Sportberichten


Plaatsing  
 
29-04-2010  

Voetbalgekte, Springsteen en noodverordening

 

Of FC Twente nu kampioen wordt van de eredivisie of Ajax, de meeste mensen in Nederland zal het niet zoveel uitmaken. Toch slaat de voetbalgekte wel toe bij een bepaald deel van de bevolking. Zo zegt trainer Maaskant dat zijn team nog een appeltje te schillen heeft met die vermaledijde Tukkers omdat deze NAC al eens de weg naar de bekerfinale versperde. Bondscoach Bert van Marwijk, John van den Brom en Stanley Menzo zeggen dat FC Twente overeind blijft in Breda en wie is dan wel Maaskant in dit rijtje. Halil Colak, oud-speler van FC Twente, zet zijn geld op Ajax en kan dus beter in het vervolg de Grolsch Veste mijden, want tegenwoordig weet je het maar nooit met die supporters. Wilfred Genee, u weet wel van de TV, hoopt op Twente en volgens VI-verslaggever Iwan van Duren maakt FC Twente 64,8 % kans op de nationale titel. Jaa a 64,8 procent kans ! 
TC Tubantia meldt dat heel Twente rood kleurt, maar die verslaggevers die dat schrijven komen waarschijnlijk weinig buiten de stadsgrenzen of staan toch enigszins onder druk van Wegener’s grote baas Joop Munsterman, die als hobby het voorzitterschap van FC Twente beoefent en dat middel ook gebruikt voor de inkomsten uit advertenties in huis aan huisbladen en TC Tubantia.
Zeker is dat Heracles Almelo met een goed gevoel afscheid wil nemen van trainer Gert Jan Verbeek en dat het te kleine stadion, vernoemd naar sponsor Pim Polman uit Enschede en dat vinden ze daar minder leuk, zondag gewoon vol zit.
Dat media-tycoon Munsterman zijn kanalen ook inzet om weer met iets bijzonders op de proppen te komen mag ook duidelijk zijn. ‘Working on a dream’ van Bruce Springsteen schalt met regelmaat door de Grolsch Veste en Joop Munsterman meldt dat hij zijn ‘stinkende’ best zal doen om Springsteen een videoboodschap voor de fans te laten inspreken. Munsterman kennende, heeft hij al lang een shirt met het Twentse Ros opgestuurd en zal hij de videoboodschap al wel in huis hebben.

In Deventer hebben ze heel andere zorgen. De na-competitie van dat andere biermerk zorgt er voor dat komende donderdag een noodverordening van kracht is. Die zal duren tot enkele uren na de wedstrijd Go Ahead Eagles - Cambuur, die wordt gespeeld in de Jupiler play offs. De verordening is bedoeld om Cambuur-supporters die geen kaart voor de wedstrijd hebben te weren uit de stad. Bovendien mag de politie die dag preventief fouilleren. De aftrap is om zeven uur en dat is een uur eerder dan gepland. Hierdoor is het ook na de wedstrijd nog licht, zodat de politie beter toezicht kan houden. De koopavond gaat in Deventer wel gewoon door en dat is maar goed ook.

Maatregelen politie rond mogelijk kampioenschap FC Twente
ENSCHEDE - De politie Twente zet komende zondag 2 mei ruim 250 mensen in om de verwachte grote drukte in de stad veilig en feestelijk te laten verlopen. De politie verwacht grote aantallen supporters die in de binnenstad en bij het stadion de uitwedstrijd van FC Twente tegen NAC Breda zullen volgen. Om voorbereid te zijn op een eventueel kampioensfeest en op het niet behalen van het kampioenschap heeft de politie veel extra mensen in dienst.
De politie zal daarom nadrukkelijk zichtbaar op straat aanwezig zijn. Ook zal de bereden politie in de stad aanwezig zijn en zal er een helikopter beschikbaar zijn. De Spoorwegpolitie is op de stations met extra mensen aanwezig. De politie houdt de Mobiele Eenheid paraat nabij het stadion en het hoofdbureau van politie in Enschede. Wanneer FC Twente kampioen wordt zullen er ook op maandag 3 mei veel extra mensen in dienst zijn om de huldiging bij het stadion en de drukte in de binnenstad feestelijk en veilig te laten verlopen.
FC Twente, de gemeente, de ondernemers van de binnenstad en de politie hebben overleg gevoerd over de te nemen maatregelen. De gemeente Enschede heeft daarover informatie verstrekt. In samenwerking met de gemeente ziet de politie toe op de grote drukte op de pleinen van de binnenstad. Daartoe zijn ook extra mobiele camera’s in de stad geplaatst. Indien nodig kan de toegang tot een van de pleinen door gemeente en politie worden beperkt, waarbij mensen worden verwezen naar plekken waar nog wel ruimte is. De politie zal er op toezien dat de toegang tot de binnenstad voor hulpdiensten gewaarborgd blijft.
De politie wijst er op dat het afsteken van vuurwerk in grote menigten zeer gevaarlijk is. Spontaan afsteken van vuurwerk is daarom niet toegestaan en de politie zal tegen het afsteken optreden.

Archief
Terug naar vorige pagina