11-04-2010

SVZW na 0-3 zege bijna kampioen

ZUTPHEN - FC Zutphen gaf na een goed gespeelde wedstrijd in de slotfase de wedstrijd uit handen, waardoor SVZW volgende week het kampioenschap kan binnen halen.  FC Zutphen werd direct onder druk gezet, en dat resulteerde in goede mogelijkheden voor Rob Meijerink en Mark Dijkstra die hun kansen naast en over zagen gaan. Na 10 minuten kwam FC Zutphen beter in het spel. Onder leiding van man of the match Hans Nijland en Wilco van Osch werden de goed spelende spitsen Marciano Mengerink en Hakim Ezafzafi regelmatig in stelling gebracht. Hakim Ezafzafi zag een mooie aanval en een goed schot van hemzelf gestopt worden door doelman Michiel Achterhoek en even later overkwam Marciano Mengerink hetzelfde. Een mooie combinatie tussen de beide spitsen bracht Marciano Mengerink alleen voor doelman Achterhoek, maar zijn schot belandde naast het doel. En toen iedereen zich eigenlijk al wat verenigd had met een puntendeling, liet SVZW zien dat ze de dit seizoen terechte kampioen zijn. Wasseveld maakte een inschattingsfout. De attente Martijn Maris maakte hier optimaal gebruik van door in de 80e minuut de 0-1 op het scorebord te brengen.
Het werd allemaal nog erger voor FC Zutphen. In blessuretijd strooide Nasir Ezafzafi, die was ingevallen nog extra zout in de wonde, invaller Omar Kavac zorgde met een fraaie lob voor de 0-3 eindstand.