangs publiceerde de gemeente Almelo een lijst met namen van vertrokken personen met onbekende bestemming. Ook Quansah stond op die lijst. De publicatie betekende feitelijk dat er geen beroep meer kan worden gedaan op Nederlandse sociale voorzieningen. Toch een beetje een onbevredigend bericht over een voetballer wiens winnende treffer Heracles Almelo naar de eredivisie schoot.

Wie weet waar de Ghanees met 2 nationale caps nu verblijft, mag het aan ons berichten!

redactie@almelonieuws.nl 

Archief
Terug naar vorige pagina