Sportberichten


Plaatsing  
 
02-04-2010  

Initiatief voor Spelersfonds supporters Heracles

 

ALMELO – Een aantal leden van de supportersverenigingen van Heracles Almelo willen samen met het bedrijf 123 Business uit Deventer een spelersfonds oprichten voor de aankoop van talentvolle spelers. De jaarlijkse inleg als ‘member’ bedraagt minimaal 40 euro, waarvan 15 euro jaarlijks is bestemd voor de kosten van het bedrijf. Via een ‘memberpas’ kunnen deelnemers hun inleg via kortingen bij bedrijven terug verdienen zeggen de initiatiefnemers. Zondag wordt het eerste certificaat overhandigd aan voorzitter Jan Smit van Heracles Almelo. Informatie: www.spelersfonds-heracles.nl

< foto: Nick Zweers


123 Business - een BV in het verstrekken van hypotheken en assurantiën te Deventer, met statutair twee bestuurders - heeft o.a. bij FC Utrecht en Feijenoord dezelfde plannen. Overigens staat de domeinnaam www.123business.nl te koop. Lees ook het bericht in Tc Tubantia.

 
04-04-2010  

Dost overweegt transfer bij vertrek Verbeek

 

ALMELO - Bas Dost laat zijn toekomst deels afhangen van Gertjan Verbeek. Mocht de trainer van Heracles Almelo naar AZ vertrekken, dan overweegt ook de clubtopscorer een transfer. Met twaalf doelpunten laat Dost zich dit seizoen gelden en dat heeft inmiddels al geleid tot de belangstelling van vijf clubs, waaronder Ajax. De aanvaller is desondanks bereid te blijven, mits Verbeek ook volgend seizoen voor de groep staat. "Het is cruciaal dat Verbeek blijft", zegt Dost tegenover Eredivisie Live. "Hij is heel belangrijk voor me en heeft van mij dit seizoen een betere speler gemaakt. Ik zit er niet op te wachten dat er een nieuwe trainer komt.""Ik ben ervan overtuigd dat we met dit team en Verbeek ook volgend jaar in staat zijn om heel ver te komen", vervolgt de goaltjesdief. "Maar een vertrek van Verbeek is voor mij wel een reden om te denken: Moet ik hier nog wel blijven?."

 
04-04-2010  

Heracles Almelo zet ook NEC opzij

 

ALMELO - Heracles Almelo deed net als tegenstander NEC vrijwel niets tijdens de eerste 45 minuten in Almelo. Na de rust werd de thuisploeg wakker en was het invaller Samuel Armenteros die in zijn eentje het duel besliste: 2-0. In de eerste 45 minuten werd het publiek in Almelo niet verwend door de beide ploegen. Heracles en NEC wisten niets te creëren. De manschappen van Wiljan Vloet kregen twee pogingen tussen de palen, Heracles geen enkele. De gevierde spits van Heracles, Bas Dost, kwam in de eerste helft niet in het spel voor. Hij werd door Ramon Zomer keurig verdedigd. Na de pauze gingen de Heraclieden wat nadrukkelijker op zoek naar de openingstreffer. De mannen van Gertjan Verbeek kregen enkele aardige mogelijkheden. Bas Dost kreeg een prima mogelijkheid, maar zijn kopbal werd gekeerd door doelman Gábor Babos. Toen de tijd begon te dringen sloeg de thuisploeg toe. Samuel Armenteros scoorde wederom als invaller. Hij prikte de bal met de punt aan de goede kant van de paal naast Babos: 1-0. Amper vijf minuten later was het weer raak voor de invaller. Een goede pass van Willy Overtoom werd op waarde geschat door Armenteros. Hij was sneller dan Babos en tikte de bal over de Hongaarse keeper heen: 2-0. Een derde treffer kwam er niet, want de goal van Willy Overtoom werd afgekeurd, omdat Dost daarvoor in de rug duwde van een NEC-verdediger.De zege van Heracles was genoeg om weer over Utrecht heen te springen.

< Fotoreportage: Nick Zweers


Armenteros: Fantastisch gevoel
Voorzitter Smit: 'Gertjan mag met AZ praten'.
Verbeek: Niet blij met openbaring Smit

Fotoreportage (63 foto's)...

 
06-04-2010  

Heracles gaat voor Bosz bij vertrek Verbeek

 

AMSTERDAM - Heracles Almelo heeft Peter Bosz op het oog als opvolger van Gertjan Verbeek, voor het geval de huidige trainer vertrekt naar AZ. Dat bericht De Telegraaf.
De 48-jarige Apeldoorner loodste Heracles in 2005 naar de eredivisie. Een seizoen later bewerkstelligde Bosz handhaving, waarna hij toehapte op een aanbieding van Feyenoord om technisch directeur te worden.
AZ informeerde vorige week naar de beschikbaarheid van Verbeek, zo bevestigde voorzitter Jan Smit van Heracles.
In zijn contract heeft Verbeek een clausule opgenomen waarin staat dat hij onder voorwaarden mag vertrekken. De coach benadrukte afgelopen weekeinde dat hij geen aanbieding van de uittredend landskampioen op zak heeft. Een mogelijk vertrek van Verbeek levert de club wel de nodige pecunia op volgens een bericht in Tc Tubantia.

 
06-04-2010  

Xander Houtkoop naar Heracles Almelo

 

ALMELO - Xander Houtkoop speelt de komende twee seizoenen voor Heracles Almelo. In het contract is tevens een optie opgenomen voor nog een seizoen. De 21 jarige Houtkoop doorliep de jeugdopleiding van sc Heerenveen en komt dit seizoen op huurbasis uit voor FC Emmen. Voor de Drentse ploeg speelde hij dit seizoen tot dusver 35 wedstrijden waarin hij drie keer doel trof. “Xander is een linkerspits”, aldus directeur Nico-Jan Hoogma. “Een getalenteerde jongen die bij Heerenveen een goede opleiding heeft genoten en graag naar Heracles Almelo komt om zich door te ontwikkelen. We zijn heel tevreden dat we weer een jonge talentvolle voetballer aan ons hebben kunnen binden.” Houtkoop behoorde tot de nationale selectie onder de 19 tot de uitschakeling voor plaatsing van het EK in 2008. Xander Houtkoop maakt transfervrij de overstap van sc Heerenveen naar Heracles Almelo.

 
07-04-2010  

Verbeek krijgt bedenktijd

 

ALMELO - Heracles Almelo wil snel duidelijkheid hebben over het eventuele vertrek van trainer Gertjan Verbeek naar AZ.
Verbeek zal binnen twee weken moeten laten weten of hij al dan niet bij Heracles blijft. Dat zei directeur Nico Jan Hoogma dinsdag op een forum in Goor. AZ ziet in Verbeek de belangrijkste kandidaat om de opvolger te worden van Dick Advocaat. Verbeek heeft nog een tweejarig contract bij Heracles, maar mag dankzij een clausule tussentijds vertrekken naar AZ, dat daar dan wel een afkoopsom van ruim 800.000 euro voor moet betalen.

 
07-04-2010  

Steenwijk tekent contract Eneco Tour

 

STEENWIJK - De organisatie van de Eneco Tour en de gemeente Steenwijkerland hebben woensdagmiddag het contract ondertekend voor de Eneco Tour. Op 16 augustus is de presentatie van de deelnemende ploegen in Steenwijk, een dag later gevold door de proloog. Op de 18e augustus volgt dan de start van de 180 profrenners voor de eerste etappe naar Rhenen waar op de Grebbeberg wordt gefinished. De Eneco Pro Tour telt acht etappes door Nederland en België.

 
07-04-2010  

Dennis Kuipers start in Rally van Turkije

  ALMELO - De 24-jaar oude Dennis Kuipers uit Borne heeft zich ingeschreven voor het WK Rally 2010. Onder de vleugels van het Britse fabrieksteam M-Sport neemt hij met een Ford Fiësta S2000 deel aan zeven ronden van het wereldkampioenschap, te beginnen met de Rally van Turkije van 15 t/m 18 april in Istanboel. Met de Belgische navigator Fred Miclotte aan zijn zijde staat de oud- Almeloër Kuipers verder aan de start van de WK-rondes van Portugal, Bulgarije, Finland, Duitsland, Japan of Spanje en Engeland.
Lees verder...

 
08-04-2010  

Topdressuur op Twents Hippisch Centrum Almelo


Youngsterskampioen Lotje Schoots
 

ALMELO – Op zaterdag 10 april en zondag 11 april geven talrijke vaderlandse dressuurtoppers weer acte de présance tijdens de eerste plaatsingsronde voor het Nederlands KNHS kampioenschap dressuur op de all weatherbanen van het Twents Hippisch Centrum te Almelo aan de Bosrand. Onder hen namen als de Europees Youngsterskampioen Lotje Schoots, Adelinde Cornelissen, Thamar Zweistra, Christa Laarakkers, Diederick Van Silfhout, Laurens van Lieren, en regionale vedetten als Annemiek Harmsen, Janneke Punte en Chantal Rauws van de organiserende vereniging De Looleeruiters die een thuiswedstrijd rijdt.
Zaterdag zijn de wedstrijden tussen 11.00 uur en 18.00 uur en zondag van 09.00 uur tot 16.00 uur en de entree is vrij.

 
09-04-2010  

BOSAN TON hofleverancier nationaal turnteam

 

ALMELO – De Almelose turnvereniging Bosan TON is hofleverancier voor het nationale turnteaam dat van 28 april t/m 2 mei deelneemt aan het EK in het Britse Birmingham.
Sanne Wevers, Wyomi Masela en Yvette Moshage van BosanTON zijn door de gymnastiekbond KNGU geselecteerd en Celine van Gerner (TSH Heerenveen) en Mayra Kroonen (Pro Patria Zoetermeer) completeren het team. Marlies Rijken (Pro Patria Zoetermeer) is als reserve aangewezen.

< Sanne Wevers

 
10-04-2010  

Smit wil Verbeek het liefst houden

 

ALMELO - Heracles Almelo wil er alles aan doen om trainer Gertjan Verbeek te behouden voor de club. Voorzitter Jan Smit zegt zich ,,tot het uiterste in te spannen'' om te voorkomen dat de succescoach naar AZ vertrekt. De Alkmaarse landskampioen van 2009 heeft zoals bekend interesse in Verbeek en wil praten met de Heracles-leidsman.
Smit wil ,,binnen enkele weken'' duidelijkheid van Verbeek maar koppelt geen ultimatum aan dat verzoek.
Ook de spelersgroep van Heracles wil niets liever dan in het komende seizoen verder gaan met Verbeek. De selectie jaagt de komende weken op een ticket voor Europees voetbal. De eerstvolgende tegenstander is Sparta Rotterdam, zaterdag om 20.45 uur op het Kasteel in de Maasstad. Vandaag een uitgebreid interview met voorzitter Smit in de gedrukte versie van TC Tubantia.

 
10-04-2010  

Prima collectieve prestatie van AKC/ERMASPORT

 

ALMELO - Zondag trad AKC/ERMASPORT in Friesland aan tegen Mid Fryslan in de wetenschap dat er gewonnen moest worden om aansluiting te houden bij de top en afstand te nemen van de onderste regionen. Coach Stokkentré wilde graag het teleurstellende eerste deel van de competitie achter zich laten, winst tegen de Friezen zou daarbij erg welkom zijn. Dat de wedstrijd serieus werd genomen bleek wel uit de trainingen die afgelopen week werden afgewerkt in Hengelo bij HKC omdat daar, net als bij Mid Fryslan, nog op gras gespeeld wordt. Stokkentré begon de wedstrijd met Samantha Jonkman en Roman Seifert in één vak. Het waren juist beide spelers die de laatste wedstrijden veel scoorden, een verrassende opstelling dus. AKC/ERMASPORT opende de score, maar zag Mid Fryslan al snel voorbij komen en uitlopen tot 5-2. Stokkentré nam op dat moment een time out om zijn ploeg aan de afspraken te herinneren die voor de wedstrijd gemaakt waren. AKC/ERMASPORT nam na de time out het heft in handen en nam via 6-6 een voorsprong met rust van 8-9. Na de rust was er nog maar één spelende ploeg en dat was AKC/ERMASPORT. Via 10-18 werd het uiteindelijk 12-20 en kwam de overwinning in de tweede helft geen moment meer in gevaar. Tijdens deze wedstrijd heeft met name het collectief gewonnen. Bij AKC/ERMASPORT wist iedereen tot scoren te komen. Stokkentré wilde na de wdestrijd nog benadrukken dat iedereen een compliment verdiend over de wijze waarop met de weersomstandigheden is omgegaan. Doordat koploper LDODK ook won staan zij met 18 punten uit negen wedstrijden bovenaan. Mid Fryslan volgt met 11 punten gevolgd door AKC/ERMASPORT met 10 punten
 

 
11-04-2010  

Heracles laat punten liggen op Het Kasteel

 

ROTTERDAM - Heracles Almelo wist zaterdagavond slechts een punt over te houden uit de wedstrijd tegen Sparta. Trainer Verbeek vond dat de Heraclieden zich hadden laten aftroeven door het fanatieker spelende Sparta o.l.v. de nieuwe trainer Aad de Mos die zelf te fanatiek was en door scheidsrechter Luinge - die na dit seizoen gedwongen afscheid moet nemen - naar de tribune werd verwezen na te uitdrukkelijk commentaar op de leiding.
Op het matige veld kon Heracles haar favoriete snelle combinatiespel niet goed tot uiting brengen waardoor de fanatieke Spartanen zich steeds konden hergroeperen en bovendien ook nog gevaarlijk bleken met een uitstekend voetballende Duplan.
Everton zat zelfs helemaal niet in de wedstrijd en dat bleek ook nog eens temeer toen de Braziliaan kort voor rust een toegekende penalty mistte die volgens Verbeek ook nog wel door hem zelf of Ricky van den Berg gestopt had kunnen worden.
Verbeek wisselde in de rust Everton voor Armenteros, maar ook deze kon dit keer niet het verschil maken. Kort na rust namen de Heraclieden wel de leiding toen Dost zijn dertiende van het seizoen binnen tikte door het schot van Douglas de goede richting mee te geven. De beste man van het veld Duplan zette de Spartanen echter al kort er na weer langszij. Heracles bleef noodgedwongen met de rem er op spelen omdat Duplan gevaarlijk bleef. Beide ploegen kwamen echter niet meer aan scoren toe, zodat één puntje voor beide teams restte. Het eerste puntje voor de Spartanen in vijf wedstrijden.

< Meer foto's van Harrie Broeze op website
Heracles

Verbeek: Sparta was fanatieker.
Roerige wedstrijd voor de Mos.
Luinge: Een trainer moet zich ook beheersen
Commentaar Spartaspeler van Bueren.
Scheidsrechter Luinge wil nog wel door.


Sparta Rotterdam - Heracles Almelo 1-1
0-1 Dost (47)
1-1 Duplan (52)

Arbiter: Luinge
Geel: Viergever, Looms, Poepon, Knol
Bijzonderheid: Everton mist penalty (45+1)
Opstellingen:
Sparta Rotterdam: Seliga, Koenders, Knol, Adeleye, Slijngard, Van Bueren, Falkenburg (Bodul/46), Viergever, Duplan, Poepon, Abdul (John/59)
Heracles Almelo: Pieckenhagen, Breukers, Maertens, Van der Linden, Looms, Quansah, Overtoom, Vejinovic (Fledderus /72), Douglas, Dost, Everton (Armenteros/46)

 
11-04-2010  

Goede prestatisch op Twents Hippisch Centrum

 

ALMELO – In de Lichte Tour had de tweekoppige jury op de eerste dag van de SubTop-wedstrijden geen gemakkelijke middag. Het gebodene op de allweatherbanen van het Twents Hippisch Centrum in Almelo kon van zeer hoog niveau genoemd worden.
Lees verder en kijk naar de sfeerfoto's.

Fotoreportage Jan Bril.

Fotoreportage (25 foto's)...

 
11-04-2010  

Noabercross drie uur durend spektakel

 

BORNERBROEK - Op een modderig en zwaar terrein door weilanden en bos en over kunstmatige hindernissen van tractorbanden, boomstammen en zandheuvels, wisten de teamgenoten Björn Schreijer uit Enter en Erald Lammertink uit Rijssen zaterdag beslag te leggen op de overwinning in de Noabercross Bornerbroek.
De Noabercross is een jaarlijks drie uur durend spektakel over een parcours van 7,5 km waarin de teamgenoten om de vijf ronden wisselen en zoveel mogelijk ronden moten proberen af te leggen.

Top 10 op laatste afbeelding 


< fotoreportage Jan Bril

Fotoreportage (73 foto's)...

 
11-04-2010  

SVZW na 0-3 zege bijna kampioen

 

ZUTPHEN - FC Zutphen gaf na een goed gespeelde wedstrijd in de slotfase de wedstrijd uit handen, waardoor SVZW volgende week het kampioenschap kan binnen halen.  FC Zutphen werd direct onder druk gezet, en dat resulteerde in goede mogelijkheden voor Rob Meijerink en Mark Dijkstra die hun kansen naast en over zagen gaan. Na 10 minuten kwam FC Zutphen beter in het spel. Onder leiding van man of the match Hans Nijland en Wilco van Osch werden de goed spelende spitsen Marciano Mengerink en Hakim Ezafzafi regelmatig in stelling gebracht. Hakim Ezafzafi zag een mooie aanval en een goed schot van hemzelf gestopt worden door doelman Michiel Achterhoek en even later overkwam Marciano Mengerink hetzelfde. Een mooie combinatie tussen de beide spitsen bracht Marciano Mengerink alleen voor doelman Achterhoek, maar zijn schot belandde naast het doel. En toen iedereen zich eigenlijk al wat verenigd had met een puntendeling, liet SVZW zien dat ze de dit seizoen terechte kampioen zijn. Wasseveld maakte een inschattingsfout. De attente Martijn Maris maakte hier optimaal gebruik van door in de 80e minuut de 0-1 op het scorebord te brengen.
Het werd allemaal nog erger voor FC Zutphen. In blessuretijd strooide Nasir Ezafzafi, die was ingevallen nog extra zout in de wonde, invaller Omar Kavac zorgde met een fraaie lob voor de 0-3 eindstand.

< Fotoreportage door Henk Steen

Fotoreportage (13 foto's)...

 
13-04-2010  

SV Rietvogels/DVO´71 samen verder op De Riet

 

ALMELO – De besturen van SV Rietvogels en DVO’71 hebben via een statement laten weten dat ze bereid zijn tot samenwerking op het sportcomplex De Riet. De gemeente Almelo drong al jaren aan op die samenwerking of fusie en er vonden de laatste jaren al vele gesprekken plaats tussen de vertrouwenscommissies van de verenigingen en de gemeente Almelo.
De commissies en de besturen zijn er nu kennelijk uit maar geven wel aan dat voor die samenwerking wel de instemming nodig is van de leden van beide verenigingen. Tot een fusie komt het vooralsnog niet omdat men nog geen ondoordachte stappen wil ondernemen en in alle rust en harmonie de samenwerking een kans wil geven zich te ontwikkelen.
De beide voorzitters René Konter en Hendry Tiesselink onderstrepen in hun statement nog eens dat de verenigingen hun sportieve ambities verder willen uitbouwen, waarbij vooral de aanwas vanuit de jeugd van groot belang zal zijn. Een jeugd waar beide verenigingen op basis van gelijkwaardigheid, in de toekomst op kunnen bouwen. Zij zijn er eveneens van overtuigd dat de verenigingen een grote rol kunnen t.a.v. het maatschappelijke belang in Almelo en met de medewerking van de leden kan uitgroeien tot sportieve, sociale en maatschappelijke hoogtepunten, want volgens beide voorzitters kunnen SV Rietvogels en DVO’71 ‘Samen op De Riet’.

 
13-04-2010  

Heracles Almelo wint, RKC Waalwijk degradeert

 

ALMELO - Heracles Almelo heeft dinsdagavond de hekkensluiter RKC Waalwijk in eigen stadion verslagen: 4-1. Door deze nederlaag gaf de Almelose ploeg RKC Waalwijk het laatste zetje dat nodig was voor degradatie. De club van trainer Ruud Brood (oud-trainer van Heracles Almelo) keert daarmee na 1 seizoen terug naar de eerste divisie.

Na 20 minuten stond de Almelose ploeg op 1-0. Nadat Marko Vejinovic de paal trof, kon Antoine van der Linden even later de bal binnenkoppen na een vrije trap van Willy Overtoom. Na het openingsdoelpunt ging Heracles slordiger spelen, waardoor RKC Waalwijk in de wedstrijd kon komen. Via Derk Boerrigter en Charlison Benschop probeerden de gasten langszij te komen, maar hun inzetten troffen geen doel.

De tweede helft begon Heracles aanvallend, waarna ook snel de 2-0 kwam. Everton Ramos da Silva kopte de bal in de 47de minuut beheerst binnen. Door deze comfortabele voorsprong liet de Almelose ploeg RKC voetballen, wat leidde tot de 2-1. Fouad Idabdelhay tikte na een uur spelen de bal alsnog binnen; Pieckenhagen kon de inzet van Derk Boerrigter nog wel knap keren.
Heracles zette hierna weer kracht bij, wat leidde tot de 3-1 (kopbal Bas Dost) en de 4-1 (binnen-schuiver Everton Ramos da Silva).

Kritische 'noot' van trainer Verbeek over houding deel supporters en hij wil winnen van Ajax.
Everton kan er niet van slapen.
Brood wil nog niet terugkijken.
Degradatie RKC was onvermijdelijk
 

Heracles Almelo - RKC Waalwijk 4-1
1-0 V.d.Linden (17)
2-0 Everton (49)
2-1 Idabdelhay (60)
3-1 Dost (67)
4-1 Everton (77)
Arbiter: Van Sichem
Geel: -
Heracles Almelo: Pieckenhagen, Breukers, Maertens, Van der Linden, Looms, Quansah, Overtoom, Vejinovic (Fledderus /46), Douglas, Dost, Everton (Armenteros/83)
RKC Waalwijk: Levita, D. Mulder, Colin, Van Mosselveld, Metaj, H. Mulder, Van Hout (Vink/71), Varela, Benschop (Vorm/85), Idabdelhay (Di Gregorio/85), Boerrigter

Fotoreportage (33 foto's)...

 
16-04-2010  

Raps sponsort twee Inline-skateteams

  ALMELO – De Almelose fabrikant van schaatsen, skeelers en fietsschoenen Raps, sponsort in 2010 zowel een dames- als heren Inline-team. Vorig jaar werd door Raps al een herenteam gesponsord maar daar komt nu een damesteam bij.
De eerste wedstrijd die voor beide teams op de agenda staat in de Inline-skate marathoncompetitie om de KPN Inline Cup 2010 is op zaterdag 17 april in het Zeeuwse Domburg gevolgd door die op 29 april in Emmeloord.
Lees verder...

 
16-04-2010  

DVO-leden accoord met samenwerking Rietvogels

 

ALMELO - De leden van DVO'71 gaan accoord met het plan om samen te werken met SV Rietvogels op het sportcomplex De Riet, meldt TC Tubantia. De beide clubs willen samen de jeugdafdelingen integreren maar de senioren nog apart aan de competitie laten deelnemen. Ook gaat men samen de accommodatie benutten, maar vooralsnog is een fusie een brug te ver. De leden van SV Rietvogels moeten zich 20 april in vergadering uitspreken.

 
16-04-2010  

KNVB straft 'blinde' arbiter Vink

 

ENSCHEDE - Scheidsrechter Pieter Vink is door de KNVB gestraft voor zijn fouten in de wedstrijd tussen AZ en FC Twente. Vink is door de bond uit het programma voor komend weekend gehaald. Zo meldt TC Tubantia, dat na navraag bij de KNVB, dat het Vink zwaar wordt aangerekend dat hij twee cruciale blunders heeft gemaakt. De arbiter gaf Twente tot twee keer toe geen strafschop. Vooral het niet zien van een glaszuivere handsbal van AZ-verdediger Poulsen bij de stand van 1-0 voor AZ wekte veel beroering. Twente verloor het duel in Alkmaar met 1-0 en zag mede daardoor Ajax op één puntje naderen.

 
18-04-2010  

Dennis Kuipers: uitstekend debuut Turkije Rally

 

ISTANBOEL – Dennis Kuipers heeft een uitstekend debuut gemaakt in de Rally van Turkije. Na twee dagen staat de oud- Almeloër, die tot voor een paar jaar geleden nog tot de nationale jeugdtop bij het paardrijden behoorde, met zijn Ford Fiësta op een tiende plaats in het tussenklassement achter de grote favoriet Sebastion Loeb die met een Citroën C4 aan de leiding gaat in het tussenklassement. Dennis Kuiper is de eerste Nederlander die in een fabrieksteam - M-sport - strijdt om de WK-titelstrijd. 

Leaderboard after Day 2 
1. S Loeb/D Elena FRA Citroen C4 2hr 19min 13.5sec
2. P Solberg/P Mills NOR Citroen C4 2hr 19min 29.7sec
3. M Hirvonen/J Lehtinen FIN Ford Focus RS 2hr 19min 30.8sec
4. D Sordo/M Marti ESP Citroen C4 2hr 19min 35.9sec
5. S Ogier/J Ingrassia FRA Citroen C4 2hr 22min 34.5sec
6. K Räikkönen/K Lindström FIN Citroen C4 2hr 23min 51.0sec
7. F Villagra/J Diaz ARG Ford Focus RS 2hr 24min 23.6sec
8. M Wilson/S Martin GBR Ford Focus RS 2hr 25min 30.1sec
9. O Tanak/K Sikk EST Mitsubishi Lancer 2hr 33min 47.1sec
10. D Kuipers/F Miclotte HOL Ford Fiesta S2000 2hr 36min 29.7sec.

Update:
In de einduitslag van de Rally van Turkije legde Dennis Kuipers met co-pilot Miiclotte beslag op de negende plaats. Winnaar werd Sebatian Loeb die ook leider is in het algemeen klassement om de WK Rally 2010. Kuipers is de eerste Nederlander die punten pakte in het WRC sinds 1995.

Dennis Kuipers (24) is the first Dutch driver since 1995 to score WRC driver points in the FIA World Rally Championship (WRC) this weekend in his Ford Fiesta Super 2000, finishing in a credible ninth position overall and winner of Group N and the S2000 category.

Thousands of enthusiastic fans flocked to the historic Sultanahment Square in the centre of Istanbul on Thursday evening to watch the Ceremonial Start of the sixth Rally Turkey. Several Turkish Government officials, including the State Minister for Sport, were in attendance before the drivers returned by ferry across the Bosphorus Strait to Rally HQ in Pendik.

The newly located event based in the Asian side of Istanbul included 354 km of competitive stage distance over 23 speed tests. The special stages varied from fast, wide and smooth to tight, twisty and rough; but the predominantly gravel route contained almost 50 km of asphalt.

Day 1 consisted of a series of nine short stages over 98.43 km and Dutchman Dennis Kuipers, who was contesting his first event of an eight round campaign, encountered no major difficulties, proving that he was getting to grips with the S2000 rally car. The young Dutchman finished the day in 14th position overall, leading the S2000 class.

Competing alongside Kuipers and his Belgian co-driver Fred Miclotte was Ya??z Avc?, the reigning Turkish Rally champion who was flying the flag for Castrol Ford Team Türkiye. The 26-year-old has an excellent track record in the Turkish Rally Championship, but struggled with intercom problems on the opening stage, resulting in the Turk missing a pacenote and damaging the left rear suspension. Despite this, he was able to nurse his car to the end of the opening stage, where he was then forced to retire after assessing the damage to his S2000.

The second full day started in sunny conditions approximately 60 km north of Rally HQ, where 37 of the 40 original entrants tackled two 72.91 km loops of competitive stage distance. This was the toughest of the three-day event as it included the longest stage of the rally and six of the eight tests contained both gravel and asphalt surfaces.

Ya??z Avc? returned to the rally on Day 2 under SuperRally regulations where he went on to produce some impressive times in the rally's toughest stages. The Turkish champion reported slight difficulties with the handbrake on hairpins, so the rear differential release was bled during the morning service.

Kuipers struggled with the slippery surfaces that resulted from the rain on Stage 11, but his pace gradually increased as he settled into driving the Ford Fiesta S2000 and, after a good performance in Stage 13, the longest stage in the rally, the 24-year-old moved up into an impressive tenth position.

A heavy downpour of rain on Saturday evening meant that the first two stages of Day 3 comprising of 38.08 km of stages were cancelled due to extremely muddy conditions. Kuipers and Avci produced a series of quick times in the one remaining morning stage of 19.22 km.

Stage 21 was to throw in a bit of a wildcard for Kuipers, who hit Dani Sordo's car, which had stopped on the side of the stage. The Dutchman clipped the stranded Citroen and damaged the front bumper and wing of his S2000. He lost no time as a result and went on to finish in a deserving ninth position overall, the first finisher in a non-WRC car. Avci had no such issues, setting a storming time on Stage 22 as the fastest driver not in a WRC car. He completed the rally in 28th position overall and is currently leading the Turkish Rally Championship.

Dennis Kuipers said:
"It has been very hard today, especially the last stage. I was a bit worried when I clipped Dani [Sordo's car] in Stage 21, as I thought I had damaged my car; fortunately it didn't lose me any time. I am really pleased with my overall result and the [Ford Fiesta] Super 2000 is a fantastic car. Everything went really well - I'm delighted."

Ya??z Avc? said:
"In the first day we made a pacenote mistake, which was very annoying, but the other two days were very nice. For us, each day counts as a separate championship in Turkey and I won the last two days in the national category, so I am very happy with that. I was very confident driving the car, it is very easy to drive and the Fiesta Super 2000 has so much potential. I think M-Sport has done a very good job with the cars - I am very happy with my results."

M-Sport Managing Director Malcolm Wilson said:
"The success of this particular car driven in Turkey by Dennis [Kuipers] is so impressive - it's won in Monte Carlo, Mexico, Jordan and has now taken the S2000 victory in Turkey. Dennis had very little experience of driving the Ford Fiesta Super 2000 before Turkey so it's remarkable that he's managed to finished today in ninth position overall."

Ends
Further information about the Ford Fiesta S2000 rally car and high-resolution images can be found at www.fiestaS2000.com 
 

 
18-04-2010  

SDVB bederft kampioensfeest voor SVZW


Reportage Henk Steen
 

WIERDEN - SDVB heeft het kampioensfeest in Wierden minstens een week uit kunnen stellen. Door 2-2 gelijk te spelen hebben de Barnevelders zich ontpopt als een angstgegner voor de Wierdenaren. In Wierden was alles in gereedheid gebracht voor een spetterend kampioensfeest. Alleen nog winnen van SDVB was het credo, maar dat is niet zo simpel als het lijkt. Voor de laatste nederlaag van SVZW moeten we helemaal terug naar 19 september 2009. In Barneveld werd verloren van SDVB. . In de 53e minuut kwam SVZW op voorsprong. De Wierdenaren hadden een surplus aan lengte in de ploeg, waardoor hun corners en vrije trappen steeds weer levensgevaarlijk waren. Nu kopte Dennis van Dijk een corner op doel. Doelman Koroglu kon met de grootste moeite redden, maar was kansloos tegen de rebound van Marnix Smit. Heel Wierden ging er eens goed voor zitten. De ban was gebroken en de vedetten zouden nu de tegenstander dan toch wel even oprollen. Het liep heel anders. Binnen vijf minuten stond de stand al weer gelijk. Een fabuleuze dieptepass van Marciano Aalders werd door Koen Faber op waarde geschat en omgezet in een doelpunt. SVZW ging weer verwoed op zoek naar een treffer en lieten daartoe ruimte vallen achterin. De mannen van Dick Schreuder profiteerden hier slim van. Bij een snelle uitbraak werd Robin van Wijnbergen gestopt. Scheidsrechter Goutier zag hier een vrije trap in. Terwijl de Wierdense defensie nog protesteerde gaf Robin de bal snel mee aan Koen Faber. Die werd van achteren geduwd en viel om. Prompt belandde de bal op de stip. Robin van Wijnbergen mocht het vonnis beslechten. Met nog meer energie ging SVZW op zoek naar de gelijkmaker. Die viel 5 minuten voor tijd. Het was een van de weinige keren deze middag dat de verdediging er niet helemaal goed uit zag. Een lange bal werd doorgekopt naar Tom Prumers die vrij gelaten mocht afwerken. Hiermee was voor SVZW het kruit verschoten.

Fotoreportage (15 foto's)...

 
19-04-2010  

Heracles fors onderuit in de Arena

 

AMSTERDAM – Heracles Almelo heeft FC Twente niet vroegtijdig aan de titel kunnen helpen. In de Amsterdam Arena gingen de Almeloërs flink onderuit hoewel het aanvankelijk nog wel het betere van het spel had. Douglas kreeg zelfs na een kwartiertje een dot van en kans maar raakte de buitenkant van de paal. Vijf minuutjes later kopte Siem de Jong fraai in en zette daarmee de Ajaxieden op een voorsprong waarna Ajax meer grip op het spel kreeg en nog voor de rust kon uitlopen naar 2-0 toen de Jong opnieuw raak kon koppen.
Na de thee werd Ajax zelfs oppermachtig en wist het via Marko Pantelic zelfs uit te lopen naar 4-0 hoewel er dat ook meer hadden kunnen zijn.
Trainer Verbeek erkende na afloop dat dit Ajax toch een maatje te groot was. Volgens Verbeek beschikt de ploeg niet alleen over kwaliteit maar versloeg het Heracles ook op gretigheid omdat ze echt wilden winnen. De laatste minuten vond Verbeek zelfs een aanfluiting.
Jol prees zijn mannen. ‘Ze hebben het goed gedaan. Het hadden er wel zeven of acht kunnen zijn, maar Heracles verliest ook niet vaak met 4-0 en dat zegt genoeg over de kracht van Ajax.’
FC Twente, dat zelf met 2-0 won van een behoudend spelend Feijenoord, moet het dus op eigen kracht doen en over veertien dagen uit winnen van NAC.

< Meer foto's van Harrie Broeze op de website van Heracles Almelo

Ajax - Heracles Almelo 4-0 (2-0)
1-0 Siem de Jong (20.)
2-0 Siem de Jong (37.)
3-0 Marko Pantelic (59.)
4-0 Marko Pantelic (64.)

 
20-04-2010  

DVO'71 na winst op Blauwwitters op promotieplek

  BORNE - DVO'71 deed tegen de Blauwwitters goede zaken door zelf met 3-1 te winnen, terwijl concurrent CJV'ers (Deventer) uit tegen Sp. Denekamp punten liet liggen en DVO langszij zag komen. Wel liep Antonio Futa tegen een rode kaart op en ook Claudio Francesco kreeg een gele prent en dat kan DVO nog wel eens duur te staan komen.
Met nog drie wedstrijden te gaan strijden DVO'71, CJV'ers - beide met 34 punten - met SVVN (32) om de tweede promotieplaats achter kampioen Enter Vooruit.

< foto: website DVO'71

Lees verder...

 
22-04-2010  

Gert Jan Verbeek voor 3 jaar naar AZ

 

ALKMAAR / ALMELO – Gert Jan Verbeek wordt de opvolger van Dick Advocaat bij AZ Alkmaar. Verbeek die met Heracles Almelo als zesde in de competitie staat en nog één wedstrijd te gaan heeft, maakt gebruik van zijn optie in het contract dat hij weg kan voor een gelimiteerd bedrag van acht euroton.
Verbeek zegt dat hij in goed overleg met zijn huidige club heeft gehandeld en in de afgelopen dagen tot een vergelijk is gekomen met AZ. Volgens Verbeek heeft zijn nieuwe club hem een helder beeld geschetst over de huidige situatie bij de Alkmaarse club en ziet hij perspectief in de talentvolle spelersgroep en faciliteiten die de club hem biedt.
Volgens AZ-woordvoerder Marcel Brands voldoet Verbeek aan alle criteria en filosofie van AZ en heeft Verbeek aantoonbaar bewezen jonge spelers beter te kunnen maken. Ook de dicipline die Verbeek eist van zijn spelers spreekt de club aan.
Verbeek wordt vanmiddag gepresenteerd aan de spelers in Alkmaar en zal dan tevens het contract ondertekenen. Hij begint op 1 juli a.s. in Alkmaar. Naar verluidt gaat Heracles het liefst met Peter Bosz in zee als opvolger van Gert Jan Verbeek.

 
23-04-2010  

Vakbroeders nomineren Verbeek en McClaren

 

ALMELO - De titel Trainer van het Jaar kan zomaar in Twente vallen. De valbroeders verenigd in de Belangenvereniging Coaches Betaald Voetbal maakten donderdag de nominaties voor de titel Trainer van het Jaar bekend. Feyenoord-coach Mario Been, Heracles-trainer Gert Jan Verbeek, FC Twente-oefenmeester Steve McClaren en Ajacied Martin Jol maken kans op die prijs. Laatstgenoemde speelt met de Amsterdammers de bekerfinale en maakt daarnaast ook nog eens kans op de titel. Jol heeft met Ajax, met nog één speelronde voor de boeg, slechts één punt achterstand op het FC Twente van medegegadigde Steve McClaren. Mario Been neemt het met Feyenoord zondag in de ArenA in de bekereindstrijd op tegen Ajax. Gert Jan Verbeek, voormalig trainer van de Rotterdammers, stond dit seizoen voor de selectie van Heracles Almelo en verraste met de Tukkers door naar de zesde stek in de eredivisie op te stomen. De beste prestatie van de club sinds de invoering van het betaald voetbal in 1954. 

 
23-04-2010  

De Ronde van Overijssel bij RTV Oost

 

ZWOLLE - Zaterdag 1 mei wordt de 58ste editie van de Ronde van Overijssel verreden. RTV Oost besteedt ruim aandacht aan deze wielerklassieker, met start en finish in Rijssen. Verslaggever Nico Wantia volgt de renners op de motor en doet vanaf 12.00 uur live verslag voor Radio Oost. Het commentaar bij de wedstrijd wordt verzorgd door Albert Santing en oud-wielrenner Hennie Stamsnijder. Bij TV Oost is zaterdagavond 1 mei om 20.20, 21.20 en 23.20 uur een uitgebreide special te zien van de Ronde van Overijssel. De Ronde van Overijssel kent dit jaar een zeer uiteenlopend deelnemersveld. Favoriet is evenals vorig jaar de Skil-Shimano ploeg met renners als Tom Veelers, Robert Wagner en de oud-winnaars Robin Chaigneau en Kenny van Hummel. Het rennersveld bestaat verder uit enkele semiprofploegen, waaronder het Jo Piels-Cyclingteam en de Van Vliet/EBH Elshof formatie. Het parcours voert traditiegetrouw langs enkele van de mooiste plekken van Twente en Salland. De renners passeren onder meer de Tankenberg, Kuiperberg en de kasseistroken in de ‘Hel van het Oosten’.

 

De tv-special van de Ronde van Overijssel wordt mede mogelijk gemaakt door de Rabobank, de Provincie Overijssel en de Gemeente Rijssen-Holten.

 
24-04-2010  

SVZW promoveert naar de hoofdklasse.

 

WIERDEN - Tot aan de openingstreffer kwam D.O.S. tegen de lijstaanvoerder niet echt serieus in de problemen. Toch wist S.V.Z.W. vlak voor rust de DOS-muur te slechten via een treffer van Omar Kavac. Na rust werd het duel binnen zeven minuten definitief beslist en stelde de thuisclub orde op zaken door de stand op 3-0 te brengen. In de 67e minuut werd het ook nog 4-0 waarna de thuisploeg het verder wel geloofde en gas terug nam. Ten kon het feest een aanvang nemen. De zwaluwen spelen volgend jaar in de hoofdklasse waar Excelsior'' 31 ook kampioen werd, zij promoveren naar de topklasse. Beide ploegen gefeliciteerd names Almelo Nieuws.

Foto's Henk Steen

Fotoreportage (19 foto's)...

 
25-04-2010  

Peter Olthof de beste in ZZ-springen St. Hubertus

 

ALMELO – Tijdens het concours hippique van de rijvereniging. St. Hubertus op een zonovergoten Twents Hippisch Centrum in Almelo wist Peter Olthof (Langeveen) met Wervelwind de gehele concurrentie te verschalken in de klasse ZZ twee fasen door foutloos te blijven en een supersnelle tijd van 30.02 seconden op de klok te zetten. De stalruiter van Stal Willy van der Ham troefde daarmee o.a, Eric ten Cate (Geesteren) met Vhamanta af die 30.69 seconden klokte en eveneens Hendrik Jan Schuttert (Ommen) met Undiamo HS die dik twee seconden later finishte.
Olthof had toch een goed weekend, want hij werd met Volant ook winnaar in de klasse M Klassiek en met Pinacolada derde in de klasse Z twee fasen.
Hendrik Jan Schuttert was net zo’n grote prijzenpakker want hij eindigde met Zudith HS als eerste in het Z twee fasen evenals Maaike Koopmans (Veeningen) met Dominick. Kirsten Rikkert (Enter) met Unlimited R.A.G. en Joukje Laarman (Westerhaar) met Utah werden beiden tweede voor Dennis Peters (Lonneker) met Utopia die net als Olthof derde werd.

< Jan Bril nam zaterdag een kijkje en schoot wat sfeerfoto's


Uitslagen springen paarden CH 2010 St. Hubertus
Uitslagen dressuur paarden CH 2010 St. Hubertus
Uitslagen springen pony's CH 2010 St. Hubertus
Uitslagen dressuur pony's CH 2010 St. Hubertus

Fotoreportage (19 foto's)...

 
25-04-2010  

Verbeek/Hoogma lopen voor Kans voor een Kind

 

ENSCHEDE – Vooraf aan de Enschedese marathon liepen ook de ‘amateurs’ hun rondje. Een hele groep liep gesponsord voor ‘Kans voor een Kind’, de stichting die wensen van ernstig zieke kinderen vervult. Zo ook de algemeen directeur van Heracles Almelo Nico Jan Hoogma en zijn hoofdtrainer Gert jan Verbeek offerden hun vrije zondag op om aan de start te verschijnen. Toegejuicht door het publiek liepen zij hun vooraf overeengekomen afstand.

Fotoreportage (27 foto's)...

 
26-04-2010  

DVO'71 wint van concurrent CJV-ers


Danny Kuipers (rechts) scoorde twee keer en was matchwinner
  DEVENTER - DVO'71 beleefde voor de tweede keer in acht dagen een goed weekend. Kwam het vorige week door een overwinning op de Blauwwitters langszij bij concurrent CJV-ers uit Deventer omdat deze punten liet liggen, zaterdag moest het tegen diezelfde CJV-ers uit in Deventer en winnen om kans op promotie in eigen hand te houden.
Een rode en gele kaart tegen De Blauwwitters hielden Antonio Futa en Alex Gelissi buiten het team en ook Maikel Nijmeijer en Sander van der Veen waren nog geblesseerd zodat het team van trainer Manuel Sanchez Torres gehandicapt aan de wedstrijd begon. DVO-spits Danny Kuipers kweet zich goed van zijn taak en wist twee keer doel te treffen en dankzij een uitblinkende doelman Roy Schlosser slaagden de Deventernaren er maar één keer in te scoren zodat DVO'71 met een goed perspectief voor promotie naar de 2e klasse huiswaarts keerde.
Lees verder...

 
27-04-2010  

PH Kampioen na 1-4 winst tegen SV Epe

  EPE - Maar liefst vier doelpunten van topscorer Dewi Perik maakten van PH de terechte kampioen van de 2e Klasse J. Een ruime en verdiende zege van de Almelose ploeg die geconcentreerd speelde en uitging van hun eigenkracht en dat is aanvallen. Bij de rust was het 2-0.
Na de rust kwam Epe terug in de wedstrijd door een doelpunt van René Mentink die een door Ron van Zuidam hard ingeschoten bal, welke de keeper niet klemvast kreeg, over de doellijn werkte. Na dit doelpunt zette Epe PH onder druk maar de bevrijdende derde treffer kwam al acht minuten later en toen was de wedstrijd gespeeld. PH liep zelfs uit naar 1-4 en na het laatste fluitsignaal konden de Almeloërs feestvieren. De uitslagen van de andere wedstrijden waren gelukkig niet in het nadeel van de sv Epe zodat een eventuele promotie naar de 1e Klasse er nog steeds inzit
Lees verder...

Fotoreportage (4 foto's)...

 
29-04-2010  

Voetbalgekte, Springsteen en noodverordening

 

Of FC Twente nu kampioen wordt van de eredivisie of Ajax, de meeste mensen in Nederland zal het niet zoveel uitmaken. Toch slaat de voetbalgekte wel toe bij een bepaald deel van de bevolking. Zo zegt trainer Maaskant dat zijn team nog een appeltje te schillen heeft met die vermaledijde Tukkers omdat deze NAC al eens de weg naar de bekerfinale versperde. Bondscoach Bert van Marwijk, John van den Brom en Stanley Menzo zeggen dat FC Twente overeind blijft in Breda en wie is dan wel Maaskant in dit rijtje. Halil Colak, oud-speler van FC Twente, zet zijn geld op Ajax en kan dus beter in het vervolg de Grolsch Veste mijden, want tegenwoordig weet je het maar nooit met die supporters. Wilfred Genee, u weet wel van de TV, hoopt op Twente en volgens VI-verslaggever Iwan van Duren maakt FC Twente 64,8 % kans op de nationale titel. Jaa a 64,8 procent kans ! 
TC Tubantia meldt dat heel Twente rood kleurt, maar die verslaggevers die dat schrijven komen waarschijnlijk weinig buiten de stadsgrenzen of staan toch enigszins onder druk van Wegener’s grote baas Joop Munsterman, die als hobby het voorzitterschap van FC Twente beoefent en dat middel ook gebruikt voor de inkomsten uit advertenties in huis aan huisbladen en TC Tubantia.
Zeker is dat Heracles Almelo met een goed gevoel afscheid wil nemen van trainer Gert Jan Verbeek en dat het te kleine stadion, vernoemd naar sponsor Pim Polman uit Enschede en dat vinden ze daar minder leuk, zondag gewoon vol zit.
Dat media-tycoon Munsterman zijn kanalen ook inzet om weer met iets bijzonders op de proppen te komen mag ook duidelijk zijn. ‘Working on a dream’ van Bruce Springsteen schalt met regelmaat door de Grolsch Veste en Joop Munsterman meldt dat hij zijn ‘stinkende’ best zal doen om Springsteen een videoboodschap voor de fans te laten inspreken. Munsterman kennende, heeft hij al lang een shirt met het Twentse Ros opgestuurd en zal hij de videoboodschap al wel in huis hebben.

In Deventer hebben ze heel andere zorgen. De na-competitie van dat andere biermerk zorgt er voor dat komende donderdag een noodverordening van kracht is. Die zal duren tot enkele uren na de wedstrijd Go Ahead Eagles - Cambuur, die wordt gespeeld in de Jupiler play offs. De verordening is bedoeld om Cambuur-supporters die geen kaart voor de wedstrijd hebben te weren uit de stad. Bovendien mag de politie die dag preventief fouilleren. De aftrap is om zeven uur en dat is een uur eerder dan gepland. Hierdoor is het ook na de wedstrijd nog licht, zodat de politie beter toezicht kan houden. De koopavond gaat in Deventer wel gewoon door en dat is maar goed ook.

Maatregelen politie rond mogelijk kampioenschap FC Twente
ENSCHEDE - De politie Twente zet komende zondag 2 mei ruim 250 mensen in om de verwachte grote drukte in de stad veilig en feestelijk te laten verlopen. De politie verwacht grote aantallen supporters die in de binnenstad en bij het stadion de uitwedstrijd van FC Twente tegen NAC Breda zullen volgen. Om voorbereid te zijn op een eventueel kampioensfeest en op het niet behalen van het kampioenschap heeft de politie veel extra mensen in dienst.
De politie zal daarom nadrukkelijk zichtbaar op straat aanwezig zijn. Ook zal de bereden politie in de stad aanwezig zijn en zal er een helikopter beschikbaar zijn. De Spoorwegpolitie is op de stations met extra mensen aanwezig. De politie houdt de Mobiele Eenheid paraat nabij het stadion en het hoofdbureau van politie in Enschede. Wanneer FC Twente kampioen wordt zullen er ook op maandag 3 mei veel extra mensen in dienst zijn om de huldiging bij het stadion en de drukte in de binnenstad feestelijk en veilig te laten verlopen.
FC Twente, de gemeente, de ondernemers van de binnenstad en de politie hebben overleg gevoerd over de te nemen maatregelen. De gemeente Enschede heeft daarover informatie verstrekt. In samenwerking met de gemeente ziet de politie toe op de grote drukte op de pleinen van de binnenstad. Daartoe zijn ook extra mobiele camera’s in de stad geplaatst. Indien nodig kan de toegang tot een van de pleinen door gemeente en politie worden beperkt, waarbij mensen worden verwezen naar plekken waar nog wel ruimte is. De politie zal er op toezien dat de toegang tot de binnenstad voor hulpdiensten gewaarborgd blijft.
De politie wijst er op dat het afsteken van vuurwerk in grote menigten zeer gevaarlijk is. Spontaan afsteken van vuurwerk is daarom niet toegestaan en de politie zal tegen het afsteken optreden.

 
29-04-2010  

Gerco Schröder aan kop in NK springen

  MIERLO (KNHS) - Gerco Schröder (Tubbergen), de Nederlands kampioen van de springruiters in 2006, heeft na het eerste onderdeel van deze titelstrijd bij de senioren de leiding in handen genomen. Schröder stuurde de schimmel Eurocommerce New Orleans (Colbert x Carthago Z) foutloos over het delicaat gebouwde parcours in de snelste tijd van alle 52 starters.

Bij het NK voor Young Riders gaat de tegenwoordig net over de grens wonende Oud- Weerseloër Nuri Dijks aan de leiding met zijn paard Tobias.
Bij het NK Junioren (tot 18 jaar) gaat Merle Tasche uit Tubbergen aan de leiding met haar paard La Toya.
Lees verder...

Archief
Terug naar vorige pagina