27-04-2010

PH Kampioen na 1-4 winst tegen SV Epe

PH begon sterk aan de wedstrijd en al na 3 minuten kopte de sterke aanvaller Nick Wennink goed in maar Rudi Kamphuis stond op zijn post. Even later in de 5e minuut knullig balverlies op het middenveld maar Dewi Pierik vond het net, net niet. Na 9 minuten een eerste wapenfeit voor Epe. Ruud Wellenberg schoot een vrije trap hoog bij de verre paal maar de bal ging net naast. Het spel golfde op en neer. Rudi Kamphuis redde bekwaam enige keren. In de 14e minuut werd de bal door Kevin Scholten goed voor het doel gebracht waar John Stegeman de bal naar de aanstormende René Mentink kopte, die werd weggeduwd door een PH verdediger en daardoor miste. Een strafschopwaardige overtreding alleen in de ogen van de scheidsrechter helaas niet. Ruud Wellenberg brak even later nog een keer door maar gebruikte daarbij ook zijn handen en dit werd wel bestraft. De lob ging over de keeper maar ook over het doel. De wedstrijd kabbelde wat voort tot aan de 36e minuut. Er werd een overtreding gemaakt op het middenveld waardoor de Eper verdediging mistastte en Dewi Pierik de bal zomaar in de verre bovenhoek kon schieten. 0-1
In de 39e minuut werd een verre uittrap op John Stegeman gevaarlijk voor PH, John schoot de bal met een harde volley echter over het PH doel. In de tegenaanval werd het zowaar 0-2, toen Dewi Pierik de bal in de zestien door matig uitverdedigen zomaar voor de voeten kreeg en goed inschoot 0-2. Epe probeerde voor de rust nog wel een tegentreffer te maken maar Niels Braakman kwam net iets te kort om te scoren. Rust 0-2.
Na de rust nam Epe het heft in handen. Een uitval van PH in de 48e minuut gooide al bijna roet in het eten maar gelukkig kwam Epe op 1-2 toen René Mentink in de 54e minuut, de bal van dichtbij over de doellijn schoot. Dit gebeurde nadat de bal dor Ron van Zuidam hard werd ingeschoten waardoor de PH keeper de bal niet klemvast had. Even leek het erop dat Epe wellicht nog de gelijkmaker kon forceren, echter in de 62e minuut kopte Dewi Pierik vanuit een corner de bal achter Rudi Kamphuis 1-3 De wedstrijd was gelopen. Trainer Bert Veldwijk probeerde door het inbrengen van Marc Overmars nog wel terug in de wedstrijd te komen maar toen in de 74e minuut Dewi Pierik een prachtige uitval doeltreffend achter Rudi Kamphuis kopte geloofde niemand er meer in. Zelfs vanuit een rush alleen op de keeper door Marc Overmars werd niet gescoord .
De wedstrijd snakte naar het einde. In de 85e minuut kreeg John Stegeman, die zijn laatste wedstrijd in de Eper hoofdmacht speelde, een publiekswissel.
Vijf minuten later floot scheidsrechter Nijhuis uit de Lutte af en konden de Almeloërs zeer verdiend feestvieren aangezien het kampioenschap binnen was gehaald.